06/01/12 08:55
(http://radiomilena.com/)

Предстои семинар на Консултативния форум за Бургаска област

На 8 и 9 юни 2012 г. в хотелски комплекс „Марина Кейп”, гр. Ахелой предстои среща-семинар на Консултативния форум за Бургаска област, съобщиха от Сдружение «Европа и Ние». Откриването е насрочено за 09.30 ч. на 8 юни 2012 г.

Семинарът е част от дейностите, предвидени по проект „Подкрепа за интеграция II”, изпълняван с финансовата подкрепа на Интегрирана схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на дейности, целящи внедряване в практиката на „Общите основни принципи на политика за интеграция на имигранти в ЕС” и укрепване на капацитета за реализация на тези дейности. Проектът има за цел да изгради капацитет за взаимно сътрудничество и реално участие в интеграционния процес от страна на гражданското общество, социалните партньори, местните органи на властта и международни организации, академични общности и неправителствени организации, както и различни имигрантски общности, чрез което да се гарантират правата на имигрантите и тяхната успешна интеграция в българското общество.

Консултативният форум за Бургаска област е създаден през 2010 г. в рамките на проект “Подкрепа за интеграция I”. Настоящата инициатива цели да мултиплицира на територията на областите Варна и Добрич резултатите от предходния проект, в резултат на което да се формира  Консултативен форум за Североизточна България.

Паралелно с дейностите във Варненска и Добричка области е планирано в Бургаска област да се проведе настоящата среща-семинар и междукултурна среща „Дни на чуждата култура”. По време на двудневния семинар ще се представят новостите и измененията в приложимата законодателна уредба, ще се представят добри международни интеграционни практики и ще се разискват мерките и дейностите, предприети от Консултативния форум след края на проект „Подкрепа за интеграция I”. Семинарът ще е интерактивен и ще се основава на неформални методи на обучение.

 Предстои семинар на Консултативния форум за Бургаска област

bookmark Предстои семинар на Консултативния форум за Бургаска областsvejo Предстои семинар на Консултативния форум за Бургаска областgoogle Предстои семинар на Консултативния форум за Бургаска областdelicious Предстои семинар на Консултативния форум за Бургаска областstumbleupon Предстои семинар на Консултативния форум за Бургаска областfacebook Предстои семинар на Консултативния форум за Бургаска областСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване