Трима актьори с почетни награди "Оскар"

Това са Анджелина Джоли, Стив Мартин и Анджела Лансбъри

    


Валентино Роси ще убеждава Тохир да вземе Меси в Интер

Шампионът от Moto GP Валентино Роси ще се радва да види звездата на Барселона Лионел Меси с екипа на Интер. Роси е голям фен на "нерадзурите" и се окуражи от думите на новия собственик на клуба Ерик Тохир, че ще се опита да привлече аржентинеца. "Знам, че Ерик ме харесва. Той ми изпрати смс, за да ми го каже. Надявам се, скоро да се срещнем и да го убедя да подпише с Меси", каза Валентино Роси. /БГНЕС...

"Зелени" индекси на БФБ с изключение на BGREIT

В ранната търговия днес (18 ноември) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) с изключение на BGREIT, бяха с ръстове. SOFIX се повиши...

530 софтуерни инженери на международната конференция ISTA 2013

/КРОСС/ За трета поредна година международната конференция Innovations in Software Тest Automation (ISTA) отчете изключителен успех, с два пъти по-мащабна програма, удвоен брой презентатори и сериозен ръст в посещаемостта. Събитието събра над 530 експерти в разработването и автоматизираното тестване на софтуерни продукти и системи. В залите на Sofia Event Center в столичния Paradise Mall лектори от САЩ, Израел, Индия и България представиха 24 различни презентации. Софтуерните инженери взеха участие в три паралелни панела, включително и в т.нар. Hands-on labs - серия от практически сесии, в които малки групи работят по конкретни казуси, с помощта на експерти в областта. Тази година допълнителна интеракция внесоха представянията в специално обособеното отворено пространство и експо зоната в лобито на конференцията. ISTA 2013 се осъществи с подкрепата на 7 водещи ИТ компании: VMware, SAP Labs България, Infragistics, Experian, Musala Soft, Skrill и HP. Организационният комитет на ISTA сподели идеите си за развитие на конференцията през 2014. Във фокуса на събитието за следващата година попада тематично отваряне към технологиите за разработка на софтуерни продукти, както и продължаващ акцент върху колаборацията в развойните екипи. Очаква се увеличаване на посещаемостта от страна на софтуерни инженери от Балканите.  

Иван от Х фактор скъса с гаджето си

Един от най-харесваните участниците в X Factor Иван Радуловски се раздели с приятелката си, която е "Мис Русе 2012"

Предстоящи футболни срещи

Юноши старша възраст приемат на свои терен отбора на ФК “Верея 1″ Стара Загора на 19.11. 2013 г./вторник/ от 14:00 часа на Стадион Поморие.

Отбор Мъже на ОФК “Поморие” ще играят отложената среща с ФК “Вихър2001″ гр. Айтос на 20.11. /сряда / от 18:00 часа на електрическо осветление на Стадион Поморие.

Отборът на ФК “Мастер” Бургас ще играе поредната си домакинска среща на Стадион Поморие с отбора на ОФК “Гигант” гр. Съединение на 22.11. /петък /от 17:00 часа.Срещата ще се проведе на електрическо осветление.

Отборът на ПСФК “Черноморец” Бургас приема отбора на ПФК “Славия” гр. София на 23.11./събота/ от 11:00 часа на Стадион Поморие.

Детската Подготвителна Група родени 2003г. на ОФК “Поморие” играе последната си среща за този полусезон като домакин с отбора на ФК “Вихър 2000″ -Айтос на 24.11. /неделя /от 14:00 часа на спортен к-с “Изгрев” гр. Бургас.

Отбор Мъже на ОФК “Поморие” гостува на ФК “Олимпик” Бургас на 24.11./ неделя/ от 14:30ч.

ГЕРБ иска оставката на председателя на общинския съвет в Ловеч

Групата съветници на ГЕРБ ще внесе предложение за разглеждане работата на председателя на общинския съвет в Ловеч Тихол Тихолов и предсрочно прекратяване на пълномощията му, съобщи лидерът на общинската организация на партията Корнелия Маринова. Пред журналисти Маринова обвини Тихолов в „поругаване на местната власт и слугинаж". „За мен тук се слугува на господар. Това означава, че всъщност загърбваме местното самоуправление. Не е нормално да се прави един председател, че е пръв сред равни. Не е нормално, когато постъпва предложение от общински...

Родители възмутени от задача за “българи и роми” в учебник за III клас

Задача от учебника по математика за III клас възмути родители.

Третокласници пресмятат ”българи и роми” в задача по математика, сигнализираха възмутени родители.

В учебника на издателство “Просвета” присъства задача със следното условие: “В квартал “Изгрев” живеят 363 роми, които са с 271 по-малко от българите в този квартал. Колко българи живеят в квартал “Изгрев?”

Има и втори вариант на задачата, в който “ромите” отново са 363, а “българите” – с 27 по-малко, като отново се пита колко “българи” живеят в квартала.

Според родители, цитирани от Нова телевизия, не може децата да бъдат учени да делят българите и ромите, тъй като всички са български граждани. Директорът на издателство „Просвета” Никола Кицевски обаче не смята, че има някакъв проблем. Нещо повече – той посочва, че точно тази задача е включена по изричното искане на Министерството на образованието и науката по време на десетилетието на ромското включване. Тогава е имало писмо от ведомството, в което се казвало, че децата от малки трябва да се учат на толерантност, а това означавало да започнат да разбират, че има различни етноси, с които живеят заедно. За да станело това, в учебниците трябвало да започнат да се споменават и други етноси освен българския.

Пред Нова телевизия Кицевски добави, че не трябва тези неща да се крият от децата, сега например щели да научат за бежанците и дори можело да се включат в учебните помагала задачи със сирийци.

Автори на учебната тетрадка със задачата за ромите са Ангелина Манова, Рени Рангелова и Юлияна Гарчева.

Статията "Родители възмутени от задача за “българи и роми” в учебник за III клас" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Расате: Гражданските патрули на "Пиротска" не са за саморазправа с имигрантите

Патрулиращите на улица „Пиротска" в София не се саморазправят с чужденци, а са доброволци. Това заяви пред БТВ Боян Расате и отрече доброволците са са проверявали документи на чужденците. 

„Категорично не става въпрос за това, че тези хора са проверявали документите на чужденци. Тези хора имат наблюдателна функция", заяви Расате, коментирайки по Патрулиращите на улица „Пиротска" в София не се саморазправят с чужденци, а са доброволци. Това заяви пред БТВ Боян Расате и отрече доброволците са са проверявали документи на чужденците. „Категорично не става въпрос за това, че тези хора са проверявали документите на чужденци. Тези хора имат наблюдателна функция", заяви Расате, коментирайки по

Расате: Гражданските патрули на "Пиротска" не са за саморазправа

Патрулиращите на улица „Пиротска Патрулиращите на улица „Пиротска" в София не се саморазправят с чужденци, а са доброволци. Това заяви пред БТВ Боян Расате и отрече доброволците са са проверявали документи на чужденците. „Категорично не става въпрос за това, че тези хора са проверявали документите на чужденци. Тези хора имат наблюдателна функция", заяви Расате, коментирайки по

Властите в белгийски град предлагат нови условия за социални помощи

Властите в Антверпен, втория по големина град в Белгия, предлагат нови условия за предоставянето на социални помощи за приобщаване, съобщиха местните медии, цитирани от БТА. Директорът на службата за социална дейност в града, представител на националистите от Нов фламандски алианс, представя идеята получаващите помощи да бъдат задължени да работят, за да заслужат изплащаните суми. Отбелязва се, че подобен подход е предприет в съседна Холандия и дава резултат. Засега в Белгия полагането на труд от получаващите социални помощи за приобщаване не е...

Днес във Варна ще се проведе среща на Асоциация на сервизите, извършващи авторепаратура

Националната асоциация на сервизите, извършващи авторепаратура (НАСИА) и Съюзът на автосервизите в София (САС) започна срещи в страната за обсъждане на важните аспекти, които трябва да залегнат в предстоящия Проект за Закон за допълнение на Закона за движение по пътищата.

Във Фукушима започна рискованото отстраняване на горивните пръти


В японската атомна електроцентрала "Даиичи" в префектура Фукушима днес започна вторият етап от ликвидирането на последствията от аварията. Предстои да бъде извлечено отработеното ядрено гориво от специалните резервоари над Четвърти реактор.

Операцията е рискована, но компанията - оператор на централата TEPCO твърди, че е готова за нея. Предстои изваждането на 1535 касети с горивни пръти, 202 от които нови, от резервоара, разположен на нивото на сградата. Там се помещава Четвърти...

Открити уроци на Милчо Левиев и Вики Алмазиду

/КРОСС/ Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство отбелязва 50-годишен юбилей през 2014 г. Висшето учебно заведение започва честванията още от този месец и в продължение на цяла година ще предлага на пловдивчани множество разнообразни срещи с изкуствата, застъпени в академичната му програма. По покана на ректора проф. Милчо Василев на 22 ноември, петък, Милчо Левиев и Вики Алмазиду ще изнесат открити уроци в концертната зала на Академията на ул. „Съборна" 39. От 11.30 ч. маестро Левиев ще говори за тайните на джаза, класическата и етно фюжън музиката, а Вики Алмазиду ще разкрие тънкостите на джазовото пеене от 15 часа. В същия ден от 13.30 часа ще бъде представен и документалният филм „Дъждовен ден" на режисьора Андрей Чертов. Черно-бялата лента е посветена на големия българския джаз музикант Огнян Видев, който е роден, живее и продължава да твори в Пловдив. Входът за откритите уроци и прожекцията е свободен. В събота, 23 ноември от 21 ч. на клубната сцена на „Bee Bop Café" ще бъде представен проектът„Милчо Левиев разказва...". С музика и думи Маестрото ще разкаже истински и интересни истории от живота си, ще сподели и за най-новите си музикални проекти и търсения. Ще звучат авторски теми на Милчо, в които е отразен неговият начин на възприемане и съпреживяване на джаза и чрез които творецът влага собствен уникален почерк в многообразието от музикални форми

Камерън Диас демонстрира как се скача на въже с високи токчета

И на 41 години Камерън Диас е в прекрасна форма, на която могат да завидят много 20-годишни момичета. Американската актриса показа на всички, че макар и пораснала, в душата си тя още носи детското. (Демонстрацията на Камерън можете да видите ТУК) В промеждутъка между снимките на новия си филм, звездата реши да поскача на въже с деца, като дори високите токчета не се оказаха пречка за нея. Диас пока...

Черноморец и Община Бургас официално откриха училищния турнир в града

Футболен клуб Черноморец и община Бургас откриха официално третото издание на междуучилищния турнир за купа Бургас 2013. Това се случи непосредствено преди мача реванш на „акулите“ за купата, срещу тима на Монтана. Стартът беше символично даден от заместник кмета на града доктор Лорис Мануелян, който приветства всички участници и им пожела борбеност, желание за победа и честна игра. На стадион „Лазур“ присъстваха още Веселина Деведжиева, която отговаря за отдел спорт в община Бургас, Валентин Заяков – председател на асоциацията за плажен футбол...

Разкрити извършители на кражби от склад и от двор на частна фирма

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие и Второ Районно управление «Полиция» – Бургас по отношение кражбата на 25 европалета на стойност 750 лв., осъществена на 09.11.т.г. от склад на фирма за снабдяване на хранителни магазини, разположен в «Тих труд», са установени извършителите на деянието . Това са : 37 год. Л.С., 32 год. М.Ж. и 28 год. А.А., придвижващи се с микробус «Форд Транзит», с монтанска регистрация. Установено е, че на 09.11.т.г. около 20.00 ч. Л.С. и А.А. откраднали други 20 европалети от двора на частна фирма, разположена на бургаската улица «Стефан Стамболов». Откраднатите вещи са намерени и иззети – работата по случаите продължава,съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР -Бургас.

Амбициозният план за реформи доведе до поскъпване на китайските акции

Цените на китайските акциите регистрираха ръст в понеделник (18 ноември) в следствие на смелия и широкообхватен план за реформи на страната, който...

Газова бутилка стана причина за пожар в апартамент в Шумен

Неправилно използване на газова бутилка е станало причина за пожар в апартамент в Шумен. Това съобщават от ОД на МВР-Шумен. Инцидентът е възникнал в жилище на шести етаж в блок на ул. "Генерал Драгомиров" в града около 15:01 ч. вчера. Унищожени са мебели, домашно имущество,опушени са стени и остъкление, един екип огнеборци е посетил мястото на произшествието. Врата е изгоряла при пожар в къща в село Ивански, допълват от полицията. Инцидентът, при който са опушени и стени, е възникнал заради паднала жар от печка на твърдо гориво. Огънят е погасе...

Възкръснала убийца съди проститутка

Историята започва през пролетта на далечната 2001 година. Тогава приятелка на 32-годишната Снежана Гаврилова я запознава с 42-годишната Юлия Петрова. И трите продавали телата си на платежоспособни господа. По това време Снежана търсела колежка, с която да си делят наема за апартамент в София, който да използват за терен за платен секс. Двете си Историята започва през пролетта на далечната 2001 година. Тогава приятелка на 32-годишната Снежана Гаврилова я запознава с 42-годишната Юлия Петрова. И трите продавали телата си на платежоспособни господа. По това време Снежана търсела колежка, с която да си делят наема за апартамент в София, който да използват за терен за платен секс. Двете си

Родители възмутени - деца пресмятат ”българи и роми” в задача за 3-и клас

Родители сигнализираха за расистка задача в учебна тетрадка по математика за трети клас - децата трябва да изваждат и събират „българи и роми”.

Калашников в болница

Легендарният оръжеен конструктор в тежко здравословно състояние

Дюшеци, спални чували и Ранобудни в Аулата

Студенти продължат да стачкуват, но други вече учат

    


Е-Pay поема разплащанията с Търговския регистър на по-ниски цени


Агенцията по вписванията (АВ) подписа договор с компанията "Ипей" (E-Pay) за електронни разплащания след като по-рано този месец компанията ИБГ.БГ (ebg.bg) спря  да я извършва, съобщи "Капитал Daily".

С новия договор минималната такса на транзакция пада от 1.50 лв. на 0.30 лв. 

Конкурс не е обявяван, а договорът е подписан след покана до "Ипей", защото тя е единствената компания, която отговаря на условията за предоставяне на такива услуги, обясниха от агенцията. 
...

Обсъждат методиката за здравната карта

/КРОСС/ Изключително спешни и неотложни са промените, които трябва да се направят в спешната помощ, да се продължат реформите в болничната помощ, държавата да поеме своите ангажименти за дейности, за които трябва да отговаря, каза министърът на здравеопазването Таня Андреева в ефира на радио К2. По думите й трябва да се правят промени и политики, да се поставят приоритети, по които да се работи, така че нацията да е по-здрава, хората да имат качествена профилактика, качествена превенция и в крайна сметка да живеят по-качествен живот в с по-добро здраве. Аз мога да кажа, че в България компетентността на лекарите е на много високо ниво, допълни здравният министър. По въпроса за здравната каса д-р Андреева заяви, че трябва да има ясно регламентирана нормативна наредба, по която на всички да е ясно, че касата работи със здравни вноски. Проблемът с финансирането на медицинската дейност на лечебните заведения ще остане, ако хората не внасят вноските си. Предизвикателството в следващите години ще бъде да се намали процента на доплащане, защото сме бедна държава и голяма част от хората не могат да си позволят това доплащане. Една от задачите пред министерството е да се бори за по-добро и адекватно заплащане за труда, който полага всеки един от медицинските екипи. Този процес изисква повече време и ще е резултат от реформата в болничната помощ и въвеждането на правилата, при които системата ще продължи да функционира

Вратите на СУ – отворени

Решението на ранобудните от тази нощ очевидно все още не е достигнало до всички студенти на Софийския университет. Доказателство за това е малкият брой младежи в двора на ректората, сред които дори преобладават самите будни студенти.

Стопиран е проект на сграда за онкоболни за 10 млн.лв

Строителството на лъчетерапевтичен комплекс, с бюджет от близо 10 млн. лева, е спряно, пише marica.bg.

Сградата за лечение на онкоболните трябва да се изгради в двора на втората база на диспансера, която се намира на ъгъла на бул. Строителството на лъчетерапевтичен комплекс, с бюджет от близо 10 млн. лева, е спряно, пише marica.bg. Сградата за лечение на онкоболните трябва да се изгради в двора на втората база на диспансера, която се намира на ъгъла на бул. "Александър Стамболийски" и "Пере Тошев" в Пловдив.

Недоволен докара кози на протест пред Общината

Недоволен от кмета мъж пристигна пред сградата на Община Пловдив с шест козички. Мъжът, се казва Георги Тренчев и иска среща с кмета на Пловдив Иван Тотев, който по думите му е подписал заповед за изгонването му от общинско жилище. Според Тренчев, от Общината твърдят, че той дължи 14 хил. лева, което обаче не е вярно.     Очаквано недоволният човек не бе допуснат в сградата на Общината, вследствие на което той заплаши, че ще закара животните в парламента. Тренчев заяви още, че целта на акцията му е да докаже, че козите имат повече акъл да управ...

Хванаха крадец на пари и злато

Районната прокуратура в Севлиево се заема с 47-годишен жител на общината, който е уличен, като извършител на кражбата на 3 500 лв., златни и сребърни накити от жилище на ул. "Бузлуджа". Престъплението е реализирано между август и ноември тази година, потърпевшите разбрали, че са останали без парите и бижутата на 5 ноември и веднага подали сигнал в полицията. За две седмици униформените разкрили кой е автор на кражбата....

Разултати от изиграни срещи по футбол през седмицата

Отбор Мъже на ОФК “Поморие” победи в домакинската си среща отбора на ФК “Карнобат” със 7:1 на 17.11. неделя на Стадион Поморие. Голмайстори: Мартин Петров -2 гола, Стефан Стаматов – 3 гола, Живко Илиев – 1 гол, Емил Гетов – 1 гол.

Детска Подготвителна Група родени 2003г. на ОФК “Поморие” гостува на отбор ДФК “Звездичка” на 17.11. неделя в гр. Бургас.След оспорвана игра срещата завърши с резултат 3:5 за отбор “Звездичка”. Голмайстори за отбора на ОФК “Поморие” : Николай Горанов -2 гола и Кристиян Иванов -1 гол.

Отбор Деца на ОФК “Поморие” игра последната си домакинска среща на Стадион Поморие срещу отбора на ФК “Странджа – Агрокорн” гр. Средец на 16.11. събота. Срещата завърши с равен резултат 2:2. Голмайстори за отбора на ОФК “Поморие” – Лазар Недев с 1 гол и Любомир Георгиев с 1 гол.

Бракониери простреляха овчар край Жабленския манастир

Патрулка. Снимка БГНЕС/архив

Ловци-бракониери простреляха овчар в околностите на Жабленския манастир, с. Жебляново, съобщиха от пресцентъра на пернишката полиция за OFFNews.

Инцидентът е станал вчера към 18:30 часа. Броят на бракониерите за сега е неизвестен, като по неофициална информация са били двама.

Овчарят е бил прострелян в корема. В момента се намира в хирургическото отделение на пернишката болница. Според лекарите, няма опасност за живота му.

Извършителите се издирват.

Статията "Бракониери простреляха овчар край Жабленския манастир" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Митингите в събота - старт на кампания за избори

Авторите на последното социологическо проучване за политическите нагласи в обществото определиха митингите на БСП и ГЕРБ като предизборни. На свой ред в "Гореща точка" на ТВ7 лидерът на софийските социалисти защити посланията на митинга на БСП и ДПС.

Анализатори: Големите партии на прехода претърпяха провал

/КРОСС/ Големите партии на прехода претърпяха провал, избирателите имат нужда да чуят нови неща, около тази теза се обединиха в сутрешния блок на TV7 социолозите Марчела Абрашева и Иво Христов и политологът Емил Георгиев. С политическите митинги в събота (16 ноември) двете най-големи партии - БСП и ГЕРБ, показаха, че наистина са големи и силни, но нищо повече. Ясно е, че и двете партии имат твърд електорат, но друг е въпросът дали достигат до останалите хора, които не се припознават с нито една политическа сила. Според Емил Георгиев събитията от събота за пореден път доказаха, че има дълбоко разделение сред народа, но и че хората са разочаровани от всички управляващи от прехода насам. Иво Христов е на мнение, че сблъсъкът между големите партии отново ще бъде в ущърб на всички българи. Специалистите са единодушни, че ситуацията у нас не е преставала да бъде предизборна и дори има опасност от политическа турбуленция без изход. Нужна е появата на нови обединения, различни от партиите на прехода, защото в момента половината избиратели не виждат алтернатива за кого да гласуват.    

Учебният процес в СУ - възстановен, студенти няма (видео)

Вчера Вчера "Ранобудните студенти" след дълго обсъждане взеха решение за възстановяване на учебния процес в Софийския университет "Свети Климент Охридски". Днес бе публикувано и официално съобщение на сайта на университета, че занятията в сградата ще се провеждат по разписание. Въпреки това тази сутрин към 9:00 часа нямаше следи от провеждането

Сред най-важните условия за излизане от кризата е мобилизирането на финансов ресурс

Едно от най-важните условия за излизането от кризата е мобилизиране на финансов ресурс, заяви по време на бизнес форум вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. Тя е инициатор на конференцията "Ролята на международните финансови институции и достъпът на българския бизнес до финансовите инструменти, които те предлагат". Във форума участва и министърът на финансите Петър Чобанов, както и ръководители на банки, предаде БТА. Вицепремиерът посочи, че за тази цел особено важно е запазването на стабилността на банковата система. Бобева ...

Къде са полицейските камери днес?

Ежедневният контрол по спазване на скоростта в града продължава и през месец ноември, съобщават от Пътна полиция – Сливен. Полицейски служители  следят за спазването на скоростта на територията на Сливен. Автомобили с мобилни камери за видеонаблюдение са на най-натоварените улици в града. Днес, 18 ноември, засилено присъствие има на  булевардите „Банско шосе” и „Георги Данчев”....

Въздухът на Прехода е мръсен, казват от НАТФИЗ

Поредна театрална акция на протестиращите студенти в НАТФИЗ. Днес тя протече под мотото "Деца на прехода" и включваше изпълнение с противогази, показващо, че въздухът около Народното събрание е много замърсен. Артистичната изява премина под засилен полицейски надзор. Протестиращите студенти блокираха бул. "Цар Освободител" за около 20 минути и заявиха, че винаги, когато имат хубава идея, ще я показват на управляващите."Бяхме деца, играехме си пред Народното събрание. Нашите колеги извадиха плакати, на които пишеше "Децата на прехода" и после всички застанахме с едни лозунги, всеки си беше написал някакви неща, които мисли, че са важни. Това един колега го написа и после полицаите ни затвориха тука. Ние искахме да минен по тротоара", споделя студентка пред БНТ. Снимка: Архив

САЩ обучават до 7000 либийски полицаи у нас

Съединените американски щати ще обучават между 5000 и 7000 полицаи от либийските сили за сигурност в България. Либийците ще се обучават в Ново село, съобщава Стандарт Нюз. Шефът на Командването за специални операции адмирал Уилям МакРейвън потвърди новината по време на военен форум в Калифорния, но не пожела да даде подробности, тъй като преговорите още текат. Агенция Ройтерс обаче цитира високопоставен военен представител, пожелал да остане анонимен, който е потвърдил, че американците планират обученията на малки групи либийци на ротационен принцип в България. Все още обаче предстоят да бъдат изчистени редица детайли, преди тренировките да могат да започнат. "Достатъчно е да кажа, че условно ще има опит да постигнем обучението на около 5 до 7 хиляди техни конвенционални сили. И допълни...

Утре се събира комисията, която ще проверява имуществото на Бисеров

Пламен Георгиев - председател на Комисията за конфискуване на незаконно придобито имущество, съобщи пред БНР, че утре за първи път ще се срещнат юристи и икономисти, които съставляват смесената комисия, която да установи как, при какви обстоятелства и колко законни са потоците от средства, придобити от Христо Бисеров. „По всеки един случай работи един юрист и един икономист - за 10 години назад какви данъци са платени, какви екскурзии в чужбина са направени, придобито имущество, платени сметки. В същото време, по конкретния случай работи и юрист, той прави анализ, след това се явява пред съда и представлява комисията“, обясни Георгиев. Той посочи и причините, поради които комисията фактически само налага запор, но не отнема имущество. „Имуществото е запорирано, ние сме ...

Шефът на пътната агенция: Готови сме за първия сняг

„Фирмите са готови да посрещнат първия сняг, а тези, които има още какво да наваксват в подготовката, вече са с наложени санкции". Това заяви пред БНТ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж.

Мъж с ловна пушка окървави редакцията на френския в. „Либерасион“

Вестник "Либерасион"

Мъж, въоръжен с пушка помпа, нахлу в редакцията на френския вестник „Либерасион“ в Париж тази сутрин. Той открил стрелба и ранил един от помощник-фотографите на изданието, след което избягал. Нападелят не казал нищо, предаде изданието след случая. 

27-годишният фотограф е прострелян в гърдите и е с опасност на живота.

Засега не са известни мотивите за нападението над офиса на левия френски вестник. Миналата седмица – в петък сутринта, въоръжен мъж нахлу в сградата на телевизия BFM TV и заплаши журналистите, но не откри стрелба

Полицията разследва дали има връзка между двете нападения.

Статията "Мъж с ловна пушка окървави редакцията на френския в. „Либерасион“" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Отговор на кмета на отвореното писмо от граждани на община Поморие

Относно: Отворено писмо на граждани от Поморие във връзка със състоянието на уличната мрежа и по-точно създаваните през годините изкуствени неравности за ограничаване скоростта на движение в град Поморие и в останалите населени места в общината.

Уважаеми съграждани,

Проблемът, който поставяте във вашето писмо е изключително важен, тъй като се отнася за живота и здравето на всички хора стъпващи на уличното платно или решаващи да го пресекат на определените за това места (пешеходните пътеки).

Не са малко трагичните случаи в други градове на страната, където невинни хора загинаха на пешеходни пътеки, поради невниманието и неспазването на разпоредбите и законите в Република България от страна на водачите на моторни превозни средства. В Закона за движение по пътищата, ясно е регламентирана максималната разрешена скорост в населените места. Ако тази скорост се спазва, ако се спазват разпоредбите на този закон и ако се засили контролът на компетентните органи, в случая служителите на КАТ, то тогава няма да има нужда от изграждането на такива неравности. За жалост обаче, в нашата държава вместо да се вземат адекватни мерки, а именно да се повиши и засили превантивната и контролна дейност на съответните компетентни органи, честа практика е да се измисли един подзаконов нормативен акт, в случая цитираната Наредба и да се вменят функции на общините, включително и финансови, без някой да ги попита имат ли тази възможност или не.

И веднага ще ви дам един конкретен пример: В нашия град има много къщи и кооперации, които са построени и узаконени през годините, но са без външна мазилка т.е не са измазани. Външният им вид дразни голяма част от нашите съграждани и много често ми казват: “Кмете, задължи ги да си ги измажат!”. Следвайки гореописаната логика, аз трябва да внеса в Общински съвет Поморие предложение, с което да задължим вички тези хора, в срок от една година да си измажат къщите, в противен случай, след този срок, къщите им стават незаконни. Без дори да ги попитаме дали имат тази възможност. Това според вас редно ли е? Защото в конкретния случай ситуацията е абсолютно идентична.

Относно поставения проблем, Община Поморие започва отстраняването на изкуствените неравности на територията на гр. Поморие и след това в останалите населени места. През следващата година в рамките на бюджетните средства, заложени в Бюджет 2014, Община Поморие ще започне поетапно изграждане на изкуствени неравности според изискванията на Наредба № РД-02-20-10/25.07.2012 г., като приоритетно ще започне изграждането им пред училищата и детските градини.

Умолявам всички водачи на моторни превозни средства, след демонтирането на изкуствените неравности, да спазват Закона за движение по пътищата и да ограничат скоростта на движение в населените места до максимално разрешената – 50км/ч. Помислете за хората, които искат да се движат, да карат колело, да живеят малко по-нормално в този “луд” свят, за тези хора, които не робуват на скъпите си марки автомобили.

Умолявам служителите на КАТ Поморие да излязат на пътя и да осъществяват необходимия контрол, прилагайки цялата строгост на Закона.

И в заключение бих искал да изкажа своето огорчение, че цялата тази дискусия се води през медиите, тъй като със своите действия ръководството на Община Поморие и аз, като кмет на общината, сме показали, че сме отворени към проблемите на съгражданите си и ги решаваме в режим на оперативност и един нормален диалог.

С уважение,

Иван Алексиев

Кмет на Община Поморие

 

Фараона готов за действие срещу Селтик

Милан получи първи добри новини след кризата с контузени играчи, след като научи, че Стефан Ел Шаарави най-вероятно ще може да вземе участие в мача срещу Селтик на 26 ноември. Италианският национал не е помирисвал терен от септември, когато при него един след друг се появиха няколко травми, а серията завърши с микрофрактура. Има сериозен шанс Фараона дори да попадне в групата за шампионатния мач срещу Дженоа, но почти сигурно ще остане резерва в него. Така докато дойде моментът за гостуването на „детелините“ в Шампионската лига 20-годишният фут...

Езерото в парка остана без мостове

Езерото в градски парк "Свети Георги" ще бъде известно време без мостове, съобщи зам.-кметът Надежда Петкова. Те са демонтирани заради започналия ремонт на парка, който се осъществява по ОП "Регионално развитие" и е на стойност 4 999 444 лева. Езерото вече е почистено от растенията и изпълнителят на ремонта - ДЗЗД "ПС - ПМ - 2013" - Варна се подготвя за изпълнение на бетоновите дейности, каза Петкова. Според договора, фирмата трябва да завърши работата си по градския парк в срок до края на месец юни 2014 година. Предстои да бъдат реновирани око...

Бобева: Банковата система трябва да остане стабилна

Целта е да се постигане синергия между новите оперативни програми и фискалните стимули, предвидени в бюджета, отбеляза вицепремиерът

Братя Галеви са на остров Мавриций

/КРОСС/ Братя Галеви си живеят тихо и мирно на държавата остров Мавриций. Това става ясно от публикацията на вестник "Вяра", богато илюстрирана с красив пейзаж от острова и луксозната къща на "братята". Според изданието Пламен Ангелов и Ангел Христов са се установили в разкошно имение на плажната ивица, на около 1000 мили източно от Африка, в тропическия рай на Индийския океан. Бреговете, на които са се разположили, са покрити с мек златен пясък и са защитени от вълните с коралови рифове, които изцяло обгръщат острова "Вяра" цитира наши сънародници, живеещи в Индонезия, според които Братя Галеви са на островната държава от няколко месеца и се движат с Мерцедес М-220. Първоначално те са се установили в ЮАР при съгражданката си Веска Меджедиева. За тях се грижела и една жена на име Трендафилка от с. Смочево.

Подкрепата за бизнеса е приоритет за кабинета

Приоритетите на българското правителство е подкрепата за бизнеса, заяви министърът на финансите Петър Чобанов при откриването на финансов форум в София, предаде БТА. Международните финансови институции имат важни функции за нарастване на инвестициите у нас и подкрепата им се оценява високо от страна на българските правителства, каза Чобанов. Той посочи, че финансиране за бизнеса в момента се осигурява чрез Българската банка за развитие, чрез финансиране по международни програми, както и с традиционни банкови схеми. На днешния форум ще бъдат пре...

Възкръснала убийца съди проститутка

Историята започва през пролетта на далечната 2001 година. Тогава приятелка на 32-годишната Снежана Гаврилова я запознава с 42-годишната Юлия Петрова. И трите продавали телата си на платежоспособни господа. По това време Снежана търсела колежка, с която да си делят наема за апартамент в София, който да използват за терен за платен секс. Двете си Историята започва през пролетта на далечната 2001 година. Тогава приятелка на 32-годишната Снежана Гаврилова я запознава с 42-годишната Юлия Петрова. И трите продавали телата си на платежоспособни господа. По това време Снежана търсела колежка, с която да си делят наема за апартамент в София, който да използват за терен за платен секс. Двете си

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване