10/12/11 09:29
(http://radiomilena.com/)

Пред стотици ахелойци Иван Алексиев заяви: Обособяваме плажна ивица и заустваме канализацията

Изграждане на обхода на Ахелой, обособяване на плажна ивица и заустване на канализацията в Пречиствателната станция за отпадни води в Равда, обещаха  на жителите на Ахелой кандидатът за кмет Иван Алексиев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-Поморие по време на срещата им в местното читалище.
Срещата стана още по-интересна заради присъствието на кандидата за още един мандат за градоначалник на Община Бургас – Димитър Николов, кандидата за кмет на Община Несебър – Атанас Терзиев, народните представители Димитър Бойчев, д-р Галина Милева, Иван Вълков и на Соня Енилова, в качеството на експерт по управление на европроекти. Всички те дадоха подкрепата си за Иван Алексиев и за неговия екип, който включва и кандидата за кмет на Ахелой от ГЕРБ Михаил Кондакчиев.
Представата на Кондакчиев за развитие на Ахелой като красив туристически град се припокрива изцяло с тази на Алексиев и кандидатите за общински съветници. Той обърна внимание на факта, че не може да изпълни амбициозната си програма за управление без съдействието на общинския кмет и неговия екип в местния парламент. Сред най-важните приоритети в нея е изграждането на плаж в град Ахелой, който от своя страна не може да съществува без заустване на канализацията в Пречиствателната станция за отпадни води в Равда. Това е много важен проект за региона, за който министър Нона Карджова е потвърди, че ще има финансиране в рамките на 100 млн. лв.
Друг много важен проблем е отлагания с години въпрос за изграждането на обхода на града. По проекта е започнало да се работи от 2007 г. и до момента сегашното управление на общината не е започнало да работи по този въпрос. Благодарение на депутатите от ГЕРБ проектът най-накрая е бил задвижен. Иван Алексиев потвърди, че той ще стартира във втората половина на 2012 г., като финансирането е държавно и е осигурено. Предстои стартиране на отчуждителните процедури във връзка с изграждането на обхода на града, като обезщетението на собствениците на отчуждените терени ще се извършва на пазарни цени. Беше засегнат въпроса за липсата на Общ Устройствен План в цялата община Поморие, в това число и в Ахелой, без наличието на който не може да има подземна и надземна инфраструктура, както вилна и промишлена зони. Иван Алексиев и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ обещаха, че ако поемат управлението на община Поморие най-големия приоритет за тях ще бъде делегирането на самостоятелен бюджет на кметовете на Ахелой и на останалите населени места в рамките на общия общински бюджет.
Всички гости на черноморския град бяха единодушни, че през подследните 8 години в община Поморие и специално в Ахелой много проблеми не са били решени и се е работило на парче. Като пример за успешно управление Алексиев посочи община Бургас, която благодарение на Димитър Николов навакса 12-годишния застой за 4 години. Николов заяви, че лично дойде на срещата, за да подкрепи Алексиев, защото е впечатлен от неговия устрем и желание за промяна. Той подчерта, че Иван Алексиев може да донесе европейско финансиране в общината и че тя може да стане силна не само в туристически, но и в икономически аспект.
Присъстващите ахелойци взеха отношение по много от темите в дискусията и като наболял проблем се открои състоянието на детската градина в Ахелой. Още по-неразбираемо за тях е отношението на сегашната местна власт, заради това, че има проект за осъвременяване на тази детска градина и обещани един милион лева, които, както се оказа, имат само виртуално проявление! В тази тема се включи и кандидат-кмета за втори мандат в Бургас който заяви, че една чисто нова детска градина с климатици, басейн и т.н. струва точно един милион лева. За сравнение в Поморие санирането на детската градина в кв. „Свети Георги”, струва на поморийци два пъти повече от една нова такава.
Имаше и ясен интерес от страна на ахелойци по въпроса със общинската администрация и нейната остаряла и неефективна структура. Желанието на голяма част от присъстващите беше за реална промяна и осъвремняване, като се имат предвид и населените места около гр. Поморие за набиране административни служители.
Поставен беше  въпросът за сигурността и вътрешният ред в община Поморие. Иван Алексиев представи решение на проблема със създаването на специализиран отдел който да има правомощията на общинска полиция, като по-реален и изпълним проект, който ще бъде и в приоритетните задължения на д-р Галина Милева като депутат от ПГ на ГЕРБ.
Не бяха подминати и присъстващите в залата от златната възраст. Те останаха доволни от факта че ще имат отделен бюджет за пенсионерските клубове,  за по-голяма независимост и достойни старини.
Видеоматериал от срещата може да откриете в сайта на Иван Алексиев http://ivanaleksiev.com/

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване