10/21/13 06:00
(http://noresharski.com/)

Добре дошли в новата Нормалност!

Автор: Юрий Йорданов*

Вече 5 месеца България живее на инат със себе си, светът и бъдещето си. И свикваме, превръщаме ината в норма на живот. „Нормализираме се“.

На управниците взе да им харесва да влизат във входовете на ведомства, институции, зали под дъжд от освирквания и нервни звуци от свирки и тръби. И са горди, че излизат като нелегални през „изненадващи изходи“. И е „нормално“, горди са, устояват на „врага“.
На министър-председателя му е драго да се движи със 100 полицаи, дори го счита за нормално. Било му дори полезно. Очевидно е и „нормално“ вече.

Станишев, Местан и Сидеров са коалиционни партньори, но те не го знаят. Знае го само целият останал свят. Сидеров прави демонстрации срещу министъра, който неговата партия крепи в гласовете си. Но инак е в яростна опозиция. И това е „нормално“…
На народа му харесва да крещи, да ходи на протести всеки ден и да дебне избраниците-управници, както бракониер в резерват. И е „нормално“, харесва им, отстояват себе си.

За света не е нормално 140 дни да има ежедневени улични протести. Тук е „нормален“ стил на живот.

За Пеевски е „нормално“ да го има, да не говори, да пише до медиите писма. Хем си депутат, хем не ходиш в парламента. Но всички говорят за теб. И е не само „нормално“, модно е. Модна икона си, дори.

За опозицията в парламента е „нормално“ да иска вот на недоверие всеки 2 седмици. Планира нови, избира теми за вот. И е нормално. Нов „стандарт“ е дори.

Да говориш по телефон не е нормално, Опасно е. Да не говориш по телефон е „нормално“. Разумно е дори.

На журналистите им харесва да разказват лъжливи истории, че всичко е добре и върви към подобрение. И е нормално, надпрерават се в хвалбите дори.

Има 5 или 6 източника на нефилтрирани новини – от стотиците медии. Роди се принцип – на хартия и екран на телевизор истини не чакай – търси си шанса в интернет. Намираш ги „твоите“ пет сайта, забравяш за другите стотици радиационни източници и е „нормално“. Дори време пести.

За Европа (към която уж принадлежим) не е нормално националистическа партия да крепи правителство на „социалисти“ и „либерали“. Но Европа е някъде, там некъде около Брюксел. Не е нормално, но за там. Тук е „нормално“.

20% от Българите били с проблеми с психиката си. Това не е нормално. Така казват лекарите. Лекарите са малко, дори намаляват. За всички останали е „нормално“.

Добре дошли в новата Нормалност!

* Текстът е публикуван първо като статус във Facebook профила на автора.

The post Добре дошли в новата Нормалност! appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване