04/24/12 18:42
(http://www.klassa.bg/)

Йената засили позициите си срещу конкурентите

Йената засили позициите си отново срещу повечето от най-търгуваните валути по света, съобщи „Блумбърг“. Това се дължеше най-вече на ситуацията, в която инвеститорите попаднаха. Те не са убедени, че проблемът с дълговата криза в Европа ще бъде решен. Така азиатската парична единица спечели срещу 13 от 16-те си основни конкуренти. Еврото се колебаеше дори след като доходността по испанските и италианските облигации се понижи. Австралийският долар пропадна, след като правителството изнесе данни, че потребителските цени са нараснали с най-бавния си темп след 2009 г. насам. Шведската крона поскъпна, след като нивото на безработицата неочаквано се понижи през март за втори пореден месец.
Австралийският долар изглежда уязвим със силна подкрепа в рамките между 1.0225 и 1.0260 долара, коментира един от старшите стратези към звеното за валутен обмен на Australia & New Zealand Banking Group Ltd. в Сингапур.
Йената спечели 0.1% срещу зелените пари и се разменяше при ниво от 81.11 йени за долар. Японската парична единица поскъпна с 0.1 на сто и срещу единната валута. Тя се търгуваше при курс от 106.72 йени за евро. Австралийският долар поевтиня с 0.3% до равнище от 1.0292 долара, след като докосна почти двуседмично своеобразно дъно от 1.0247 долара. Срещу йената пропадането на валутата на Сухия континент също беше в рамките на около 0.3 на сто. Разменният курс беше при 83.51 йени. Шведската крона надигна глава и спечели 0.2% до ниво от 8.8733 за евро. Срещу долара тя успя да напредне с 0.2 на сто до 6.7411 за долар.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване