02/26/12 09:12
(http://radiomilena.com/)

Доц. Табакова преглежда безплатно в ин витро центъра на Бургаската болница

 На 28 февруари (вторник) прегледите в ин витро центъра на Бургаската болница ще са безплатни. Светилото в областта на репродуктивната медицина доц. д-р Павлета Табакова ще консултира безплатно двойки, които идват за първи път, решили да се справят с проблема с безплодието. Те ще могат да минат на преглед при  доц. Табакова, така че техният проблем да бъде диагностициран. Прегледите включват консултация по документи, а при необходимост и ехографско изследване. Преди да се пристъпи към ин витро задължително се установява причината за безплодието и начините на лечение.
Освен на 28 февруари, доц. Табакова ще преглежда и на 29 февруари, 1 и 2 март от 10:30 ч. до 15:30 ч., като на последните три дати прегледите се заплащат.
Желаещите могат да си запишат час на телефона на ин витро центъра: 0876 35 77 33, като записването става веднага. Ако пациентът си е правил изследвания е препоръчително да ги носи със себе си.
Доц. Табакова е сред пионерите в областта на репродуктивната медицина в България и  с нейна помощ на бял свят са дошли стотици бебета заченати ин витро. По проблемите на асистираната репродукция  тя е специализирала в Лондон, Кеймбридж, както и в други европейски градове и САЩ. Ин витро центърът в МБАЛ-Бургас бе изграден и работи под нейно ръководство.
Той  представлява Звено по асистирана репродукция към Родилното отделение на МБАЛ-Бургас.
Звеното бе открито на 7 октомври миналата година от зам.-министъра по здравеопазването д-р Кирил Добрев и изпълнителния  директор на лечебното заведение – д-р Георги Матев. За създаването му  най-голямо съдействие оказа Община Бургас.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване