04/17/12 18:15
(http://www.klassa.bg/)

Йената загуби позициите си пред конкурентите

Йената загуби позициите си пред останалите основни конкурентни валути, съобщи „Блумбърг“. Това се случи заради доклад, който показа, че инвеститорското доверие в Германия се е повишило до двугодишен връх. Това е довело до силно увеличено търсене на по-високодоходни активи. Канадският долар напредна преди очакваната среща на централната банка, при която се предполага, че лихвените проценти ще се запазят непроменени за 13-и пореден път. Британската лира спечели, след като данните показаха, че инфлацията неочаквано се е ускорила през март. Еврото получи стимули срещу йената, след като Испания продаде на търг повече ценни книжа, отколкото беше предвидено.
След като стана ясно, че доверието на инвеститорите в Германия се е увеличило, това се оказа барометър и за общото финансово здраве на Европа, повече отколкото повишаването доходността на испанските облигации, коментира Андрю Уилкинсън, главен валутен стратег в Miller Tabak, Ню Йорк.
Канадският долар заздрави позицията си с 0.4% срещу щатския си съименник. Той достигна равнище от 99.57 канадски цента. Йената пропадна с 0.2 на сто до ниво от 105.87 за евро. По-рано тя беше спечелила около 0.4%. Доларът се повиши с 0.3 на сто до курс от 80.61 йени. Единната валута промени слабо стойността си срещу зелените пари до 1.3136 долара, възстановявайки се след дъното от 1.3091 долара. Британската лира се изкачи с 0.4% до равнище от 82.33 пенса за евро. Срещу щатската валута нарастването на паунда беше от 0.3 на сто до ниво от 1.5954 долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване