10/04/11 18:35
(http://www.klassa.bg/)

КТ "Подкрепа" предлага проверка на субсидиите за вероизповеданията

Лидерът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев поиска вчера Сметната палата да провери как се изразходва субсидията, която държавата отпуска на ръководствата на официално регистрираните в страната вероизповедания. В Българската православна църква се злоупотребява с тези средства, заяви д-р Тренчев. „Подкрепа“ пое ангажимента да обяви публично всички злоупотреби със средства на БПЦ, за които има информация.
Субсидията за тази година за вероизповеданията е близо 3 млн. лв., но в последните две години за реставрация и ремонт главно на православни храмове са дадени около 50% над тази сума. Досега публично не са огласявани резултати от одит на разходването на получаваната субсидия.
От „Подкрепа“ поискаха още да се провери принадлежността към Държавна сигурност и на управителните тела на вероизповеданията. На призива засега е откликнал само Пловдивският митрополит Николай.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване