07/01/12 20:46
(http://radiomilena.com/)

„Сцена край морето“ в Поморие прави хората по-добри

532497 453453851340806 1954459421 n1 Сцена край морето в Поморие прави хората по добри

Петото издание на детско-юношеския театрален фестивал „Сцена край морето”  завърши. Фестивалът, организиран от НЧ“Светлина-1939″ и Община Поморие  се проведе в Поморие от 29 юни до 1 юли. 27 спектакъла  на театрални състави от цялата страна и един от Украйна се изиграха на читалищната сцена. Поморие се превърна в център на детското театрално изкуство и стана  чудесно място, благодарение на таланта на младите актьори. Те изпълниха с настроение поморийската сцена и си тръгнаха с идеята да се завърнат отново,  защото усетиха откликване, получиха признателност и разбраха важността на  това, което правят. Изкуството прави хората по-добри,  каза Донка Китанова, секретар на  читалище”Светлина-1939”, затова си струва този фестивал да го има, да се разраства с всяка година  и да става все по-богат. Детска театрална студия „Светулка” от Поморие направи премиера на новия си спектакъл „Любовта е солена” с автори Румяна Кралева и Красимира Омайникова,  сценография и кукли – Лидия Атанасова, музика – Теодора Кралева. Румяна Кралева направи и сценария по представянето на всички спектакли. Пейо Пантелеев, известният поет и режисьор изгледа всички постановки. Той направи анализ и  намери най-добрите думи, за да поощри и похвали  театралите. Всички участници получиха грамоти за участие и плакети.  Фестивалът бе закрит на лятната сцена с фолклорен концерт от Словакия.

293821 453453281340863 911622475 n1 Сцена край морето в Поморие прави хората по добри

DSCI4099 Сцена край морето в Поморие прави хората по добри

DSCI4118 Сцена край морето в Поморие прави хората по добри

DSCI4123 Сцена край морето в Поморие прави хората по добри

DSCI4133 Сцена край морето в Поморие прави хората по добри

 Сцена край морето в Поморие прави хората по добри

bookmark Сцена край морето в Поморие прави хората по добриsvejo Сцена край морето в Поморие прави хората по добриgoogle Сцена край морето в Поморие прави хората по добриdelicious Сцена край морето в Поморие прави хората по добриstumbleupon Сцена край морето в Поморие прави хората по добриfacebook Сцена край морето в Поморие прави хората по добриСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване