07/30/12 13:44
(http://www.klassa.bg/)

Медведев: Възможно е отново да се кандидатирам за президент

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев обяви, че е възможно отново да се кандидатира за президент. В интервю за в. “Таймс“ той все пак уточнява: „Ако на нашите хора това им писне и кажат гудбай – в такъв случай ще се заема с писане на мемоари.“
Той определя като свое най-голямо постижение, докато е бил държавен глава от 2008 до 2012 г., приемането на редица закони срещу корупцията. По думите му тогава е направено  признанието, че такъв проблем в Русия съществува и той е сериозен.
По време на своя мандат в Кремъл Медведев подписа закон, задължаващ министрите, служители от президентската администрация, депутати, съдии, полицаи и военни, както и техните роднини да декларират доходите си. Преди да напусне президентството, Медведев внесе в Думата нов закон за борба с корупцията, изискващ контрол над разходите на чиновниците.
Медведев определя в интервюто като добри отношенията на Русия със САЩ, въпреки че неразрешената ситуация с американската ПРО според него заплашва с нова надпревара във въоръжаването.
Пред „Таймс“ Медведев на няколко пъти намеква, че Москва е готова да се съгласи за оттеглянето на президента на Сирия Башар Асад, ако това ще помогне да се реши конфликтът.
На въпрос за съдбата на трите момичета от групата „Пуси райът“, премиерът казва, че изводите трябва да се правят, след като мине процесът, признавайки, че затворът не е за жени, но в същото време подчертава, че в други държави с тях биха постъпили далеч по-твърдо.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване