Елбер: Казвах на Байерн да купят Неймар

Бившият нападател на „баварците“  посъветвал още преди години да закупят 16-годишният тогава бразилец. Явно Елбер е имал усет за младите таланти, защото в момента Неймар е един от обещаващите млади нападатели в отбора на „Барселона“. Неймар бе спряган с трансфер от „Сантос“ към „Байерн“ в началото на този сезон, но в крайна сметка премина към „каталунците“ за 57 млн. евро. „Неймар още тогава бе на коренно различно ниво от неговите 16-годишни връстници. Той обаче бе станал прекалено скъп. Ръководството на „Байерн Мюнхен“ преговаря дълго и упорито, но се отказа от посписване на договор. Просто тогва те не съзнаваха на какво ниво бе той, както и настоящето му равнище и успехи“, коментира Елбер пред Welt...

В Добрич събрали повече приходи за годината

Общината си прибира и просрочени вземания

    


Париж под тревога след стрелба в центъра

/КРОСС/ Истински екшън се разрази тази сутрин в центъра на Париж. Въоръжен мъж откри стрелба в редакцията на френския вестник "Либерасион", като по-късно бе съобщено за друг инцидент с открит огън в централата на банка „Сосиете женерал", както и за неизестен нападател взел няколко души за заложници на централната улица „Шанз-Елизе". Първоначално френските власти съобщиха за 40-годишен въоръжен мъж, който влязъл с пушка в редакцията на известен френски вестник и стрелял по един от фотографите. Състоянието на 27-годишния пострадал е тежко, като той има рани по главата и краката. Близо 2 часа по-късно нов инцидент разтърси парижката столица, след като бе съобщено, че въоръжен мъж е открил стрелба пред централата на банка „Сосиете женерал", а след това световните медии съобщиха, че са взети заложници на парижкото авеню „Шанз-Елизе". Според френските медии, въоръженият е похитил шофьор с личния му автомобил, като го е принудил да го откара до „Шанз-Елизе". Според радио „Юроп 1" мъжът е бил оставен на авеню „Жорж V", а iTélé съобщава, че нападателят е избягал с Рено Twingo. В петък сутринта въоръжен мъж нахлу в помещение на информационната телевизия Бе Еф Ем Те Ве (BFMTV) в Париж, отправи заплахи към журналистите и избяга.  

Банско с приз за най-добър зимен курорт

България също получи световно признание, като попадна

И Фандъкова се разграничи от "гражданските патрули"

Те били в разрез с българското законодателство и демократичния правов ред

Лекар: Да не се пропуска ваксината срещу детски паралич

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести д-р Тодор Кантарджиев призова всички родители, които не са имунизирали децата си против полиомиелит (детски паралич), да го направят веднага.

Георги Гергов за уволненията в панаира: Не може да цъфтим в ръждясала държава

"Всичко е нормално, направихме това, което трябваше да сторим по-рано. Просто се случи сега". Така лидерът на социалистите в Пловдив област Георги Гергов коментира съкращенията сред работещите в Международния панаир Пловдив, които текат от няколко седмици и които по различни оценки са между 60 и 100 души.   Пред журналисти в понеделник в градския съвет на БСП Гергов, който контролира мажоритарния пакет акции в панаира, отговори за първи път за съкращенията в дружеството, които обхващат не само служители на низови длъжности, но и дългогодишни специалисти в изложбения център.   "Всичко е в криза, съобразяваме се със ситуацията. Със събитията нищо не се променя - запазваме бройката им. Но не можем да обърнем Марица срещу течението. Няма как панаирът да цъфти и да грее, когато държавата е ръждясала, обясни вълната на съкращения в изложението Гергов, цитиран от сайта "Под тепето".   Бизнесменът препоръча държавният дял от 49.63% от панаира да не бъде продаден, каквито са огласените намерения на собственика на този дял.   "Нека тези 49 процента, които бяха отворени за продажба по времето на ГЕРБ, да останат в държавата. Не е редно панаирът да е 100 процента частен. И в Германия не е така. Аз не седя зад продажбата на въпросния държавен дял, нека е ясно. Те все още не са на борсата, а тази стъпка е още далече", заяви Гергов.   Запитан за слуховете за интерес към въпросните 49%, които се свързват предимно с кръга около Цветан Василев, той каза: "Информации всякакви се чуват, не мога да зная, ще видим кой ще внесе документи, ако тръгне тази процедура".

Фандъкова: Частните патрули са незаконни

Йорданка Фандъкова, кмет на София.

В Столичната община не са постъпвали уведомления за сформиране на граждански патрули, както твърдят в публичното пространство националистически организации, но и да постъпят те няма да бъдат съгласувани, защото са в разрез с българското законодателство и демократичния правов ред, обяви кметът на София Йорданка.

Съгласно българското законодателство органите на МВР и правораздавателните институции упражняват правото да опазват обществения ред и да гарантират собствеността, здравето и живота на гражданите, напомни тя.

По думите ú формирането на частни отряди, които да изземат техните функции и да упражняват закона от свое име е не само незаконно, но е и сериозна опасност за реда и сигурността в държавата.

“Ситуацията в София и другите населени места, в които се настаняват бежанци и има приток на имигранти, е предизвикателство както за държавата и службите за сигурност, така и за местните власти.

В тази ситуацията опитите на отделни лица и организации да трупат рейтинг като подклаждат нетърпимост и омраза и си играят със страховете на хората са недопустим и не трябва да бъдат толерирани.  Те представляват реална опасност за сигурността на гражданите и правовия ред”, предупреди още столичният кмет.

Тя отчете, че до момента Столична община е изградила допълнително осветление и видеонаблюдение в районите около бежанските центрове – „Овча Купел“, „Враждебна“ и „Военна рампа“.

Допълнително се монтират камери за видеонаблюдение и осветление в централна градска част – около пл.”Бански”, минералните извори, ул. „Пиротска“ и преките ú.

 

Статията "Фандъкова: Частните патрули са незаконни" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Пожарът във варненското село Тополи е локализиран

Пожарът във варненското село Тополи е локализиран, съобщи за Радио „Фокус” – Варна Ивана Милева, говорител на Областната дирекция на МВР-Варна. Екипите на пожарната работят по пълното потушаване на огъня. Няма опасност от разпространение на огъня върху съседни постройки.

Няма да има нови финансови санкции по програма "Административен капацитет"

Допълнителните проверки, разпоредени по нареждане на вицепремиера Зинаида Златанова заради случая с оперативна програма "Околна среда", няма да доведат до налагане на нови финансови санкции по вече изпълнени проекти по оперативна програма "Административен капацитет" (ОПАК). Това заяви Моника Димитрова-Бийчър, ръководител на управляващия орган по ОПАК пред Mediapool.   Проблемът с кръстосването на правилата по обществените поръчки беше установен още при одита на операциите през 2010 г. по схемите на неправителствените организации по ОПАК. Тогава бяха наложени финансови корекции на тези проекти и сега нови не очаквам, каза Моника Димитрова-Бийчър. Тя уточни, че заради тези проблеми през следващите години не са отваряни нови схеми за финансиране на неправителствени организации по ОПАК.   До края на годината ни остава да разплатим още около 15 млн. лв. по ОПАК, за да няма загуба на средства, каза експертът.   Въпреки че имаме още почти година за договарянето на целия ресурс по програмата целта ни е до края на годината да постигнем дори наддоговаряне от 109%, каза още тя.   Правителството разреши наддоговаряне на средствата по всички оперативна програми с до 10% с цел намаляване на риска от загуба на средства.

Великобритания въвежда платен паспортен контрол

Великобритания въвежда услуга платен паспортен контрол в някои сови летища, съобщава The Daily Telegraph. 

Избралият тази услуга ще може да избегне дългите опашки при паспортния контрол.
Едни от първите летища, които ще въведат платена проверка на паспорта са лондонските














Великобритания въвежда услуга платен паспортен контрол в някои сови летища, съобщава The Daily Telegraph. Избралият тази услуга ще може да избегне дългите опашки при паспортния контрол. Едни от първите летища, които ще въведат платена проверка на паспорта са лондонските

Терорист държи заложници на "Шанз-Елизе"

Предполага се, че това е същият бандит, който е атакувал по рано днес редакцията на "Либерасион"

Гамизов за Йовчев: Момчето на организираната криминална и корпоративна престъпност

/КРОСС/Стефан Гамизов коментира връзката Бисеров - "Лиани", която Атанас Атанасов и Минчо Спасов коментираха тази сутрин в телевизионния ефир. Разработката „Лиани" беше за корупционните схеми на ДПС и как те са отчитали процент от всички извършвани обществени поръчки и сделки, припомни Атанасов и препоръча именно към ГЕРБ и Бойко Борисов да се зададе въпросът защо тази разработка не беше разсекретена и дали все пак тя не е била използвана от тях за собствена полза. Минчо Спасов пък попита защо след като ГЕРБ дойде на власт не разсекрети тази разработка и не огласи резултатите от нея, за какво е била използвана разработката и дали тя има нещо общо с относително големия медиен комфорт, който имаше правителството на ГЕРБ. Чухте ли за разработката на корупцията в ДПС с име "Лиани"? - пита Стефан Гамизов и обяснява: "Слуховете" говорят, че е била създадена от Цветлин Йовчев и компания по времето на "тройната коалиция", за да се изнудва ДПС да си плаща навреме, (нещо като вътрешен контрол в мафиотска организация) и е била скрита от прокуратурата

Правозащитници: Прокуратурата да се заеме с Орешарски

Митинг в подкрепа на Орешарски   Снимки: Сергей Антонов

Прокуратурата трябва или да разследва премиера Пламен Орешарски заради заплахата да уволнява държавни служители, които участват в антиправителствените протести, или най-малкото да предприеме мерки за преустановяване на подобно поведение.

Това се казва в искане на Асоциация за Европейска интеграция и права на човека (АЕИПЧ) до главния прокурор Сотир Цацаров, съобщава “Правен свят”.

В петък на среща с граждански организации премиерът Пламен Орешарски каза, че държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа.  

„Стремим се да подбираме най-добри кадри, за да освободим администрацията от политически пристрастни фигури. Досега има няколко случая, за които всички знаем и обществото разбра, че са преки участници в събитията тук, пред тази сграда и все още са на държавна длъжност, или други, за които има оперативни данни. Затова ще се въздържа от имена, не е хубаво непотвърдена докрай информация да се изнася публично. Стремим се да се освободим от такива хора. За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си. Мисля, че той прави обратното в такива случаи”, бяха думите на премиера.

Според позицията на АЕИПЧ, подписана от нейния председател адвокат Михаил Екимджиев, в цитираното изявление на премиера се съдържат “достатъчно данни” за образуване на досъдебно производство (по смисъла на чл. 207 от НПК) за поне две престъпления от общ характер. В искането до главния прокурор са цитирани текстовете на членове 169б и чл. 169в от Наказателния кодекс (НК): 

Чл. 169б. (Нов -ДВ, бр. 1 от 1991 г., изм., бр. 10 от 1993 г.) Който чрез насилие, заплашване или по друг незаконен начин попречи на някого да осъществи своите конституционни политически права, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от сто до триста лева.

Чл. 169в. (Нов – ДВ, бр. 1 от 1991 г.) Когато деянието по чл. 169а и 1696 е извършено от длъжностно лице при или по повод изпълнение на служебните му задължения, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

От асоциацията са категорични, че с публично изразения “стремеж” на премиера да уволнява участници в антиправителствени протести, той осъществява престъпния състав по тези текстове на НК.

“Заплахата за уволнение на протестиращи държавни служители от страна на г-н Орешарски, сама по себе си, създава основателен страх и пречи за свободно упражняване на правата на мирно събиране и изразяване на мнение, защитени от чл.43 ал.1 и чл.39, ал.1 от Конституцията на Република България. Следователно, самото изказване на министър-председателя е престъпление или поне опит за престъпление по чл.169в от НК”, пише в сигнала до главния прокурор адвокат Екимджиев, който още в петък призова Цацаров да бъде сезиран за действията на Орешарски.

В искането се посочва, че пряката заплаха за нарушаване на конституционни права на множество граждани обуславя високата обществена опасност на деянията, която се подсилва от факта, че автор на заплахата е премиерът – длъжностно лице, оглавяващо изпълнителната власт в България.

“Ако въпреки очевидно криминалния характер на визираните по-горе факти, приемете, че престъплението не е довършено, моля, на основание чл.145 ал.1 т.6 от Закона за съдебната власт, да предприемете необходимите мерки за преустановяване на приготовлението за престъпление по чл.169в от НК и за ограничаване на общественоопасните му последици”, пише още адвокат Екимджиев.

Статията "Правозащитници: Прокуратурата да се заеме с Орешарски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мюслито е идеалната закуска

Специалисти по храненето от Университета на Илинойс установиха, че идеалната закуска, особено за хора, които искат да отслабнат, е мюслито.

Световна седмица по предприемачество в четири гимназии от областта

Световната седмица по предприемачество започва днес в България с учебни прояви в цялата страна. Инициативата, която се организира от Джуниър Ачийвмънт България, включва над 130 събития в 50 населени места в страната. Седмицата по предприемачество се провежда през тази година под патронажа на президента на Росен Плевнелиев. Стартът на инициативата в област Велико Търново бе отбелязан с открит урок на тема "Социално предприемачество" в Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон". В следващите дни ще бъдат организирани иновационни лагери...

Неизвестен стреля срещу сградата на парижка банка

Неизвестен мъж е стрелял срещу трите кули на френската банка „Сосиете женерал” в парижката бизнес зона „Дефанс”, предаде вестник „Либерасион”. Няма жертви.


Стрелецът е избягал. Засега полицията не свързва този инцидент със стрелбата в сградата на френското издание, при която един човек бе тежко ранен.

Виж тук новите електронни издания в Неизвестен мъж е стрелял срещу трите кули на френската банка „Сосиете женерал” в парижката бизнес зона „Дефанс”, предаде вестник „Либерасион”. Няма жертви. Стрелецът е избягал. Засега полицията не свързва този инцидент със стрелбата в сградата на френското издание, при която един човек бе тежко ранен. Виж тук новите електронни издания в

Жена с комоцио след катастрофа

Велосипедистка е настанена в отделението по неврохирургия на МБАЛ „Д-р Ив. Селимински” – Сливен на 16 ноември с комоцио, след като е пострадала при пътун инцидент. Жената е карала велосипед по бул. „Хр. Ботев” в Сливен, когато лек автомобил я ударил. На 15, 16 и 17 ноември спешна помощ в болницата са потърсили 150 души, хоспитализирани са 53 от тях. В отделението по акушер-гинекология настанените са 12, във вътрешните отделения – 7, по 6 в хирургия и кардиология, детско – 5, по 4 в неврология и инфекциозно отделение, в ортопедия и неврохирургия...

Никой не е искал да настанява бежанци във Враца

Няма вероятност на територията на община Враца да бъдат настанени бежанци, обяви днес кмет ин. Николай Иванов. Той бе категоричен,  че до момента не са водени подобни разговори за нито един имот, независимо чия собственост е той. Коментарът на кмета бе по повод слухове, че на територията на  закритото вече военно поделение би могло да се настанят бежанци. Кметът обяви, че не вярва без да бъде информирано обществото и без разговори с местните институции подобно нещо да се случи. Той обяви и личното си мнение, а именно:   „Не е допустимо да се ра...

Наградиха читалищни колективи за добра работа през годината

Първа по рода си церемония за връване на годишните награди на читалищата от община Търговище се състоя този уикенд в Младежкия дом в областния център. Народното читалище "Развитие" в село Стража, получи голямата награда за цялостна дейност и активност през годината  На специално тържество в Младежкия дом в града наградата бе връчена от кмета на община Търговище д-р Красимир Мирев. Осем бяха критериите за оценяване на номинираните общо 23 читалища , а раздадените награди - 9. Всички номинирани получиха специално изработени за случая плакети. Отл...

Симеон Варчев за мача срещу Левски, сърбите в Черно море, феновете и треньора Коцев

Часове след снощната победа на Черно море порт Варна над Левски в НБЛ вицепрезидентът на варненския тим Симеон Варчев сподели в интервю впечатленията си от публиката, играта на отбора, представянето на сърбите и говори също за треньора Денислав Коцев. Ето какво сподели той:За феновете: „Тази година си бяхме поставили като задача номер едно да върнем публиката в залата. Трябва да си призная, че съм много удовлетворен, но не съм очаквал, че на толкова ранен етап ще стане това. Публиката, посещаемостта и победите на даден отбор са като скачени съд...

Жиру: Готов съм да умра на терена, за да отиде Франция на Световно

Нападателят на Арсенал и френския национален тим Оливие Жиру заяви, че е „готов да умре на терена“, ако това ще донесе класиране на „петлите“ за финалите на Световното първенство по футбол. Утре Франция посреща Украйна във втори мач от плейофите в Зона Европа, като трябва да наваксва пасив от 0:2 след първата среща. „Готови сме да умрем на терена, аз самият съм решен до крайна сметка и смятам, че това ще ни помогне да ги победим“, заяви Жиру. „Искаме да покажем на френския народ и на себе си, че с гордост представляваме Франция. Искаме да накар...

Великобритания въвежда услуга платен паспортен контрол

Великобритания въвежда услуга платен паспортен контрол в някои сови летища, съобщава The Daily Telegraph. 

Избралият тази услуга ще може да избегне дългите опашки при паспортния контрол.
Едни от първите летища, които ще въведат платена проверка на паспорта са лондонските














Великобритания въвежда услуга платен паспортен контрол в някои сови летища, съобщава The Daily Telegraph. Избралият тази услуга ще може да избегне дългите опашки при паспортния контрол. Едни от първите летища, които ще въведат платена проверка на паспорта са лондонските

Парите за здраве през септември трябва да се платят до 10 декември

Болниците вече ще работят нормално и пациентите няма да се налага да доплащат за своето лечение. Това увериха от лекарското съсловие, след като подписаха заедно със здравния министър д-р Таня Андреева и с финансовия - Петър Чобанов декларация за поет ангажимент, в която са заложени мерки за справяне с недостига на средства в здравния сектор. Според декларацията се предоставят 27 милиона лева, с които до 10 декември гарантирано ще се изплати всичко, дължимо на лечебните заведения, за септември. За месеците октомври и ноември, пък, болниците ще п...

Депутат от БСП с предложение дългите почивки да намаляват отпуската

Почивните дни, които се свързват в по-големи ваканции и се отработват в следващата събота да се взимат от годишния отпуск. Това предложение направи депутатът от Коалиция за България Петър Кънев, съобщи Нова ТВ. 


Според Кънев отработването в събота е крайно неефективно, а България е една от страните с най-големи отпуски  в света. 


„От об Почивните дни, които се свързват в по-големи ваканции и се отработват в следващата събота да се взимат от годишния отпуск. Това предложение направи депутатът от Коалиция за България Петър Кънев, съобщи Нова ТВ. Според Кънев отработването в събота е крайно неефективно, а България е една от страните с най-големи отпуски в света. „От об

Георги Гергов иска държавата за съдружник в Пловдивския панаир (видео)


Държавата не трябва да продава акциите си в "Международен панаир Пловдив", защото, ако остане изцяло частен, няма да бъде това, което трябва да е. Това мнение изрази мажоритарният собственик на панаира Георги Гергов, цитиран от БТА.

Според него друг добър вариант е делът на държавата от 49.63% да бъде споделен с общината.

Преди седем години Гергов получи без търг или конкурс миноритарен дял в дружеството и след като изкупи акциите на реститути, увеличи участието си до...

Георги Гергов иска държавата за съдружник в Пловдивския панаир


Държавата не трябва да продава акциите си в "Международен панаир Пловдив", защото, ако остане изцяло частен, няма да бъде това, което трябва да е. Това мнение изрази мажоритарният собственик на панаира Георги Гергов, цитиран от БТА.

Според него друг добър вариант е делът на държавата от 49.63% да бъде споделен с общината.

Преди седем години Гергов получи без търг или конкурс миноритарен дял в дружеството и след като изкупи акциите на реститути, увеличи участието си до...

Епископ Игнатий не е заявил отказ да се бори за варненски митрополит

В Светия синод няма постъпило заявление от Провадския епископ Игнатий, че иска да се оттегли от избора за Варненски и Великопреславски митрополит. Това съобщи за Дарик Александра Карамихалева, отговаряща за връзките с обществеността на Светия синод.

Хванаха шофьор с 3,14 промила алкохол в кръвта

Шофьор от варненското село Каменар е засечен да управлява возилото си с 3,14 промила.

Полицаи спрели пияницата на кръстовището на ул. „Цар Симеон I Шофьор от варненското село Каменар е засечен да управлява возилото си с 3,14 промила. Полицаи спрели пияницата на кръстовището на ул. „Цар Симеон I" и ул. „Цар Асен" във Варна около 21:00 ч. в петък, съобщиха от регионалната дирекция на МВР в града. Още когато излязал от автомобила си, станало ясно, че 26-годишният И.Г. не е трезвен. Тест с

С открит урок отбелязват Световната седмица по предприемачество

Световната седмица по предприемачество започва с учебни прояви в цялата страна. Инициативата, която се организира от Джуниър Ачийвмънт България, включва над 130 събития в 50 населени места в страната. Тази година проявата е под патронажа на президента Росен Плевнелиев. Стартът на инициативата в Стара Загора ще бъде на 19 ноември от 11:20 часа в Девето основно училище "Веселин Ханчев" с отрит урок на тема „Явор и зеленчуковата градина". Националният форум „Нова визия за образованието и предприемачеството" ще е кулминацията на инициативата, орган...

Обучават първото куче асистент на хора в инвалидна количка у нас

Фондация „Очи на четири лапи Фондация „Очи на четири лапи" обучава първото у нас куче асистент на човек в инвалидна количка, което ще му помага в ежедневното обслужване и предвижване, предаде Дарик. Това се случва за първи път в България, а опитът идва от словенската организация Сло- Канис. Двете организации изпълняват съвместен проект по оперативната програма „Развитие на

Пловдивчанин оглави Европейската мрежа на басейновите организации

Инж. Никола Кърнолски е новият президент на Европейската мрежа на басейновите организации. Той е директор на Басейнова дирекция Източнобеломорски район от края на август. За вицепрезидент на международната организация  е избран  французинът Жан Шелман. До избора се стигна на Международната конференция „EUROPE-INBO 2013”, която се проведе в Пловдив между 13 и 16 ноември и събра участници от  21 страни. По време на форума българските експерти  обсъдиха трудностите по прилагането на Рамковата директив...

Индия ще кастрира маймуни и ще им раздава контрацепитиви

Индия ще кастрира маймунки

Индия планира кастрация на увеличаващото се маймунско присъствие в страната и столицата Ню Делхи, пише британският “Телеграф”.

В плана на индийското правителство за намаляването на маймуните влизат, както кастрацията, така и противозачатъчни хапчета, които ще бъдат поставяни в храната на маймуните, която най-често крадат.

В столицата на Индия, Ню Делхи, има хиляди маймуни от вида Макак резус, които ежедневно причиняват главоболия на многомилионния град като гризане на кабели, кражба на храна от пазари и влизане с взлом в домовете на хората.

През 2007 г. група от маймуни причиниха смъртта на зам.-кмета на Ню Делхи след като мъжът се опитал да ги прогони от дома си, но впоследствие на борбата е паднал на главата си от първия етаж.

 

 

Статията "Индия ще кастрира маймуни и ще им раздава контрацепитиви" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Субисарета: Иниеста ще преподпише преди Коледа

"Възстановяването на Меси върви по план"

    


Решиха проблемите с парите на болниците

МФ гарантира средствата от събрани здравни вноски

    


СОУ "Д.Талев" с инициативи за възпоменание на жертвите на катастрофи

В СОУ „Димитър Талев" в Добрич се провеждат редица мероприятия по повод Световния ден за възпоменание за жертвите на пътни произшествия. По традиция ученици от четвърти клас, със съдействието на служители на Първо полицейско управление, ще излязат от класните стаи в 15.35 ч. за мълчаливо присъствие на уличното платно пред входа на училището. Те ще носят саморъчно изработени плакати - „Намали скоростта", „Бъди внимателен", „Запази детето". Нагледни демонстрации, наблюдение и практически упражнения за правилно пресичане на кръстовище ще бъдат осъ...

Природозащитник се ожени за дърво

Перуанският актьор и природозащитник Ричард Торес се ожени за дърво на тържествена церемония в Аржентина. Облеченият в официален костюм Торес връчи на избраницата си букет цветя и я целуна. Свидетели на "бракосъчетанието" бяха роднини и приятели на "младоженците". "Сватбената церемония, разбира се, бе със символичен характер. Идеята е да се привлече вниманието на колкото се може повече хора и институции към проблемите на екологията и защитата на...

Ресурсният център в Стара Загора на седем години

Ресурсен център Стара Загора ще отбележи 7 години от създаването си с участие в национална конференция на тема „Седем години ресурсни центрове - гаранция за равен достъп до образование на децата със специални образователни потребности. Форумът ще се проведе на 29 и 30 ноември в Пловдив и се организира от Националната асоциация на ресурсните учители - НАРУ в България. Конференцията ще открие директорът на Ресурсен център Стара Загора и председател на НАРУ Калоян Дамянов с презентация на тема „Ресурсните центрове и тяхното място в развитието на в...

Код: Слатина

Има една идея. Археологическа идея. Ако се осъществи, туристическата обиколка на София след време ще тръгва от... жк "Слатина". На метри от линията на трамвай №20, в североизточния ъгъл на т.нар. академично градче на БАН, е истината за най-старите жители, обитавали територията на града. Преди 8000 години там е започнал праисторическият живот на... Има една идея. Археологическа идея. Ако се осъществи, туристическата обиколка на София след време ще тръгва от... жк "Слатина". На метри от линията на трамвай №20, в североизточния ъгъл на т.нар. академично градче на БАН, е истината за най-старите жители, обитавали територията на града. Преди 8000 години там е започнал праисторическият живот на...

50 лева коледна добавка за пенсии до 251 лева

Коледна добавка от 50 лева ще получат всички пенсионери, които получават пенсия или сбор от пенсии до 251 лева, съобщиха от пресслужбата на правителството.С добавката ще бъдат подпомогнати 1 070 000 възрастни хора. За целта правителството е одобрило допълнителни 53 500 000 лева, които се осигуряват за сметка на икономии по централния бюджет и от вноската на Народното събрание по бюджета на държавното обществено осигуряване.Коледните добавки ще бъдат изплащани заедно с декемврийските пенсии, според предварителния график на НОИ....

Луксозен комплекс спретнали братя Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня

Истински райски кът за успели бизнесмени и политици са си спретнали в село Баня братята Иво и Александър Прокопиеви, президентът Росен Плевнелиев и мастит бизнесмен, пише „Струма”. Вилата на Росен Плевнелиев е изградена с размах и много пари. Тя се намира в местността Камено, в края на селото, посока Банско. Във възрожденски стил, на два етажа, като първият е обособен като огромна всекидневна с камина, трапезария и кухненски бокс, а на втория са разположени спалните.

Младен Тимчев подаде оставка от управлението на Фонд "Земеделие"

/КРОСС/ Новоназначеният заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие" Младен Тимчев е подал оставка. Като основни мотиви за напускането си той е посочил лични причини. Късно вечерта на 7-и ноември цялата управа на Фонда беше сменена, без да бъдат посочени мотиви за това. От Министерството на земеделието съобщиха, че Тимчев, който е заместник-кмет на Сандански от 2004-а година, е назначен като заместник-директор, който ще отговаря за приключването на предприсъединителната европрограма САПАРД и заплащанията по програма "Рибарство и аквакултури".От земеделското министерство уверяват, че оттеглянето му няма да попречи на одобряването на проекти по програма "Рибарство", като съвсем скоро ще бъде избран заместник на Тимчев, съобщава БНР. За последните пет месеца това е третата по ред кадрова рокада в ръководството на Държавен фонд "Земеделие", през който минават всички европари за селското стопанство.      

Успех на наши състезатели в откритото първенство по киокушин в Япония

Христо Георгиев се качи на почетната стълбичка в меката на киокушина – Япония. Габровският боец спечели красив трофей, като завоюва второто място в категория +89 килограма в отвореното първенство на Япония, което се проведе в Токио. Възпитаникът на сенсей Андреян Иванов изигра две срещи срещу представители на домакините. На полуфинала спечели с вазари, след като успя да нанесе точен удар с крак в главата на съперника си. Битката за първото място беше равностойна, но реферите дадоха предпочитанията си на японския състезател. „Беше силно състезан...

Започва рисковано изваждане на горивните пръти от АЕЦ "Фукушима"

Това е вторият етап от ликвидирането на последиците от аварията през 2011 г.

    


Реформаторският блок: България трябва да покаже, че подкрепя европейската ориентация на Украйна


Нека подкрепим Украйна в амбициите ѝ да задълбочи отношенията си с Европейския съюз. Помагайки на Украйна, помагаме и на себе си, заяви Димитър Бечев от гражданския съвет на Реформаторския блок на пресконференция днес. Представители на блока изразиха учудване, че в страна - член на Европейския съюз, темата за сключване на споразумение за асоцииране с Украйна не се коментира, и посочиха, че споразумението е залог за осъществяването на намеренията на руския президент Владимир Путин за създаване...

Алонсо: Уморен съм и съм стресиран

Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо намали значително оптимизма си преди последното състезание за сезона във Формула 1, като разкри, че контузията в гърба и непрестанните главоболия го карат да се чувства изтощен. Проблемите на испанеца започнаха, след като той премина с голяма скорост през бордюрите на пистата в Абу Даби. Въпреки че кара с превръзки в САЩ, той все пак успя да се пребори за 5-ото място в неделя. „Уморен съм“, заяви Алонсо. „Уморен съм. Нямах и добра подготовка за това състезание. Една седмица само лежах на дивана или в леглото вк...

Работниците изненадаха синдикатите, не искат да стачкуват

"Когато един синдикат стачкува, той трябва да защитава работниците и служителите, а в "Мини Марица-изток" протича нормална дейност. Хората получават заплатите и социалните си надбавки. Да, проблемите на миньорите не могат да се решат с магическа пръчка, но положителните процеси се случват. До края на тази седмица или в началото на следващата в

Каролев: Убийствен Пъзел ще ви се стори като филмче за русалката Ариел

/КРОСС/ Вчера 2 часа четох коментари във фейсбук групата на Зелените за Реформаторския Блок и бъдещия им курс на действие, споделя Владимир Каролев в социалната мрежа Фейсбук. Най-нормалното нещо, което прочетох, пише Каролев, е, че понеже след като напуснаха коалицията, Зелените няма да съберат проценти за парламента, ще го превземат въоръжени (предполагам с тояги, за да са зелени), ще развалят концесиите на Асарел, Елаците и Дънди, ще национализират ЧЕЗ, ще забранят използването на пари в България и после ще се коалират с ГЕРБ, но само ако ГЕРБ си изгони всички политици някога участвали във властта. С Реформаторския Блок е възможно да склонят да си партнират, само ако реформаторите им приемат изцяло "зелената" програма и депортират Кунева в САЩ, защото е агентът на ЦРУ, който дирижира от сенките всичко 24 години и е виновен за разрушаване на хубавия социализъм. Само се моля да не намерят и някакъв кусур на ВиК и особено Софийска Вода, че ако ни оставят и без водопроводи, че да не замърсяваме природата, нещата съвсем ще се размиришат. Да не ви разправям кои бяха по-екстравагантните предложения за съжителство на човешката раса с природата, че няма да спите, Убийствен Пъзел ще ви се стори като филмче за русалката Ариел.

Използвайте антибиотик само след микробиологично изследване, съветват специалисти

Специалистите съветват - използвайте антибиотик само след микробиологично изследване. За хрема и суха кашлица не е необходима употребата на подобен медикамент, съобщават от Здравното министерство в Европейския ден на антибиотиците, чиято цел е да намали ненужната им употреба.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване