Русия отхвърли критиките на ЕС за натиск върху Украйна


Говорител на руския президент Владимир Путин заяви, че Европейският съюз не е прав да критикува Москва за решението на Украйна да спре подготовката за споразумение за асоцииране със съюза, предаде "Ройтерс", позовавайки се на агенция "Интерфакс".

"В този случай е неуместно да се говори за какъвто и да е вид натиск", подчерта Дмитрий Песков. По думите му Путин многократно е заявявал руската позиция, че Москва ще приветства всяко решение на Киев.

Изказването му дойде, след...

Частните съдебни изпълнители също искат въвеждане на граждански фалит

От гилдията предлагат да се преосмисли доколко е оправдана привилегията на банките при събирането на просрочени дългове

    


Жени Калканджиева: Простихме си с Тачо и отново сме заедно

Жени Калканджиева призна, че се е събрала със съпруга си Тачо, с когото мислеха да се развеждат. Решението взели, след като той се върнал от Испания, където живеят родителите му. Тачо осъзнал грешката си и я помолил да заживеят отново заедно. „Решихме да си дадем още една възможност и да се опитаме да живеем заедно. Обсъдихме, че не е хубаво ... Жени Калканджиева призна, че се е събрала със съпруга си Тачо, с когото мислеха да се развеждат. Решението взели, след като той се върнал от Испания, където живеят родителите му. Тачо осъзнал грешката си и я помолил да заживеят отново заедно. „Решихме да си дадем още една възможност и да се опитаме да живеем заедно. Обсъдихме, че не е хубаво ...

Министър Данов предлага удължаване на изтичащия днес срок за узаконяване на незаконно строителство

Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов заяви пред журналисти, че е склонен да предложи удължаване на срока, който изтича днес, за деклариране в общините на извършено незаконно строителство до 25 юли 2003 г. В отговор на въпрос министърът каза, че е възможно удължаването да е с една година.

Снегът уплаши "тигрите" на Бойко

Предвидената за днес контролна среща между ЦСКА и отбора на Бойко Борисов няма да се играе. Причината – лошите метеорологични условия.

Стойнев: Имах мандат за преговори с американците

Имам мандат от правителството за преговори за 7-ми блок на "АЕЦ Козлодуй" от преди да замина за САЩ, заяви икономическият министър Драгомир Стойнев. Българският енергиен холдинг трябва да получи мандат за започване на преговори.

"Хари Потър и философският камък" бе обявена за любимата детска книга на Великобритания


Първата книга на Дж. К. Роулинг от поредицата за малкия магьосник "Хари Потър и философският камък" бе обявена за любимата детска книга на Великобритания след анкета на Booktrust, предаде Би Би Си.

В гласуването, което е събрало общо 24 хил. гласа за най-добрата книга, която човек трябва да прочете преди да навърши 14 години, историята на Хари Потър задминава "Игрите на глада" и "Г.Д.В." (BFG) на Роалд Дал.

В челната петица на класацията са още "Мечо Пух" и "Гладната...

Фолкпевицата Софи Маринова: От 1 г. съм без мъж!

"Продължавам да съм сама и нямам мъж до себе си. Имам си достатъчно проблеми, за да ми идва някой мъж и да ми създава още повече. От една година съм сама."

 Това заяви пред "България Днес" фолкпевицата Софи Маринова.

Повече четете на сайта на "България днес".
























"Продължавам да съм сама и нямам мъж до себе си. Имам си достатъчно проблеми, за да ми идва някой мъж и да ми създава още повече. От една година съм сама." Това заяви пред "България Днес" фолкпевицата Софи Маринова. Повече четете на сайта на "България днес".

Откриват детска площадка в рамките на кампания за разделно събиране на отпадъци

Община Хасково и голяма софийска компания стартират регионална информационно-образователна кампания за насърчаване на разделното събиране на отпадъци от опаковки и правилното им изхвърляне в трицветните контейнери. Кампанията е под надслов „Хасково събира разделно! Защото искаме чисти улици, защото ценим природата, защото знаем, че има смисъл". За целта е създаден кратък образователен клип, в края на който кметът на Хасково Георги Иванов се обръща към съгражданите с призив да изхвърлят разделно, за да пестят природни ресурси и да запазят града ...

Минималната пенсия ще се увеличи с 4.50 лв. от 1 юли 2014 г.

/КРОСС/ Минималната пенсия ще се увеличи с 4.50 лв. от 1 юли 2014 г., решиха депутатите с приемането на текстове на второ четене на Законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2014 г. С текстовете се определя следният минимален размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст: от 1 януари до 30 юни - 150 лв.; от 1 юли до 31 декември - 154.50 лв. Не сме съгласни с намерението на управляващите за замразяване на пенсионната система, заяви Светлана Ангелова от ГЕРБ в началото на дебатите. Предлагате увеличаване на пенсиите с 4.50 лв. Няма и за един килограм сирене, коментира Ангелова. Управляващите предлагат дефицит в бюджета на ДОО, ние от опозицията предлагаме излишък в бюджета на ДОО, подчерта тя. Това ще стане според нея чрез преструктуриране на някои разходи и приходи. Ако не се вземат мерки за стабилизиране на осигурителната система, по думите на Ангелова, ще се увеличи дефицитът в бюджета на ДОО. „Три години в бюджета на ГЕРБ нямаше и стъпка за увеличение на пенсии", репликира Валентина Богданова от Коалиция за България. „Загрижеността за сметките за ток трябваше да бъде в периода, когато се повишаваше цената за електроенергия", каза Красимир Янков от Коалиция за България. „Много моля да не правите следващи опити да се харесате на гърба на един бюджет, който е прецизно преценен на база инфлация и възможности за растеж", каза още той

Още 4 медала за България в последния ден на световното по самбо

1 сребърен и 3 бронзови медала спечели България в последния ден на световното първенство по спортно и бойно самбо за мъже и жени в Санкт Петербург.
В категория до 56 килограма, сребърен медал взе Калина Стефанова, която беше победена от монголката Сумия Дорсурен.
С бронзови мeдали са Иван Илиев .... 1 сребърен и 3 бронзови медала спечели България в последния ден на световното първенство по спортно и бойно самбо за мъже и жени в Санкт Петербург. В категория до 56 килограма, сребърен медал взе Калина Стефанова, която беше победена от монголката Сумия Дорсурен. С бронзови мeдали са Иван Илиев ....

Италианската прокуратура разследва Христо Стоичков

Италианската прокуратура разследва бивши футболисти на Парма, сред които и Христо Стоичков. Прокурорът обвини част от играчите, че са подписали фалшиви договори за спонсорство и реклама на продукти на компанията Parmalat. Целта е била да бъде източена фирмата. Според Аrticolotre, компанията е била ощетена с повече от 11 милиона евро за срок от 1992-2003 година. Христо Стоичков бе част от италианския тим в периода 1995–1996 година. Поради тази причина прокуратурата е поискала да бъдат разгледани 11 договора от миналото, като освен този на Христ...

Концертът на DMX в София се отложи

Вместо на 29 ноември рапърът DMX ще пее в столичната зала "Христо Ботев" на 13 декември. 
Мениджмънтът на рапъра DMX отложи с две седмици европейската обиколка на певеца, което засегна и концертът в България. Така, вместо на предварително обявената дата - 29 ноември, той ще се проведе на 13 декември. 

Повече четете на ХАЙ КЛУБ Вместо на 29 ноември рапърът DMX ще пее в столичната зала "Христо Ботев" на 13 декември. Мениджмънтът на рапъра DMX отложи с две седмици европейската обиколка на певеца, което засегна и концертът в България. Така, вместо на предварително обявената дата - 29 ноември, той ще се проведе на 13 декември. Повече четете на ХАЙ КЛУБ

Бобан оплю жестоко Балотели: Малдини и Барези щяха да го шамаросват

Бившият играч на Милан Звонимир Бобан атакува изключително сериозно звездата на тима Марио Балотели, който напоследък отнася доста критики за представянето си. Нападателят демонстрира сериозно отстъпление в последните месеци, като има едва три гола в Серия А. Тъкмо заради това Бобан не му спести нищо. „Хайде да спрем да говорим само за този Балотели“, реагира хърватинът. „През целия си живот той само е търкал пейките в отборите, където е играл.“ „Той винаги ще бъде по-малък от Милан, а Милан все така ще си остане по-голям от него. По мое време ...

Фолкпевицата Софи Маринова: От 1 г. съм без мъж!

"Продължавам да съм сама и нямам мъж до себе си. Имам си достатъчно проблеми, за да ми идва някой мъж и да ми създава още повече. От една година съм сама." Това заяви пред "България Днес" фолкпевицата Софи Маринова. Повече четете на сайта на "България днес".

Депутатската визита в Сирия се отлага, екип на тв "Алфа" се гласи да замине


Парламентарната делегация до Сирия, която беше планирана за 7 до 10 декември, се отлага. Това потвърди пред "Дневник" председателят на групата за приятелство България - Сирия Страхил Ангелов от БСП.

По думите му посещението ще бъде след конференцията "Женева 2", насрочена за 22 януари 2014г., на която ще започнат преговорите за прекратяване на гражданския конфликт в Сирия.

Визитата се отлагала от съображения за сигурност, след като миналата седмица изненадващо лидерът на...

ГЕРБ критикува в НС бюджета за социално осигуряване

На извънредно заседание парламентът обсъжда на второ четене промените в проектобюджета на Държавното обществено осигуряване за 2014-а година.Депутатите приеха и минималните размери на осигурителния доход за самоосигуряващите се лица да бъде 420 лева, а за земеделските производители 240. Дебатите продължават.

Червеният площад осъмна с гигантски куфар

На Червения площад в Москва френската марка На Червения площад в Москва френската марка "Луй Вюитон" сглоби огромен куфар-павилион, предаде РИА Новости. Съоръжението ще бъде използвано като неин мини музей. Изложбата, наречена „Душата на скитника", ще бъде открита на 2 декември. Ще бъдат показани 25 исторически куфара и 12 видеоинсталации, създадени от известни художници.

Баба отглеждала канабис в дома си

По думите на 71-годишната жена "растенията били за нейни нужди".

Орешарски: Седми блок не е наша инициатива, критикуват ни за приемствеността


Подготовката за 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" започна при предишното правителство, а сегашният кабинет просто продължава работата. С тези думи премиерът Пламен Орешарски коментира пред български журналисти в Букурещ критиките от страна на опозицията за разговорите с американската "Уестингхаус" да достави реактор от ново поколение на площадката без търг или конкурс. 

"За първи път към нас се отправят упреци за нещо, което продължаваме. Аз винаги съм заявявал, че там, където одобряваме...

България се ангажира да произвежда повече соя


Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов е подписал декларация по проекта "Дунавска соя" по време на Втория международен конгрес "Дунавска соя" и форума на министрите на земеделието от страните членки на инициативата в Аусбург, Германия, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Декларацията е създадена в резултат на концепцията, че Европа се нуждае от цялостна нова протеинова политика за земеделието и фуражното производство, което ще доведе до по-добро...

Д-р Румяна Тодорова: Информатици на касата помагат да се източва

- Д-р Тодорова, какви притеснения имате за плащанията, които догодина трябва да извърши Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)?
- Изключително плашещо е поведението на лечебните заведения през последните месеци. Тази седмица НЗОК ще направи масирани проверки навсякъде в страната, защото имаме сигнали, че в болниците влизат хора, които не са - Д-р Тодорова, какви притеснения имате за плащанията, които догодина трябва да извърши Националната здравноосигурителна каса (НЗОК)? - Изключително плашещо е поведението на лечебните заведения през последните месеци. Тази седмица НЗОК ще направи масирани проверки навсякъде в страната, защото имаме сигнали, че в болниците влизат хора, които не са

Митрополит Николай бил избран по същия скандален начин, какъвто се пробва за епископ Борис

През 2007-а пловдивският митрополит Николай беше избран по същия скандален начин, какъвто сега се пробва за епископ Борис във Варна. Тезата е на журналиста от БНТ Горан Благоев. В предаването „Кой говори" по Дарик журналистът отговори на въпроса кой е кукловодът в Българската православна църква и кои са част от помощниците му. „През 2007-а година митрополит Николай беше избран по същия безумен начин, по който сега излъчиха Борис. Месец преди това духовното чедо на Николай - епископ Антоний, по същата схема стана Западно- и Средноевропейски митр...

Каним китайци да ни правят магистралите

Китайски инвеститори да правят някои от магистралите ни, като Черно море например, и да се включат за други инфраструктурни съоръжения като тунел под Шипка.

И Сърбия не може да се справи с наплива от бежанци


Няколкостотин мигранти от Африка и Близкия изток, търсещи убежище в Сърбия, към момента живеят в гората до село Боговаджа, на 60-на километра южно от Белград. Положението им разкрива неспособността на местните власти да се справят със засиления през последните месеци прилив на бежанци, идващи главно от Сирия, разказва агенция Reuters.

Малцина от приютилите се в "джунглата", както я наричат, разполагат с палатки. Някои са се настанили в горски колиби, един се е разположил в...

Хванаха сериозно пияни шофьори

Две бързи производства срещу пияни водачи са образувани в полицейските управления на Хасково и Свиленград, съобщиха от Областната полицейска дирекция в Хасково. В ареста на областния град е задържан до 24 часа 28-годишен мъж от града, хванат да шофира с 2,59 промила в кръвта. За същото нарушение в свиленградския арест е 31-годишен свиленградчанин, заловен от автопатрула с 2,18 промила....

Установиха изтичане на лава на образувалия се при вулканична дейност остров

Изтичане на лава е било наблюдавано на острова, който се появи на около хиляда километра южно от Токио, съобщи Франс прес, като се позовава на информации и снимки, предоставени от японските власти. Островът, който все още няма име, е добил приблизително овална форма с 400 метра дължина и 200 метра ширина, като се е увеличил с по 50 метра от двете страни вследствие на засъхнала лава. Изтичането е било наблюдавано от учени и от бреговата охрана, които следят постоянно състоянието на островчето, намиращо се на около 500 метра от необитаемия остров...

46-годишен шофьор на ТИР от Плевен е българинът в катастрофата в Гърция

46-годишният Христо Христов от Плевен е шофьорът на ТИР-а, който се удари тази нощ с лек автомобил, опитвал да изпревари гръцки автобус. Христов е настанен в болницата в град Лариса. Състоянието му е добро, съобщиха от болничното заведение за "Български новини". 

Той ще остане там около седмица, докато се стабилизира напълно. 

Тежкият пътен и 46-годишният Христо Христов от Плевен е шофьорът на ТИР-а, който се удари тази нощ с лек автомобил, опитвал да изпревари гръцки автобус. Христов е настанен в болницата в град Лариса. Състоянието му е добро, съобщиха от болничното заведение за "Български новини". Той ще остане там около седмица, докато се стабилизира напълно. Тежкият пътен и

Държавните предприятия са декапитализирани, заяви зам.-министър

Дивидентът, който държавните фирми ще внасят, плавно ще намалява

    


Тежка катастрофа предизвика български шофьор в Гърция

/КРОСС/ 46-годишният Христо Христов от Плевен е шофьорът на ТИР-а, който се удари тази нощ с лек автомобил, опитвал да изпревари гръцки автобус. Христов е настанен в болницата в град Лариса. Състоянието му е добро, съобщиха от болничното заведение за "Български новини". Той ще остане там около седмица, докато се стабилизира напълно. Тежкият пътен инцидент бе регистриран малко след 22 часа снощи в долината Темпи близо до пункта за магистрални такси. Лек автомобил се опита да изпревари автобус на КТЕЛ Солун, отправил се към града и се удари челно с товарен автомобил с български регистрационни номера, пътуващ в другата пътна лента на движението. Лекият автомобил Алфа Ромео с регистрационни номера от град Волос се опитал да изпревари автобуси и поради неизвестна до момента причина се „забил" в камиона, след което камионът се ударил в автобуса на КТЕЛ. Смята се, че в автобуса са пътували около 15 пътници. Загинал е 47-годишният водач на лекия автомобил Михалис Зиогас от Рапсани, ранени са съпругата му и дъщерите му на 17 и на 7 години. Седемгодишното момиче е настанено за лечение в болницата в Лариса. В автобуса на КТЕЛ Солун са пътували общо 18 души. На място са пристигнали коли на полицията, пожарната и осемнадесет линейки от цяла Тесалия

Шофьор на ТИР от Плевен е българинът в зверската катастрофа в Гърция, двама загинали

46-годишният Христо Христов от Плевен е шофьорът на ТИР-а, който се удари тази нощ с лек автомобил, опитвал да изпревари гръцки автобус. Христов е настанен в болницата в град Лариса. Състоянието му е добро, съобщиха от болничното заведение за 46-годишният Христо Христов от Плевен е шофьорът на ТИР-а, който се удари тази нощ с лек автомобил, опитвал да изпревари гръцки автобус. Христов е настанен в болницата в град Лариса. Състоянието му е добро, съобщиха от болничното заведение за "Български новини". Той ще остане там около седмица, докато се стабилизира напълно. Тежкият пътен и

Новият програмен период ще започне с една година закъснение, смятат от ГЕРБ

Според Томислав Дончев 2014-а година ще бъде нулева за еврофондовете

    


Задържаха двама за стрелбата по послушник от Жаблянския манастир

Криминалисти на областната дирекция в Перник установиха и задържаха двамата извършители на стрелбата по послушника от Жаблянския манастир, съобщиха от МВР.Престъплението би извършено на 17 ноември около 18.40 часа, когато неизвестни простреляха 44-годишния свещенослужител. При извършения тогава оглед и предприетите оперативно-издирвателни действия е установено, че инцидентът е станал докато 34-годишният М.И. от Перник и Е.Й. /40 г./ от Земен бракониерствали в района, М.И. произвел изстрел с ловна пушка и уцелил нищо неподозиращия послушник в Светата обител. След това двамата избягали с джипа на 40-годишния Е.Й. Изяснено е още, че М.И. не е правоспособен ловец, а пушката с която е стрелял е собственост на Е.Й. Иззето е оръжието на бракониерите – ловна пушка "ИЖ" и ловна карабина, как...

Ипотчните кредити у нас са сред най-скъпите в Европа

Въпреки валутния борд и фискалната стабилност, България се нарежда на второ място в Европейския съюз по отношение на цената на ипотечните кредити, показват данните на Европейската централна банка. В края на септември средният годишен процент на разходите по жилищните кредити в евро е 8.16% в България в сравнение със средно ниво от 3.5% в ЕС. Цената на ипотечните кредити е по-висока само в Унгария – 9.08%. При това през декември в Унгария се очаква да приключи разследване на финансовите регулатори за банков картел при определянето на цените на ипотеките във форинти, предаде БЛИЦ. Не само ипотечните кредити за българите са сред най-скъпите в Европа, но и потребителските. Страната ни е девета по цени на заемите за потребление със среден процент на разходите от 13.23 на сто.

Втори шанс: Жени Калканджиева и Тачо се събраха

Жени Калканджиева призна, че се е събрала със съпруга си Тачо, с когото мислеха да се развеждат. Решението взели, след като той се върнал от Испания, където живеят родителите му. Тачо осъзнал грешката си и я помолил да заживеят отново заедно. „Решихме да си дадем още една възможност и да се опитаме да живеем заедно. Обсъдихме, че не е хубаво ... Жени Калканджиева призна, че се е събрала със съпруга си Тачо, с когото мислеха да се развеждат. Решението взели, след като той се върнал от Испания, където живеят родителите му. Тачо осъзнал грешката си и я помолил да заживеят отново заедно. „Решихме да си дадем още една възможност и да се опитаме да живеем заедно. Обсъдихме, че не е хубаво ...

Без промяна в цената на картите за градски транспорт

Цените на картите за градски транспорт в Пловдив остават без промяна и през 2014-та, съобщи кметът Иван Тотев. Ученици и студенти пътуват безплатно в масовия градски транспорт срещу еднократна месечна такса от 16 лева, припомниха от „Автотранс Чолаков“. Продажбата на новите карти за следващата година започва от началото на декември, съобщи Димитър Чолаков от фирмата-превозвач. Той уточни, че може да се издаде карта за цялата година. Остава вариантът и за карти за период от 1, 3, 6 или 9 месеца.

Бургас и Варна се сливат в мегаполис

България най-сетне ще си има свой мегаполис, който при това ще има излаз на море, по което ще се извършва търговски обмен с трети страни. Това ще се случи след около 30-40 години, когато Варна и Бургас ще се слеят и ще се превърнат в мегаград.

Кредитирането продължава да се свива

/КРОСС/ Отпускането на жилищни и потребителски заеми продължава да се свива, показват данните на БНБ към края на октомври, цитирани от "Капитал daily". Това е четвърти пореден месец на свиване при ипотечните заеми като през първите три години на кризата те запазиха устойчив ръст от 2-3 на сто. В края на октомври обаче обемът им се свива до 8.795 млрд. лв. Годишният темп на свиване е 0.4% (32.7 млн. лв.). При потребителските кредити свиването е с по-нисък темп в сравнение с ипотечните заеми като за година то е с 0.14 на сто за година (10.2 млн. лв.). По данни на икономическия институт на БАН, представени вчера, близо 60 на сто от хората не искат да взимат кредити. За отлагане ползването на кредит освен неясната икономическа перспектива, безработица, ниво на работни заплати допълнително принос има и замръзването на нивата на лихвите. От няколко месеца няма ясно изразена посока на намаление, като нивата се задържат на достигнатите, а в някои случаи има и повишения. Фирменото кредитиране продължава да показва все още малки ръстове, но те остават единични в рамките на даден месец. Така през октомври нарастването на портфейла от кредити за бизнеса е с 41 млн. лв. (0.11%) при 237.3 млн. лв. през септември и свиване или двуцифрено покачване през предходните месеци. В сравнение със септември лошите и преструктурирани кредити са намалели с 0.2 на сто, а на годишна база свиването е с 2 на сто

Гражданин на Беларус убит в Йемен

При нападение тази сутрин в Йемен беларуски гражданин е загинал, а втори е бил ранен, съобщи аташето в руското посолство в Сана Николай Лягушин.

ГЕРБ Дупница заведе на театър хора в неравностойно положение

От общинската структура на ПП ГЕРБ-Дупница подариха на хора в неравностойно положение 30 билета за театрална постановка. Билетите бяха купени и подарени по повод Деня на християнското семейство - 21-ви ноември. Младежи от общинската структура придружиха хората с увреждания до Общинския драматичен театър "Невена Коканова", където се представи постановката. Тя се игра на 25.11.2013г. от гостуващия на дупнишка сцена Народен театър "Иван Вазов". ...

Китай и Източна Европа си обещаха да засилят търговията и инвестициите


Китай и 16 страни от Централна и Източна Европа обещаха да засилят двустранните инвестиции и търговията, като подчертаха, че правилата на Европейския съюз ще бъдат спазени, съобщи "Франс прес".

"Китай иска сътрудничество в областта на инфраструктурата, комуникациите, високоскоростните жп проекти, което ще доведе до масови инвестиции и ще увеличи търговския обмен" със страните в региона, каза китайският премиер Ли Къцян пред 16 негови колеги от Централна и Източна Европа и стотици...

САЩ заплашиха Афганистан с пълно изтегляне от страната


Президентът на Афганистан Хамид Карзай отказва да подпише споразумението за сигурност със САЩ и може да се наложи Вашингтон да стигне до "нулевия избор" да изтегли всички американски войски от страната, съобщи Белият дом, цитиран от агенция Reuters.

Карзай е заявил на съветничката на президента на САЩ Барак Обама по въпросите на националната сигурност Сюзън Райс, че САЩ трябва незабавно да сложат край на военните атаки срещу афганистански домове и да покажат ангажимента си към...

Апаши крадат в Ябълково, продават в Сталево

Двама младежи от село Ябълково са задържани за кражба, съобщиха от полицията в Хасково. Димитровградските криминалисти установили, че мъжете на 25 и 20 години, преди 2 дни проникнали в дом в селото и откраднали телевизор, хладилник и пералня. Полицаите установили крадените вещи в село Сталево, където са били продадени на двама мъже. Работата по доказване на престъплението продължава....

Христо Христов от Плевен е българинът в тежката катастрофа в Гърция (видео)

Тежка катастрофа с български ТИР в Гърция, Снимка: newsbg.eu

46-годишният Христо Христов от Плевен е шофьорът на ТИР-а, който беше ударен от лека кола в Гърция.

Българинът е настанен в болница в Лариса, като състоянието му е добро, съобщиха от „Български новини“.

Христов ще остане в лечебното заведение за около седмица, за да бъде стабилизиран напълно, обясниха от болницата.

Тежката катастрофа е станала около 22 часа снощи в долината Темпи. Лек автомобил Алфа Ромео се опитал да изпревари автобус на КТЕЛ Солун и се ударил челно в ТИР с българска регистрация.

В автобуса са пътували 18 души.

Двама души са загинали – шофьорът на лекия автомобил Михалис Зиогас и един от пътниците в автобуса – 45-годишен мъж.

Ранени са 14 души, сред които съпругата на Михаил Зиогас и двете му дъщери – на 7 и 17 години. Четирима души са тежко ранени, а останалите имат по-леки наранявания.

Те са транспортирани в две болници в Лариса. Тежко ранените са настанени в Многопрофилната болница, а останалите – в Университетската болница в града.

Катастрофата блокира движението и предизвика километрични опашки. Екипите на пожарната служба в Темпи вече са отстранили автомобилите и пътят е разчистен.

Статията "Христо Христов от Плевен е българинът в тежката катастрофа в Гърция (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Кирчо Атанасов положи клетва като депутат

Кирчо Атанасов положи клетва като народен представител, избран от 16-и Многомандатен избирателен район - Пловдив. Той влиза на мястото на напусналия парламента депутат от "Коалиция за България" Илия Баташки. Народното събрание обсъжда на второ четене Законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2014 г. В пленарната зала е министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов....

Маскиран плаши с пистолет продавачки в магазин, задига 250 лева

Въоръжен мъж ограби магазин на ул. „Ген. Данаил Николаев Въоръжен мъж ограби магазин на ул. „Ген. Данаил Николаев" в Пловдив, съобщават от полицията. Към 20 часа снощи, маскираният нахлул в магазина и заплашил с пистолет двете продавачки. Крадецът успял да задигне 250 лв.Работата по случая продължава. По случая е образувано досъдебно производство. Друга кражба в града е станала и по-рано през деня

Телефонни измамници атакуват Ямбол

На 25 ноември  в дежурната на РУ “Полиция” – Ямбол са постъпили няколко сигнала от граждани, станали обект на опит за телефонни измами. Във връзка с това от Областната дирекция на МВР разпространиха най-често срещаните в момента сценарии за измами. “Освобождаване на колетна пратка” – Измамниците завързват разговор, представяйки се за роднини или познати и искат спешно пари за освобождаване на колетна пратка от чужбина, съдържаща скъпи предмети или важни документи. В искането си са настоятелни, тъй като уж н...

Арестуваха пиян престъпник, заплашвал с бомба

Само преди седмица той бил задържан за кражба

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване