02/20/12 19:11
(http://www.klassa.bg/)

23 трилиона рубли за превъоръжаване планира Путин

Руският премиер Владимир Путин, който е кандидат- президент, обеща да извърши безпрецедентно превъоръжаване на армията на страната, предаде АФП. Путин публикува поредната си предизборна статия, този път във в. “Росийская газета”. Тя е посветена на националната сигурност. Според него превъоръжаването се налага заради политиката на САЩ и НАТО. Путин постави на първи план необходимостта да се отговори на разполагането на противоракетния щит в Европа.
Епохата изисква засилване на системата на въздушна и космическа отбрана, политиката на САЩ и НАТО за ПРО ни тласка към това, отбелязва Путин в статията. 23 трилиона рубли (590 млрд. евро) ще бъдат отделени за превъоръжаване в следващото десетилетие в Русия, уточни кандидат-президентът.
Над 400 междуконтинентални балистични ракети, повече от 600 бойни самолета, около 20-ина подводници и други военни кораби, 100 космически апарата с военно предназначение ще бъдат осигурени, пише още Путин.
Русия ще отговори на планирания американски щит, като развие оръжия, способни да проникнат в него. Противно на твърдението на САЩ, че бъдещият щит е насочен да отблъсне евентуална заплаха от Иран, истинската му цел е да подкопае руския ядрен потенциал, убеден е авторът.
Според Путин обновяването на военнопромишления комплекс ще стане двигател на икономиката.
Военнослужещите трябва да получават заплати, аналогични на квалифицираните специалисти във водещите икономически отрасли, както и пакет социални гаранции. Целта ще бъде за 5 години в едномилионната руска армия да има 700 хиляди професионални военнослужещи.
Близо 100 международни наблюдатели са акредитирани вече за наблюдение на изборите в Русия, предаде Интерфакс.
Кандидатите на ЛДПР и КПФР Владимир Жириновски и Генадий Зюганов отказаха да подпишат вчера обществения договор за честни избори. Според Зюганов подобен договор е необходим, но трябва да се разработи съвместно от политическите сили, за да не стане прикритие за “нови злоупотреби”. Той поиска в подписването да участва премиерът Владимир Путин, кандидат на “Единна Русия”, който да носи “лична отговорност за спазването му”. Путин от своя страна се съгласи да подпише споразумението, ако то бъде съгласувано с всички, което не се случи вчера.



Социолози: Путин печели изборите на първи тур с над 58%


Руският премиер Владимир Путин ще спечели президентските избори още на първи тур с 58,6% от гласовете. Това съобщи общоруският център за проучване на общественото мнение, цитиран от Интерфакс. Втори ще бъде кандидатът на Комунистическата партия Генади Зюганов - само 14,8%, а трети лидерът на “Справедлива Русия” Сергей Миронов, който ще получи 7,7%. Допитването е проведено на 11-12 февруари, статистическата грешка е в рамките на 3,4%. Рейтингът на Путин продължава да нараства и в средата на месеца вече е достигал 55%. Премиерът и Миронов са и най-малко мразени от избирателите според проучването. Само 18% от анкетираните са уверени, че президентските избори на 4 март няма да бъдат честни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване