06/02/12 20:30
(http://radiomilena.com/)

Празничен концерт на Българо-Гръцко дружество „Анхиало“

DSCI00011 300x225 Празничен концерт на Българо Гръцко дружество „Анхиало“Българо-Гръцко Дружество „Анхиало отбелязва 20 години творчески живот с двудневни тържества. Повече от 3 часа продължи концертната програма с участието на Смесен хор на културно дружество“Орестис“, Танцов състав при кметство Нео Анхиало, Женски  състав на Дружество Евритон Комотини. В препълнения театрален салон официални гости бяха: Генералният консул на Република Гърция г-н Пеперинго, кметът на Поморие г-н Алексиев, председателят на Общински съвет д-р Енева, заместник кметът на Община Волос /Гърция/ г-н Пелеканос, председателят на просветно дружество „Орестис” Аргос Орестико и други официални лица.

Неусетно отлетяха 20 години от 1992 година, когато 25 местни поморийци, потомци на анхиалци създадоха “Българо Гръцко Дружество “Анхиало” Поморие с председател Еманоил Щерионов Гавальов.
През тези 20 години ръководството с членовете се е стремяло да развива дейността на дружеството, за да допринесе нещо добро в обществения живот на град Поморие, заяви днешния председател на дружеството Стефка Аликова.
Основноваха се: курсовете за изучаване на гръцки език, танцовия състав, дамския хор.
Над 1500 деца от Поморие са преминали през дружеството. Многобройни и разнообразни са мероприятията осъществени през тези години: изучаване на гръцки език, лагери и почивка на деца в Гърция, участия на младежи в културен обмен по европeйски програми, участия в концерти и фестивали както в страната така и в чужбина.
Сремежът ни винаги е да постигнем нещо ново, по- различно и разнообразно и все ни се струва, че можем още. С културния живот в дружеството, предаваме на подрастващите поколения смисъла от опазване на християнството, чрез съхраняване традициите и обичаите на нашите деди. Разнообразието в бита на дружеството привлече младежите и сега те поемат кормилото на живота в дружеството в свои ръце.
Връщайки се назад във времето, преглеждайки осъществените мероприятия, констатирахме колко много сме забогатяли не материално, а духовно с изградените приятелски взаимоотношения с много дружества както в страната така и в чужбина – с Гърция, Кипър, Германия, Америка, Англия. , заяви г-жа Аликова и връчи специални плакети на официалните гръцки лица.

На 03.06.2012 г. от 19.00 ч. Българо-Гръцко дружество „Анхиало“ ще се представи с концерта „Анхиалска сватба“

DSCI00022 Празничен концерт на Българо Гръцко дружество „Анхиало“

 Празничен концерт на Българо Гръцко дружество „Анхиало“

bookmark Празничен концерт на Българо Гръцко дружество „Анхиало“svejo Празничен концерт на Българо Гръцко дружество „Анхиало“google Празничен концерт на Българо Гръцко дружество „Анхиало“delicious Празничен концерт на Българо Гръцко дружество „Анхиало“stumbleupon Празничен концерт на Българо Гръцко дружество „Анхиало“facebook Празничен концерт на Българо Гръцко дружество „Анхиало“Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване