04/02/12 23:41
(http://e-vestnik.bg/)

РИОСВ - Варна: „Те такова животно нема!” Гърмете патки на воля!

Отрязана глава на лебед край Шабленското езеро, 22 февруари т. г. Някой от ловците е решил да опита лебед и е отрязал дългата шия да не пречи в багажа. Снимки: Иван Бакалов

„Е те такова животно нема” - казал старшината, като му показали жираф.
Лафовете за старшината при социализма не са изгубили своята актуалност.
Днес, дори да покажеш на някой държавен служител в очите нещо, за което той е отговорен, той пак ще отрича като старшина, че то не съществува.
Точно такова усещане предизвиква официално писмо до e-vestnik от Регионална инспекция по околната среда и водите - Варна.
Преди месец в e-vestnik пуснахме репортаж от Шабленското езеро, в който със снимки показахме, че то е обект на атаки от ловци, че навсякъде около езерото са осеяни патрони, има убити патици (виж тук). За незапознатите - Шабленското езеро е убежище на редки и изчезващи видове птици, тук зимуват например червеногуши гъски, които са в световната Червена книга и много други. И ловът в тази защитена местност е забранен.

Патрони от последните стрелби край Шабленското езеро. Снимките са от 22 и 23 февруари т. г. Патроните не дават пълна картина, защото много ловци си събират гилзите. Снимка: Иван Бакалов

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване