05/31/13 15:59
(http://www.hsnovini.com/)

Хакиф Хабил: Отбор без публика не е за никъде

Хакиф Хабил благодари на публиката, която подкрепя отбора през целия сезон

Преди броени дни приключи сезона за футболен клуб „Хасково 2009”. След изиграните 34 кръга хасковлии завършиха на второ място със 69 точки. В края на сезон 2011/2012-та ФК „Хасково 2009” успя да се класира във В група, след няколкогодишно присъствие в по- долния ешелон на родния футбол. До правото да играят в групата хасковлии стигнаха след успех в баражите с „Евроколеж”.  През изминалия шампионат (2012/2013) червено-белите стартираха отлично и в голяма част от първенството бяха водачи в класирането, но в резултат на няколко грешки изпуснаха първото място. Въпреки това още през първата година след завръщането си във В група те успяха да се класират втори, само на 4 точки от първенеца „Ботев”-Гълъбово.  Според членът на УС Хакиф Хабил постигнатия резултат не е малък.

“Сезонът тръгна много добре за нас, с млади момчета, с почти изцяло обновен отбор. Доволни сме, за първа година сме във В група, и завършихме втори, с реални шансове сме за Б група, доволни сме. Сигурно е имало и грешки през сезона. Не бяха малко обаче и успехите, които бяха постигнати благодарение на момчетата и треньорите”, коментира за Хасково Новини Хакиф Хабил.

Той коментира и възможността от следващия сезон ФК “Хасково 2009″ да заиграе в Б група.

“Чакаме резултат, но мисля, че ще влезем в Б група, по скоро ще ни поканят. Водили сме разговори с представители на БФС и имаме потвърждение, че имаме реални шансове да сме в по- горната дивизия догодина. От наша страна сме готови, от финансова гледна точка ръководството е готово”, заяви още Хабил.

От ръководството очакват потвърждение за следващия сезон и от треньорския щаб начело с Димчо Ненов и екипа му, които имат покана и от елитния „Ботев”- Пловдив. Въпреки това голяма е вероятността те да останат в Хасково. От ръководството благодариха на кмета на Хасково, общинските съветници и спонсорите, оказали им подкрепа в осъществяването на идеите през изминалия сезон. Голяма бе подкрепата и от страна на верните фенове, част от които пътуваха и за мачовете при гостуванията.

“За нас беше неочаквано толкова много публика да дойде на мачовете, за което сме благодарни. То е ясно отбор без публика не е за никъде. Догодина се надявам да са повече, ние да сме в Б група и да пълним стадионите. Като част от ръководството на отбора си пожелавам тази година да влезем в Б група и за следващия сезон да стегнем школата, да направим изкуствени игрища и изобщо да създадем една добра база за школата. Имаме идеи, но предстои да ги осъществяваме”, коментира още Хакиф Хабил.

Младен Желязков

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване