02/05/12 09:15
(http://radiomilena.com/)

Нощно ателие на живо

За първи път в Поморие се проведе „Нощно ателие на живо“ с участието на поморийските художници. Целта на тази изява бе от една страна да се сподели творческия процес с всеки гост на проявата, а от друга – да се насърчи креативността, спонтаността, индивидуалното изразяване. Идеята на рисуването в събота вечер е човек да се разтовари след напрегнатата работна седмица и да изпита удоволствие от процеса на създаване на една картина. Всеки получи четки, бои и листи, за да рисува, отпускайки се и забравяйки за проблемите, чрез спонтаннност,  откриване и изобразяване на красота. В ателието се използваха различни експресивни техники на изобразителното изкуство. На рибарска мрежа върху стената се окачиха всички рисунки, като най-доволни от това останаха децата. Художниците наистина успяха да превърнат зимната градина на център „Свети Георги” в истинко творческо ателие, на чиито стени бяха изписани цитати на велики художници и писатели.
Десетки потребители на сайта radiomilena.com наблюдаваха на живо арт-събитието, организирано от поморийските художници, на което сред гостите присъстваха Диана Апостолова, зам. кмет на общината и Донка Китанова, секретар на читалище „Светлина“.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване