Най-много пестят австрийците и словаците

В региона на Централна и Източна Европа най-много пестят австрийците и словаците.

Валутни курсове на БНБ за вторник, 29 октомври

Валутните курсове на БНБ за 29 октомври в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре, са:   ...

КНСБ: Прогнозираният ръст на БВП от 1,8% е постижим

Синдикатът не подкрепи проекта на Бюджет 2014 г.

    


ВТУ продължава окупацията на зала 321 и след срещата с ректора и Студентския съвет

Във Великотърновския университет (ВТУ) продължава окупацията на зала 321 и след проведената в 16.00ч среща с ректора и Студентския съвет. Диалог на практика не се състоя, ректорът изказа своето мнение и напусна залата. Ето заявлението на студентите – окупатори след срещата:

Уважаеми колеги,

Ние сме причината за срещата в зала Европа днес, на 29.10.2013г. от 16.00 часа.

Официално заявяваме, че се разграничаваме от действията и изказаните мнения на Студентски съвет ИЛИ на която и да е организация, независимо от нейния характер.

Ние сме добросъвестни граждани на България и държим на позицията, която заявихме вчера.

Бяхме обвинени, че искаме да премахнем Държавата. Видяхме, че не е дошло времето за диалог, затова ние напуснахме залата. Поканихме ги, когато са готови, да дойдат при нас, вместо ние да ходим при тях. Бяхме готови да преговаряме в името на доброто на България, но разбрахме, че не е настъпил моментът.

От днес студентите окупатори във ВТУ вече имат и сайт occupyvtu.eu.

Снимка: Дарик Радио

The post ВТУ продължава окупацията на зала 321 и след срещата с ректора и Студентския съвет appeared first on Noresharski.com.

SOFIX надолу за втори пореден ден

Днешното понижение бе с 0,36% до 455,95 пункта, а сесията беше интересна по някои позиции

    


Родиха се тризначета

Тризнаци се родиха днес в болница „Дева Мария” във Ветрен. Те са Димяна, която тежи 1360 грама и нейните братя Пресиян и Иванин,  по 1300 и 1560 грама. Те са настанени в кувьоз на кислородни палатки, намират се под постоянните и активни грижи на лекарите и медицинските сестри от отделението по неонатология. Родителите Юлиана и Атанас са семейство от 2010 година и след около две години опити за забременяване решили да се доверят на репродуктивната медицина. Младата майка е родила по метода „секцио”, със спинална...

Концертът на Теодосий Спасов се отменя

Поради непредвидени обстоятелства, свързани с групата, концертът на Теодосий Спасов се отменя. От Военния клуб се извиняват от името на музикантите. Не е сигурно дали ще бъде определена нова дата, затова закупилите билети могат да ги върнат или да ги заменят за спектакъла "Възвишение", който ще се състои на 05.11.2013 г. Тел.за контакти: 0878488802; 0885009249; krasimirastoeva@abv.bg  ...

Истина или лъжа: Златка Димитрова се татуира заради Николай Банев

Златка Димитрова татуирала на гърба си надпис, който гласи ,,Знай правата си Златка Димитрова татуирала на гърба си надпис, който гласи ,,Знай правата си". Решението било продиктувано от делата, които води с бизнесмена Николай Банев за къмпинг ,,Каваците". Тази е новината, която обикаля жълтите издания в последно време. Димитрова си направила татуса наскоро

Андреева обеща разплащане с болниците на 100%

Таня Андреева, Снимка: БГНЕС

Ще се намерят необходимите средства да се заплати на 100% дължимото на болниците до края на годината. Това заяви в кулоарите на парламента здравният министър Таня Андреева.

В момента се търси откъде да се вземат тези пари. Проблемът е, че в края на годината е много трудно да се търси и да се намира финансов ресурс, за да могат да се компенсират такива дефицити, посочи Андреева.

Проблемът с плащането на болниците беше предизвестен, защото бюджетът е направен за десет месеца. Аз мога да поема ангажимента, че лечебните заведения ще получат в пълен размер парите за изработената дейност, категорична е Андреева.

В най-песимистичния вариант разликата ще бъде изплатена от бюджета за следващата година, уточни здравният министър.

Андреева обяви, че все по-сериозно се замисля да сезира прокуратурата за изчезналите от НЗОК в общия бюджет 1,4 млрд. лева, предвидени за втория стълб на здравното осигуряване. Това изземване е в нарушение на Закона за здравното осигуряване. Министерството може да сезира прокуратурата до края на ноември, обясни тя.

На вчерашното заседание на Надзорния съвет на НЗОК не беше прието предложението за актуализация на бюджета на Касата за тази година. Заради това от Здравната каса обявиха, че ще могат да изплатят 80% от дейността, извършена от болниците за октомври и ноември. 

Ако това се случи, болница “Пирогов” може да фалира до 3 месеца, обясни по-рано днес директорът на лечебното заведение доц. Стоян Миланов. 

Статията "Андреева обеща разплащане с болниците на 100%" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Болниците във Варна изхвърлят над 200 тона опасни отпадъци годишно

Повече от 202 тона опасни отпадъци са генерирали здравните заведения във Варна в рамките на изминалата 2012 г. Според данните на Общинския план за развитие на община Варна в последните години опасните отпадъци се образуват в малки количества, но от много източници, предаде „ДАРИК Повече от 202 тона опасни отпадъци са генерирали здравните заведения във Варна в рамките на изминалата 2012 г. Според данните на Общинския план за развитие на община Варна в последните години опасните отпадъци се образуват в малки количества, но от много източници, предаде „ДАРИК". В момента не е ясно колко от здравните заведения имат...

Защо се пуши в заведението? Ами нали за това са законите - да се нарушават *


* Прeпубликуваме историята на Манол Пейков, споделена във "Фейсбук", с негово разрешение. Заглавието и акцентите са на "Дневник". Вашите случаи за нарушаване на забраната може да изпращате на dnevnik@dnevnik.bg.

26 октомври 2013, Димитровден. Двама димитровци ни канят да празнуваме в "Рибарника" (Пловдив, ЖК "Тракия", на къра). Рибата била прясна и много вкусна.

Спортното министерство ще съди Нова телевизия?

Зала "Фестивална" е използвана незаконно от Нова тв за дълъг период от време. Ако от медията не изчистят задълженията си, ще заведем дело. Това обяви министърът на спорта Мариана Тодорова по време на парламентарния контрол.

50 Cent бе обвинен в побой над бившата си приятелка

50 Cent бе обвинен във вандализъм и побой над бившата си приятелка, но се размина със затвора.
Рапърът постигна споразумение с прокуратурата, но получи три години пробация, тъй като не оспори обвинението във вандализъм. Останалите обвинение срещу изпълнителя са свалени, съобщи Ройтерс. 

50 Cent бе обвинен в побой над Дафни Джой - бивша приятел 50 Cent бе обвинен във вандализъм и побой над бившата си приятелка, но се размина със затвора. Рапърът постигна споразумение с прокуратурата, но получи три години пробация, тъй като не оспори обвинението във вандализъм. Останалите обвинение срещу изпълнителя са свалени, съобщи Ройтерс. 50 Cent бе обвинен в побой над Дафни Джой - бивша приятел

50 Cent се размина на косъм със затвора

50 Cent бе обвинен във вандализъм и побой над бившата си приятелка, но се размина със затвора.
Рапърът постигна споразумение с прокуратурата, но получи три години пробация, тъй като не оспори обвинението във вандализъм. Останалите обвинение срещу изпълнителя са свалени, съобщи Ройтерс. 

50 Cent бе обвинен в побой над Дафни Джой - бивша приятел 50 Cent бе обвинен във вандализъм и побой над бившата си приятелка, но се размина със затвора. Рапърът постигна споразумение с прокуратурата, но получи три години пробация, тъй като не оспори обвинението във вандализъм. Останалите обвинение срещу изпълнителя са свалени, съобщи Ройтерс. 50 Cent бе обвинен в побой над Дафни Джой - бивша приятел

„Пирогов” пред фалит, обмисля спиране на плановия прием

До 3 месеца „Пирогов" може да изпадне във фалит. Регионалната здравна каса е заповядала с анекс болницата да извърши закононарушения и да подправя документи, твърди шефът на болницата доц. Стоян Миланов на извънреден брифинг.

Прокуратурата отмени постоянния арест на Пламен Кела, надлежал максималния срок

С постановление на окръжната прокуратура в Бургас е отменен постояния арест на Пламен Дишков - Кела. Обвиненият за убийството на Димитър Стаматов - Мастара вече е свободен и деюре, тъй като е надлежал максимално предведения в закона срок. Според последните промени това е година и половина, уточни  говорителят на окръжната прокуратура Красимира Кате С постановление на окръжната прокуратура в Бургас е отменен постояния арест на Пламен Дишков - Кела. Обвиненият за убийството на Димитър Стаматов - Мастара вече е свободен и деюре, тъй като е надлежал максимално предведения в закона срок. Според последните промени това е година и половина, уточни говорителят на окръжната прокуратура Красимира Кате

Апелативният съд във Варна потвърди домашния арест на разследван за компютърни престъпления

Варненският апелативен съд остави без уважение частния протест на прокуратурата в Силистра, която поиска най-тежката мярка за неотклонение за Явор Йорд., разследван с други лица за притежанието и изготвянето на скимиращи устройства, както и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.

Общественият съвет на Григоров с информация за договорите по проекта "Воден цикъл"

На 30 октомври от 16.30 часа в заседателната зала на ГТПП ще се проведе заседание на Обществения съвет към Областния управител. Официалният сайт на институцията съобщава, че събирането има за цел да разгледа предложения за промени в Закона за училищното и предучилищното образование. Ще бъде дадена информация за хода на изпълнение на договорите по проекта „Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово”. Ще бъде представен идеен проект за разработка и внедряване към информационната база данни на Областна администрация на публичен регистър – „...

И холивудските звезди си пишат мръсни SMS-и

Холивудската актрисата Никол Кидман и съпругът й - кънтри звездата Кийт Ърбън, обичат да си пращат SMS-и със сексуално съдържание. "Заради професиите си доста време сме разделени. Компенсираме с разговори по телефона. Никога не си пишем по имейла и много рядко си пращаме SMS-и. Но когато всеки пак се случи да си пратим такива, това са SMS-и... хм... с доста интимно съдържание", разкрива Ърбън, който в момента е член на журито в музикалното риалити American Idol.

Денят в снимки

На плаж във Варна и блестящ Григор Димитров в Париж

    


ЕС отлага приемането на правилата за банковия капитал след скандинавски протест

Удължаването на срока за вземане на решение от ЕК по предложението на Европейския банков регулатор се отлага с един месец - за края на ноември

    


Ръководството на Русенския университет подкрепи позицията на Съвета на ректорите


Академичното ръководство на Русенския университет на свое заседание подкрепи позицията на Съвета на ректорите на висшите училища в България, съобщиха от учебното заведение. В становището по повод на студентската окупация на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и последвали подобни действия в някои други висши училища се казва, че това може да доведе до хаос в образователния процес, невъзможност зимният семестър и зимната изпитна сесия да завършат в определените срокове и подобни...

ЕК: Досега няма поводи за притеснение относно електронната защита

Никога не може да бъдем напълно сигурни в електронната защита на информационните си системи, това важи за всички, но досега не сме открили поводи за притеснение. Това заяви Антъни Гравили, говорител на Европейската комисия по въпросите на междуинституционалните отношения и администрацията. Гравили коментира темата в отговор на множество въпроси дали в последните месеци ЕК е установила опити за проникване в нейните информационни системи, информира БТА. Говорителят на комисията Фредерик Венсан добави, че ЕК има най-съвременни системи за защита. П...

Разпитаха 18 нови свидетели по делото за радикален ислям

18 нови свидетели бяха разпитани днес в поредното заседание по делото за проповядване на радикален ислям. Пред Окръжния съд в Пазарджик трябваше да застанат 23 свидетели, но петима от тях не се явиха. Адвокатите на обвиняемите отказаха те да дадат показания и предложиха на съда, който уважи това искане, да бъдат заличени от списъка. В показанията си свидетели заявиха, че част от обвиняемите не са проповядвали религиозна омраза, не е имало и политически послания в проповедите. Пред съда свидетели от Рудозем и Мадан казаха още, че познават част о...

Хероин за 1,4 млн.лв. хванаха на "Капитан Андреево"

Близо 11,5 кг от наркотика са задържани на границата при проверка на кола с българска регистрация

НЗОК прие бюджета за 2014 г.

/КРОСС/ На извънредно заседание късно снощи НЗОК прие проектобюджета за 2014 г. В него са предвидени общо 2 823 110 хил.лв., от които 2 472 462 хил. лв. - за здравноосигурителни плащания. За болнична медицинска помощ в бюджета са заделени 988 128 хил. лв., за лекарствени продукти - 556 000 хил. лв., в т.ч. лекарствени продукти и диетични храни за специални медицински цели за домашно лечение в размер на 527 000 хил. лв., за лекарствена терапия при злокачествени заболявания - 145 000 хил. лв. Предвидените средства за плащания от трансфери от Министерството на здравеопазването (МЗ) са общо в размер на 13 400 хил. лв. Те са предназначени за дейности по амбулаторно проследяване на болни с психични заболявания и на болни с кожно-венерически заболявания, както и за интензивно лечение. В тези средства е включена и сумата за доплащане на частта от потребителската такса, която е разлика над 1 лев за пенсионерите. В бюджета на НЗОК са предвидени и 1000 хил. лв. за дейностите за асистирана репродукция, които са започнали през 2013 г. От 2014 г. финансирането на тази дейност отново преминава в МЗ.Средствата от 104 834 хил. лв

Слабо земетресение край Варна

Епицентърът му е между Шумен и Варна.

Над 320 000 лв. вложени в изграждане и подновяване на детски площадки

10 са новите и подновени детски площадки във Велико Търново за период от една година. Вложените за това средства са в размер на 326 468 лв., съобщиха от общинската администрация. Подновени са  детската площадка в парк в кварталите „Бузлуджа“ и „Зона В“, на ул. „Цар Иван Асен II “, на ул. „Константин Паница“ №5 зад бл. №3, в детска ясла „Щастливо детство“ и ОДЗ „Рада Войвода“. Изграден е първият етап на нова детска площадка на ул. „Гео Милев“. Спортно игрище и площадка за игра имат вече децата на ул. „Колю Гайтанджията“, а в парк „Дружба” и межд...

Тишев /БСП/: Обходите на Поморие и Ахелой са предвидени за изграждане

Позиция на Областния председател на БСП –Бургас

Николай Тишев

С изявленията, които представители на регионалната структура на политическа партия ГЕРБ направиха през вчерашния ден, те за пореден път доказаха своя стремеж към дезинформация на гражданите.  Внушения от рода:  ” Дотук с развитието на Бургас и областта при това правителство”, нямат нищо общо с истината и по никакъв начин не кореспондират с очевидните факти. Сегашното правителство, за разлика от предходното, не разделя общините на наши и чужди. Не използва прийомите на  предишното управление като насочване на финансовите потоци към кметове на “наши” общини, докато други бъдат ощетявани и нарочвани в бележника на Златанов да бъдат “ударени”. Искам да уведомя народните представители от ГЕРБ, че решаването на важните за Бургас и региона проблеми продължава да е приоритет за правителството. БСП – Бургас е получила уверение, че обекти като пътя  Бургас – Слънчев бряг, който включва и обхода на Ахелой, са предвидени за изграждане. Същото важи и за  северния и южния обход на Бургас, които впрочем трябваше да бъдат планирани и изградени още при предходното правителство. Сигурни сме, че към момента няма проект с изрядна документация, свързан с Бургаска област, който да е спрян или замразен.

Нека представителите на ГЕРБ Бургас да се ограничат с облъчването с мантри на обществото и да се придържат към фактите. Въпреки че те очевидно не са в тяхна полза. А  именно – в развитие са множество важни инфраструктурни проекти, като например – само през последния месец Министерски съвет учреди безвъзмездно право за строеж на рибарско пристанище “Поморие”. Това ще позволи реконструкция, престрояване и надстрояване на съществуващите и изграждане на допълнителни пристанищни съоръжения. Във връзка с изпълнение на проект “Проектиране и изграждане на екозони Вая и Форос,  Община Бургас получи безвъзмездно имот от 60 декара в града. Той обхваща брега на езерото Вая по протежението на бул.”Тодор Александров”. / И двете общини са с кметове – представители на ПП “ГЕРБ”/.

Можем да продължим да изброяваме, но считаме за по важно да отбележим, че това, което направи правителството на Пламен Орешарски за няколко месеца в социалната и икономическата сфера е повече, от свършеното от правителството на Бойко Борисов за четири години. Когато доходи и социални помощи бяха замразени, безработицата достигна невиждани размери, а полицейщината и страха станаха част от ежедневието на гражданите.

Жена задушава 16-годишния си син със скръбта си, той бяга от вкъщи

16-годишно момче изчезва безследно в Плевен, а неговата майка е в пълен шок от неизвестността, в която е поставена. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

Историята разкрива тежката участ на Ваня и нейния син. Тя става сюжет по действителен на документалното риалити „Съдби на кръстопът 16-годишно момче изчезва безследно в Плевен, а неговата майка е в пълен шок от неизвестността, в която е поставена. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Историята разкрива тежката участ на Ваня и нейния син. Тя става сюжет по действителен на документалното риалити „Съдби на кръстопът". Предаването е за

Nokia с оптимистична прогноза за основното си бизнес подразделение

Финландската компания Nokia даде оптимистична прогноза за развитие на подразделението си за телекомуникационно оборудване Nokia Solutions and...

Екологична бомба! Камари с боклук и зарази до 7-мо основно училище в Перник

Читател на ZaPernik.com сигнализира за нерегламентирано сметище, което се е образувало до 7-мо основно училище в Перник.

Камерата на ZaPernik.com провери сигнала. На няколко метра от игрището на школото камари с боклук са завзели тротоара в продължение на 10 - 15 метра. 

В смърдящата купчина могат да се видят всякакви отпадъци. Бездомни животни и насекоми разнасят бактериите от боклука, като така разпростаняват зарази. 

Проблемът с...

Продължава

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" отново работи

Дефектът в дренажен тръбопровод на турбината вече е отстранен, съобщиха от централата

Видео: Студенти от Нов български университет блокираха кръстовище на Околовръстното шосе


Студенти от Нов български университет блокираха кръстовището на Околовръстното шосе и ул. "Монтевидео" и спряха движението по натовареното трасе в знак на протест срещу управлението. 

Около 25 души днес блокираха за кратко кръстовището, което поема трафика от и към Калотина, но след около 10 минути промениха тактиката си и пуснаха движението. Протестиращите решиха да...

Спорни съдийски решения лишиха "Янтра Габрово" от успех

Със сериозни претенции към врачанския рефер Росен Гановски и червен картон за Ивайло Христов след края на редовното време  приключи двубоят от XI-я кръг на първенството в Северозападната „В“ аматьорска футболна група между отборите на „Левски 2007“ и „Янтра Габрово“. Срещата завърши при резултат 2:1 за домакините, които стигнаха до успеха със спорна дузпа и неотсъдено нарушение при победния си гол. Първото полувреме премина при равностойна игра и приключи при без гол. През втората част габровският тим пое изцяло инициативата, изнесе играта в п...

"Атака": ГЕРБ оскверниха и Света гора

ГЕРБ оскверниха и Света гора, след като двама провокатори викаха "Оставка" срещу депутати на "Атака". Така от пресофиса на "Атака" коментират ситуацията, при която българи са викали срещу народните представители по време на визитата им в Света гора.

Напусна ни акад. Христо Недялков

/КРОСС/ След кратко боледуване, рано тази сутрин, на 81 години почина академик Христо Недялков - основател и главен диригент на Детския хор на Българското национално радио. Акад. Недялков е възпитаник на Българската държавна консерватория, където е студент в първия хорово-диригентски клас на проф. Георги Димитров и във вокалния клас на проф. Елена Урукин. Успоредно учи и композиция при проф. Парашкев Хаджиев. През 1960 г. основава Детския радиохор към БНР и в продължение на петдесет и три години е негов главен диригент. Съставът е представял България, като триумфира на редица международни културни форуми, фестивали и конкурси, концертира в над тридесет страни на четири континента. Под палката на акад. Недялков, Детският хор на БНР е гастролирал в най-прочутите концертни зали на Ню Йорк, Вашингтон, Токио, Лондон, Париж, Берлин, Москва, Пекин, Виена, Прага, Будапеща, Брюксел, Копенхаген, Стокхолм, Хелзинки, Мексико сити, Хонолулу, Кайро и в много други градове на Европа, Америка, Азия и Африка. Само в Япония, Маестро Недялков е дирижирал над 500 концерта в 150 града, в рамките на осемнадесетте концертни турнета на състава в тази страна. Академик Христо Недялков - действителен член на Българската академия на науките е ярък представител на българската творческа интелигенция. От десетилетия той има своя голям принос в изграждането на националната ни култура, в популяризирането на българското музикално и хорово изкуство по целия свят

Пребиха Валери Божинов в Пловдив

Сериозно почерпени младежи пребили Валери Божинов до несвяст в Пловдив рано тази сутрин, съобщава "Топспорт". Таксиджии от стоянката пред "Водна палата" сигнализирали, че около 4:00 часа сутринта в Пловдив всички дежурни от полицията са окупирали пространството между булевард "Цар Борис III-Oбединител" и булевард "Марица". Това е станало, след като е получен сигнал, че младеж лежи безжизнен в храстите край река Марица, не далеч от "Водна палата". Органите на реда пратили първо патрулка, която е установила, че мъжът в несвяст е Валери Божинов. Веднага на място пристигнали подкрепения, които блокирали движението и стартирали масов фейсконтрол в трите нощни заведения наблизо. Все още не е ясно какви са причините, за да се стигне до побоя над Божинов.  

Микаел Льодра похвали Григор Димитров

"Григор Димитров е невероятно здрав физически в момента, намира се в добра форма и това реши мача", коментира французинът Микаел Льодра, след като загуби от Димитров в първия кръг на турнира от сериите Мастърс в Париж. Местният любимец започна силно срещата и взе първия сет след тайбрек, но българинът отвърна на удара след това и постигна обрат. "Разликата беше, когато започнах да пропускам първите си сервиси. Напоследък ми е доста трудно да сервирам силно. Той се е изключително здрав физически в момента. Напира се в добра форма и това направи разликата във важните точки", сподели Льодра, който вече обяви, че 2014 година ще бъде последната в професионалната му кариера. Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу 16-ия поставен Фабио Фонини, който спечели единствената среща м...

Американски войници се подлагат на липосукция

Целта е да покрият критериите на Пентагона за телесното тегло

    


Зинаида Златанова призовава за бързи крачки в съдебната реформа

Правосъдният министър Зинаида Златанова призова за предприемането на голяма крачка в реализирането на съдебната реформа. Тя се изказа по време на представянето на поредния доклад на Българския институт за правни инициативи, посветен на реализирането на ключовата реформа.

Плевнелиев: Въпросът е принципен, а не за Пеевски


Президентът Росен Плевнелиев заяви, че е сезирал Конституционния съд по казуса "Пеевски", воден от принципите, а не заради конкретния казус или конкретния човек.

Вчера държавният глава поиска Конституционният съд да обяви за противоречащо на конституцията решението на Народното събрание, което отмени избора на депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС. 

Днес пред български журналисти във Виетнам, където е на посещение, Плевнелиев каза, цитиран от БНР: "Тук...

Изправят Кулата в Пиза

Благодарение на проект на стойност 25 млн. паунда наклонът на кулата в Пиза се е смалил с 2.5 см, пише „Дейли мейл“. 
Работите по реставрацията са приключили през 2001 г. и не само са спрели наклоняването, но и вече са започнали да изправят паметника. 
Проектът цели да удължи живота на кулата. Тя беше затворена за 10 години, за да се подсилят осн Благодарение на проект на стойност 25 млн. паунда наклонът на кулата в Пиза се е смалил с 2.5 см, пише „Дейли мейл“. Работите по реставрацията са приключили през 2001 г. и не само са спрели наклоняването, но и вече са започнали да изправят паметника. Проектът цели да удължи живота на кулата. Тя беше затворена за 10 години, за да се подсилят осн

Лондон планира облигации, отговарящи на законите на шериата

Лондон е в състояние да стане водещ световен център за ислямския финансов пазар

Избраха Ангелина Милева за почетен гражданин на Кюстендил. Общината работи за осветление в Хисарлъка

Общински съвет- Кюстендил прие предложението и създателката на вокална група "Сребърни звънчета" Ангелина Милева е най- новият почетен гражданин на Кюстендил. Докладната на Стоян Стоилов бе подкрепена от 21 съветници, 12 гласуваха "въздържал се", а против бе само един.Идеята за осигуряване от общинския бюджет на сума до 40 000 лв. за осветление на лесопарк Хисарлъка ще бъде разгледана на следващото заседание, по предложение на съветникът Васил Иванов. "Не може да се внася такава докладна без количествено- стойностна сметка. Трябва да се направ...

Карнобатските погреби станаха модерна база

Старите погреби край Карнобат, в които навремето бяха съхранявани оръжието и боеприпасите на местните поделения, вече са превърнати в модерна складова база с четири раздела. Ремонтът отне една година. Те  отново ще бъдат оръжейна, в тях ще бъдат поставени и суровини за военната промишленост. Базата ще бъде охранявана при изключително високи нива на сигурност, до дни в района ще започне видеонаблюдение. Предстои да бъдат поставени термовизьори. Най-близкото населено място по права линия се намира на около 4 километра от новите складове. Там са ...

В Сирия е регистиран бум на детски паралич

Полиомиелит избухна в Сирия, предаде ИТАР-ТАСС. Заболяването, наричано също детски паралич, е потвърдено в 10 от общо 22 подозрителни случая, съобщи в Женева Оливер Розенбауер, прессекретарят на Световната здравна организация. Открит е полиомиелит първи тип; очакват се резултатите от пробите на другите 12 деца, уточни Розенбауер, цитиран от БТА и Ройтерс. Висока е опасността заболяването да се разпространи из региона, изтъкна представителят на Световната здравна организация....

С портрет на Левски - напред към София

Актьорът Юрий Ангелов тръгна от Бургас да се срещне със студентите окупатори

    


Чистят порочните практики при лекарствата

В момента се разработват допълнителни мерки за изчистване на порочните практики при лекарствата. Работи се върху нова методология на договаряне и...

Вигенин: Вече се справяме с бежанската ситуация

/КРОСС/ Вече влизаме във възможностите си да се справяме с бежанската ситуация, като правителството взима всички необходими мерки. Получихме съдействие от ЕК, от Фронтекс, експертна и техническа помощ от нашите партньори от ЕС, а някои страни ни предоставиха и хуманитарна помощ. Очакваме всеки момент да се обявят сумите, които ще ни бъдат отпуснати от ЕК, заяви в интервю за Дарик радио министърът на външните работи Кристиан Вигенин.  По думите му в момента се уточнява с МВР и с други ведомства кога може да бъде свикана Централната смесена българо-турска гранична комисия. Това е бил и един от ключовите въпроси по време на посещението на министъра преди дни в Анкара, стана ясно от разговора. Централната смесена българо-турска гранична комисия може да бъде свикана съгласно действащата между България и Турция двустранна Спогодба за предотвратяване на граничните инциденти и поддържане на граничните знаци от 1967 г. Комисията може да бъде функциониращ координационен и контролен механизъм за решаване на ескалиращия проблем с бежанците, който застрашава не само България и нейните съседни държави, а и региона и ЕС, отбеляза министърът. Според него това не е единствената база, върху която можем да разговаряме с турската страна

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване