09/12/11 20:12
(http://www.klassa.bg/)

България с лесен успех над Германия на европейското

Националният отбор по волейбол на България победи тима на Германия с 3:1 гейма в последна среща от предварителна група „D“ на Европейското първенство, което се провежда в Австрия и Чехия. Възпитаниците на Радостин Стойчев тотално надиграха своя съперник и само след час и половина игра се поздравиха с успеха.
В първия гейм българските волейболисти показаха истинска класа и благодарение на страхотната блокада и бързата атака затвориха частта с 25:16. Над всички в този първи гейм беше Матей Казийски, който показа, че връща най-добрата си форма.
Във втората част на двубоя момчетата на Радостин Стойчев намалиха оборотите и заслужено бяха наказани заради тази своя дързост. Немците пък се разиграха и след като на няколко пъти намериха пролука в нестабилната през втория гейм българска блокада, спечелиха частта с 27:25.
В третия гейм инициативата беше в полза на Германия. Видимо темпото на българите беше свалено, а освен това те допускаха и доста грешки при посрещане. Не липсваха и такива в нападение. След второто техническо прекъсване последва стабилизиране в редиците на България, при което момчетата на Радостин Стойчев поведоха след три поредни точки – 17:16. След това на три пъти България изравнява за 22:22, 23:23 и 24:24, след което излезе напред с точка аванс, а след това затвори частта при 26:24. В четвъртата част българите се наложиха с 25:
Още преди двубоя с Германия българите си осигуриха участие в следващата фаза на надпреварата, след като победиха действащия европейски шампион Полша с 3:1 гейма и събраха актив от 4 точки. Така преди срещите от последния кръг в групата започнаха тънките сметки за класиране напред. Според регламента първите три отбора от всяка група се класират напред в надпреварата. Лидерите на четирите групи продължават директно на четвъртфиналите, а вторите и третите в класирането играят на кръст осминафинали. Предвид резултатите в другите групи най-неблагоприятен за България ще бъде вариантът с класиране на второ място. При това положение националите по всяка вероятност ще се изправят срещу тима на Русия за място на полуфиналите, и то само ако победим съперника си на осминафинала. Ако България се класира на първо или трето място, почти сигурно ще избяга от „Сборная“ и може да я срещне чак на финала. Парадоксът в ситуацията е, че единствено загуба с 0:3 и 1:3 гейма от Германия щеше бъде най-благоприятна за България. Българите обаче играха феърплей и сега остава само да изчакат резултатите от важните за нас два двубоя: Полша – Словакия от нашата група и Русия – Чехия от група „В“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване