01/23/13 04:51
(http://www.klassa.bg/)

Държавният капитализъм в Русия разтревожи Запада

Експерти от ООН предупреждават, че през 2013 г. е вероятно увеличаването на новите рискове за световната икономика, които ще въздействат негативно върху развиващите се страни, включително и държавите в Общността на независимите държави (ОНД). Според специалистите на ООН не всичко тече гладко и в Русия, където диверсификацията си остава нереализиран лозунг, а икономическият ръст става все по-вял. Но още по-тревожна картина за бъдещето обрисува знаменитият американски икономист Нуриел Рубини. Според него моделът на държавен капитализъм в държавите от БРИКС ги обрича на забавяне на икономическия ръст. Сред основните рискове за Русия според Рубини е политическата нестабилност, пише „Независимая газета”.
Според икономиста САЩ през тази година най-вероятно няма да допуснат така наречената „фискална скала”, но еврокризата ще продължи, а Китай няма да избегне „твърдо кацане” през следващите няколко години. Ако 2012 г. започна с панически настроения и завърши с оптимизъм на пазарите, то 2013 г., която започна в позитивен тон, ще завърши с ново бягство от рисковете и с нарастване на паниката, коментира Рубини.














„Независимая газета”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване