01/25/12 14:42
(http://radiomilena.com/)

Нощно ателие на живо

През дългите и студени, зимни нощи народа ни е обичал да се събира на тлaки и седянки да свършат някоя и друга работа заедно – жените да попредaт, бродират  и плетaт, а мъжете да постегнат старите или да сътворят  нови кукерски костюми за зимните празници… Шеги, песни, закачки и задявки… Весело… По леко му е на душата на човек и зимата, някак си неусетно минава…
В друго време живеем днес – „модерно“, забързано, нервно и  объркано. Позабравиха се старите обичаи, но зимата си е същата, дълга и честно казано доста скучничка в Поморие, а поради естеството на труда ни всички ние имаме доста свободно време точно сега… Та на нас , рисуващите в града, ни „просветна“ да възродим този позабравен, но чудесен български обичай – тлакaта, по осъвременен начин, на Запад го наричат хепънинг – забавно представление с участие на публиката в него.
Каним ви на нашето “ Нощно ателие на живо“ да сътворим по нещичко заедно, (който желае или се вдъхнови в момента), просто да погледaте, побъбрите, пийнете и послушате музика в „творческа обстановка“, може да потaнцувате или дори вдъхновите някой от нас, като модел…А бе, да ни е забавно и интересно !
Добре дошли в Център „Св. Георги“ в събота, 28.01.2012 от 19 часа!

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване