Румънско село на война срещу сондите за шистов газ на „Шеврон“

Протест срещу добива на шистов газ

Стотици румънци излязоха на поредна демонстрация срещу проекта на американската компания „Шеврон” за проучвания за шистов газ в село Пунгещи, предаде Франс прес.

В началото на седмицата „Шеврон” поднови работа в Пунгещи след силова намеса на румънската жандармерия срещу селяните, които от месец и половина протестират срещу добива чрез спорния метод хидрофракинг.

Днес жителите на Пунгещи, към които се присъединиха активисти-противници на шистовия газ, успяха да пробият през загражденията на жандармерията и за кратко да проникнат на терена, където „Шеврон” започна да копае кладенец.

„Шеврон, върви си у дома!” и „Аз съм срещу шистовия газ!”, гласят лозунгите и плакатите, размахвани от протестиращите.

„Искаме „Шеврон” да напусне страната, искаме нашата земя да не бъде замърсена от търсенето и извличането на шистов газ чрез хидравличен фракинг”, заяви един от протестиращите – 33-годишният Адриан Пана.

Пунгещи е в североизточна Румъния, където „Шеврон“ получи три разрешения от румънското правителство за проучване и експлоатация на находища на шистов газ. Местните хора се опасяват от последиците за околната среда от фракинга. Методът, популярен в САЩ, бе забранен във Франция и в България заради вредните последици за околната среда.

Демонстрантите също така поискаха оставката на премиера Виктор Понта. Докато беше в опозиция, Понта беше срещу шистовия газ, но впоследствие стана пламенен поддръжник на този енергиен източник.

Статията "Румънско село на война срещу сондите за шистов газ на „Шеврон“" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Жените имат 24 задачи за Коледа, а мъжете само пет

Украсяване на елхата, купуване на подаръците и приготвянето на празничната вечеря са част от задачите покрай Коледа. оказва се обаче, че за празниците много по-ангажирани са жените. Ново проучване показва, че дамите имат 24 задължения по Коледа, докато мъжете имат едва пет.

Пелегрини: Кун е най-завършеният нападател във Висшата лига

Той се представя по-добре от Суарес. Серхио работи повече за тима, смята чилиецът

    


След бунта в Любимец двама имигранти са с гипсирани ръце, един – с пукната глава


Двама имигранти са с гипсирани ръце и един със спукана глава след бунт в дома за временно настаняване в Любимец, съобщи Би Ти Ви, като се позова на информация от Хасковската болница. Тримата алжирски граждани са прегледани от лекар и са преминали през рентген в болницата.

От управата на болницата са заявили пред bTV, че единият от чужденците е бил с изкълчен среден пръст на ръката, другият с фрактура на китката, а третият с рана на главата. След като им е оказана здравна помощ,...

Найденов: Изпълнен е още един ангажимент към военнослужещите

София /КРОСС/ С приемането на текст в Закона за държавния бюджет за 2014 г., съгласно който обезщетението на безработните съпруги на военнослужещите ще бъде повишено от 270.00 лв. на 340.00 лв., се изпълнява още една от предприетите от ръководството на Министерството на отбраната мерки за възстановяването на отнети социални права на военните и цивилни служители. Още при встъпването си в длъжност министърът на отбраната Ангел Найденов посочи, че това е един от основните приоритети в дейността на Министерството на отбраната. На първата си работна среща с представители на ръководния състав на Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия" и Националния синдикат „Отбрана", проведена на 21 юни 2013 г., министър Найденов посочи като първи стъпки в тази посока търсенето на възможност да се увеличи до размера на минималната работна заплата обезщетението на безработните съпруги на военнослужещи, които изпълняват задачи в мисии в чужбина, както и на тези, които са загубили работата си в резултат на преминаването на съпруга им-военнослужещ на работа в друг гарнизон. За тази цел Министерството на отбраната направи предложение до Министерството на финансите за промяна на Закона за държавния бюджет. Увеличаването на обезщетението на безработните съпруги залегна и в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона на отбраната и въоръжените сили на Република България, внесен от Министерския съвет

Времето ще е ветровито и утре

През следващото денонощие времето ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, намаляваща през нощта на места до незначителна. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максимални - между 1° и 6°, но заради вятъра усещането ще бъде за по-студено време. Такава е прогн През следващото денонощие времето ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, намаляваща през нощта на места до незначителна. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максимални - между 1° и 6°, но заради вятъра усещането ще бъде за по-студено време. Такава е прогн

Къде са те сега: "Банкерът на народа" Красимир Ангарски движи финансите на болница

Красимир Ангарски е представян в медиите като “баща на валутния борд”, “финансовия реализатор”, “банкера на народа”, но сам се определя най-вече като финансов експерт. Той е минал през администрацията, икономиката, бизнеса и академичната общност. Има сериозен опит в държавното и корпоративното управление, в банковото управление и финансовото законо Красимир Ангарски е представян в медиите като “баща на валутния борд”, “финансовия реализатор”, “банкера на народа”, но сам се определя най-вече като финансов експерт. Той е минал през администрацията, икономиката, бизнеса и академичната общност. Има сериозен опит в държавното и корпоративното управление, в банковото управление и финансовото законо

Искаме още пари от Европа за младежката безработица

София /КРОСС/ Кампанията на ПЕС за борба с младежката безработица извоюва 6 милиарда евро, извънредни средства за първите две години от следващия финансов период, но това не е достатъчно. Ще търсим допълнително финансиране. Това заяви на срещата с партийния актив на София лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. По думите му младежката безработица в цяла Европа е ужасен проблем. „В Гърция тя е над 50%, в Испания е близо 60%, в България също е над средноевропейските нива", допълни той. Станишев припомни, че през следващата година България ще получи 50 милиона евро за тази кампанията за борба с младежката безработица и за реализацията на мерките по тази кампания. „Още този месец ще бъде изпратен до комисията за одобрение националният план за действие по тази кампания, ще бъде осигурено и национално съфинансиране, за да може повече млади хора да започнат работа, защото за един млад човек това е най-ужасното нещо - когато няма работа, той няма нито самочувствие, нито перспектива и това го унищожава като личност", категоричен бе Станишев. Присъстващите изразиха удовлетворение от кандидатурата на Мартин Шулц за кандидат за президент на ЕК, който, по думите им винаги е защитавал държавата ни, и се обединиха около мнението, че при победа на евроизборите това ще помогне на България не само за справянето с безработицата сред младите, но и с реализирането на големи проекти в страната

Берлускони отново отрече, че ще става български евродепутат

Бившият премиер на Италия е обиден, че никой не го е потърсил за коментар след новината.

Лошото време отвори работа на травматолозите в „Пирогов”

/КРОСС/ Над 50 пострадали са постърсили помощ в спешния травматологичен кабинет на "Пирогов" до 14 часа днес. Най-младата пациентка е на 25 години, а най-възрастният е 92-годишен мъж. Най-честите травми са счупвания в областта на китката, изкълчване на рамото и счупване и навяхване в областта на глезените, съобщи д-р Валентин Кънев, дежурен шеф-екип на спешния травматологичен кабинет в "Пирогов". Той и екипът му с приели до този момент 10 пациенти, при които се налага операция.

Времето остава ветровито и утре

През следващото денонощие времето ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, намаляваща през нощта на места до незначителна. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максимални - между 1° и 6°, но заради вятъра усещането ще бъде за по-студено време. Такава е прогн През следващото денонощие времето ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Облачността над страната ще бъде променлива, намаляваща през нощта на места до незначителна. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максимални - между 1° и 6°, но заради вятъра усещането ще бъде за по-студено време. Такава е прогн

Парламентът подхваща монополистите след Нова година

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, ч веднага след Нова година на дневен ред ще е цялостен пакет на много антимонополни закони, като по пакета е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС.

Студенти празнуват във влак

Влак на БДЖ

Студенти си направиха купон по случай предстоящия студентски празник във влак. Група студенти, следващи в столични университети отпътува от гара Септември с теснолинейката до Банско и Добринище, съобщи БНТ.

Идеята се родила и разпространила възникнала в социалните мрежи и в последствие била подкрепена от БДЖ – железниците са отпуснали два допълнителни вагона за студентското парти. Курсът, с който студентите се отправиха, е кръстен “Среднощен експрес”. 

Пътуването в алпийската теснолинейна железница продължава пет часа.

Статията "Студенти празнуват във влак" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Откриват благотворителен щанд в подкрепа на ТФ "Феникс" в Драматичен театър - Варна

От 9 до 20 декември, преди всеки спектакъл на ДТ "Стоян Бъчваров", зрителите ще могат да закупят от специалния благотворителен щанд на цена, която те сами определят, сувенирни подаръци, ръчно изработени от децата и приятелите на Театралната формация за деца с двигателни проблеми „Феникс”.

"Мюсюлмански братя" основа свой телевизионен канал


Египетското движение "Мюсюлмански братя" е основало телевизионен канал, който ще излъчва от Истанбул, обяви във Фейсбук Ехаб Шиха, лидер на движението Национален съюз, което се бори за легитимност, съобщава електронното издание на в. "Тудейс заман".

Това може да задълбочи напрежението между Турция и Египет, предизвикано от острата реакция на Анкара към намесата на армията в Египет на 3 юли, с която бе свален от власт президентът ислямист Мохамед Морси.

Телевизията ще се...

Иха, виж колко плаща Русата Златка за косата си!

Русата Златка хвърля по 2000 лева на месец, за да изглежда добре.

Румънско село пак протестира срещу „Шеврон”

Стотици румънци участваха в демонстрация днес в село Пунгещи срещу проекта на американската компания Шеврон да прави сондажи за шистов газ в района, предаде АФП. В началото на седмицата Шеврон поднови работа в Пунгещи след силова намеса на румънската жандармерия против селяните, които от шест седмици протестират срещу американската компания. Днес селяните от Пунгещи, към които се присъединиха активисти противници на шистовия газ, успяха да преминат през загражденията на жандармерията и за кратко да проникнат на терена, където Шеврон започна да копае кладенец. "Шеврон, върви си у дома!", "Аз съм срещу шистовия газ!" - може да се прочете на лозунгите и бандеролите, размахвани от протестиращите. "Искаме Шеврон да напусне страната, искаме нашата земя да не бъде зам...

Румънско село на бунт срещу „Шеврон”

/КРОСС/ В Румъния се провежда протест срещу опитите на американската компания „Шеврон" да извърши проучване за шистов газ в село Пунгещи. В близост до парцела, закупен от американците, се събраха около 400 местни жители, според сайта RT. Протестиращите носят плакати "Щеврон", отивай си в къщи". Недоволните са разрушили загражденията и са навлезли в землището на американската компания. Това е довело до сблъсъци с полицията и арести на протестиращи. По този повод от „Шеврон" обявиха, че спират временно проучването в областта на румънското село. „Обявяваме временно спиране на работа заради действията на местното население", се казва в прессъобщение на компанията.

50 деца и младежи от Монтана ще намерят дом в нови центрове и жилища

Монтана /КРОСС/ В Монтана вече има три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище. Те са построени по проект „Привлекателни и топли социални заведения". Срокът за изпълнението му е до края на 2013 година, две години след сключването на договор BG161PO001/1.1-12/2011/010 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Регионално развитие" (2007 - 2013) Стойността на проекта „Привлекателни и топли социални заведения" е 2 милиона 118 хиляди лева като 170 хиляди от тях е собствения принос на общината. Новите сгради са разработени от проектанския колектив на ЕТ "Импел-инженеринг" - Монтана, представлявано от инж. Лидия Василева. Фирмата следи и авторския надзор по време на строителството. Те са едноетажни със застроета площ от близо 600 квадратни метра, а защитеното жилище - 105 кв. м. Построени са върхутерени, предоставени от общински съвет Монтана, които предварително са одобрени и съгласувани от Държавната Агенция за закрила на детето. Всеки от трите центъра е с капацитет за 14 деца или общо в тях могат да бъдат настанени 42 деца, а в защитеното жилище - 8 младежи. В процес е изпълнението на следващия проект „Моя дом - 3 ЦНСТ и ЗЖ", който е насочен към подбора и обучението на хората от персонала и настанени децата.    

В Казанлък стартира „Акция Дядо Коледа”

„Заедно да подарим по една вълшебна коледна приказка!". Под това мото Сдружение „Бъдеще за децата с увреждания", стартира своята Коледна кампания. Инициативата е изцяло благотворителна и се реализира в подкрепа на деца в неравностойно положение от община Казанлък. Кампанията е адресирана към казанлъчани с призив да помогнат за събирането на коледни подаръци за трийсет деца - със специални потребности, от семейства с нисък социален икономически статус, многодетни семейства, деца в приемна грижа, деца сираци. В рамките на „Акция Дядо Коледа", ек...

160 състезатели на международния турнир по борба в Димитровград

160 състезатели мерят сили на седмия поред международен турнир по свободна борба за деца в Димитровград. Участниците са от Молдова, Украйна, Турция, Македония и България. Организатор е Спортен клуб по борба - Димитровград и Общината. Състезанието в Спортна зала „Младост” бе открито от кмета Иво Димов. Награждаването на участниците в турнира ще бъде тази вечер....

Иван и Андрей: Понякога Кеворк Кеворкян ни се кара, но и това ни е приятно

- Защо спирате да водите авторското си предаване - Защо спирате да водите авторското си предаване "Сблъсък"? Обикновено продуцентите сменят водещите, когато нещо не върви. В случая обаче сте и продуценти, защо махате водещите? Андрей Арнаудов: Имаме достатъчно големи планове за следващата година. Ако водим и "Сблъсък", ще ни дойде в повече. Освен това искаме да дадем нов живот и нова посока на

90% от хората с увреждания в България нямат работа

София /КРОСС/ В България хората с увреждания са около 1 милион души. Така че от тази гледна точка ние сме изправени пред едно сериозно предизвикателство и тези 132 млн. лв. би трябвало да стигнат за всички политики, които са заложени в отделните законодателства и засягат хората с увреждания. Това каза пред БНР изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.Според изследването на Агенцията хората с увреждания в трудоспособна възраст са около 250 хил. души: За съжаление едва 10% от тях са фактически на пазара на труда. Това е около средноевропейските норми. 90% от хората с увреждания в България в трудоспособна възраст нямат работа. Причините за това са изключително много, тъй като принципно политиката за хората с увреждания е хоризонтална, а не секторна. Тези хора би трябвало да се обучат, но обучението не би трябвало да го разглеждаме като някаква квалификация, когато си станал на 18 години. Говорим за обучение през целия период на живота, докато човекът стане работоспособен, тъй като ако започнем да го квалифицираме вече на 18 години, ще се случи това, което се случи и в Европа - второ и трето качество работа може да се осигури, т.е. няма го онова задълбочено познаване на процесите, което дава едно систематично обучение.На следващо място е изключително важен проблемът с достъпността и комуникациите. На практика в България беше приет закон, според който 2% от държавните служители трябва да са хора с увреждания

Станишев: В началото на 2014 г. на дневен ред ще е пакет антимонополно законодателство

Веднага след нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни
закони. Това заяви на среща със софийския партиен актив в зала 6 на НДК лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на БСП. 

Той допълни, че по пакета е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС. „Промените засягат и начина на функциониране Веднага след нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони. Това заяви на среща със софийския партиен актив в зала 6 на НДК лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на БСП. Той допълни, че по пакета е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС. „Промените засягат и начина на функциониране

Реформаторите се обединяват в социална и народна партия?

Демократите поканиха и Меглена Кунева на своята национална среща.

Станишев: Хората и икономиката ще започнат да чувстват ефектите от новата политика

Веднага след Нова година на дневен ред ще е цялостен пакет на много антимонополни закони, като по пакета е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на среща със софийския партиен актив, която сепроведе в зала 6 на НДК, съобщи пресцентърът на партията. "Промените засягат и начина на функциониране на банките, и правата на потребителите, и другите финансови институции, които в много случаи просто заробват хората, и правата на българските производители, които трябва да бъдат защитени, и проблемите в ене...

Страните от СТО подписаха Балийския пакет споразумения

Министрите на икономиката от страните, членуващи в Световната търговкса организация, успяха да постигнат консенсус и подписаха Балийския пакет споразумения. Новият договор цели да даде тласък на световната търговия и значително облекчава условията за продажба на стоки.

Михаил Ходорковски с нови обвинения за пране на пари

Бившият петролен магнат Михаил Ходорковски ще трябва да отговаря в съда по нови обвинения, този път за пране на пари, предаде ДПА. Заметник-главният прокурор на Русия Александър Звягинцев заяви, че се води разследване по случая. Новите обвинения, които предстои да бъдат повдигнати на Ходорковски са за пране на над 10 млрд. долара заедно с негови съучастници, които не се посочват. Това съобщи руската агенция "Интерфакс", като се позова на неназован източник. В петък руският премиер Дмитрий Медведев намекна, че Ходорковски няма да може да се възползва от предстоящата амнистия. Бившият олигарх и яростен критик на президента Владимир Путин е зад решетките от 25 октомври 2003 г. Той беше признат за виновен по обвинения за данъчни измами през 2005 г., а през 2010 г. беше осъден за злоупотреби по друго дело. Общо по двете дела Ходорковски получи 14 години затвор, но след това присъдата беше намалена на 10 години и 10 месеца затвор. Така Ходорковски се очакваше да излезе през август 2014 г., но очевидно руските управляващи в Кремъл са решили друго.

Близо 70% от италианците ограничили разходите си заради кризата

Домакинствата избягват "прахосването на пари и крайностите"

    


"Славия" загуби от "Литекс" с 1:2 след много сериозни пропуски


Футболистите на "Славия" допуснаха домакинска загуба с 1:2 от "Литекс" и сведоха до минимум шансовете си да попаднат в първата седмица след редовния сезон в А група. 

Белите изиграха добро второ полувреме и създадоха голям брой чисти голови положения, но направиха много сериозни пропуски. Освен това отборът на Милен Радуканов изпусна дузпа при 0:0 в началото на срещата.

"Литекс" беше по-добрият отбор през първото полувреме, а през втората част доста намали темпото....

Вдигат осигурителните вноски със 7,4%?

Неизбежно в един момент ще се наложи увеличаването на размера на осигурителната вноска, за да се намали дефицитът в държавното обществено осигуряване, заяви управителят на Националния осигурителен институт Бисер Петков. Той уточни, че не е ясно кога може да стане това и какъв може да е размерът на увеличението, но когато българската икономика се стабилизира в следващите години, увеличението на вноската е една от възможните политики.

Лекарка от Спешната помощ в Хасково: Алжирците от Любимец не са пострадали тежко

„Наистина са приети трима алжирци от дежурния колега д-р Юсуф. Предварителната информация беше, че са тежко пострадали. Оказа се обаче съвсем друго". Това заяви д-р Анюта Лозева, лекарка от екипа на Спешна помощ в МБАЛ-Хасков, за случая с тримата алжирци, за които се твърди, че са били бити от полицаи в Дома за временно настаняване на чужденци ... „Наистина са приети трима алжирци от дежурния колега д-р Юсуф. Предварителната информация беше, че са тежко пострадали. Оказа се обаче съвсем друго". Това заяви д-р Анюта Лозева, лекарка от екипа на Спешна помощ в МБАЛ-Хасков, за случая с тримата алжирци, за които се твърди, че са били бити от полицаи в Дома за временно настаняване на чужденци ...

Опасен вятър бушува във Варна

Вятърът във Варна се усилва все повече, като скоростта му е над считаната за опасна от 14 м/с. В момента силата му в града надвишава 18 м/с, съобщават от НИМХ Варна. В областта вятърът е малко по-слаб – около 13-14 м/с, а посоката му е от запад-северозапад. Все още в Гражданска защита няма постъпили сигнали за пострадали хора, но вятърът причинява сериозни проблеми – счупени клони и летящи във въздуха листа и много прах. Температурата във Варна е около 6 градуса, но усещането е за много по-студено време.Пристанището във Варна беше затворено още...

Лекарка от Спешната помощ в Хасково: Алжирците не са пострадали тежко

„Наистина са приети трима алжирци от дежурния колега д-р Юсуф. Предварителната информация беше, че са тежко пострадали. Оказа се обаче съвсем друго „Наистина са приети трима алжирци от дежурния колега д-р Юсуф. Предварителната информация беше, че са тежко пострадали. Оказа се обаче съвсем друго". Това заяви д-р Анюта Лозева, лекарка от екипа на Спешна помощ в МБАЛ-Хасков, за случая с тримата алжирци, за които се твърди, че са били бити от полицаи в Дома за временно настаняване на чужденци ...

Първата среща на партиите от Реформаторския блок

Днес се провежда първата среща на партиите от Реформаторския блок. "Всичко се прави с хора. Държава се прави с хора и затова нашите взаимоотношения са важни". С тези думи председателят на ДБГ Меглена Кунева поздрави областните лидери, съобщи БГНЕС. Срещата съвпадна и с отбелязването на 24-годишнината от създаването на СДС. "Това е празникът, който преди много години ни даде възможност да "вдигнем очи" и да си мислим, че всичко е възможно и ще успеем. Това, че се събрахме след толкова години, не е случайно. Поздравления за всички, които го изрекоха на глас, или си го помислиха! И двете вършат работа", подчерта Кунева и продължи : "Можем да променим системата заедно, а това би станало човек по човек, защото така се трупа критична маса, която ще се справи с...

Манчестър Юнайтед затъва в посредственост

Шампионът на Англия "Манчестър Юнайтед" допусна поражение с 0:1 при домакинството си на "Нюкасъл" на "Олд Трафорд", предаде БГНЕС. Това бе четвърти пореден мач във Висшата лига, в който шампионите не успяха да се поздравят с успех. Днес те бяха и без голямата си звезда Уейн Рууни, което се отрази доста на представянето им. Единственото попадение в срещата падна в 61-ата минута, когато Йоан Кабай изведе "свраките" напред. Грешка на Евра, който изчисти лошо топката, даде шанс на Сисоко да напредне по дясното крило и да намери Кабай, който се разписа за 1:0 с хубав удар в далечния ъгъл. Малко по-късно реферът отмени гол с глава на Ван Перси заради засада - справедливо и точно решение. С победата гостите спечелиха три точки и вече имат 26, които ...

„Ксавер” взе 5 жертви в Полша, остави 500 000 без ток

Бурята „Ксавер” уби 5 души, рани 50 и остави 500 000 без ток, предаде ИТАР-ТАСС. „Ситуацията остава напрегната. Само през последната нощ спасителите ни са излизали по сигнал над 6000 пъти. Общо за борба с последиците на силния вятър и снеговалежа са задействани 42 000 пожарникари", каза говорител на пожарната. През последните два дни „Ксавер” повали стотици дървета, десетки домове останаха без покрив, в цяла Полша има прекъснати линии за електроснабдяване. Затруднени са работата на летища и ж.п. транспорта, а по основните пътища има огромни задръствания, в които водачи на леки и товарни автомобили остават по 5-6 часа. Според прогнозите на метеоролози силата на бурята постепенно намалява.

Срив в системата за въздушен контрол предизвика хаос в британските летища

Срив в системата за въздушен контрол в главния диспечерския център на британската гражданска авиация в Суонуик предизвика хаос по британските летища, а също в Ирландия.   Десетки полети имат закъснения, много други са анулирани, предадоха световните агенции, позовавайки се на летищните управи и властите.   Лондонските летища "Хийтроу", "Станстед" и "Лутън", както и тези в Дъблин, Глазгоу, Единбург и Кардиф, обявиха големи закъснения, посочва Франс прес.   Вътрешни и международни полети бяха анулирани на "Хийтроу" - летището с най-голям пътнически поток в Европа и с най-голям международен пътнически трафик в света.   "Възникна проблем при преминаването на системата от нощен към дневен режим на работа. Инженерите ни работят за решаването му възможно най-бързо", обясниха от британската служба за управление на въздушното движение.   Технически проблеми с въздушния контрол в Южна Англия доведоха до закъснения на някои полети от Великобритания и континента тази сутрин, казаха и от летището в Дъблин.   Говорител на летище "Станстед" съобщи, че всички заминаващи полети имат между половин и два часа закъснение.   Една пета от заминаващите полети на летище "Гетуик" имат закъснение и пътниците са предупредени, че може да се наложи да чакат с часове, преди да отпътуват, отбелязва Асошиейтед прес.

Загорчич: Резултатът можеше да бъде много по-различен

Старши треньорът на Литекс Златомир Загорчич, че резултатът от мача със Славия в „Овча купел“ е можело да бъде много по-различен. „Оранжевите“ се наложиха с 2:1, но през втората част „белите“ надиграха своя противник и изпусна куп положения. „Резултатът можеше да бъде доста по-различен. Славия изпусна доста положения през второто полувреме. И ние също пропуснахме. Получи се такъв мач, в началото взехме инициативата и изпуснахме доста положения. После играта се обърна, няма да казвам каква е причината за това“, коментира Загорчич. Специалистът в...

Островът, образувал се при изригване на подводен вулкан, е пораснал 3,7 пъти

/КРОСС/ Островът, образувал се след изригването на вулкан в Тихия океан, е пораснал с 3,7 пъти. Дължината му вече е 300 метра, а ширината - 260 метра. Очаква се изригването на подводния вулкан да продължи още известно време. Това означава само, че площта на новопоявилия се в близост до архипелага Огасавара остров може да се увеличи още. Освен размерите, островът е променил и формата си. В началото тя бе кръгла, по-късно стана елипсовидна, а сега вече прилича на трапец.Припомняме, че островът се появи на 20 ноември. Първоначално диаметърът му бе 200 метра, но само в рамките на два дни той се увеличи близо два пъти, съобщава NHK.

Русия и Украйна не се разбраха за по-ниски цени на газа


Москва и Киев не са постигнали споразумение за намаляване на цените на руския газ за Украйна. Това съобщи говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Путин и украинският президент Виктор Янукович са се срещнали вчера в Сочи и са обсъдили "сътрудничеството в енергетиката".

"Не е постигнато окончателно споразумение", каза Песков.

Президентите са разговаряли за възможното продължаване и развитието на...

Директорът на комисариата на ООН за бежанците в Европа: Бежанската вълна е мит


Пет хиляди души напускат Сирия всеки ден, но няма вълна към България, Гърция или друга европейска държава. Това е мит, заявява в интервю за "Капитал" директорът на Върховния комисариат за бежанците към ООН за Европа Венсан Кощел.Той изразява увереност, че в България няма да дойдат твърде много бежанци, защото една голяма част искат да останат в Турция, която е по-близо до Сирия, Ирак, Иран и Афганистан и в някакъв момент те ще могат да се върнат. Други не се чувстват достатъчно комфортно или не...

Литекс взе важни точки от Славия в хубав мач

Литекс победи Славия с 2:1 при гостуването си в София, и записа първи успех над "белите" за 2013-та година. С трите точки ловчанлии са само на една от лидера Лудогорец, на когото тепърва предстои дерби срещу Левски. Литекс и Славия изиграха много интересен двубой на стадиона в квартал "Овча Купел", с куп голови положения, и без нито един от двата състава да наложи някаква доминация. Литекс игра по-добре през първото полувреме, но Славия натисна през второто, а "оранжевите" стигнаха до победата с малко късметлийско попадение, четвърт час преди к...

Заловиха над 400 метра бракониерски мрежи и незаконни риболовни уреди на езерата Шабла и Дуранкулак

Инспектори на отдел „Рибарство и контрол” на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури - Добрич извършиха засилени проверки по водоеми в област Добрич. Това съобщиха от агенцията. Осъществена е проверка на езеро Шабла с патрулна лодка.

Станишев: В началото на 2014 г. на дневен ред ще е пакет антимонополно законодателство

Веднага след нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни
закони. Това заяви на среща със софийския партиен актив в зала 6 на НДК лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на БСП. 

Той допълни, че по пакета е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС. „Промените засягат и начина на функциониране Веднага след нова година предстои цялостен пакет на много антимонополни закони. Това заяви на среща със софийския партиен актив в зала 6 на НДК лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев, съобщиха от пресцентъра на БСП. Той допълни, че по пакета е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС. „Промените засягат и начина на функциониране

Жан Тод остава президент на FIA

Французинът Жан Тод остава начело на Международната автомобилна федерация FIA за втори пореден мандат.

Плевнелиев получава габровски картички за Българската Коледа

Регионален конкурс за Коледна картичка, чиито домакин и организатор е Художествена галерия "Христо Цокев" ще се проведе на 9 декември от 16.00 ч. Инициативата е под почетния патронаж на Николай Григоров, Областен управител на Габрово. По традиция всички участващи картички ще бъдат предоставени на благотворителната инициатива на Президента на Р България -  Българската Коледа. Конкурсът се провежда под надслов: „Подари Коледна усмивка“  ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване