Предупреждават за силен снеговалеж и вятър в 5 области

Оранжев код за сняг и силен вятър е обявен за 5 области, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Кодът е обявен за областите Търговище, Разград, Силистра, Добрич и Шумен. 

От НИМХ съобщиха, че снеговалежът и силният вятър ще създават условия за навявания и виелици.

Оранжев код за сняг и силен вятър е обявен за 5 области, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Кодът е обявен за областите Търговище, Разград, Силистра, Добрич и Шумен. От НИМХ съобщиха, че снеговалежът и силният вятър ще създават условия за навявания и виелици.

"Хвърчим" безнаказано по пътищата

Всеки шофьор в София заснет да лети с повече от 50 км/ч над ограниченията в населено място, остава ненаказан, а производството срещу него спира, ако актът за нарушението не му се връчи от КАТ до 3 месеца след съставянето на документа.

Мокри пътища и облачно време

Мокра пътна настилка, облачно време, температури между -2 и +3 градуса. Такава е обстановката в Област Габрово тази сутрин. Инциденти не са регистрирани. Машини са излезли да чистят пътните участъци към връх Шипка, село Донино, село Борики, село Ряховците, село Кална кория. Това информират от Областно пътно управление. В самите населени места по пътната настилка сняг към момента не се задържа. Дежурен телефон в ОПУ-Габрово: 066/80 60 43 и 0885 319 665....

Преглед на печата - 26 ноември

Решението на главния прокурор Сотир Цацаров и на вътрешния министър Цветлин Йовчев за противодействие срещу „гражданските патрули" е сред водещите теми на вестниците във вторник. „Организирането на т.нар. „граждански патрули" не е съгласувано по никакъв начин с полицейските органи.

В Мексико откриха нова партида човешки останки

Мексиканската полиция откри 48 човешки останки, заровени на границата между щатите Халиско и Мичоакан.

Хаос заради наредбата за газовите уредби

Трафик

Наредбата за пререгистрация на газовите уредби на автомобилите на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) доведе до хаос в КАТ и неясноти около прилагането ѝ.

Както OFFNews писа от март 2014 година в сила влиза наредба на министерството, която изисква нов режим на регистрация на автомобилите с газови уредби (АГУ). Според новия регламент собствениците на автомобилите на газ, освен протокол за монтажа на газовата уредба, трябва да имат и протокол от техническа служба, удостоверяващ, че монтажът е извършен правилно. Според новото изискване газовата уредба трябва да бъде вписана в големия талон на автомобила, а по непотвърдена информация “услугата” ще струва около 400 лв.

Предстоящото влизане на наредбата в сила и слуховете за глоби и спазване на крайни срокове предизвика опашки в КАТ и недоволството на шофьори. За разлика от предходни дни, когато за пререгистрацията са минавали по 40 водачи на ден, отскоро през “Пътна полиция” се отбиват повече от 300 души.

Оказва се обаче, че наредбата се тълкува по различен начин от КАТ и Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” (бившата ДАИ). В днешния си брой в. “Труд” съобщава, че изискването за вписване на газовата уредба в големия талон на автомобила не е изискване на наредбата. “Не знаем защо КАТ искат от водачите да сменят талоните си, с наредбата единствено се задължават шофьорите с допълнително монтирани уредби да минат през преглед”, коментирали пред изданието от ведомството. 

Оттам допълниха, че от 2006 г. “Пътна полиция” е трябвало да глобява за необявена в 14-дневен срок промяна в конструкцията на автомобила. От КАТ обаче контрирали, че преди тази наредба никога монтирането на газова уредба не се е смятало за промяна в конструкцията на колата.

Автомобилите с вече монтирани газови уредби няма нужда да минават каквато и да е допълнителна проверка, категорични са от ДАИ. Такова изискване ще има само за возила, на които бъде сложена бутилка след 1 март 2014 година.

Предстоят преговори между МВР и Министерството на транспорта. От КАТ ще настояват да се удължи поне с 6 месеца срокът за гражданите, които трябва да си сменят талоните. В противен случай пред пунктовете на КАТ ще се извият огромни опашки през най-мразовитите зимни месеци.

Наредба  Наредба №Н-3/18.02.2013 г. на МТИТС влиза в сила от 1 март 2014 г. и ще засегне близо 800 хил. автомобила.

С наредбата се въвеждат европейски изисквания, според които всички шофьори, които са си сменили горивните инсталации на колите, трябва да го направят по точно определени правила и да бъдат проверени от сертифициран сервиз. У нас тези сервизи са само два. Документът дава 12 месеца срок на всички, които са “заварено положение”, да минат на преглед.

Статията "Хаос заради наредбата за газовите уредби" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Родителството като бизнес

Бумът на приемни семейства във Видинско е знак за разцвета на нов бизнес. Не че е кой знае колко печеливш, но осигурява житейски минимум. Около 600 лв. са парите на месец за отглеждане на дете. От тях 380 лв. е заплатата за приемния родител, останалите са за издръжка на детето. Добрата новина е, че по-голямата част от хората, станали приемни

Кой помак, кой македонец? Спорят Ефремов и Каракачанов

Двамата влязоха в яростен спор за бъдещата партия "Помак"

    


Д-р Мъри: Майкъл Джексън уби Майкъл Джексън

Д-р Конрад Мъри, който лежа в затвора по обвинения за непредумишлено убийство на Майкъл Джексън, заяви, че Кралят на попа сам се убил.

Истина или лъжа: Ани Салич напуска Би Ти Ви, води преговори с БНТ

За исторически трансфер се готвят в БНТ - държавната медия ще прибере едно от емблематичните лица на най-големия си частен конкурент Би Ти Ви - Ани Салич. Водещата изненадващо се появи на сцената на благотворителен концерт на БНТ, проведен в събота в Софийската опера. От БНТ не потвърдиха, че се канят да привлекат лицето на Би Ти Ви, но и не За исторически трансфер се готвят в БНТ - държавната медия ще прибере едно от емблематичните лица на най-големия си частен конкурент Би Ти Ви - Ани Салич. Водещата изненадващо се появи на сцената на благотворителен концерт на БНТ, проведен в събота в Софийската опера. От БНТ не потвърдиха, че се канят да привлекат лицето на Би Ти Ви, но и не

26 ноември в историята

1335 г. - Провежда се първата среща на Вишеградската тройка - между кралете на Полша, Унгария и Чехия, на която се формира Антихабсбургски съюз. 1394 г. - Сеул става столица на Корейската държава. Първият Ден на благодарносттаЧан Кайшъ, Франклин Рузвелт и Чърчил на конференцията в Кайро 1580 г. - Във Франция хугенотите сключват мирен договор с католиците, с който протестантството е признато за вероизповедание в тази държава. 1778 г. - Джеймс Кук открива остров Мауи, втория по големина от Хавайските острови. 1789 г. - В САЩ започва честването на един от най-популярните днес празници - Ден на благодарността, който е обявен за национален празник през 1863 г. от президента Ейбрахам Линкълн. 1832 г. - В Русия е създадена Академията на Генералния щаб. 1832 г. - В Ню Йорк е пуснат в движение първият в САЩ конски трамвай. 1878 г. - В София е открито първото военно училище. 1906 г. - Със завръщането на Теодор Рузвелт от страните от Централна Америка приключва първото посещение на американски президент зад граница. 1913 г. - Българският екзарх Йосиф I премества седалището на Българската православна църква от Цариград в София. 1914 г. - Първата световна война: По време на товарене с боеприпаси избухва британски военен кораб, при което загиват 788 души. 1916 г. - Първата световна война: Гърция обявява война на Германия. 1924 г. - Великият народен хурал провъзгласява Монголия за народна република - втората в света социалистическа държава след СССР. 1925 г

Очакваме нови белоглави лешояди

Един чешки и 35 испански белоглави лешояди са на път към проект Завръщане на лешоядите в България. Очаква се птиците да пристигнат тази седмица в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Днес се очаква да пристигне екипажа от Чехия - четирима представители на Зоопарк Острава, заедно с мъжки белоглав лешояд, излюпен на 5 май миналата година в зоопарка. Птицата е здрава и напълно годна да полети на свобода, но в Чехия няма дива популация от белоглави лешояди, затова тя ще бъде поверена на Зелени Балкани и проект Завръщане на лешоядите в...

Украйна е прекалено голяма хапка за ЕС

Евроскептицизмът в България има една майка и тя се казва Кристалина Георгиева. Това каза по повод бежанската криза докторът по политически науки Калоян Методиев пред BNews. Според него протестът в България е олевял и се е превърнал в субкултура.

365 души загинали в катастрофи за първите осем месеца на 2013 г.

365 души са загинали в катастрофи само за първите осем месеца на годината. И докато броят на загиналите леко е намалял, не такава е статистиката при ранените на пътя.

За същия период на годината те са 5 729 или с 327 души повече. Голяма част от пострадалите на пътя остават инвалиди за цял живот. За да се намали черната статистика, за първи път 365 души са загинали в катастрофи само за първите осем месеца на годината. И докато броят на загиналите леко е намалял, не такава е статистиката при ранените на пътя. За същия период на годината те са 5 729 или с 327 души повече. Голяма част от пострадалите на пътя остават инвалиди за цял живот. За да се намали черната статистика, за първи път

Бразилия ще играе с нови екипи на световното

Американската компания “Найк” представи новия екип на “селесао”, който е направен от рециклирани пластмасови бутилки.

Швейцарското правителство призова населението да отхвърли квотата за имигранти от ЕС


Швейцарското правителство призова гласоподавателите в понеделник да отхвърлят квотата за имигранти от ЕС на планирания референдум, съобщи Reuters. Властите твърдят, че планът ще навреди на икономиката и ще обтегне отношенията с 28-членния съюз.

Имиграцията е гореща тема в Швейцария, където дясната Швейцарска народна партия (SVP) дълго време обвиняваше притока на чужденци за високата престъпност, увеличаващите се наеми и претъпкания транспорт. Инициативана на SPV "срещу масовата...

Трябва по-голям обществен натиск срещу "Южен поток"

Трябва да има по-голям обществен натиск за "Южен поток", да се видят договорите и подробностите и дали отговаря на екологичните норми.Това каза пред BNews Тодор Тодоров от сдружение "За земята" ден след като стана ясно, че строителството на газопровода вече е почти започнало.

Републиканските пътища са проходими

Температурите са в интервала от -4 С° до +10 С°

365 души загинали в катастрофи от януари до септември

365 души са загинали в катастрофи само за първите осем месеца на годината. И докато броят на загиналите леко е намалял, не такава е статистиката при ранените на пътя.

За същия период на годината те са 5 729 или с 327 души повече. Голяма част от пострадалите на пътя остават инвалиди за цял живот. За да се намали черната статистика, за първи път 365 души са загинали в катастрофи само за първите осем месеца на годината. И докато броят на загиналите леко е намалял, не такава е статистиката при ранените на пътя. За същия период на годината те са 5 729 или с 327 души повече. Голяма част от пострадалите на пътя остават инвалиди за цял живот. За да се намали черната статистика, за първи път

Мария Илиева разхожда калинка

С ново гадже и калинка може да се похвали певицата Мария Илиева, чийто живот тръгва в нова посока след тежката си раздяла с актьора Иво Аръков.

29 осъдени за осуетените атентати на "Евровизия" 2012

Трима души получиха доживотен затвор, а останалите - наказания до 15 години лишаване от свобода

193 снегорина на терен в София

Първият сняг заваля, идва и първото по-сериозно застудяване в навечерието на зимата. Температури под нулата и виелици предстоят през деня.

Без ток във Варненска област днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 26 ноември - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 10:00 ч. и от 15:00 ч. до 16:00 ч.- гр.Аксаково – Бетонов възел Стимекс, База за кафе, местност Аксаковска панорама, Военно поделение ВВС Владиславово - Варна.

Община Аврен ще работи по проекти за над 760 000 лв.

Панаир за представяне на различни видове рибни храни и изпълнения на танцови и певчески групи ще зарадват жителите на Аврен догодина. 
Общината подписа договор с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за рекламиране и популяризиране на продукти от сектор рибарство и аквакултури на стойност 286 723 лева. 
За публиката в общината е предв Панаир за представяне на различни видове рибни храни и изпълнения на танцови и певчески групи ще зарадват жителите на Аврен догодина. Общината подписа договор с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури за рекламиране и популяризиране на продукти от сектор рибарство и аквакултури на стойност 286 723 лева. За публиката в общината е предв

Задържаха спекуланти, ислямистки лидери в Русия

В Русия са задържани ръководителите на престъпна организация, която се занимавала с незаконни банкови операции и финансирала международната терористична организация „Хизб ут-Тахрир ал-Ислами”.

Св. преподобни Стилиян Пафлагонийски (Детепазител)

Св. преподобни Алипий Стълпник († 640). Св. преподобни Яков Отшелник. Св. преподобни Стилиян Пафлагонийски (Детепазител) (р. между 400 и 500 г.) Житие на св. Стилиан Детепазител Св. Стилиан е роден и живял в периода между 400 и 500 г. сл. Р. Хр. в Пафлагония, която се простирала покрай южния бряг на Черно море в Мала Азия. Благословен още от майчината си утроба, той растял, възпълвайки се с Дух Свети. Макар и дете, в него вече се проявявали изключителните дарове на свят живот. Той не оставял своенравията да омърсят ни духа, ни душата му - бил чист, пречист. Така растял без земни страсти и без да остави користолюбието и любовта към земните богатства да го завладеят и подчинят на развалата и тлението. Със силата на благодатта Божия той успял да се пребори с всички уловки на временния земен живот и виждайки живота през чистата Божия премъдрост, решил да последва стремлението на своята душа. А тя, неговата душа, го зовяла към борби нравствени и извисени. Зовяла го към упражняването на добродетелта, като му сочела тежкия и трудно проходим път към живота вечен и блажен. Чистото му сърце се отзовало на този зов на душата и впървом тъй постъпил: всичко в наследство, що той притежавал, продал и раздал на църковни хора сиромаси. И когато се освободил напълно от бащиното си имане, изпълнен с облекчение и радост, си казал: "Е, махнах острия бодил, дето ме беше приковал към желанията на смъртното ми тяло. А сега ме чака пътят към живота в истината"

Нова болежка мъчи "Опасния" Върбан

Върбан Борисов-Боксьора, задържан при акция „Опасните“ се оплака от нова болежка – възпалена жлъчка. Заради нея той не може да пие част от лекарствата, предписани му след предишните операции.

Депутатите гласуват на второ четене бюджетите на НЗОК и общественото осигуряване

Бюджетите на Здравната каса и общественото осигуряване ще бъдат гласувани на второ четене от парламента. Това ще стане на извънредно заседание, което ще се проведе ден преди републиканският бюджет да влезе за разглеждане в ресорната финансова комисия.С бюджета на общественото осигуряване се връща швейцарското правило за осъвременяването на пенсиите – от 1 юли те ще бъдат 3 на сто по-високи, като средната пенсия ще надхвърли 300 лева.Въпреки че в бюджета на държавното обществено осигуряване за догодина се предвиждат увеличения на част от социалн...

Р. Петков: Тръжна процедура за седми блок на "Козлодуй" е задължителна

Стойнев няма мандат от правителството да преговаря с Westinghouse, смята областният управител на БСП в Плевен

    


Р. Петков: Тръжна процедура за седми блок на "Козлодуй" е задължителна

Стойнев няма мандат от правителството да преговаря с Westinghouse, смята областният управител на БСП в Плевен

    


Продължава посещението на Пламен Орешарски в Букурещ

Премиерът Пламен Орешарски ще участва в Срещата на правителствените ръководители на държавите от Централна и Източна Европа и Китай, която се провежда в Букурещ. Паралелно със срещата ще се проведе икономически форум, в който от българска страна ще участват министрите Десислава Терзиева и Димитър Греков, заместник-министрите на транспорта Антон Гинев и на икономиката Анна Янева, както и над 40 представители на бизнеса у нас. Следобед българският министър-председател ще се срещне с премиера на Полша Доналд Туск, с председателя на Държавния съвет...

Обвиниха Крокодила за въоръжен грабеж на бензиностанция

Магистралният бандит Емил Милев - Кроки ще бъде обвинен за въоръжен грабеж на бензиностанция в столичния кв. Магистралният бандит Емил Милев - Кроки ще бъде обвинен за въоръжен грабеж на бензиностанция в столичния кв. "Бухово". Издирваният в продължение на 4 години легендарен крадец бе спипан при спецполицейска операция в неделя. След близо едноседмично проследяване той е арестуван на магистрала "Хемус", близо до разклона за с. Осиковица край Витиня...

НЕ на търговията с органи

Бедността принуждава много хора по света да продават органите си. Други пък стават жертва на жестоки престъпници, които отнемат органите им принудително. Съветът на Европа иска да сложи край на тези престъпления. Списъкът на ужасите е дълъг: в Бангладеш бедните селяни продават бъбреците си на цени между 1400 и 1900 евро; в Китай белите дробове, сърцата и бъбреците на екзекутираните мъже и жени попадат директно в операционните зали; в Синайската пустиня африканските бежанци редовно стават жертви на жестоки търговци на органи; нелегални експлантации се извършват и на Балканите. Официални данни за размерите на този вид престъпления няма. Сигурно е обаче, че през последните години незаконната търговия с органи се е увеличила многократно. "Търсенето на органи за трансплантация е мног...

Астън Вила след Ивелин Попов

Втори опит за отбора от английската Висша лига да доведе нашия капитан на стадиона си. През лятото клубният отбор на Попов "Кубан Краснодар", отхвърли оферта от англичаните за 6 млн. евро, но явно отборът от Бирмингам е видял доста талант в родния футболист. Мениджърът на "Астън Вила", Пол Ламбърт е впечатлен от играта на Ивелин през последните месеци и в резултат е изпратен човек от клуба да наблюдава представянето му в двубоя между "Кубан" и "Санкт Гален" от ЛИга Европа. Според информацията в медиите интерес към Ивелин има и от други английски клубове, както и от московските ЦСКА, Локомотив и Динамо. На "Кубан" му остават още 4 мача за 2013-а. В следващите 17 дни среща "Локо Москва" и "Анжи" в Русия, както и "Санкт Гален" и "Валенсия" в Лига Европа. Ивелин Попов има договор до лято...

Защо махмурлукът на 40 г. е по-тежък

Последствията след вечер, в която сте прекалили с алкохола, са ви познати. Но защо махмурлукът в средна възраст ни се струва по-тежък, отколкото в младостта, и има ли физическа причина това да е така? Отговор дават група изследователи от университета в Пенсилвания в САЩ. Според учените махмурлукът след 40-годишна възраст наистина става по-тежък, което е свързано с редица промени, настъпващи в организма в процеса на остаряване. Специалистите поясняват – след 30 години човешкото тяло изпитва дехидратация, загубвайки вода със стареенето, като положението все повече и повече се усложнява с напредването на възрастта. При това ситуацията не се подобрява особено, ако човек увеличи приема на вода – махмурлукът няма да стане по-лек. Едновременно с това тялото губи мускулна маска и уве...

Лъже-Социалният Орешарски!

Какво е всъщност така наречената социална програма на Орешарски? Прикрита предизборна кампания на Станишев и Местан. Обещания валят наляво и надясно. Мана небесна. Горкият избирател, изпусна им дирята, а, както изглежда, и самите обещаващи им изпускат края. И колкото предсрочните избори стават по-близки, толкова по-дебело намазани с мед и масло стават обещанията! Последната идиотия, с която "турско-червените" се подмазаха на избирателите, бе частичното премахване на плоския данък, един световен принос на БСП и ДПС към теорията и практиката на облагането. Казано в новаторския им стил, от 2014 година България въвежда нечувания и невиждания досега по света "полуплосък данък". Хем го има, хем го няма; хем плосък, хем тумбест! За едни го има - за да сме пазарни, за други - го няма, за да сме с...

Падна първият сняг, жълт код за Великотърновско

Заваля първият сняг. Заради силен вятър, сняг и поледици в Северна България днес там е обявен оранжев код. Снеговалежите и силния вятър ще създават условия за навявания и виелици в областите: Разград, Търговище, Шумен, Силистра и Добрич. От Националния институт по метеорология и хидрология съобщават, че жълтият код за потенциално опасно време е в сила за 11 области на страната. С понижението на температурите дъждът ще преминава в сняг в областите: Кюстендилска, Пернишка, София-град и Софийска област, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Плевенска, Ве...

Бюджетите на НЗОК и на държавното обществено осигуряване на второ четене

/КРОСС/ Народното събрание се събира извънредно, за да разгледа на второ четене бюджетите на здравната каса и на държавното обществено осигуряване за 2014 г. Предвижда се от първи януари минималната работна заплата да стане 340 лева. Толкова ще е и най-ниското обезщетение за майчинство. Пак от началото на годината максималният осигурителен доход ще се вдигне на 2400 лева. В законопроекта е заложено и увеличение на пенсиите от първи юли по така нареченото швейцарско правило. От средата на годината доходите на пенсионерите трябва да се повишат с около 3 на сто, а максималната пенсия да стане 840 лева.  

Снегът дойде. Задават се силни ветрове

Заради силен вятър, сняг и поледици в Северна България днес там е обявен оранжев код. Снеговалежите и силния вятър ще създават условия за навявания и виелици в областите: Разград, Търговище, Шумен, Силистра и Добрич.

Акад. Шелудко: Учен, бунтар, пушач и цигулар

С неизменната цигара в ръка (не отказа тютюна дори след тежка операция на гърлото), с искрящ поглед и полуусмивка, с отривисти движения и светкавични реакции - така изглежда акад. Алексей Шелудко в спомените на онези, които го познават.
Колкото до прословутия му хумор, неговата дългогодишна секретарка Мадлен, свидетелка на най-различни артистични С неизменната цигара в ръка (не отказа тютюна дори след тежка операция на гърлото), с искрящ поглед и полуусмивка, с отривисти движения и светкавични реакции - така изглежда акад. Алексей Шелудко в спомените на онези, които го познават. Колкото до прословутия му хумор, неговата дългогодишна секретарка Мадлен, свидетелка на най-различни артистични

Шон Бийн и Фернанда Монтенегро с "Еми"

Двамата взеха наградата за най-добри актьори

    


Първият сняг дойде със силен вятър (обновена)

/КРОСС/Първият сняг дойде в повечето части на страната. В 5 области в Югоизточна България е обявен оранжев код за силен вятър, снеговалеж и поледици. Времето ще бъде най-опасно във Варна, Добрич, Шумен, Разград и Търговище. В София снегът образува малка покривка през нощта. От ранните часове на деня големите булеварди се обработват с препарати срещу заледяване. Републиканските пътища са проходими. Временно се ограничава движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета в прохода "Рожен". Поради несъобразена скорост и износени гуми, несъответстващи на условията на пътя, са аварирали две моторни превозни средства - камион и микробус. Пътнопочистващата техника се грижи за проходимостта на пътя. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Температурите са в интервала от -4 С° до +10 С°. Времето над страната е предимно облачно. Дъжд вали в областите Кюстендил, Варна, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Хасково, Смолян и Пазарджик. Сняг вали в област София , по високите места на Родопите , в проход "Петрохан" , в Мадан и Разлог . Слаб до умерен вятър духа в областите Варна, Бургас, Видин, Кюстендил, Разград, Силистра, Монтана и Ямбол, в прохода „Петрохан" и Вакарел. Пътните настилки са мокри, на места заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 50 м. има на виадукт "Бебреш". 85 машини са работили по изминалата нощ по снегопочистването в столицата

Първият сняг дойде със силен вятър (обновена)

/КРОСС/Първият сняг дойде в повечето части на страната. В 5 области в Югоизточна България е обявен оранжев код за силен вятър, снеговалеж и поледици. Времето ще бъде най-опасно във Варна, Добрич, Шумен, Разград и Търговище. В София снегът образува малка покривка през нощта. От ранните часове на деня големите булеварди се обработват с препарати срещу заледяване. Републиканските пътища са проходими. Временно се ограничава движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета в прохода "Рожен". Температурите са в интервала от -4 С° до +10 С°. Времето над страната е предимно облачно. Дъжд вали в областите Кюстендил, Варна, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Хасково, Смолян и Пазарджик. Сняг вали в област София , по високите места на Родопите , в проход "Петрохан" , в Мадан и Разлог . Слаб до умерен вятър духа в областите Варна, Бургас, Видин, Кюстендил, Разград, Силистра, Монтана и Ямбол, в прохода „Петрохан" и Вакарел. Пътните настилки са мокри, на места заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 50 м. има на виадукт "Бебреш". 85 машини са работили по изминалата нощ по снегопочистването в столицата. Ако се наложи, ще бъде извадена още техника, каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за БНТ. Обработката при първия снеговалеж е започнала след 2.00 часа и е приключила около 5.00 часа, така че движението на градския транспорт да бъде осигурено, поясни Фандъкова. След 7

Първият сняг дойде със силен вятър (обновена)

/КРОСС/Първият сняг дойде в повечето части на страната. В 5 области в Югоизточна България е обявен оранжев код за силен вятър, снеговалеж и поледици. Времето ще бъде най-опасно във Варна, Добрич, Шумен, Разград и Търговище. В София снегът образува малка покривка през нощта. От ранните часове на деня големите булеварди се обработват с препарати срещу заледяване. Републиканските пътища са проходими. Температурите са в интервала от -4 С° до +10 С°. Времето над страната е предимно облачно. Дъжд вали в областите Кюстендил, Варна, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Хасково, Смолян и Пазарджик. Сняг вали в област София , по високите места на Родопите , в проход "Петрохан" , в Мадан и Разлог . Слаб до умерен вятър духа в областите Варна, Бургас, Видин, Кюстендил, Разград, Силистра, Монтана и Ямбол, в прохода „Петрохан" и Вакарел. Пътните настилки са мокри, на места заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 50 м. има на виадукт "Бебреш". 85 машини са работили по изминалата нощ по снегопочистването в столицата. Ако се наложи, ще бъде извадена още техника, каза кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за БНТ. Обработката при първия снеговалеж е започнала след 2.00 часа и е приключила около 5.00 часа, така че движението на градския транспорт да бъде осигурено, поясни Фандъкова. След 7.00 часа е започнала повторна обработка, тъй като снеговалежът продължава

Първият сняг дойде със силен вятър

/КРОСС/Първият сняг дойде в повечето части на страната. В 5 области в Югоизточна България е обявен оранжев код за силен вятър, снеговалеж и поледици. Времето ще бъде най-опасно във Варна, Добрич, Шумен, Разград и Търговище. В София снегът образува малка покривка през нощта. От ранните часове на деня големите булеварди се обработват с препарати срещу заледяване. Републиканските пътища са проходими. Температурите са в интервала от -4 С° до +10 С°. Времето над страната е предимно облачно. Дъжд вали в областите Кюстендил, Варна, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Хасково, Смолян и Пазарджик. Сняг вали в област София , по високите места на Родопите , в проход "Петрохан" , в Мадан и Разлог . Слаб до умерен вятър духа в областите Варна, Бургас, Видин, Кюстендил, Разград, Силистра, Монтана и Ямбол, в прохода „Петрохан" и Вакарел. Пътните настилки са мокри, на места заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла до 50 м. има на виадукт "Бебреш".  

Япония очаква инфлация от 2% до края на 2014 г.

Японската икономика се възстановява умерено, водена от добрите резултати както при външното, така и при вътрешното търсене, смятат от централната банка

    


Пътна обстановка в страната - 26 ноември

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия”: Област Пазарджик: Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението. При извършване на първи етап от дейностите /ремонтни работи на ляво пътно платно/ в посока от Бургас към София, движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, се пренасочва по следния маршрут: гр.

ДФСГ"Интелект" продължава работа по "Леонардо да Винчи"

За първи път ДФСГ"Интелект"- Плевен получи шанс за продължение по европейски проект по секторна програма „Леонардо Да Винчи". Поради високата оценка, която получи от Центъра за развитие на човешките ресурси, на ДФСГ "Интелект" бе предоставена възможност още 10 ученика да осъществят трансгранична практика в английски компании през Февруари 2014 г. Със старта на новата 2013/2014 учебна година стартира и продължението на проект „Електронно митническо обслужване-европейски опит и практика".Допълнителната трансгранична практика ще е една уникална въ...

Шефката на паспортите напуска

Шефката на паспортите комисар Мария Костадинова напуска поста си. Костадинова сама е взела решението да напусне системата.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване