04/16/13 12:48
(http://www.klassa.bg/)

Бизнесът търси специалисти по продажби и маркетинг

Последният доклад за индекса за бизнес доверие на Регус разкрива, че 88% от българският бизнес планира да увеличи или да запази броя на служителите през 2013 година. Анкетата сред повече от 26 000 бизнес организации в 90 страни поставя силен акцент върху набирането на повече персонал за работа, продажби и маркетинг в България. Повече от две десетилетия Регус e на пазара на бизнес услуги. Компанията помага на фирми от всякакъв тип да работят по-ефективно и по начина, който им е удобен. Регус разполага с 1500 бизнес центъра в 600 града по целия свят.
В световен мащаб, индексът за бизнес доверие на Регус е 114 пункта, като увеличението е с 3 пункта от месец октомври 2012 г. В България индексът е 104 пункта, което е увеличение с 18 пункта в сравнение с шест месеца по-рано. 35% от българските бизнес организации отчитат нарастване на приходите и 29% увеличени печалби през последните дванадесет месеца. Една от всеки две (11%) бизнес организации планират увеличение на броя на служителите с повече от 5%; 50% от тях мислят, че фирмите ще наемат повече работен персонал, а 35% маркират служители в продажбите и маркетинга, сочат резултатите от проучването, цитирано от Money.bg.
Според Катерина Ману, Генерален мениджър на Регус за Балканите показателите, които се открояват не се отнасят само до това, че фирмите търсят да назначат служители, а и че планът им е да инвестират в продажби и маркетинг. Това показва, че компаниите смятат, че сега е точното време да увеличат продажбите си.Тези резултати показват, че специалистите в продажби и маркетинг ще бъдат много търсени през следващите месеци. Бизнес организациите трябва да помислят как да назначат и задържат най-добрите в областта, за да гарантират, че могат да останат конкурентни в своя пазар. Всички тенденции сочат, че предлагането на гъвкаво работно време ще се превърне от "би било хубаво да го има", към необходимо условие за наемане на работа, което е ключово за обезпечаване и задържане на най-добрите служители за всяка една компания. Много млади хора навлизат на пазара на труда, а те имат много различно отношение към работата, като поставят гъвкавостта и качеството на живот над по-традиционните съображения. Гъвкавото работно време носи допълнителни предимства, като помага на бизнес организациите да намалят разходите за постоянно офис пространство и да увеличат продуктивността на персонала, коментира Ману
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване