Жандармерията използва сълзотворен газ в Букурещ

Хиляди демонстранти поискаха оставката на правителството и разпускане на парламента заради суперимунитета

Вижте напълно новия Mercedes-Benz C-Class

По-голям, по-лек, по-икономичен, по-безопасен, по-умен

    


Не приемам упреци за данъчен рекет, обяви шефът на НАП


"Не приемам упреци за данъчен рекет", обяви в интервю пред в. "24 часа" изпълнителният директор на НАП Бойко Атанасов.

Той обяснява, че работата на данъчните се ръководела от закона и от вътрешните правила. На въпрос дали избирателно се проверяват политиците, предимно след като вече не са на власт, Атанасов посочва, че се ревизирати настоящи, и бивши политици. Има ясни правила за възлагане и разпределяне на ревизиите, допълва той.

От "митичните" 2 млн. здравно неосигурени...

От МВР отрекоха появила се в медиите информация за починал граничен полицай


От пресцентъра на МВР съобщиха, че няма починал полицай на границата. Съобщението е във връзка с разпространената от БНТ информация, че полицай е претърпял инцидент по време на дежурство на границата с Турция, вследствие на което е починал. 

В сутрешния си блок националната телевизия показа запис със скрита камера на полицаи за условията и начина, по който се охранява българо-турската граница при Елхово. По информация на полицаите техен колега е починал, след като паднал от...

“Амазон” има склад с площ колкото 14 стадиона във Великобритания

Oнлайн магазинът Oнлайн магазинът "Амазон" нае през декември хиляди допълнителни работници за обработката на поръчките по коледните и новогодишните празници. Само за 2 седмици във Великобритания бяха наети 15 000 служители, които ще бъдат обучени. Ако издържат пробния период, те ще могат да останат на работа. Фирмата, базирана в Сиатъл, САЩ, смята да увеличи

НАСА предвижда извънредни излизания в открития космос

Ориентировъчните дати, на които може да бъде извършено излизането в открития космос, са 19 и 21 декември

Капон: Без енергийни проекти няма конкурентоспособна икономика

"Без енергийни проекти и инфраструктура няма как да имаме конкурентоспособна икономика", заяви председателят на ЕНП Мария Капон, която беше и модератор на кръглата маса за българската енергетика, организирана от "България без цензура", предаде репортер на БГНЕС.

Mercedes-Benz представи напълно новата C-Class

Моделът е станал по-голям, по-лек, по-икономичен, по-безопасен и по-умен

    


ДАЗД подкрепи проекта Национална здравна стратегия 2014-2020 г.

/КРОСС/ Държавна агенция за закрила на детето излезе с официално становище по проекта за Национална здравна стратегия 2014 г. - 2020 г. Ето какво се посочва в документа: Държавната агенция за закрила на детето приветства обединяването на значимите въпроси за провеждане на здравната реформа в страната и формулирането им в стратегически цели и политики на Националната здравна стратегия 2014-2020 г. Обособяването на конкретна политика в областта на детското здраве е важна предпоставка за ангажиране ресурсите на всички държавни органи и гражданското общество за постигане на общата ни цел - подобряване благосъстоянието на децата в страната. Извеждането на приоритетна област „Ефективно функциониране на майчиното, детското и училищно здравеопазване" в Националната здравна стратегия е израз на отговорността, която следва да поемем всички ние при изпълнение на конкретните дейности, заложени в нея. Важна стъпка в стратегическия подход е въвеждането на интегрирания здравно-социален подход за задоволяване на всички потребности на нуждаещите се лица. ДАЗД предлага заявената грижа на държавните институции за лицата с хронични психиатрични разстройства да бъде разширена в посока обхващане и на грижата за децата с този здравословен проблем. В тази връзка за изпълнение на Политика 6.2 дабъде включена нова мярка „Разработване и въвеждане на интегрирани здравно-социални услуги за деца с психични разстройства

Дантелените рокли са идеални за коледно парти

Ако все още не сте избрали тоалета си за коледното парти тази година, имайте предвид, че малката дантелена рокля е изключително модерна за сезона, съветват модни експерти. Тези рокли са стилни, удобни, предлагат се в разнообразни модели и стилове и най-важното - придават изключителна класа. Ако изцяло дантелена рокля не е по вкуса ви, малко дантела на определени места също върши добра работа, казват експертите, цитирани от БГНЕС. Насочете се към рокля с дантела по ръкавите и я съчетайте с високи обувки и ма...

Три нови продължения на култовия "Аватар"

Джеймс Камерън - световно известният канадски режисьор, обяви че ще има три нови продължения на култовия филм „Аватар Джеймс Камерън - световно известният канадски режисьор, обяви че ще има три нови продължения на култовия филм „Аватар". Нова Зеландия ще е мястото на новите снимки, съобщават от „Голос Росии". Новозеландският премиер Джон Ки от своя страна заяви, че е сключил договор с киностудиото 20th Century Fox, в резултат на което страната ще предостави

"Билборд" Най-големите турнета през 2013 г. бяха...

Риана, "Ролинг Стоунс", "Бон Джоуви", Брус Спрингстийн - но кой е направил най-голямото турне?

Ранобудните: МВР лъже, че Сашо е извадил рамото на полицай

Йовчев в Клуба на архитекта Снимка: Иво Божков

Арестуваният студент Александър Кирцов не е участвал в сблъсъците с полицията вечерта на 14 декември, още по-малко е извадил рамото на полицай. Това заявяват Ранобудните студенти от Великотърновския университет в позиция, изпратена до медиите. 

“Ние познаваме много добре Сашо, с него сме били заедно на протестите в София, заедно сме били и под ударите на полицията. Знаем, че той не е хулиганин, какъвто се опитват да го изкарат управляващите и не се съмняваме в думите на колегите ни от СУ, че той не е бил част от сблъсъците пред Клуба на архитектите, още по-малко че е извадил рамото на полицай. Заявяваме пълна и безусловна подкрепа към Александър.

Смятаме, че това е поредната брутална лъжа на МВР, пусната в опитите му да оправдае своята милицонерщина. Сашо е една от основните фигури в студентската окупация и в задържането му виждаме поредният опит на управляващите да обезсилят студентското протестно движение. Всички тези действия напомнят на едно друго време, на един друг обществен строй, който не бива да бъде допускан да се връща в България”, пишат се казва в писмото.

Според тях в България “започва да става ежедневие да гледаме насилие и безразборни арести по улиците”.

Александър Кирицов бе задържан за 72 часа в събота, по време на блокадата на вътрешния министър Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта, където вицепремиерът вечеряше. След намесата на полицията протестиращите бяха изтласкани извън двора на ресторанта.

 

“Отново изказваме пълната си подкрепа към Ранобудните студенти от СУ и останалите университети и категорично осъждаме полицейското насилие, което стана практика да се вихри по улиците на София”, пишат студентите от Търново.

Статията "Ранобудните: МВР лъже, че Сашо е извадил рамото на полицай" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Las Vegas Sands се отказва от идеята за мега казино-курорт в Испания?

По-рано инвеститорите изразиха скептицизъм, че проектът ще е икономически жизнеспособен

    


ЧЕЗ организира детски хокеен турнир

/КРОСС/ Над 80 деца до 10-годишна възраст се събраха на 15 декември в Зимния дворец на спорта в София за участие в детския хокеен „Турнир за купата на ЧЕЗ". Събитието премина под патронажа на Петър Докладал - Регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Турнирът бе организиран от компанията, съвместно с Националната спортна академия и Българската федерация по хокей на лед.В състезанието участваха 6 отбора. Петър Баран - главен оперативен директор на ЧЕЗ България и зам.-кметът на столичния район "Студентски"- Велина Влахова откриха събитието, а то беше закрито от Европейския вицешампион в класическа борба - Нено Ненчев. Той награди малките спортисти с купи и медали. Бяха отличени също най-бързият играч и най-добрият вратар.„Сред приоритетите на корпоративната социална отговорност на ЧЕЗ е развитието на младите хора в пълноценни личности. Ние ги подкрепяме както в образованието, така и в спорта. Участието ни в детския хокеен турнир е важна инвестиция във възпитанието и здравословния начин на живот на децата, които са бъдещето на България", каза Петър Баран.ЧЕЗ стана официален спонсор на турнира по хокей на лед за деца до 10-годишна възраст от февруари 2011 г. През последните години компанията подкрепи и организира различни спортни мероприятия, сред тях са международният плувен турнир в памет на легендарния треньор Стефан Попов - Замората, с участието на 420 деца от 30 клуба от България, както и ежегодният велокрос, организиран от Az-deteto

Задържаха изнасилвач

26-годишен е заподозрян в изнасилване на пълнолетна, съобщават от полицията. Младежът е заловен от служители на РУП-Асеновград след сигнал за изнасилване на 18-годишно момиче в парка на село Селци. Уличеният е задържан в ареста и по случая е образувано досъдебно производство.  ...

Израел обяви бойна готовност по границата с Ливан

Израел в пълна бойна готовност на границата си с Ливан

Израел приведе границата си с Ливан в състояние на повишена бойна готовност след като вчера ливански военни застреляха израелски боец, пише Би Би Си.

Телевизионният канал „Ал Манар” съобщи, че ливанската армия е открила стрелба по израелски патрул, който е нарушил границата в района на Накува.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун осъди инцидента по ливанско-израелската граница и призова двете страни да проявят сдържаност.

В момента напрежението по границата между двете страни е най-сериозно от 2010 г. насам, посочва Би Би Си.

До момента ливанската страна не е коментирала официално случая.

Статията "Израел обяви бойна готовност по границата с Ливан" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Американски военен хеликоптер се разби в Япония

Американски военен хеликоптер се е разбил близо до Токио при неуспешен опит за приземяване. Двама от четиримата души на борда са ранени.

Пристанище Варна е затворено за маневриране на ненатоварени кораби заради силен вятър

Ограничение на трафика на кораби е въведено на пристанище Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Наложена е забрана за маневриране на ненатоварени кораби, която важи за всички портове и канали. Причината е силен вятър, който затруднява движението на плавателните съдове.

Енергетиката ни бе силно политизирана 23 г.

България без цензура ще подкрепи всеки голям енергиен проект, стига в него да има логика и смисъл, каза при откриването на кръглата маса, посветена на енергетиката и инфраструктурата лидерът на движението Николай Бареков.

Тежка катастрофа на изхода на Бургас

Джип "Фолгсваген" и бял микробус се удариха жестоко на изхода на Бургас в посока към магистрала Тракия.

Катастрофата е в района на шоурума на Хюндай. Микробусът е буквално смазан, метнат в мантинелата, съобщи Флагман.бг. На място са пристигнали и линейки, вероятно има ранени.

Движението е затруднено и се контролира от полиция. 

Очаквайте п Джип "Фолгсваген" и бял микробус се удариха жестоко на изхода на Бургас в посока към магистрала Тракия. Катастрофата е в района на шоурума на Хюндай. Микробусът е буквално смазан, метнат в мантинелата, съобщи Флагман.бг. На място са пристигнали и линейки, вероятно има ранени. Движението е затруднено и се контролира от полиция. Очаквайте п

"Паякът" в Созопол има много работа, но подминава кметското "Ауди"

"Паякът" в Созопол има много работа, но има една кола, която паркира навсякъде, нарушавайки забраните и той все я подминава, оплаква се Любомир Брестнички. 
"Кой не го е вдигал "паяк"!? Идват и те отнасят за какво ли не: застъпил си маркировка, настъпил си тротоара, не си настъпил тротоара... и така нататък. Има обаче една различна кола там. Тя "Паякът" в Созопол има много работа, но има една кола, която паркира навсякъде, нарушавайки забраните и той все я подминава, оплаква се Любомир Брестнички. "Кой не го е вдигал "паяк"!? Идват и те отнасят за какво ли не: застъпил си маркировка, настъпил си тротоара, не си настъпил тротоара... и така нататък. Има обаче една различна кола там. Тя

Ни Ло гушна Балотели: Целуната съм от Господ!

Николета отново хвърли в недоумение феновете си.

България и Гърция вече ще могат да връщат на Турция нелегални имигранти

Турският външен министър Ахмет Давутоглу и еврокомисарят Сесилия Малмстрьом подписаха в Анкара споразумение, което позволява на държавите от Европейския съюз да връщат нелегалните имигранти в Турция.

Реконструират изцяло пътя до Ханчето

Цялостна реконструкция на пътя от Хасково до бившето ханче „Клокотница" ще бъде извършена до края на октомври идната година, съобщиха днес на брифинг в общината администрация. Ремонтът се извършва по проект  на "Отворен достъп до пътищата за осигуряване на безопасност" в партньорство с Община Орестиада по Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция - България 2007 - 2013", съгласно подписан договор от 15.05.2013г. Общият бюджет на проекта е 2 167 905,31 евро, от които 85% от Европейския фонд за регионално развитие и 15% национа...

СОУ „Елин Пелин” има своя спортна зала за 1 200 000 лв. след 50 години очакване

СОУ ”Елин Пелин” във Варна вече има своя спортна зала след повече от 50-годишно очакване. Кметът Иван Портних преряза лентата на новото съоръжение, което е уникално за града със своите възможности и интериор. Залата е с размери 37 на 23 метра и височина 12 метра, което позволява да бъде ползвана за концерти, тренировки и репетиции. В строителството на спортното съоръжение са вложени 1 милион лева, осигурен от държавния бюджет в началото на годината, 200 000 лева е съфинансирането от община Варна. Сред гостите на тържеството бяха депутатът от ГЕ...

Купуват подаръци за децата на бежанците с пари от базар

Коледен базар под мотото ”Да бъдем добри” в ОДЗ № 418 откриха днес. Малчуганите от детското заведение изработвали в рамките на няколко седмици сурвачки, картички, играчки с благотворителна цел.

Деца от всички групи се включили в направата на коледните сувенири. Днес малчуганите откриха базара заедно със своите учителки. Със събраните средства ще бъдат закупени играчки за децата на бежанците от лагера в Харманли.

 

 

Малчуганите се подготвяли за базaра седмици преди Коледа.

 

Всеки от тях изработил различен сувенир.

Базарът ще остане до края на седмицата на разположение на всеки, който иска да закупи от красивите и сръчно изработени играчки.

Следващата седмица закупените играчки ще бъдат извозени до лагера и ще бъдат подарени на децата дни преди светлия празник.

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

Анжелина Янева

 

Симптомът на Варненско-Преславската епархия

/КРОСС/ Изборът на двама епископи, измежду които членовете на Св. Синод на БПЦ следващата неделя ще изберат епархийския архиерей на Варненско-Преславската митрополия, приключи благополучно. И двамата номинирани са - според църковното обществено мнение - достойни кандидати. Какво обаче показаха перипетиите, предшествали този благополучен избор? Най-важното - че в Българската православна църква бавно, незабележимо за външните й наблюдатели, е израснал същински църковен народ - „лаос", казано на собствено църковен език. Ще припомня, че според църковното схващане „лаосът", т. е. народът Божий на една местна Църква, който съставлява Тялото Христово в това определено място, включва без разлика всички „членове" на това Тяло - както йереите и дяконите (свещениците, казано на популярен език), така и онези, които са започнали, крайно неподходящо, да се наричат „миряни", сякаш са прибавени от „света" (от „мира") към Църквата, възглавени от своя епископ. След дълго и болезнено прекъсване, ние започваме да се завръщаме към жизнената практика на древната Църква, в която мястото на нейния предстоятел, епископа, никога не се е заемало без изричното волеизявление и участие на църковния народ (целокупния лаос). Драматичната перипетия във Варненската църква показа, че в нея има такъв църковен народ и той не е без воля и съвест

Галеви и „Соло“ не стигат за промени в закона

Бягствата на осъдените Братя Галеви и Илиян Тодоров няма да доведат до законодателни промени, стана ясно от думите на правосъдния министър Зинаида Златанова.

НСИ: 1 558 000 българи са били крайно бедни през 2011 г.

Линията на бедност за 2011 година е 279.67 лв. средномесечно на лице от домакинство. При този размер на линията под прага на бедност са били 1 558 8000 лица, или 21.2% от населението на страната. Това показват данните на Националния статистически институт от изследване, проведено през 2012 година.

НСИ: 1558.8 хил. души са били под прага на бедността през 2011 г.

Линията на бедност за 2011 година е 279.67 лв. средномесечно на лице от домакинство. При този размер на линията под прага на бедност са били 1 558.8 хил. лица, или 21.2% от населението на страната. Това показват данните на Националния статистически институт от изследване, проведено през 2012 година.

И Китай с успешно кацане на Луната (видео)

/КРОСС/ Китайският космически апарат „Чанье-3" е кацнал успешно на Луната, предаде Discovery. Така Китай се превръща в третата държава, успяла да приземи свой апарат на Луната след САЩ и СССР. Заключителният етап на самото кацане продължи 12 минути, като на борда на апарата се намира и първият китайски луноход, наречен „Юйту", който ще има задачата да изследва повърхността на земния спътник през най-малко следващите три месеца. Луноходът има шест колела и може да се движи с максимум скорост от 200 метра в час. Кацането на „Чанье-3" поставя началото на втория етап от китайската програма, която е съставена от три такива- извеждане на апарат на лунна орбита, кацане на лунната повърхност и връщане обратно на Земята. Образци на лунната почва и повърхност ще можем да видим чак през 2017 година, когато ще бъде изпратен втори апарат, който ще има за цел да достави тези материали. Свои космонавти на Луната Китай планира да изпрати след 2020 г. video:http://www.youtube.com/watch?v=3sS9GqnDYAU  

Пустините отгоре

Над дюните на Арабския полуостров или безкрайната шир на Австралия, през Сахара, Гоби и пустинята Сонора - над всички тях фотографът Джордж Стайнмец е летял с моторния си парапланер, за да заснеме суровата красота на регионите, които оцеляват без вода. Никъде обаче не било така опасно, както в областта, която оставил за последно в своята ... Над дюните на Арабския полуостров или безкрайната шир на Австралия, през Сахара, Гоби и пустинята Сонора - над всички тях фотографът Джордж Стайнмец е летял с моторния си парапланер, за да заснеме суровата красота на регионите, които оцеляват без вода. Никъде обаче не било така опасно, както в областта, която оставил за последно в своята ...

Барселона - Манчестър Сити в Шампионската Лига

Байерн Мюнхен пък ще играе срещу Арсенал на осминафиналите на турнира

    

Тевес иска да стане голмайстор на Серия А, както и да спечели скудето

Нападателят на Ювентус Карлос Тевес има желанието да спечели скудетото и в същото време да стане голмайстор на Серия А. Аржентинецът се отчете с хеттрик при победа с 4:0 над Сасуоло. "Футболът в Италия е различен от другите първенства. Има повече качество в играта на отборите. Първо искам да спечеля скудето с Юве, а след това желая да стана голмайстор на Серия А", сподели вижданията си Тевес. /БГНЕС...

Верижната реакция на българските ядрени спорове

/КРОСС/ След като се върна от САЩ, министърът на енергетиката предложи на правителството седми блок на АЕЦ „Козлодуй" да бъде изграден по технология на американската компания "Уестингхаус". Дни по-късно то прие и официално даде зелена светлина за преговори с японската "Тошиба", която всъщност е мажоритарен собственик на "Уестингхаус", за включването ѝ в проекта като стратегически инвеститор. Според министъра, е „напълно вероятно строителството да започне още през 2016-та". Всъщност, единственото сигурно засега е, че това е само началото на поредния български ядрен дебат, неяснотите в който имат потенциала години наред да предизвикват верижна реакция от самовъзобновяващи се спорове. Процедурата Първата неяснота е дали при избора на технология за нова ядрена мощност Законът за енергетиката изисква задължително конкурс или не. Според чл. 4, ал. 2, т. 5 министърът определя необходимите нови мощности за производство на електрическа енергия и обнародва описа им в "Държавен вестник". После в член 46 (1), се казва, че „конкурс за необходима мощност за производство на електрическа енергия се провежда само в случаите по чл. 4, ал. 2, т. 5". Първият от двата текста досега винаги е бил заобикалян - никой не е определял и не е обнародвал списък на необходимите нови мощности

НОИ изплаща последните обезщетения за годината за майчинство и болест

Национален осигурителен институт (НОИ)

Националният осигурителен институт ще изплати през тази седмица последните за годината обезщетения за майчинство, болест трудоустояване и помощите от ДОО, съобщиха от НОИ.

Преводите ще бъдат извършени по график на 16, 18 и 20 декември, като ще могат да бъдат използвани съответно на 17,19 и 21 декември.

В преводите ще бъдат включени паричните обезщетения по представените в НОИ документи, по които е преценено, че осигурените лица имат право на обезщетение или помощ от ДОО.

Първото изплащане на обезщетения и помощи за 2014 г. ще бъде извършено на 6 януари, като сумите ще постъпят в сметките на осигурените на 7 януари. 

Статията "НОИ изплаща последните обезщетения за годината за майчинство и болест" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Джип и бус се размазаха край Бургас!

Джип Фолгсваген и микробус се удариха жестоко на изхода на Бургас в посока към магистрала Тракия.

Bon Jovi прибраха 205 млн. долара през 2013 г.

Американската група с най-мащабно турне тази година

    


Симеоне: Трудно е да следваме Барселона

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне смята, че ще бъде трудно за неговите играчи да поддържат нивото на Барселона до края на сезона. Вчера мадридчани разбиха Валенсия с 3:0 и отново се изравниха по точки с лидера в Примера Дивисион, като заедно имат преднина от 5 точки пред третия Реал Мадрид. Въпреки феноменалния старт на сезона за „дюшекчиите“, аржентинският тактик вярва, че ще в даден момент нещата могат и да се обърнат. „Барселона е клуб-гигант, който постигна невероятни резултати през последните 10 години“, обясни Симеоне. „Лионел Ме...

След пауза от 95 години "Единен казашки съюз"- България проведе Първия си кръг в Елена

Над 60 делегати и представители на „Единен казашки съюз” – България се стекоха в събота в Елена за провеждането на Първия казашки кръг на сдружението. Повод на присъствието им бе и отбелязването на 136 години от еленските сражения по време на Руско-турската Освободителна война. Мероприятията в Елена започнаха с благодарствен молебен за здраве на членовете на казашкия съюз в храм „Успение на Пресвета Богородица”. Делегатите посетиха новопостроения мемориален комплекс „Казашки кръст” край село Долни Марян, където са издигнати от камък 9-метров ка...

Възможно е ЕК да освободи парите по „Околна среда” през февруари

Има вероятност Европейската комисия да освободи парите по ОП "Околна среда" през февруари, стана ясно от изявление на екоминистъра Искра Михайлова, предаде "Фокус". "Амбицията ми е проверките за междинните плащания по ОП „Околна среда” да приключат през февруари. Ако всичко е наред, и Европейската комисия е съгласна с мерките, които сме предприели, комисията може да освободи средствата веднага. Т.е. ако приключим през февруари, средствата може да бъдат освободени през март", заяви Михайлова. „Имаме пълна яснота по това как да изпълним изискванията на ЕК по отношение на спирането на междинните плащания по програмата. Предприели сме няколко мерки. Имаме консултации с одит на средствата от Европейския съюз, в резултат на които ние ...

Байерн е най-добрият отбор в Германия за годината

Байерн Мюнхен получи приза за отбор на годината в Германия, а олимпийският шампион в хвърлянето на диск Роберт Хартинг и копиехвъргачката Кристина Обергфьол бяха определени за спортисти на 2013 г. В анкетата участваха спортни журналисти. Хартинг изпревари четирикратния световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел, а Обергфьол се справи с конкуренцията на тенисистката Забине Лисицки. "Байерн" през 2013 г. завоюва три титли, спечелвайки Бундеслигата и Купата на Германия, както и Шампионската лига, информира БГНЕС. В събота "баварците" спечелиха срещу "Хамбургер" с 3:1, което ги изстреля на 7т. пред втория "Байер Леверкузен", които пък вчера паднаха от "Айнтрахт Франкфурт" с 0:1. Също в събота "Борусия Дортмунд" направи п...

"Хобит: Пущинакът на Смог" оглави бокс-офис класацията

Филмът "Хобит: Пущинакът на Смог" оправда очакванията за солидни постъпления през дебютния си уикенд на екран и оглави бокс-офис класацията в Северна Америка със 73,7 милиона долара от продажбата на билети. Сумата отрежда на втория филм от трилогията "Хобит" четвърто място сред най-печелившите продукции, излезли на екран през декември след "Хобит: Неочаквано пътешествие" (84,6 милиона долара), "Аз съм легенда" (77,2 милиона долара) и "Аватар" (77 милиона долара). "Холивуд рипортър" отбелязва, че дебютните приходи от "Хобит: Пущинакът на Смог" са с 13 процента по-малко от тези на първия филм, излязъл на екран преди година. Според изданието това се дължи на все още големия зрителски интерес от страна към продукции като ...

Неправителствени организации поискаха повече демокрация в страните от Персийския залив

Демократични активисти призоваха за мащабни реформи в арабските монархии в Персийския залив, включително основаването на парламент, чиито членове са избрани на избори, съставянето на конституция и позволяването на политически партии, предаде БГНЕС. "Хората в Залива трябва да имат правото да избират представителите си по демократичен начин и чрез директно гласуване", се казва в изявлението на либералния Форум в Залива за гражданските общества. С такива избори ще бъде съставен парламент с надзорни и законодателни правомощия. Във форума участие са взели либерални интелектуалци, академици, писатели и активисти за защитата на правата на човека от страните членки на Съвета за сътрудничество в Залива. Форумът призовава и за позволение за създаването на политически партии, с ...

Студент задържан за 72 часа по обвинение, че е извадил рамото на полицай

Студентът Александър Кирицов от НСА е задържан за 72 часа с обвинение, че е нанесъл лека телесна повреда на полицай при при опита за блокада на вътрешния министър Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта, където той вечеряше, съобщи "Дневник".
Полицията успя да изтласка протестиращите, а вътрешният министър излезе необезпокоявано малко след това. Студентът Александър Кирицов от НСА е задържан за 72 часа с обвинение, че е нанесъл лека телесна повреда на полицай при при опита за блокада на вътрешния министър Цветлин Йовчев в Клуба на архитекта, където той вечеряше, съобщи "Дневник". Полицията успя да изтласка протестиращите, а вътрешният министър излезе необезпокоявано малко след това.

До 100 лева сметка за парно ще платят софиянци за ноември

/КРОСС/ До 100 лева сметка за топлинна енергия за ноември ще получат 82 на сто от клиентите на "Топлофикация-София". Около 13 на сто от потребителите ще получат сметка до 150 лева, а по-високи суми ще платят едва 4,5 на сто. Въпреки по-ниската температура през ноември в сравнение с минала година, софиянци са употребили с 5 на сто по-малко топлинна енергия, отчитат от дружеството. Сметките за отопление през този ноември са средно с около 15 на сто по-ниски спрямо същия период на 2012-а година заради въведените по-ниски цени от 1-ви август.  

Етикетът на каймата показва произхода на мръвката

Информация за произхода на вложените суровини в мляното месо ще трябва да има на всеки етикет от 1 януари догодина. От нея ще става ясно дали българската кайма е направена със свинско от Дания, Холандия или Испания например, както и откъде е говеждото.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване