Когато меденият месец стане кошмар

За повечето двойки меденият месец е времето на безметежно щастие, романтика и   сладки мигове с половинката. Заради това е и кръстен така. Но нещата могат да се объркат тотално, когато се намесят непредвидени обстоятелства. Електронното издание oddee.com е събрало в един материал няколко мечтани ваканции, които са се превърнали в кошмар или за булката, или за младоженеца.

 
Природата не иска да се вземетеКогато Ерика и Стефан Сванстрьом от Стокхолм тръгват на дългото си  четиримесечно сватбено пътешествие с бебе на ръце на 6  декември 2010 г., те нямат и представа, че и самата природа ще се обърне срещу тях. Най-напред семейството бива блокирано в Мюнхен, Германия, от най-ужасната снежна буря в Европа. След това младоженците са застигнати от унищожителен циклон в Кернс, Австралия. В Бризбейн пък се озовали лице в лице с наводнение, като по чудо успели да избягат от огромен пожар в Пърт. Малко преди пристигането им в Нова Зеландия земетресение с магнитуд 6,3 разтърсва град Крайсчърч. Сколасват да се измъкнат в последната минута от Япония малко преди опустошително земетресение да почне да люлее домовете.
 
Аз, ти и свекърватаЗа повечето семейства е нормално да имат отношение с родните на половинката си. Е, те не включват времето на медения месец. Това обаче не важи за италианката Марина, която трябвало да изкара времето не само със съпруга си, но и със свекърва си Паола. Двойката от Рим се бракувала след 12-месечна връзка. После тримата отишли на екскурзия до Франция. Всъщност в случая съпругът нямал вина, че майка му се изтърсила на сватбеното им пътешествие. Тя ги изненадала, чакайки ги на летището в  Рим. Просто казала, че си е резервирала полет като техния и ще бъде с тях през цялото време. Булката помолила половинката си да прати майка си у дома. Но той отказал, позовавайки се на крехкото здраве на родителката си. 36-годишната младоженка изкарала три седмици във Франция и след това подала молба за развод. Доводите й били,че младоженецът има обезпокояваща емоционална привързаност към майка си.
 
“Челюсти” 10 дни след сватбатаТочно 10 дни след сватбата британските младоженци Иън и Джема Редмънд се наслаждават на слънцето на Сейшелите. Тогава ги застига трагедията - 30-годишният мъж, по професия учител, е убит от акула на няколко метра от брега, където влюбената му съпруга прави слънчеви бани. Хищникът захапва едната ръка и единия крак на мъжа. Той обаче успява да се добере до лодка, минаваща на няколко крачки от него. Тя го закарва на брега, където за негов късмет се намира лекар, който му оказва първа помощ. Останалите летовници се опитват да успокоят изпадналата в истерия негова съпруга. За жалост в болницата медиците не успяват да помогнат на нападнатия учител и той умира след един ден от раните си.
 
Наркодилъри, човешки останки и липса на резервацияРепортерът на CNN Брент Ларсън и съпругата му Она изглеждат като рекламни лица на някой курорт на снимките от сватбеното си пътешествие. Но нещата за тях започнали по доста кошмарен начин. Те си избрали курорт в Антигуа за медения месец. Като пристигнали, се оказало, че на рецепцията не били получили тяхното електронно съобщение за резервация. И се наложило първата нощ да изкарат в лоби бара, спейки само по няколко секунди. Управата на хотела ги изритала в 5 сутринта на плажа. Там обаче наркодилъри въртели сделки и не се зарадвали на пришълците. Освен това Брент намерил на плажа човешки останки и докладвал в полицията. От там обаче, вместо да му благодарят, за малко да го арестуват. За три часа бил блокиран от буря в отдалечен залив на курорта Сейнт Джордж. А през това време съпругата му си изплакала очите, мислейки, че е отвлечен от бандитите. 2000 паунда на вятъраМениджърът на маркетингова компания Адам Монк и рецепционистката Сара от Съфолк, Великобритания, дават 2000 паунда за меден месец в Атлантик Бандожул хотел в Гамбия. За парите, които платили, младите очаквали разходка с корабче,  луксозен апартамент, закуска от хотела и плодове по всяко време. Пристигайки на място, се оказало,че „луксозният“ апартамент се състои от две единични легла, непрани с месеци завеси и спално бельо. Банята била в такова състояние, че булката се разпищяла само като я видяла. Тръгвайки към плажа, хора от хотела започнали да ги изнудват за пари: “Дайте 1000 лири и ще ви оправим стаята“. Стреснати от ситуацията, новобрачните изкарали само една нощ в кошмарния хотел. На сутринта взели първия полет обратно за Лондон. И се изръсили допълнително с по 600 паунда на човек.

Ани Ефремова

БЧК-Варна започва раздаването на храна на социално слабите

От утре - 7 октомври БЧК започва раздаването на хранителни продукти на уязвими граждани по програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз". Кампанията се провежда за шеста поредна година от Българския Червен кръст.

Малобройно шествие на #ДАНСwithme 115

Протестиращите отново поискаха оставката на кабинета "Орешарски"

    


Жена загина при катастрофа край Пловдив

59-годишна жена е починала в болницата след катастрофа, станала днес на пътя Пловдив - Рогош по обяд, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Служител на немското посолство застрелян в Йемен

/КРОСС/ В столицата Сана Йемен днес бе убит от германски гражданин, член на посолството на Германия. Това съобщиха от източници на Reuters в йеменските служби за сигурност.Според докладите, германското посолство служител бе застрелян пред един супермаркет.

Над 400 000 души в Китай бяха евакуирани заради наближаващия тайфун Фитоу


Стотици хиляди хора в Югоизточен Китай бяха евакуирани днес, а рибарски плавателни съдове бяха върнати на брега заради приближаващия тайфун Фитоу, съобщи БТА. Очаква се стихията да навлезе над сушата утре сутрин между провинциите Чжъцзян и Фуцзян, заяви Националният метеорологичен център (НМЦ).

Според провинциалните власти към днес следобед над 65 000 плавателни съда са се прибрали по пристанищата или са преместени на по-сигурно място. Провинциалното правителство в Чжъцзян съобщава,...

Магаре евро яде ли?

Поговорката за лудия и зелника спокойно може да кандидатства за девиз на Европейския съюз (ЕС). 
Всяка година бюрократите от Брюксел отпускат под формата на субсидии милиарди евро. Много от тях отиват за полезни и нужни проекти. Има обаче една немалка част, която ни кара да се усъмним в умствения интегритет на хората, сложили подпис под тях. 
Поговорката за лудия и зелника спокойно може да кандидатства за девиз на Европейския съюз (ЕС). Всяка година бюрократите от Брюксел отпускат под формата на субсидии милиарди евро. Много от тях отиват за полезни и нужни проекти. Има обаче една немалка част, която ни кара да се усъмним в умствения интегритет на хората, сложили подпис под тях.

"Атлетико" продължи историческата серия и отново се залепи за "Барселона"


"Атлетико" (Мадрид) продължи своя исторически старт в испанското първенство. С два гола на Диего Коща "дюшекчиите" надиграха гостуващия "Селта" с 2:1 и  спечелиха осма поредна победа в осем изиграни мача.

Футболистите на Диего Симеоне запазиха стопроцентовия си актив и продължават да следват плътно шампиона "Барселона". Двата отбора водят в класирането с 24 точки, като каталунците са първи заради по-добра голова разлика - 28:6 срещу 21:6.

Коща пък продължи изключителното...

Бивш зам.-кмет на Бургас се самоуби в болницата

69-годишен бивш зам.-кмет на Бургас се е самоубил в болницата в града, след като е скочил от шестия етаж.

Част от местност "Св. Никола" без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария част от местност "Св. Никола" е без вода. Аварията се очаква да бъде отстранена до часа, а водоподаването възстановено до 19 часа, уточниха от ВиК-Варна.

Италия ще повдигне темата за имиграцията на срещата на ЕС в Брюксел

/КРОСС/ Италия възнамерява да повдигне темата за имиграцията на срещата на ЕС в Брюксел на 24-25 октомври, съобщи РИА "Новости".Според министъра по европейските въпроси на Италия Енцо Моаверо темата за имиграцията трябва да бъде една от главните на на срещата на ЕС в Брюксел.Припомняме, че в четвъртък малък риболовен кораб с над 500 имигранти от Африка на борда потъна край остров Лампедуза, в резултат на корабокрушението загинаха над 350 души.„За да не се повтарят подобни ситуации е необходимо след заседанието на министрите на вътрешните работи на страните от ЕС, запланувано за вторник, да се разработят процедури, които да се предоставят на срещата на ЕС в края на октомври като конкретни предложения. Икономическата криза е една от причините за миграция, поради което ЕС трябва да поправи неоправданата асиметрия, в резултат на която въпросите за финансовата стабилност се обсъждат повече , отколкото темата за незаконната имиграция", заяви Моаверо.

Кофеинът влияе негативно на умственото развитие на подрастващите

Кофеинът влияе зле върху развитието на мозъка по време на юношеството, твърдят швейцарски учени. Те смятат, че тийнейджърите, които пият по три енергийни напитки или по една голяма бутилка от 1,5 л Кока-кола на ден могат да имат проблеми с качеството на съня, което пък води до затруднения в развитието на мозъците им, съобщават от Швейцарската здравна организация.

Страница във фейсбук пази България от пиянски изцепки на англичани (снимки)

Страница във фейсбук „Аз НЯМА да позволя да се гаврят с България Страница във фейсбук „Аз НЯМА да позволя да се гаврят с България" набира скорост след филма на „Би Би Си" за българския курорт Слънчев бряг. Организаторите призовават всеки да снима пиянски изцепки на англичани, набира голяма популярност в социалната мрежа. За три дни тя събра вече над 7 800 почитатели. „Нашата първа кауза - да отвърнем ...

Фейсбук брани Слънчев бряг от пияни англичани с групата „Аз няма да позволя да се гаврят с България"

Страница във фейсбук „Аз НЯМА да позволя да се гаврят с България" набира скорост след филма на „Би Би Си" за българския курорт Слънчев бряг.

Организаторите призовават всеки да снима пиянски изцепки на англичани, набира голяма популярност в социалната мрежа. За три дни тя събра вече над 7 800 почитатели.

„Нашата първа кауза - да отвърнем ... Страница във фейсбук „Аз НЯМА да позволя да се гаврят с България" набира скорост след филма на „Би Би Си" за българския курорт Слънчев бряг. Организаторите призовават всеки да снима пиянски изцепки на англичани, набира голяма популярност в социалната мрежа. За три дни тя събра вече над 7 800 почитатели. „Нашата първа кауза - да отвърнем ...

Карат сирийки да спят с всеки от Ал Кайда

Млади сирийки са били принуждавани да правят секс в името на Аллах в батальона на ал Мусра, която е част от Ал Кайда. Това разкрива филм на ТВ7 и Диляна Гайтанджиева, която излъчи изповедите на жените, принудени да проституират в името на "секс джихад".

“Хасково” – “Ботев” 0:0

Мачът “Хасково”- “Ботев” Гълъбово, който се игра на стадиона на Ямача този следобед, завърши 0:0.

Домакините и гостите изпуснаха няколко положения да  отбележат гол в противниковата врата.

През първото полувреме от мача Емил Ангелов опита да вкара гол, но Миро Радев успя да спре топката.

Във втората част от мача Вълчан Чанев опита да отбележи попадение като изпълни перфектен пряк свободен удар от 25 метра, но отново вратарят успя да хване топката,която летеше към гредата.

Гостите също имаха няколко неуспешни опита за гол.

“Хасково” остават на второ място с 19 точки.

 

 

 

Репортаж гледайте новините на телевизия „Рекординг”

 

  Анжелина Янева

Опит за отвличане на германската посланичка в Йемен

Посланичката на Германия в Сана едва не бе отвлечена, а телохранителят й бе убит, съобщи АФП, като се позовава на западен дипломатически източник.

Facebook група зове: Снимайте пиянските изцепки на англичаните /снимки 18+/

/КРОСС/ В социалната мрежа се зароди нова инициатива, защитаваща имиджа на България пред света. Фен страница във Facebook се е заела с нелеката задача да изчисти образа на страната ни, който Великобритания успя да създаде тези дни.  Повод за създаването й стана скандалният филм на Би Би Си, озаглавен Booze, Bar Crawls And Bulgaria, който обръща внимание на алкохолния туризъм по българското Черноморие.  Страницата, наречена "Аз няма да позволя да се гаврят с България", призовава всеки българин на Острова да снима пиянските изцепки на англичаните. Тя набира голяма популярност в мрежата и само за няколко дни успя да спечели на 7 хиляди последователи. "Мили приятели, нека всеки от вас, който живее в Англия или пък е там просто за малко и случайно е попаднал на грозна гледка, да направи снимка или видео. Бъдете абсолютно сигурни, че ние ще направим и невъзможното тези ваши кадри да достигнат до колкото се може повече хора... извън границите на страната ни", пишат създателите на страницата. На снимките девойки се събличат голи, други лежат в собственото си повърнато, трети са заспали насред празни бутилки.

Милион души по света поискаха Русия да пусне арестуваните от "Грийнпийс"

Над милион души от цял свят поискаха Русия да освободи арестуваните преди две седмици активисти на екоорганизацията "Грийнпийс", които се опитаха да се качат на петролна платформа на "Газпром" в Арктика като част от протестна акция.   Подкрепата е изразена през сайта на "Грийнпийс", съобщи в неделя прессекретарят на организацията Бьорн Йетка.   Ден по-рано в 47 държави се проведоха демонстрации в подкрепа на задържаните 30 души, които са обвинени в пиратство и са заплашени от до 15 години затвор.   Няколко хиляди души се включиха в акциите за подкрепа на екактивистите, провели се в Австралия, Нова Зеландия, Индия, Китай, Япония, Холандия, Великобритания, Франция, Германия, Полша, Финландия, Колумбия, САЩ и др. Дори в Русия имаше митинги в подкрепа на задържаните на 19 септември, сред които има и руснаци.   В протеста пред посолството на Русия във Великобритания се включиха актьорът Джъд Лоу и музикантите Деймън Олбън от бритпоп групата "Блър" и Пол Симънън от пънк бандата "Клаш".   Трийсетина души се събраха край парка "Горки" в центъра на Москва, крежък протест имаше и в Мурманск, където са задържаните чужди представители на "Грийнпийс". Съдът в северния руски град ги остави в ареста за два месеца и им повдигна обвинения в пиратство.   "Грийнпийс" определи арестуването на кораба й "Арктик сънрайз" и на всички 30 души на борда на плавателния съд като най-тежкото нападение срещу нея от 1985 г. Тогава един човек загина, когато френските тайни служби взривиха в Нова Зеландия кораба на природозащитната организация "Рейнбоу уориър", използван за протести срещу френски ядрени опити.

И кечист по прашки като Майли Сайръс

60-годишния биви кечист Хълк Хоуган взе на подбив Майли Сайръс. Кечист се поклаща върху огромна метална топка, подобно на Майли във видеото на "Wrecking Ball", в новата реклама на хостинг компанията си - Hostmania, съобщава Dailymail.

Видеото на Сайръс разбуни духовете, защото в него младата изпълнителка е чисто гола. Хълк Хоуган, за щастие, не 60-годишния биви кечист Хълк Хоуган взе на подбив Майли Сайръс. Кечист се поклаща върху огромна метална топка, подобно на Майли във видеото на "Wrecking Ball", в новата реклама на хостинг компанията си - Hostmania, съобщава Dailymail. Видеото на Сайръс разбуни духовете, защото в него младата изпълнителка е чисто гола. Хълк Хоуган, за щастие, не

Митева четвърта в Гран при

Силвия Митева се класира четвърта в многобоя на турнира по художествена гимнастика от сериите Гран при в Бърно (Чехия). Тя раздели позицията с Виктория Филановски (Израел), като двете събраха актив от 68,750 точки.
Първа е рускинята Маргарита Мамун със 73,300 т., следвана от сънародничката си Дария Ставковска (72,650 т.) и Мелитина Станюта (Белару Силвия Митева се класира четвърта в многобоя на турнира по художествена гимнастика от сериите Гран при в Бърно (Чехия). Тя раздели позицията с Виктория Филановски (Израел), като двете събраха актив от 68,750 точки. Първа е рускинята Маргарита Мамун със 73,300 т., следвана от сънародничката си Дария Ставковска (72,650 т.) и Мелитина Станюта (Белару

Не искам да обсебвам Реформаторския блок!

Като не искат с ГЕРБ, да се съюзят с БСП или ДПС, зове Борисов

    


Бомби убиха 15 души в Ирак, 8 от тях са деца

Единият взрив е избухнал в начално училище в село Кабак

Видео: Октомврийска виелица връхлетя Скалистите планини


Рядко силна за началото на октомври виелица премина през Скалистите планини в САЩ, като събори дървета и натрупа на места почти 1 метър сняг, което принуди властите да затворят стотици километри от важни магистрали в района.

В петък не работи част от администрацията в щатите Уайоминг и Южна Дакота.

В района на Блек хилс, щата Южна Дакота, наваля 35 инча (почти един метър) сняг. 

Нощни кадри от Каспър, щата Уайоминг, показаха, че в събота силни бури ще преминат...

Чистата къща - по-голям кеф от секса

Мирисът на чисто, разтребената и красива къща и усещането на задоволство от току-що измития и оправен дом носят по-голямо удовлетворение от секса, стана ясно от едно съвсем скорошно проучване.

Оказва се, че 36% от европейците предпочитат да имат чиста и подредена къща, отколкото да отидат на екскурзия или дори да правят секс. 34 на сто са Мирисът на чисто, разтребената и красива къща и усещането на задоволство от току-що измития и оправен дом носят по-голямо удовлетворение от секса, стана ясно от едно съвсем скорошно проучване. Оказва се, че 36% от европейците предпочитат да имат чиста и подредена къща, отколкото да отидат на екскурзия или дори да правят секс. 34 на сто са

До края на октомври ремонтират пътищата Варна-Белослав и Варна-Девня

До края на октомври ще бъдат ремонтирани пътищата Девня – Варна и Белослав – Варна. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева във Варна. Общата дължина на тези пътища е 22 километра. За ремонта на отсечките вече са заделени 5 милиона лева, увери министър Терзиева.

Доц. Иво Петров: Българинът няма съзнанието за правилен начин на живот

София /КРОСС/ Българинът не пази сърцето си. Това заяви пред bTV доц. Иво Петров, председател на Дружеството на кардиолозите в България. По думите му у нас съществуват всички фактори за ранно развитие на сърдечносъдовите заболявания. Все още нямаме съзнанието за правилен начин на живот. Смъртността от сърдечносъдови заболявания у нас е сред най-високите в Европа, посочи той и добави, че се прави всичко възможно тази тенденция да се пречупи. Мисля, че това вече е факт. Правим много за въвеждането на превенцията, която да стане национална стратегия, каза още председателя на Дружеството на кардиолозите.

В ролята на Майли Сайръс: Хълк Хоуган... по прашки! (видео)

60-годишния биви кечист Хълк Хоуган взе на подбив Майли Сайръс. Кечист се поклаща върху огромна метална топка, подобно на Майли във видеото на 60-годишния биви кечист Хълк Хоуган взе на подбив Майли Сайръс. Кечист се поклаща върху огромна метална топка, подобно на Майли във видеото на "Wrecking Ball", в новата реклама на хостинг компанията си - Hostmania, съобщава Dailymail. Видеото на Сайръс разбуни духовете, защото в него младата изпълнителка е чисто гола. Хълк Хоуган, за щастие, не

Фетел придърпва четвъртата титла

Себастиан Фетел (“Ред Бул”) ликува с четвърта поредна победа и общо осма през сезона, след като спечели Гран при на Корея във “Формула 1”. 
Така германецът придърпа още по-близо до себе си... четвъртата поредна световна титла. Пет кръга преди края Фетел има голяма преднина - 272 точки срещу 195 т. на втория Фернандо Алонсо (“Ферари”). 
Само чудо Себастиан Фетел (“Ред Бул”) ликува с четвърта поредна победа и общо осма през сезона, след като спечели Гран при на Корея във “Формула 1”. Така германецът придърпа още по-близо до себе си... четвъртата поредна световна титла. Пет кръга преди края Фетел има голяма преднина - 272 точки срещу 195 т. на втория Фернандо Алонсо (“Ферари”). Само чудо

Мароканци превзеха маратона

Мароканци пробягаха най-бързо юбилейния 30-и маратон на София - първи е Ласен Мокраджи с време 2:22,42 часа, втори остана Тяр Абдулхади с 2:23,19 ч. 
С 6 секунди по-късно финала пресече Йоло Николов, който си осигури републиканската титла. Тримата взеха съответно 5000, 2000 и 1000 лева. Четвърти е миналогодишният победител Шабан Мустафа с време 2: Мароканци пробягаха най-бързо юбилейния 30-и маратон на София - първи е Ласен Мокраджи с време 2:22,42 часа, втори остана Тяр Абдулхади с 2:23,19 ч. С 6 секунди по-късно финала пресече Йоло Николов, който си осигури републиканската титла. Тримата взеха съответно 5000, 2000 и 1000 лева. Четвърти е миналогодишният победител Шабан Мустафа с време 2:

Нова мода - на пазар в Македония

Дойде ли септември - сезонът на българската бурканиада, в Благоевградско керван от автобуси поема към Македония. Най-редовната линия е Благоевград - Делчево. 
В събота автогарата ври като на селски събор. Баби, дядовци, учители, даже лекари, са грабнали торби и правят сметки в движение колко кила чушки им трябват за лютеница, колко за кьопоолу. Дойде ли септември - сезонът на българската бурканиада, в Благоевградско керван от автобуси поема към Македония. Най-редовната линия е Благоевград - Делчево. В събота автогарата ври като на селски събор. Баби, дядовци, учители, даже лекари, са грабнали торби и правят сметки в движение колко кила чушки им трябват за лютеница, колко за кьопоолу.

Видео: Големи вълни предшестват тайфуна Фитоу в Китай


Вълни, които след удара в брега се издигат колкото 5-6-етажна сграда, са първите признаци за силата на тайфуна Фитоу, който наближава източния бряг на Китай, разказва "Ройтерс".

Според държавните медии разбиващите се вълни се издигат на над 20 метра височина.

Очаква се тайфунът да връхлети със силни ветрове и пороен дъжд в неделя през нощта или понеделник сутринта местно време.

За целия район е обявен код червено - най-високата степен на опасност от природно...

Джон Атанасов - младши посети Стария Пловдив

Придружен от съпругата си, деца и внуци, синът на Джон Атанасов днес бе в Пловдив и посети Стария град.

Жена изхвърча от колата си и почина

Жена е загинала при катастрофа на пътя между Пловдив и село Рогош в посока селото в района на екарисажа, съобщиха Областната дирекция на МВР. 

Към 11:30 часа на пътя между Пловдив и село Рогош лек автомобил „Дачия" е излязъл от пътя и се е преобърнал. 

Водачът - 59-годишна пловдивчанка, е изхвърчала от колата. Жената е била откарана в Жена е загинала при катастрофа на пътя между Пловдив и село Рогош в посока селото в района на екарисажа, съобщиха Областната дирекция на МВР. Към 11:30 часа на пътя между Пловдив и село Рогош лек автомобил „Дачия" е излязъл от пътя и се е преобърнал. Водачът - 59-годишна пловдивчанка, е изхвърчала от колата. Жената е била откарана в

Германец застрелян в Йемен

Германец, служител в посолството на страната си в Сана, бе застрелян днес от неидентифицирани мъже, съобщи АФП.

Принц Ангел: Зад атаките срещу фамилията ни стои Цветелин Кънчев

София /КРОСС/ Зад атаките срещу нашата фамилия стои Цветелин Кънчев, защото го е страх, че имаме влияние над ромите. Това обяви пред TV 7 синът на Цар Киро - Ангел Рашков. Той посочи частния детектив и рокер Марин Маринов като маша на Дон Цеци. Имам и документи, натърти Рашков.Разобличаваме Кънчев отдавна, ние първо искахме да влезем в неговата партия, но след това се отказахме. Той всъщност е българин и само ако му е изгодно, казва ,че е циганин, според интереса си, твърди Ангел.Лъжа е, не съм бил в никакъв затвор. Това пак Цветелин Кънчев го разпространява, ето ми дипломите, извади няколко ламинирани листа Ангел Рашков.Искам да се извиня на Найден Зеленогорски, ние с него не сме контактували, а говорихме тогава с ОДС да го подкрепим на балотажа в Плевен, каза синът на Цар Киро. При участието си във Вип Брадър Рашков се похвали, че Зеленогорски е победил Румен Петков на балотажа в Плевен с гласовете на ромите.Той каза още, че на много места въпреки подкрепата от ромски гласове, избраните лица не си изпълниха обещанията. Пари от партии не сме взимали, всичко правихме за благото на ромите. В последно време взе да се практикува даването на пари на гласуващите роми, ние не одобряваме това, категоричен бе Ангел Рашков.Избираме кого да подкрепим в зависимост от преговорите ни с партийните централи. Парите не ни интересуват, каза още веднъж синът на Цар Киро

Над 40 опасни язовира заплашват да прелеят

43 опасни язовира ще бъдат временно затворени

Заради есенните дъждове държавата ще затвори над 40 опасни малки язовира, които след ремонт и укрепване ще бъдат пуснати отново в експлоатация. Това съобщи експертът по водите в екоминистерството Асен Личев, цитиран от bTV.

Проверките на ресорните институции за изправността на язовирните стени и водоемите в цялата страна вече започнаха.

Състоянието на водоемите се следи с повишено внимание след трагедията в с. Бисер преди година и половина, когато стената на язовир Иваново се скъса, удави селото и уби 11 души.

„Има 43 язовира в предаварийно състояние. Разпоредено е на басейновите дирекции да отидат и да прекратят разрешителните на тези язовири, за да се изпълнят условията за експлоатацията”, заяви Асен Личев от дирекция „Експлоатация на водоеми” към МОСВ.

За обезопасяването на водоемите трябва да се погрижат техните собственици, но процесът е бавен. Заради спор за собственост например водоемът край хасковското с. Стамболийски е занемарен и прелива през „импровизиран“ преливник с вид на кратер.

Министерството на околната среда и водите подготвя карта на най-застрашените от водата райони. „Те засягат 453 населени места, четири курорта, включително и София, която попада във водосбора на река Искър. Това са общо 49% от общините, които са потенциално застрашени при наводнения”, каза Личев. 

Статията "Над 40 опасни язовира заплашват да прелеят" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

"Гергьовден" и ССД с нови лидери

Съюзът на свободните демократи (ССД) и движението "Гергьовден" имат нови лидери, след като в неделя на мястото на Стефан Софиянски бе избран Радослав Кацаров, а Любен Дилов-син сдаде поста на Драгомир Стефанов, който досега бе в управата на партията. Дилов-син остава неин почетен председател.   Стефан Софиянски обяви, че работи по създаването на неправителствена организация, която ще прави анализи и оценки на прехода, както и на днешното управление на страната. Според него най-слабото правителство за последните 23 години е бил кабинетът на Бойко Борисов.   Новият председател на ССД Радослав Кацаров обяви, че ще търси консолидиране на дясното пространство и ще установи контакт с всяка партия, заставаща зад десните идеи. Той не изключва възможността за разговори с представители на Реформаторския блок.   На новото ръководство на "Гергьовден" се разчита да възстанови доверието към първоначалните идеи на движението и да работи за свикване на Велико народно събрание, което да промени конституцията.   Движението обяви в прессъобщение, че настоява за създаването на двукамарен парламент; избор на президента от горната и долната камара на парламента; създаване на второ ниво на местно самоуправление – 6 местни парламента (заедно с административна реформа); пряк избор на съдии и на районни полицейски инспектори (шерифски принцип).   В изборното законодателство, според "Гергьовден", пък трябва да се въведат преки и изцяло мажоритарни избори за парламент с възможност за предварително гласуване по пощата и електронно гласуване в интернет, а също и обвързване на гласуването със социалните помощи. Партията ще работи още за "коренна образователна реформа, насочена към конкурентно на европейско и световно ниво висше образование и задължително средно образование за всеки български гражданин".

Стоянович за случая с рояла: Виновни сме, че пускаме този вид култура на простаци

София /КРОСС/ Случаят със счупения роял показва един начин на мислене. Това коментира пред TV7 министърът на културата Петър Стоянович. По думите му нито министерството, нито кметът имат вина в случая. Вероятно въпросната госпожа съжалява вече, че е направила това, но простотията остава. Затова аз ще инициирам разяснителни правила кой за какво отговаря и какво може да прави, подчерта Стоянович. Христина Ташева, директорката разфасовала рояла, се защити в телефонен разговор. Тя заяви, че многократно са правени опити въпросният инструмент да бъде поправен, но след като това не се е случило, е имало идея да се използва за резервни части. Краката му били счупени и е бил опасен за децата. Ние сме виновни, че пускаме този вид култура на простаци и не трябва да се учудваме, че е постъпил така, каза от своя страна министърът.

Дичо се жени, засега няма да става баща

Дичо и приятелката му Карина ще се женят. Новината бе потвърдена от двамата в предаването на TV7 „Жените говорят”.

Какво правят лауреатите на Нобеловата награда с парите?

Някои осигуряват финансовата си независимост, други - хобито си

    


Бивш зам.-кмет на Бургас се самоуби, хвърляйки се от 6-я етаж на болница

Бившият зам.-кмет по строителството на Община Бургас Петър Карамболов се самоуби по изключително жесток начин, опитвайки в рамките на три дни преди това да сложи край на живота си. Около 13,30 часа по обед той скочи от шестия етаж в МБАЛ-Бургас и се самоуби пред погледите на десетки пациенти и лекари в най-голямата болница.

Нина Добрев се разголи

Младата надежда на Холивуд Нина Добрев разголи гръд в подкрепа на здравната реформа, предложена от Барак Обама, станала по-известна като "Обамакеър".

Данък върху слънчевия ток ще налива в НЕК пари за непрозрачно ползване

Наливането на пари в нереформираната държавна енергетика чрез въвеждането на 30-процентен данък върху приходите на слънчевите електроцентрали ще задълбочи кризата в отрасъла и няма да има никаква прозрачност относно използването на тези средства в рамките на НЕК или на "Българския енергиен холдинг" (БЕХ). Това е становището на Българската фотоволтаична асоциация (БФА), изразено пред журналисти в неделя по повод изпратеното от шефа на БЕХ Бисер Боев писмо до енергийния министър и парламента с искане да се въведе налогът, който да отива в НЕК, за да се капитализира държавната фирма и да се намали отново цената на тока за бита.   Председателят на БФА Меглена Русенова определи това предложение като "абсурдно и скандално". "Потъването на пари в нереформираната държавна енергетика няма да се отрази върху потребителите и цената на електроенергията, това ще задълбочи кризата и няма да има яснота относно използването на тези средства", посочи тя.   Организацията поиска да се направи международен одит на БЕХ и дъщерните му "Национална електрическа компания" (НЕК) и "Електроенергиен системен оператор" (ЕСО). Според нея този одит трябва да препоръча мерки за преструктурирането на БЕХ, каквато нужда посочи и поискания от служебното правителство на Марин Райков доклад на Световната банка за състоянието на енергетиката у нас. Иво Иванов от управата на организацията мотивира искането за одита и с това, че в момента се манипулират данни с цел поднясане на становища с цел запазване на статуквото в енергетиката.   Отказът от реформи в държавния енергиен сектор всъщност е отказ от модернизация на сектора и нежелание да се следят световните тенденции за развитие на енергетиката, смята още Русенова. Тя даде за пример блокирането на старта на балансиращия пазар на електроенергия от страна на НЕК и ЕСО.   Очакваме и НЕК и ЕСО много бързо да кажат имат ли готовност и кога може да стартира балансиращият пазар в България, това е един от основните ангажименти, които България е поела, и е пряко свързано с интересите на всеки един потребител, посочи още Русенова.   Тя призова правителството да излезе с официална позиция относно предложението на БЕХ за данъка върху слънчевия ток, което не е обсъждано с бизнеса и прилагането му ще фалира фотоволтаичните централи, тъй като е насочено само срещу тях.

Путин даде старт на щафетата на олимпийския огън

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин даде старт на щафетата на Олимпийския огън. В неделя той запали чашата на Олимпийския огън, който ще премине през територията на цяла Русия, за да достигне Сочи на 07 февруари 2014 г. Олимпийският огън беше тържествено предаден на руската страна в събота на стадион „Панатинайскос" в Атина.От летището до Червения площад в Москва той бе съпровождан от представителя на руското правителство Дмитрий Кзоак, председателят на организационния комитет на „Сочи 2014", Дмитрий Чернишенко, и шесткратната олимпийска шампионка по бягане с кънки, Лидия Скобликова.На участък по пътя от летище „Внуково" до Червения площад огънят е бил съпровождан от над 200 мотористи, начело с Александър Залдостанов-Хирурга.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване