02/23/12 18:40
(http://www.klassa.bg/)

Втори мандат на Обама искат 53% от американците

Американският президент Барак Обама все по-уверено се приближава до втория си мандат, като пази аванса си пред кандидатите от Републиканската партия. Това сочи проучване на АФП и института за маркетингови изследвания GfK, цитирано от "Чикаго трибюн".
53% от анкетираните 1000 души са категорични, че Обама трябва да остане стопанин на Белия дом. Така демократът вдига летвата толкова високо, че нито един от опонентите му към момента не може да я надскочи. Битката при републиканците обаче става все по-ожесточена. Считаният доскоро за фаворит Мит Ромни вече изостава с 1% зад основния си конкурент Рик Санторум, който има подкрепата на 33 на сто от симпатизантите на партията. Другите й двама кандидати - Нют Гингрич и Рон Пол, събират по 15% от гласовете в национален мащаб.
Проучването показва, че ако Санторум се изправи срещу първия чернокож президент на САЩ на вота през ноември, той със сигурност ще загуби с 9 пункта. Около 8% повече от анкетираните биха дали гласа си за Обама, ако той се състезава с Ромни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване