06/26/13 23:13
(http://www.klassa.bg/)

БЪЛГАРИЯ СЕ НАРЕЖДА В ПЪРВИТЕ МЕСТА ПО УПОТРЕБА НА БИРА

 Днес, на пресконференция на Pernod Ricard Bulgaria, психотерапевтът Мадлен Алгафари представи резултатите от организираното от компанията училище за родители. Инициативата стана част от глобалната кампания за корпоративна и социална отговорност Responsib’ALL Day, която през 2013 година беше насочена към намаляване на употребата на алкохол при непълнолетни. Трите безплатни семинара на училището се проведоха в столицата и се домакинстваха от специалистите по психотелесна психотерапия Виргиния Захариева, Мадлен Алгафари и Петър Кралев.

 

Според представените от специалистите по време на беседите статистически данни, стана ясно, че България се нарежда на челни позиции заедно с Чехия, Белгия и Германия по употребата на бира – над 60% от лицата под 18 годишна възраст употребяват пиво редовно. 48% от изследваните у нас през 2011 година 2217 ученици на 16 годишна възраст пият пет и повече питиета едно след друго, което значи че почти половината от учениците сериозно злоупотребяват с алкохола, което нарежда страната над средното ниво за Европа. Тревожна остава тенденцията и за увеличаване броя на момичетата, които пият неконтролирано.

 

Инициативата на Pernod Ricard Bulgaria беше приета от родителите изключително добре и отбеляза голям интерес към темата от тяхна страна. На срещите присъстваха най-вече майки, което е една утвърждаваща се тенденция у нас, макар че тийнейджърите научават маниера на пиене повече от бащата в семейството. Бащите все още не обръщат достатъчно внимание на собствената си роля във възпитанието на детето и даже пренебрегват влиянието си над подрастващите. Това в голяма степен абдикиране на бащите от ролята им в семейството кара голяма част от майките да изпълняват функциите и на двамата.

 

„Доволни сме, че кампанията се радва на такъв интерес от страна на родителите. Това само ни показва, че те се отварят за такъв тип комуникация все повече и повече. Отчетохме и факта, че родителите вече не търсят лекционния тип на поднасяне на информацията, а предпочитат интерактивните беседи. Това значи само едно - че те се сблъскват в реалния живот с този проблем и търсят практическо решение на ситуациите. Беше изненада за нас да открием, че родителите са много по-отворени към подобен сорт 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване