Пускат тунела под Босфора

Днес турският премиер Реджеп Тайип Ердоган ще открие в Истанбул железопътния тунел под Босфора, предаде БГНЕС. Тунелът е с дължина 1,4 километра под дъното на пролива и ще даде възможност метрото да свърже двата бряга на Истанбул и да облекчи проблемите му с трафика. Проектът бе финансиран от Японската банка за международно сътрудничество със 735 млн. евро. Общата стойност на проекта е около 3 млрд. евро. Пускането на тунела е в деня на основаването на Турската република през 1923 г. На откриването се очаква и японският премиер Шиндзо Абе.

Гърция с ново предложение за името - "Славяно-албанска Македония"

Гръцкият представител в преговорите за името на Македония, които се провеждат с посредничество на ООН, Адамандиос Василакис, на последния кръг на преговори е предложил името „Славяно-албанска Македония”, пише днес македонският вестник ”Дневник”. Според изданието Василакис е посочил, че Атина все още разглежда конкретното географско понятие в новото име на Македония, но за тях е приемлив вариантът „Славяно-албанска Македония”. Вестникът коментира, че ако се съди по предложението на Василакис, може да се каже, че преговорите за името са навлезли в етап на шеги. „20 години след като Гърция създаде този проблем, все още смята, че може да налага име”, пише „Дневник”. "Ситуацията в Македония и забавянето на реформите влияе върху нап...

Преглед на печата

в. Труд Съмнения, че косовски граждани получават гражданство, без да са доказали българския си произход, тресе три държавни ведомства. Министерството на правосъдието поиска от Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) близо 2000 преписки на чужденци, на които са издадени удостоверения за български произход, научи „Труд". Причината -имало случаи на косовари, които кандидатстват за гражданство, а не знаят и дума български. В. Стандарт Нишката, която свързваше братята Красимир и Николай Маринови с наркоразпространението, бе тънка още от самото начало. А сега групата, за чиито ръководители пък бяха посочвани двамата, се оказа въображаема. Макар Маргените да присъстват още от самото начало на досъдебното производство, реално обвинение бе предявено единствено на Красимир, тъй като по-малкият Николай изчезна мистериозно и все още е в неизвестност. в. „НОВИНАР" Нафта рукна от чешмите на границата Митничарите не пият вода, ядат скара с пластмасови прибори Нафта потече от чешмите на границата с Турция. Мазна течност със силна миризма на дизел бълва вместо вода в пункта Капитан Андреево, съобщиха граничари в. „СЕГА" Ръководствата на университетите не успяха да спрат окупациите Въпреки призивите на ректорите в шест вуза има блокирани зали На шестия ден от началото на акцията на "Ранобудните студенти" в Ректората на Софийския университет "Св

Кола отнесе огражденията на столичния булевард „България“ (видео)

Лек автомобил Форд „Ка" със софийска регистрация се удари в оградата на столичния булевард „България" и предизвика задръстване в посока НДК. Колата бе управлявана от млада жена, която е забила автомобила в оградата на трамвайната линия. От удара автомобилът е доста потрошен и се завъртял напречно в средното платно. Целият булевард е осеня ...

Кола се разби в огражденията на столичния булевард „България“ (видео)

Лек автомобил Форд „Ка" със софийска регистрация се удари в оградата на столичния булевард „България" и предизвика задръстване в посока НДК. Колата бе управлявана от млада жена, която е забила автомобила в оградата на трамвайната линия. От удара автомобилът е доста потрошен и се завъртял напречно в средното платно. Целият булевард е осеня ...

Биатлонистите тренират в най-дългия ски тунел в света

Мъжките национали по биатлон заминават в края на 31 октомври за Оберхоф. В немския зимен център те ще тренират в отворения преди 4 г. специален тунел, разбра Мъжките национали по биатлон заминават в края на 31 октомври за Оберхоф. В немския зимен център те ще тренират в отворения преди 4 г. специален тунел, разбра "24 часа". Той предлага перфектни условя за подготовка за времето извън зимния период. Модерното съоръжение е дълго 2 км, а температурата вътре постоянно е минус 4 градуса.

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.
 
Мобилни камери:
бул."Ботевградско шосе"
 
бул."България"-пл. "Ручей"
 
бул."Цариградско шосе"
 
бул."Цв. Лазаров" –...

Рейтингът на Оланд удари дъното

Франсоа Оланд е най-непопулярният френски президент за последните десетилетия, сочат данните от анкета, цитирани от Ройтерс

Поради недоволството на хората от повишените данъци, безработицата и спорната политика към имигрантите рейтингът на президента социалист е едва 26%, посочва социологическата агенция Бе Ве А.

Тя подчертава, че за пръв път в нейните анкети, които се правят от 32 години, одобрението за френски президент е под 30%. 

Проучването показва почти единодушно неодобрение към Оланд сред десноцентристките избиратели - 97%. 

Това ниво също е невиждано при привържениците на партия, различна от партията на президента и даже Никола Саркози, десноцентристки президент, имаше по-малко неодобрение сред левите избиратели, посочва Ройтерс. 

Според анкетата на Бе Ве А, проведена на 24 и 25 октомври, около 84% от хората определят правителствената политика като неефективна, а 74% са на мнение, че тя не е справедлива. 

Според друга анкета - на "Харис интерактив" - 80% от французите са убедени, че Оланд няма да бъде преизбран на следващите президентски избори праз 2017 г., допълва Ройтерс. 

Агенцията припомня, че пред последните десетилетия президентите на Франция биват преизбирани за втори мандат с изключение на Саркози, който бе победен от Оланд на изборите през 2012 г.


Отбелязваме Световния ден на хората с псориазис

Днес отбелязваме Световния ден на хората с псориазис. Мотото на тазгодишната кампания е „Псориазисът не е заразен", а инициативи за повишаване на информираността относно кожното заболяване ще се проведат пред Народния театър в столицата, пред Операта във Варна и пред Общината във Велико Търново. На тези места ще бъдат раздавани брошури, картички, тениски и балони, а всеки желаещ ще може да научи повече за коварното заболяване. Псориазисът е автоимунно заболяване, което може да се прояви в резултат на генетична предразположеност, стрес, на дихат...

Седмица на будителите

До 1 ноември, по повод Деня на народните будители осем културни институции организират различни събития, обединени под името – „Седмица на будителите“. Организатори са Регионален исторически музей – Габрово, Дом на хумора и сатирата, Регионална Библиотека „Априлов-Палаузов“, Дом на културата, Национален музей на образованието, Читалище „Априлов-Палаузов“, Читалище „Габрово“ и Художествена галерия „Христо Цокев“. Инициативата се провежда в подкрепа на Габрово – кандидат за Европейска столица на културата за 2019 г. От 28 октомври всеки от органи...

Телевизионно утро

БНТ, Сутрешен блок Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров - за политиката на държавата спрямо бежанците и борбата срещу търговията с деца. Окупация и контраокупация - дебат между Борис Цветков и Калин Янакиев. Между протестите и политиката - Димо Господинов и Ангел Славчев. На живо от Бургас - какво се случи на кораба „Св. Николай" - версията на моряка Румен Денев, освободен от испански затвор преди дни. Най-младият митрополит на БПЦ Антоний - в специално интервю за БНТ. бТВ, Сутрешен блок В „Тази сутрин": Вълна от протести в университетите. Театрите затварят до дни. Актьорът Христо Мутафчиев и Журналистът Найо Тицин Да протестираш като окупираш. На живо - репортерите на bTV от горещите точки. В студиото - бившият образователен министър Сергей Игнатов срещу доц. Александър Антонов от Софийския университет. Борци, боксьори, джудисти, щангисти се заканиха да излязат на улицата. За бунта на спортистите - утре сутрин в „Тази сутрин" на живо от спортен комплекс „Червено знаме" Гафовете на българските власти по случая „Гълъбин Боевски"

Лидерите- "Кюстендил", Жабокрът и Нов чифлик биха като гости

Гостуващите отбори победиха в дербитата в челото на класирането на областна футболна група "Осогово". Лидерът ФК "Кюстендил" спечели в Копиловци срещу "Ботев"- Лозно с 1:2. Вторият Жабокрът победи в Слокощица с 0:2.Нов чифлик излезе отново на трето място след труден успех с 0:1 като гост на "Елешница" във Ваксево. Точен за успеха бе Милен Велинов. Двубоят се игра пред 100 фенове и от двете села. Отборът на Нов чифлик играе с нов екип, дарен от бизнесмена Ангел Христов, със съдействието на кметския наместник Бойко Парлапански.

Рейтингът на Оланд удари дъното

От десетилетия рейтънгът на френския държавен глава не е падал под 30%, Оланд обаче събира само 26

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 29 октомври - сряда, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - ул."Мадара" бл.6,8, 26,28,30, ул.

Изгоря крадецът по душа на Брезник Стефчо – Чекалото

Стефчо Неделков – Чекалото, който е най-известния и неуморен крадец на Брезник изгоря в къщата си на улица „Цвета Лумбарева”в Брезник, научи zaPernik.com.

Пожарът лумнал и изпепелил най-големия привърженик на кражбите и далаверите в региона. Известен с десетките си кражби, сред които на котела на бивш полицейски шеф на Брезник , с който Четкалото бил съсед.

Хора твърдят, че Четкалото не искал да бъде на свобода. Правил какво ли не, само и...

Продължава

Изгоря крадеца по душа на Брезник Стефчо – Чекалото

Стефчо Неделков – Чекалото, който е най-известния и неуморен крадец на Брезник изгоря в къщата си на улица „Цвета Лумбарева”в Брезник, научи zaPernik.com.

Пожарът лумнал и изпепелил най-големия привърженик на кражбите и далаверите в региона. Известен с десетките си кражби, сред които на котела на бивш полицейски шеф на Брезник , с който Четкалото бил съсед.

Хора твърдят, че Четкалото не искал да бъде на свобода. Правил какво ли не, само и...

Продължава

Ивелин Попов помага за победа над милионерите от "Анжи"

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов подаде за един от головете на "Кубан" (Краснодар) при победата с 2:0 над закъсалия богат тим на "Анжи" (Махачкала). 

Попето асистира за попадението, с което домакините откриха резултата. През втората част българският футболист бе смен
Отборът на Попов се представя солидно и заема 8-о място в класиран Капитанът на националния отбор Ивелин Попов подаде за един от головете на "Кубан" (Краснодар) при победата с 2:0 над закъсалия богат тим на "Анжи" (Махачкала). Попето асистира за попадението, с което домакините откриха резултата. През втората част българският футболист бе смен Отборът на Попов се представя солидно и заема 8-о място в класиран

Затварят част от улица „Цар Иван Шишман“ за 22 дни

От днес до 19 ноември се спира движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС-та, извършващи транспорт за собствена сметка по ул. „Цар Иван Шишман", в отсечката от ул. „Ген. Гурко" до ул. „Св. княз Борис". Това се налага, заради осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строително-монтажните работи по Интегрирания воден проект за Стара Загора. Ремонтните дейности се извършват по ул. „Цар Иван Шишман" в участъка от бул. „Цар Симеон Велики" до ул. „Св. Княз Борис". Движението на личен транспорт ще се осъществява по о...

Отбелязваме борбата с рака на гърдата с 1200 розови балони над София

1200 розови балона с хелий ще бъдат пуснати в небето днес от 11.00 ч. до фонтана на пешеходната зона на бул. „Витоша", при пресечката с ул. „Петър Парчевич" в столицата. Инициативата е част от кампанията по отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата, организирана от Първа АГ болница „Св. София", Военномедицинската академия и болница „Св. Марина" във Варна. Акцията се прави в памет на българските жени, които всяка година умират от рак на гърдата, както и в знак на съпричастност с близките на починалите. Според специалистите едва...

Кой може да спре мандата на Пеевски? Поправителен за КС

Бивш конституционен съдия и бивш депутат коментират казуса

    


Бюджетът - на тристранка

/КРОСС/ Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди проектите на закони за държавния бюджет за 2014 г. и на държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса. Социалните партньори ще разгледат и проекта на постановление на МС за определяне на нов размер на минималната работна заплата. През 2014 г. се очаква брутният вътрешен продукт да е малко над 81,5 млрд. лв. Ръстът на икономиката да е 1,8%, инфлацията - също толкова. Заложената в проекта безработица е 12,6 на сто. За следващата година намаляват парите на Президентството и омбудсмана, на министерствата на вътрешните работи, отбраната, правосъдието, икономиката, здравеопазването. Увеличават се бюджетите на ДАНС, министерствата на спорта и на земеделието. Бюджетът на социалното министерство става най-висок. От 1 януари се предвижда да се увеличи максималният осигурителен доход. Минималните осигурителни прагове нарастват средно с 2,6%. Очакваната минимална заплата е 340 лв., толкова става и обезщетението за отглеждане на дете между 1 и 2 години. Запазват се възрастта и осигурителния стаж за пенсиониране. От 1 юли пенсиите ще бъдат индексирани с 3%, също тогава максималната пенсия става 840 лв. Повишаването на данъчните приходи и борбата с контрабандата са сред приоритетите в бюджета. От въвеждането на механизма за обратно начисляване на ДДС при доставки на зърнени и технически култури се очаква ефектът да е 400 млн. лв. 22 млн. лв

Предложенията за промени в банковия сектор ще свият кредитирането

Каролев: Банките ще станат много предпазливи при отпускането на заеми

    


Поредна нощ на демонстрации и насилие в Сао Паоло

Протестите избухнаха, след като при стрелба в края на миналата седмица полицай уби 17-годишен младеж

Отбелязваме Световния ден на хората с псориазис

Днес отбелязваме Световния ден на хората с псориазис. Мотото на тазгодишната кампания е „Псориазисът не е заразен", а инициативи за повишаване на информираността относно кожното заболяване ще се проведат пред Народния театър в столицата, пред Операта във Варна и пред Общината във Велико Търново. На тези места ще бъдат раздавани брошури, картички, тениски и балони, а всеки желаещ ще може да научи повече за коварното заболяване. Въпреки че липсва регистър на заболелите, се счита, че у нас от псориазис страдат не по-малко от 150 000 души. За сравн...

Махат районирането за вход в детските ясли

Районирането отпада като условие за кандидатстване в детски ясли. Родителите на децата от 3 месеца до 3 години ще могат да подават молби за прием в до 10 заведения. Досега в заявленията можеха да се посочват до 4 желания, но само в района по местоживеене. 
Промените са разписани в нови правила за класиране и прием в яслите, каквито досега нямаше. Районирането отпада като условие за кандидатстване в детски ясли. Родителите на децата от 3 месеца до 3 години ще могат да подават молби за прием в до 10 заведения. Досега в заявленията можеха да се посочват до 4 желания, но само в района по местоживеене. Промените са разписани в нови правила за класиране и прием в яслите, каквито досега нямаше.

3-ма души са загинали в катастрофи през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 25 тежки пътнотранспортни произшествия с 26 ранени и 3-ма загинали, съобщиха от СБА.

БЧК осигурява топла храна за бежанците във „Враждебна”

Българският червен кръст продължава да раздава хранителни помощи на бежанците. Днес екипи на Червения кръст ще предоставят топла храна на близо 700 бежанци, намиращи се в бежанския лагер в столичния квартал „Враждебна". През следващите дни организацията ще раздаде хранителна подкрепа и в центровете във „Военна рампа" и „Овча купел". От БЧК поясняват, че хуманитарната помощ е осигурена чрез кампанията, която благотворителното сдружение организира в помощ на търсещите закрила у нас. В лагерите продължава недостигът на санитарни материали, памперс...

Наказват "Ювентус" заради песни на агитката

Италианската федерация наложи условно наказание на "Ювентус" заради обидни песни на агитката срещу "Наполи" по време на победата с 2:0 над "Дженоа".

Отскоро в Италия е въведена наказателна мярка във футбола срещу т.нар. "териториална дискриминация" заради честите вербални провокации и обиди между феновете от Севера и Юга. По този параграф "Юве Италианската федерация наложи условно наказание на "Ювентус" заради обидни песни на агитката срещу "Наполи" по време на победата с 2:0 над "Дженоа". Отскоро в Италия е въведена наказателна мярка във футбола срещу т.нар. "териториална дискриминация" заради честите вербални провокации и обиди между феновете от Севера и Юга. По този параграф "Юве

10 министри отговарят на депутатите на извънредното заседание на парламента днес

За втори път този месец депутатите ще работят извънредно. Поради големия брой натрупали се въпроси към министрите от кабинета, днешният пленарен ден ще бъде посветен изцяло на парламентарен контрол. Заседанието започва в 10.00 часа и трябва да продължи до 16.00 часа. На депутатски питания ще отговарят 10 министри. За втори път този месец депутатите ще работят извънредно. Поради големия брой натрупали се въпроси към министрите от кабинета, днешният пленарен ден ще бъде посветен изцяло на парламентарен контрол. Заседанието започва в 10.00 часа и трябва да продължи до 16.00 часа. На депутатски питания ще отговарят 10 министри.

Борисов връчи дарение на ММА борец

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов връчи в Стара Загора свидетелство за дарение от партията за 10 000 лв. на ММА боецът Георги Валентинов. Поводът - победата и големият успех на старозагореца срещу многократния шампион по бокс и кикбокс Рони Александър, по време на ММА състезанието Real Pain Challenge (RPC), което се проведе на 19 октомври в столичната зала Арена Армеец. Дарението бе обещано на Валентинов седмица преди самия двубой от старозагорския депутат от ГЕРБ Пламен Йорданов. Самият Борисов пък беше в Стара Загора, за да участва в обл...

Следят с чипове носорозите в Кения

Кенийски специалисти ще имплантират чипове в рога на всеки носорог в страната, за да се борят с бракониерите, предаде телевизия Ен Би Си.
Кенийската служба за дивите животни ще използва чиповете, както и ДНК проби, взети от животните, за да проследява всеки един от носорозите, чийто брой застрашително намалява. Смята се, че в страната са Кенийски специалисти ще имплантират чипове в рога на всеки носорог в страната, за да се борят с бракониерите, предаде телевизия Ен Би Си. Кенийската служба за дивите животни ще използва чиповете, както и ДНК проби, взети от животните, за да проследява всеки един от носорозите, чийто брой застрашително намалява. Смята се, че в страната са

Св. преподобномъченица Анастасия Римлянка...

Св. преподобномъченица Анастасия Римлянка (III век). Св. преподобни Аврамий Затворник и блажена Мария, негова племенница († 360). Св. мъченици Клавдий, Астерий, Неон и Теонила († 285). Св. преподобна Анна († 826). Св. преподобни Аврамий Ростовски, Чудотворец († 1073-1077). Рожден ден на Н.Св. Патриарх Максим Български Св. преподобномъченица Анастасия Римлянка Преподобномъченица Анастасия Римлянка осиротяла на три години, възпитана в манастир край Рим. За вярата мъчена жестоко: изтръгнали й ноктите с клещи, отсекли ръцете и краката й, избили зъбите й, откъснали езика с клещи и главата й отсекли по времето на император Валериан - в трети век. Преп. Аврамий Затворник - подвизавал се в пост и молитва. Н.Св. Патриарх Максим Български Българският патриарх Максим (в света Марин Найденов Минков) е роден на 29 октомври 1914 година в село Орешак, Троянско, в благочестивото семейство на Найден Минков Рачев и Пена Борджукова. Едва завършил прогимназия в родното си село, родителите му дават по-малкия си, дванадесетгодишен син за послушник в недалечния Троянски манастир. От 1929 до 1935 година учи в Софийската Духовна семинария, която завършва с отличие. През следващите три години Марин е певец и деловодител при храма "Успение Богородично" в Русе. От есента на 1938 година до 1942 година изучава богословие в Софийския университет "Св

Пътна обстановка в страната - 29 октомври

Състояние на автомагистралите: - АМ „Тракия”: Област Пазарджик: От км 60+950 до км 61+968 дясно - посока Пловдив движението се пренасочва от дясното в лявото платно. Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението.

Каролев: Предложенията за промени в банковия сектор ще свият кредитирането

Банките ще станат много предпазливи при отпускането на заеми и това ще засегне кредитополучателите

    


Парламентът заседава извънредно, 10 министри отговарят на депутатите

За втори път този месец депутатите ще работят извънредно. Поради големия брой натрупали се въпроси към министрите от кабинета, днешният пленарен ден ще бъде посветен изцяло на парламентарен контрол. Заседанието започва в 10.00 часа и трябва да продължи до 16.00 часа. На депутатски питания ще отговарят 10 министри. За втори път този месец депутатите ще работят извънредно. Поради големия брой натрупали се въпроси към министрите от кабинета, днешният пленарен ден ще бъде посветен изцяло на парламентарен контрол. Заседанието започва в 10.00 часа и трябва да продължи до 16.00 часа. На депутатски питания ще отговарят 10 министри.

Люта разправия между Бербатов и Паркър

Според медиите в Англия е имало голям скандал след загубата от "Саутхемптън" с 0:2 в събота, пише football24.bg, цитирайки "Труд". Бербо и Скот Паркър продължили караницата си и в съблекалнята, след неразбирателството на терена при корнера, от който получиха гол. Репутацията на Скот Паркър е на скандалджия и във "Фулъм" не прави изключение. През лятото той дойде от "Тотнъм", а в националния отбор на Англия е носил и капитанската лента. Мениджърът Йол не се впечатлява особено от случката, а Бербо бе "разстрелян" от критики след двубоя в събота.

За сирийските бежанци в Румъния

Не само България изпитва трудности с нарастващия брой бежанци. Подобно е и положението в Румъния. Там държавата плаща за тях по-малко от едно евро на ден. Сума, която не стига дори за храна. През последните 15 години близо два милиона души напуснаха Румъния. И докато румънците се отправят в търсене на по-добър живот на Запад, в родината им пристигат други: бежанци, предимно араби и африканци. Хасан Али от Пакистан е един от тях. Усмихнатият млад мъж е поискал в Румъния политическо убежище. "Искам да остана тук. Знам, че повечето бежанци ги тегли към Франция, към Германия, към Западна Европа, където очакват да намерят добра работа и да печелят повече пари. Аз обаче избирам Румъния. Когато приключи процедурата по даване на убежище, ще подхвана някакъв бизнес. Тук можеш да стартира...

29 октомври в историята

529 пр.н.е. - Персийският цар Кир II Велики, със завладяването на Вавилон издава първият писмен документ за правата на човека, известен като Цилиндъра на Кир.1859 г. - Испания обявява война на Мароко. 1886 г. - 3 Велико Народно събрание избира за княз принц Валдемар Датски, но под натиска на Русия баща му, крал Кристиян, отклонява избора. 1912 г. - Балканската война: Османската империя иска примирие. Княз Фердинанд скрива предложението от съюзниците и продължава войната. 1912 г. - Български самолет бомбандира от въздуха старата гара Караагач на Одрин, която е първият бомбардиран от въздуха обект със стратегическа цел в историята. 1923 г. - Създадена е Република Турция, за президент е избран Мустафа Кемал Ататюрк. 1929 г. - Крахът на Уолстрийт 1929: Настъпва пореден срив на Нюйоркската фондова борса, известен като "черният четвъртък", с което приключва бичия пазар от 1920 година и започва Голямата депресия. 1935 г. - Открита е Автомагистрала А7 в Италия. 1952 г. - Започва съдебно дело срещу католическия епископ Иван Романов, който е осъден на 12 години строг тъмничен затвор за "шпионаж". 1980 г. - Приет е закон за прокуратурата на Народна Република България. 1992 г. - С решение на Националния координационен съвет на СДС президентът д-р Желю Желев е обявен за "предател". 2002 г

ОИЦ домакинства дейности по проект на НЧ"ЛИК-1959"

ОИЦ - Плевен стана домакин на част от дейностите по проект „Обучение на модератори за осъществяване на посредничество при реализация на активни мерки за пълно обхващане и образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства в Община Плевен", реализиран от Народно читалище „ЛИК 1959". Проектът се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" - „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства". Целта на проекта е „Подобряване на предоставяните услуги за ученици от ромски произход в систе...

Турция открива жп тунел под Босфора

Истанбул/КРОСС/ Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган ще открие днес в Истанбул железопътния тунел под Босфора. Тунелът е с дължина 1,4 километра под дъното на пролива и ще даде възможност метрото да свърже двата бряга на Истанбул и да облекчи проблемите му с трафика. Проектът бе финансиран от Японската банка за международно сътрудничество с 735 млн. евро. Общата стойност на проекта е около 3 млрд. евро. Пускането на тунела е в деня на основаването на турската република през 1923 г. На откриването се очаква и японският премиер Шиндзо Абе.  

"Малмьо" за 17-и път шампион на Швеция

"Малмьо" спечели за 17-и път шампионската титла на Швеция. Отборът на треньора Рикард Норлинг детронира досегашния първенец "Елфсборг" с победа с 2:0 в предпоследния кръг и е недостижим на върха. Двата гола вкара завърналият се от "Бетис" Гилермо Молинс.

Така в последния кръг "Малмьо" не може да бъде изместен от първото мяспреследвача АИК (С "Малмьо" спечели за 17-и път шампионската титла на Швеция. Отборът на треньора Рикард Норлинг детронира досегашния първенец "Елфсборг" с победа с 2:0 в предпоследния кръг и е недостижим на върха. Двата гола вкара завърналият се от "Бетис" Гилермо Молинс. Така в последния кръг "Малмьо" не може да бъде изместен от първото мяспреследвача АИК (С

Обама: Проверка за задграничната дейност на АНС

Във Великобритания премиерът Дейвид Камерън заплаши с ответни мерки вестниците, които си сътрудничат с Едуард Сноудън

ЕК ни съди за боклука

Министърът на регионалното развитие Искра Михайлова заяви, че вече има започнала наказателна процедура от Европейската комисия срещу България заради неизградените регионални депа за битови отпадъци.

Индийската централна банка повиши основната лихва до 7,75%

Решението на централните банкери бе в съответствие с пазарните очаквания

    


78 годишен дарител, строил болници в пустошта дойде в Перник да помага

 Марк Гофин е ръководител на екип от Белгия, който помага по света с различни медицински пособия. Той е счетоводител по професия. На 78 години е. Историята му на благотворител започва през 1992 година в Сомалия, където с белгийската армия помага в операция за възстановяване на надеждата. Осигурили са дистрибуция на храна. След това отваря малък завод за обработка на плодове в Америка. Пет години се занимавал със завода, след което го подарил на работниците в него.
Продължава

Преглед на печата

Този вторник в "Посредник" пише: Къде приемните родители в страната са най-много по брой на глава от населението Защо в община Левски ще посрещнат 1 ноември с Ден на ученето през целия живот Кои са имената на младите ни журналисти и поети, наградени в национален конкурс в Русе За присъствието на лица от политиката в контрапротеста и кой бърше лицето на България в Брюксел Кога денонощните дежурства за зимни навявания и заледявания на пътя ще започнат Колко бяха участниците в киноложка изложба през уикенда и кои са победителите. В „BG Север...

Вдигат заплатите с 5,5%, Тристранката пуска бюджета

Бюджет 2014 ще бъде обсъден на днешния Национален съвет за тристранно сътрудничество. Очаква се работодателите да го подкрепят, но синдикатите - не.

В Хамбург обявено извънредно положение заради бурята ”Св. Юда”

В германския град Хамбург беше обявено извънредно положение заради бурята „Свети Юда”, която премина и през Великобритания и Холандия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване