11/24/11 16:40
(http://radiomilena.com/)

Иван Алексиев:Поморийци ще имат Културен дом

Сагата „читалище” в Поморие е на път да приключи, стана ясно от внесената докладна записка на кмета Иван Алексиев. Предложението беше включено в точка „Текущи” на провелото се ІІ-ро заседание на Общински съвет Поморие, където Алексиев обясни мотивите си.

 

Иван Алексиев:

Това е необходимо за отстъпено право на строеж, тъй като тази сграда е от голямо значение за обществеността и не само за гр. Поморие като цяло за общината. И тъй като имаше напрежение около тази сграда, изкуствено създавано през последните няколко месеца, а вече ситуацията е изяснена, оказа се, че въпреки искането на ЕВН – България за отстъпено право на строеж, администрацията, предната администрация, ръководството на предната администрация в лицето на предшественика ми не е внесла докладната до Общ. съвет Поморие за отдаване на отстъпено право на строеж за изграждане на този трафопост. И поради тази причина, пак казвам, поради голямото обществено значение на тази сграда и напрежението, което се създаде, нашата цел е по-бързо да се даде това отстъпено право на строеж, по-бързо да се реализира за да може наистина сградата да функционира нормално и като читалище и като кинотеатър и въобще като културен дом на Поморие. Поради тази причина сега действаме малко по-експедитивно за да може наистина ЕВН да приключат с този трафопост и тази сага, най-накрая да приключи и поморийци след 20 и няколко години да имат културен дом, който го заслужават.

Докладната, ако искате мога веднага да я прочета, ако искате да минем малко на дискусии. Лично аз и някои други хора, присъстващи тука, търпя критики относно тази сграда, така че готов съм да обяснявам абсолютно всичко…

…Аз исках да обясня казуса какъв е, целта е да можем да дадем особено право на строеж, т.е. стартираме процедурата, която от предното управление не беше стартирала и до това се стигна до тази ситуация, но излязоха други хора виновни, а не реално тези, които са.

…На 01.02.2008г. ЕВН България са поискали да построят този трафопост за читалището. Днес сме 24.11.2011г….

Пълен звукозапис по внесената точка

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване