05/17/12 07:18
(http://radiomilena.com/)

Възстановяват пясъка на плаж «Бургас- север»

Започна възстановяването на пясъчната ивица на плаж «Бургас- север». След бурята през месец февруари бургаските плажни ивици останаха ощетени от природната стихия. От вчера започна работа специален кораб за вадене на пясък от морското дъно, с който ще бъде вдигнато нивото на пясъчната ивица. Плавателният съд пристигна от Варна по настояване на наемателя- фирма «Бургас бийч» ЕООД.

Преди две седмици багер и фадрома заравниха пясъчната ивица, след което се оказа, че нивото на плажа се изравнява с морето и при най-малката вълна плажуващите ще бъдат залети. За удобство на летовниците концесионерът ще компенсира липсата на пясък, като вдигне нивото на плажа. Фирма «Бургас бийч» ЕООД, предвижда да приключи с ваденето на пясък за една седмица, което ще струва 23 хил. лв.

Около 60 хил. лв. струваше заравняването на пясъчната ивица. Подобно възстановяване на плажни ивици беше извършено успешно във Варна, Несебър и други морски общини.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване