05/04/13 08:00
(http://www.hsnovini.com/)

“Хасково 2009″ и “Свиленград” не се победиха

“Хасково 2009″ и “Свиленград 1921″ не успяха да се победят и във втория мач помежду си от сезона. Срещата, играна на градския стадион в Хасково завърши 2:2, като гостите повеждаха на два пъти. Така двата тима отново записаха реми, след нулевото равенство в 12- ти кръг на терена на Свиленград.

Вчерашното регионално дерби започна с домакински натиск и още в началото хасковлии можеха да отбележат. Въпреки, че домакините атакуваха повече, гостите от Свиленград откриха резултата в 13- та минута с гол на номер 20 Ридван Хаджифейзула, попадението бе зачетено, въпреки останалите у публиката съмнения за засада. Домакините тръгнаха да изравняват и резултата на закъсня. В 36- та минута Недялко Хубенов навлезе в наказателното поле на свиленградчани и бе фаулиран, а главния рефер отсъди 11- метров наказателен удар. От бялата точка Юлий Шекеров не сгреши и възстанови равенството. Броени минути след гола на Шекеров свиленградчани можеха отново да поведът, но директното изпълнение на пряк свободен удар на техен играч срещна напречната греда на вратата, пазена в този мач от Емил Данчев.

В края на първото полувреме и Вълчан Чанев можеше да отбележи, но далечния му удар мина на сантиметри над напречната греда на гостите. До почивката хасковлии можеха и да водят, но направиха пропуски. Преди края на полувремето Юлий Щекеров изпусна от изгодна позиция, след центриране на Какалов от ляво. Таранът на домакините обаче изпрати топката над вратата на гостите.

След паузата хасковлии отново владееха повече топката. Въпреки това обаче в 58- та минута отново след добра атака и майсторско изпълнение Ридван Хаджифейзула отбеляза за 1:2 и за втори път даде аванс на “Свиленград 1921″.

Все пак в 65 м., след многобройните опити на хасковлии да реализират, равенството бе възстановено. След удар на Георги Какалов вратарят на гостите Димитър Грабчев изби, при добавката обаче Даниел Добриков изравни за 2:2. Хасковлии можеха и да се поздравят с крайния успех, но пропуски до края направиха Добриков и Какалов.

Така и във втория мач помежду си през сезон 2012/2013 двата отбора не успяха да се победят.

След мача и двата отбора запазиха позициите си. “Хасково 2009″ е 3- ти с 56 т., а “Свиленград” е 4- ти на 2 точки от хасковлии. И двата отбора се отдалечиха още повече от водача в класирането “Ботев”- Гълъбово, който записа категорична победа с 4:0 при домакинството си над “Згорец”- Нова Загора и вече е с 65 т. Втори е “Мастер”- Бургас, който загуби от “Асеновец” с 4:0, но все пак е на точка пред “Хасково” и на 3 от “Свиленград”.

В следващия кръг “Хасково 2009″ гостува на “Загорец”- Нова Загора.

Младен Желязков

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване