10/09/12 11:29
(http://www.klassa.bg/)

Защо и как младежта гледа позитивно към София

На 11 октомври, четвъртък, от 18ч. в Дома на културата „Красно село“ (Централно фоайе) ще бъде открита изложбата „Младежки поглед към позитивната София” и ще бъдат наградени победителите от конкурса, реализиран в рамките на проект „Младежки поглед към позитивната София – ценностите, забележителностите и добрите практики в градска среда в снимки:

• Първо място и награда от 1000 лв. спечели Емил Казаков, 26 г. със снимката Фестивал за младежка и градска култура ON! Fest
• Второ място и награда от 800лв. спечели Юлия Лазарова, 34г. със снимката Шествието „София прайд”, посветено на ЛГБТ общността - 2012 г.
• Трето място и награда от 700лв. спечели Радила Радилова, 30 г. със снимката „Усмивки в горещ софийски ден”.

Представени са над 90 снимки на младежи до 35 години от цяла България. Изложбата показва гледната точка на младите автори за положителните страни на българската столица и добрите практики, които развиват европейското лице на нашия град – новостите, разнообразието от етноси и култури, активното включване на младите граждани. Снимките ще бъдат изложени до 21 октомври.

Изложбата е част от проекта „Младежки поглед към позитивната София – ценностите, забележителностите и добрите практики в градска среда в снимки“, в който взеха участие 30 младежи. Проектът е реализиран от Сдружение „Култури“ в партньорство с район „Красно село“. Проектът е финансиран от Програма Европа 2012 г. на Столична община и се осъществява в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019 г. Медиен партньор на инициативата е фотографската агенция Булфото.

Проектът цели да мотивира младите хора да разкрият чрез средствата на фотографията потенциала на столицата в културно измерение и да провокира тяхното общностно съзнание за средата, в която живеят – материална, духовна, социално-културна и исторически унаследена. Идеята е през погледа на младия човек да бъдат показани позитивните страни на града и неговите жители и значението на собственото участие, принос и активност в подобряване и формиране на живота в него.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване