06/06/12 13:17
(http://radiomilena.com/)

Дават за образец морски плаж „Бургас-север”

pl 300x200 Дават за образец морски плаж „Бургас север”Плаж-еталон за подражание беше всеобщото мнение на проверяващата комисия за морски плаж „Бургас-север”. Над 3 часа продължи проверката на 9-членната комисия, в която участваха представители на „Морска  администрация”, на Българския червен кръст, на Регионалната  инспекция по околна среда и води, на Регионалната здравна инспекция, на полицията и на общинска администрация Бургас.

На плажната ивица има разположени 14 спасителни поста с 26 спасители. Стопанисващата фирма „Бургас бийч” е сключила договор с лекар от Военно-медицинска академия за лято 2012, който вече е пристигнал. Освен лекар-реаниматор има и медицинска сестра, които ще работят с изцяло оборудвана линейка.

На плажната ивица има нови душове, 6 подхода за трудно подвижни граждани на плажа, а площта на преместваемите заведения за хранене е под 1%. Вече са разположени 12 преместваеми сартифицирани тоалетни за обществено ползване и други 9 в самите заведения. Концесионерът Атанас Атанасов инвестира в нов водопровод и за първи път ползването на душовете няма да се отрази на налягането на водата в заведенията.

Броят на заведенията за обществено хранене е 9 и е по-малък от одобрените по схема от МРРБ и Община Бургас, които са 11. За сравнение миналата година тези обекти бяха 21.

Концесионерът е решил да не допуска моторни водни атракциони на плаж „Бургас-север”, за да осигури спокойствие на летониците и преди всичко на малките деца.

 Дават за образец морски плаж „Бургас север”

bookmark Дават за образец морски плаж „Бургас север”svejo Дават за образец морски плаж „Бургас север”google Дават за образец морски плаж „Бургас север”delicious Дават за образец морски плаж „Бургас север”stumbleupon Дават за образец морски плаж „Бургас север”facebook Дават за образец морски плаж „Бургас север”Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване