04/02/13 14:46
(http://www.hsnovini.com/)

12 медала за бадминтонистите на Станимир Бойчинов. Даниел Николов- абсолютен шампион

Даниел Николов спечели 3 златни медала от шампионата в София

12 медала спечелиха възпитаниците на Станимир Бойчинов от Държавния личен шампионат по бадминтон до 15- годишна възраст, който се проведе в София. Абсолютен шампион в надпреварата стана Даниел Николов със своите 3 златни медала.

Първото злато за Даниел бе на сингъл, където победи на финала с 2:0 гейма Димитър Янакиев от „Левски” Люлин. На финала на двойки заедно със съотборника си Иван Панев се справиха отново с резултат 2:0 с Янакиев от “Левски” и Иван Марков от „Русе”.

Още 4 медала спечелиха възпитаниците на Станимир Бойчинов след хасковски финал при смесените двойки. Даниел Николов в тандем с Кристина Желева победиха с 2:1 съотборниците си Иван Панев и Венцислава Сакаджийска.

В останалите срещи  с бронзови медали на сингъл се завърнаха Иван Панев и Янко Хаджиев. При момичетата местния клуб се сдоби с още 3 медала. Злато на двойки взеха Венцислава Сакаджийска в тандем с Калина Спасова, които победиха представителките на Стара Загора с 2:0. Венцислава спечели и сребро на единично.

„Доволен съм от децата, можеше и по- добре, ако Венцислава беше спечелила златото на сингъл, но все пак 12 медала са голямо постижение”, заяви за Хасково Новини Станимир Бойчинов.

В четвъртък хасковлии заминават на Балканиада до 17- годишна възраст в Истанбул, където ще гонят медали с 4- ма състезатели. Името на Хасково в турския град ще защитават Даниел Николов, Мартин Колев, Иван Панев и Венцислава Сакаджийска.

Младен Желязков

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване