04/26/12 15:54
(http://www.klassa.bg/)

Мая Манолова, народен представител от Коалиция за България: Вместо справедливост ни предлагат реваншизъм

Този закон е пълен с абсурди и това е достатъчно обяснение защо приемането му член по член върви толкова трудно. Но по-тъжното е, че мнозинството от ГЕРБ вкарва целия парламент в своя театър на абсурда с решението си по закона да се работи до 23,30 часа през нощта. Няма основание за подобно действие, а ако планират предсрочни избори и бързат заради това – нека поне ни уведомят.
Многократно казах и от парламентарната трибуна, че под ударите на този закон, така както е написан, може да попадне всеки български гражданин. Хората не могат да бъдат спокойни, ако съдът няма да има право на преценка
Ние от Коалиция за България виждаме в текстовете на закона желание за реваншизъм и много популизъм.
Ще ви дам пример за един абсурд - въвеждането на възможността административнонаказателното производство да бъде повод за започване на проверка от комисията за отнемане на имущество. Освен това ГЕРБ стимулира доносниците с предложението за използване на анонимни сигнали от граждани. Да не говорим, че този текст отпадна при първо четене, а сега пак се появява.
Ужасяващо, че жаждата за отмъстителност и репресия на управляващите вече се подкрепя от институционални и законови механизми. С този закон те няма да конфискуват имущество, придобито с престъпления, а други неща, нямащи нищо общо със справедливостта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване