02/14/12 17:44
(http://www.klassa.bg/)

Йената загуби позиции пред долара

Йената падна до триседмично дъно срещу долара, съобщи „Блумбърг“. Това се случи на фона на решението на Bank of Japan да увеличи размера на своя фонд за закупуване на активи. Трезорът неочаквано добави 10 трлн. йени към програмата си. Това доведе до спад в търсенето на азиатската валута. В опит за стимулиране на икономиката те си поставиха и цел от 1% инфлация. Германски доклад показа, че потребителското доверие се е увеличило повече, отколкото икономистите са предвидили. Британската лира също достигна до двуседмично дъно пред щатската валута. Причината е, че от Moody’s заявиха, че Островът рискува да загуби отличния си кредитен рейтинг, ако икономиката в страната се влоши. Паундът отстъпи и пред еврото, прекратявайки двудневното си напредване.
„Moody’s „срита стерлингите в ребрата“, коментира ситуацията Лий Макдарби от Investec Bank Plc, Лондон. Икономическото развитие в страната остава слабо, а нивото на безработица е високо, заяви и Марвин Кинг, управител на централната банка, в свое писмо до Джордж Озбърн, министър на финансите.
Японските пари отстъпиха с 0.7% до равнище от 78.10 йени за долар. Те се търгуваха дори при курс от 78.19 йени, което е най-слабото ниво от 25 януари насам. Азиатската валута изгуби 0.5% до 102.82 йени за евро. Единната валута падна с 0.2% до 1.3163 долара, след като беше напреднала с повече от 0.2%. Лирата отстъпи с 0.2% до 1.5715 долара, след като докосна равнище от 1.5686 долара. Това е най-слабото й равнище след 30 януари. Тя изгуби около 1.1% срещу зелените пари само за последните 5 дни. Спрямо единната валута понижението й беше от 0.2% до 83.82 пенса за евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване