04/23/12 19:03
(http://www.klassa.bg/)

Шансовете на Франсоа Оланд за втория тур са по-големи

Марин льо Пен каза, че чак на 1 май ще даде своята препоръка на избирателите кого да подкрепят на втория тур. Ясно е, че тези, които са вляво от центъра, по всяка вероятност ще гласуват за Оланд. Така че засега шансовете на втори тур за Франсоа Оланд са по-големи.
Политическата култура в Европа е такава, че винаги има приемственост, както в правителството, така и в център-ляво, център – дясно, така и на европейско ниво в сътрудничеството между Германия и Франция. Затова смятам, че това ще продължи и с г-н Оланд, ако той бъде избран. Разбира се, предизборно той направи някои изявления за финансовия пакт, за това, че трябва да бъде вкарано едва ли не условие за растеж – гарантиран растеж в Европа. Но след втория тур на изборите много неща
ще станат ясни. Но независимо кой ще спечели на втория тур – дали г-н Саркози, или г-н Оланд – те ще продължат това сътрудничество.
Аз мисля, че в двустранните ни отношения няма да има големи промени или сътресения, защото ние имаме едни много добри отношения България - Франция – традиционни добри отношения, независимо от това какво е правителството и във Франция, и в България. Нормално е в една демокрация да има промени и хората да не избират винаги едни и същи управляващи. Затова независимо кой ще спечели на втория тур във Франция, смятам, че отношенията България – Франция ще останат много добри, каквито са и в момента. А относно разширяването на Шенгенското пространство – там между двете главни партии във Франция няма разлика и Франция ще продължи да подкрепя България.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване