Валутни курсове на БНБ за 17 декември 2013 година

Валутни курсове на БНБ за 17 декември 2013 година.

Мъри: В продължението допуснахме елементарна грешка

Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов запази спокойствие въпреки поражението с 0:1 от Черно море в последния мач от А група за 2013 година. Наставникът заяви, че не може да бъде недоволен от усилията на своите играчи, но грешката в отбрана в края на мача, след която падна гола на Живко Атанасов, е била решаваща. „За жалост загубихме нелепо, след като не реализирахме положенията си и допуснахме елементарна грешка в продължението. Нормално е да загубиш при това положение. Иначе се борихме, макар че бе трудно да си подаваме на този те...

Значимо ускоряване на икономическия растеж скоро не може да се очаква, показва анализ


БВП се забави до едва 0.5% очакван ръст за цялата 2013 г., което е и най-ниската стойност за последните три години. Политическата нестабилност, на която бяхме свидетели през по-голямата част от отминаващата 2013 г., е сред факторите, които тежаха на темповете на възстановяване на икономическата активност и заетостта. Това сочи годишният анализ на икономиката на Кристофор Павлов, главен икономист на "Уникредит Булбанк".

Той припомня, че прекалено строгите фискални икономии от 2012 г....

Гонзо: Ще се борим за трето-четвърто място

Старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо сдържано и спокойно изрази радостта си от победата над Ботев Пловдив, в последния мач от А група за 2013-та година. „Доволен съм от завършека, победихме един много силен отбор, много добре тактически подготвен. Доволен съм от първия мач, от всички футболисти, и изпращаме една добра година за целия клуб,“ заяви Гонзо. „Нашата цел е да побеждаваме във всеки мач, и ще видим докъде ще стигнем. Всеки от първата седмица има нужната класа, и своя шанс. Ние ще се опитаме да се борим за трето или четвър...

Коледните песни, които се борят за интереса на слушателите тази година


Коледните празници освен дух имат и звук. Покрай класическите мелодии на Jingle Bells, Tannenbaum и "Тиха нощ, свята нощ", както и превърналите се в задължителни тематични хитове от миналия век на изпълнители като Марая Кери, Пол Макартни и Клиф Ричард, винаги се намира място и за нови ентусиасти, които се опитват да си намерят място в коледния ъгъл на фонотеката на слушатели, радиостанции и вериги магазини и заведения.

За да привлекат вниманието към песните, някои далновидни...

Двама нападнаха продавачка и отмъкнаха 2 бона

Единият нападател събаря продавачката на пода и я задържа, докато съучастникът му опразва касата и рафтовете.

Филм на Валери Добрев на престижен кинофест в Лос Анжелис

Валери Добрев

Четириминутен филм за Димитровград е селектиран за участие в престижния световен кинофестивал за некомерсиалното кино „НОФИ” в Лос Анджелис. Негов автор е популярният кинолюбител и оператор Валери Добрев.

Кинофестивалът в Лос Анджелис ще се проведе от 27-ми до 29 декември. Димитровградчанинът Валери Добрев е единственият автор от България, одобрен за участие в надпреварата. За да стигне до престижния кино форум, късометражната му лента е селектирана на фестивали в Армения и Русия.

“Към края съм на най-дългата фестивална сага, в която съм участвал някога. От българските предложения одобриха само моя филм. За мен това беше достатъчна награда. След селекцията в Ереван,  лентата участва в следващия кръг, който се проведе в руската столица. Филмът хареса на тамошното жури, така достигнах до финала в  Лос Анджелис”, сподели за  Хасково Новини Валери Добрев.

Късометражният му филм е озаглавен „Топъл есенен следобед”. Лентата разказва за живота на българи, турци и роми в димитровградския квартал „Вулкан”. Действието в четириминутната импресия се развива на фона на блус на Гари Мур. Видеото е многократно награждавано през годините на кинофестивали в страната и чужбина. Филмът е заснет през 2007 година.

Късометражната лента на Валери се бори за награда в категория “Авторско некомерсиално кино”, заедно с други 19 филма. Фестивалът има още две категории, за професионално и студентско кино, а участниците са от 60 държави от цяла Европа, Южна и Северна Америка, и Азия. На тазгодишното издание ще бъдат показани 500 филма.

Успехът да завърти свой  филм на кинофестивал в Лос Анджелис, Добрев сравнява с получения преди години почетен  златен медал от  УНИКА.

Репортаж гледайте в емисията новини на сайта. Авторският филм на Валери Добрев гледайте след емисията.

Димитър Димитров

 

 

 

Греков: Защитихме квотата за калкан

София /КРОСС/ Не отстъпихме и защитихме квотата за калкан. Това съобщи министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков след продължителни преговори с Европейската комисия, който участва в заседание на Съвета на министрите по земеделие и рибарство в Брюксел. „България успя да запази нивото на квотите за калкан в размер на 43,2 тона въпреки, че първоначално ЕК предложи намаление с 15 %, т.е. квоти в размер на 37 тона", информира министърът. „ЕК оцени положително усилията и средствата, които влагаме, за да гарантираме ефективността на контролните ни дейности, което от своя страна да гарантира достоверността на нашите данни и да предотвратим извършването на незаконен риболов", каза министърът. „Освен това, заедно с Румъния, Съвета и Комисията се съгласихме, че ще продължим да търсим начини за насърчаване на сътрудничеството между всички черноморски страни с цел устойчивото управление на запасите в Черно море и гарантиране на равнопоставеността на българските рибари в региона", подчерта още министър Греков. По време на заседанието на Съвета, министрите гласуваха регламентите от пакета за реформа на Общата селскостопанска политика, както и регламента за преходните мерки за 2014 г. С това законодателните актове се считат за окончателно приети

Открива се процедура по избор на изпълнител за шумоизолираща стена край Сарафово

В началото на 2014 г. се очаква да бъде открита процедура по избор на изпълнител за  изграждането на шумоизолираща стена около летището в кв. Сарафово, тъй като тристранното споразумение между Община Бургас, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД и агенция „Пътна инфраструктура“ вече е подписано. Това съобщи народният представител от ГЕРБ-Бургас Иван Вълков, който е член на парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Шумозащитното съоръжение ще противодейства на транспортния шум от излитащите и приземяващи се самолети и от автомобилния поток, преминаващ по околовръстния път край кв. Сарафово /I-9 Бургас – Варна/. На тази база и с цел ограничаване на шумовото замърсяване, Община Бургас първа в страната разработи Стратегическа карта на шума. Изграждането на шумоизолираща стена около летището е част от мерките, заложени в нея и ще реши окончателно най-наболелия проблем за жителите на Сарафово – шумът от самолетите и автомобилния трафик. Предвижда се съоръжението да обхване територията по протежение на път I-9.

„Стената ще намали нивото на шума с поне 10-15 децибела. Съоръжението ще бъде съобразено с ландшафта и ще осигурява необходимата видимост на пътя. Срокът за експлоатация на съоръжението ще бъде най-малко 30 години”, коментира Иван Вълков.

Сметките за вода на "Факултета" стигнаха до МВР

Скандалът със сметките за вода в столичния квартал „Факултета” вече официално стигна до МВР. От Софийска вода са изпратили официално писмо до полицията, с което съобщават, че преди седмица срещу техни служители, които са искали да спрат водата на нередовните платци, е имало нападение от страна на роми. „По време на изпълнение на служебните си задължения при експлоатация и прекъсване на водопроводната мрежа има случаи, при които е застрашена сигурността и живота на служителите и техниката на „Софийска вода“ АД”, пише в писмото. Какъв е случаят – според „Софийска вода” някои домакинства във „Факултета” не са плащали сметки за вода от години. Пред bTV жена заяви, че не е плащала сме...

България покрива изискванията за Шенген, смята Йовчев

България покрива изискванията да влезе Шенген още преди това правителство. Готви сме и всякакви опасения по отношение на граничния контрол са несъстоятелни. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев при представянето на отчета на подопечното му ведомство за последните шест месеца. „България има интерес да влезе в Шенген. Друг е въпросът дали други държави имат интерес България да влезе в Шенген”, обясни министърът. „За да имаме ефективна борба с организираната престъпност, трябва да имаме изградена система. Тогава означава, че такива явления няма да останат неразкрити, ще имаме достатъчно капацитет да ги докажем и да получат ефективна присъда. Част от мерките са свързани с преструктуриране и прехвърляне на ГДБОП към ДАНС. Надявам се...

НЗОК няма да плати определени разходи на някои болници заради нарушения

Дейности за 500 хил. лева няма да бъдат изплатени от НЗОК на болниците. Това заяви директорът на касата д-р Румяна Тодорова, предаде БГНЕС. Според Тодорова причината за това е хоспитализирането на пациенти, които не е имало нужда да бъдат приемани в болница, а е можело да бъдат лекувани в извънболнична помощ. Най-много такива нарушения от НЗОК са установили в Александровска болница в София. От касата казаха, че са започнали да изплащат дейността за месец ноември и е платена на 70% за болнична помощ, а извънболничната е заплатена на 100 процента. "Всичко, което е събрано от икономии ще отиде за разплащане на болниците", каза Тодорова. Тя информира, че в болниците трябва да имат пари за изплащане на заплати. По повод твърденията на БЛС, че има недоволни болници Тодорова...

Обвинителният акт по случая с бюлетините от Костинброд вече е в съда

Обвинителният акт по случая с бюлетините в Костинброд вече е в съда, стана ясно от съобщение на прокуратурата. Софийска градска прокуратура (СГП) е внесла обвинение срещу главния секретар на Министерския съвет по време на мандата на служебното правителство Росен Желязков. Той е обвинен, че в периода 27 април - 12 май тази година не е изпълнил служебните си задължения, като не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по отношение на изпълнението на задълженията на "Мултипринт" ООД по договор № МС - 83/27.04.2013г. за изработка и доставка на 8 343 000 броя бюлетини за гласуване. Въпреки задълженията си по Устройствения правилник на МС и неговата администрация и след изрично оправомощаване за сключване на договор от служебния минис...

ВСС гласува нов директор на Национална следствена служба

София /КРОСС/ На 18.12.2013 г. Висшият съдебен съвет ще гласува нов директор на Национална следствена служба, след като досегашният - Бойко Найденов, подаде оставка през ноември. Единственият кандидат за позицията е Евгени Диков, който в момента изпълнява функциите на административен ръководител-градски прокурор на София.Евгени Диков бе кандидат за директор на НСлС и в края на 2012 г., когато ВСС избра Бойко Найденов за поста. Тогава Български институт за правни инициативи изготви профили и на двамата кандидати по проекта „Инициатива за прозрачни съдебни назначения". Целта на проекта е да подпомогне за утвърждаване принципите на обективност и прозрачност в процедурите по назначения на магистрати на ръководни длъжности в звената на системата, да допринесе за усъвършенстване провеждането на различните структурни етапи в кариерните процедури, както и да гарантира, че лидерските места в съдебната система ще бъдат заемани от магистратите с най-изявени професионални и нравствени качества. До този момент са изготвени общо над 150 профила на магистрати.В рамките на настоящата процедура профилът на г-н Диков бе актуализиран с информация от нови документи, публикувани на сайта на Висшия съдебен съвет.Прокурор Диков има над 30 години юридически стаж. Преминал е през всички нива на прокурорската професия

Предадохме на Дания нашенец, търсен за изнасилване

Бургас /КРОСС/ Бургаският окръжен съд реши да екстрадира българския гражданин Ибрям Акиф, който е подсъдим за изнасилване в Дания. Ибрям Акиф е от руенското село Рожден. Той е обвинен в изнасилването на датчанка, а срещу него имаше издадена Европейска заповед за арест.На 6-ти декември Акиф е задържан в бургаския арест по настояване на Окръжната прокуратура. На днешното заседание Ибрям Акиф се е съгласил да бъде предаден на властите в Дания. Ако бъде признат за виновен и получи ефективна присъда, Акиф ще бъде върнат отново в България, където ще изтърпи наказанието си. До края на седмицата той ще бъде предаден на съдебните власти в кралство Дания.

"Черно море" изпрати "Ботев" на седмо място с гол в 92-ата минута


С гол на Живко Атанасов във втората минута на добавеното време "Черно море" победи гостуващия "Ботев" (Пловдив) с 1:0 в последния мач от българското футболно първенство за 2013 г.

Отборът на Георги Иванов-Гонзо за пореден път победи във Варна един от претендентите за челните места и остава без загуба като домакин в първите 23 кръга.

С успеха "Черно море" измести "Ботев" от шестата позиция и на практика си гарантира място в първата седмица за плейофите. Варненци имат 40...

Разкрити извършители на кражби

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на дрехи, осъществена на 31.08./01.09.т.г. от магазин за дрехи, разположен на поморийската улица «Цар Петър», е установен извършителя на деянието – това е : 26 год. П.М. от Поморие, който направил пълни самопризнания. Констатирано е П.М. в съучастие с 24 год. И.Н. от Бургас са извършители и на кражба на сребърни накити на стойност около 10 000 лв., осъществена на 24/25.11.т.г. от «Арт галерия», разположена на поморийската улица «Княз Борис І». П.М. е извършител и на кражба на кафемашина, бутилки с алкохол и монети / всичко на стойност около 1 000 лв./, осъществена на 01/02.12.т.г. от заведение за бързо хранене, разположено на поморийската улица «Алеко Константинов». Част от откраднатите вещи са предадени доброволно. Работата по случаите продължава.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» – Поморие по отношение кражбата на мобилен телефон и сумата от 200 лв., осъществена на 16.09.т.г. от купето на т.а. «Мерцедес Спринтер», с бургаска регистрация, ползван от 34 годишен бургазлия, паркиран в лозов масив в землището на Каблешково, е установен извършителя на деянието – това е криминално проявения Й.А., 30 годишен от Каблешково. Мобилният телефон – обект на кражбата е намерен и иззет. Работата по случая продължава.

Нов призив за спасение на църквата „Света Неделя” в Батак

Културно-историческо дружество „Будител" продължава битката за старата църква-костница в Батак, съобщава Радио „Фокус" - Пазарджик.
„Последната стъпка в тази посока е изпращането на нов призив за спасението на храма. Решихме да напомним отново за проблема, тъй като българските институции, отговорни за опазването на този паметник на културата, не Културно-историческо дружество „Будител" продължава битката за старата църква-костница в Батак, съобщава Радио „Фокус" - Пазарджик. „Последната стъпка в тази посока е изпращането на нов призив за спасението на храма. Решихме да напомним отново за проблема, тъй като българските институции, отговорни за опазването на този паметник на културата, не

21.2% са били под прага на бедността

Линията на бедност за 2011 година е 279.67 лв. средномесечно на лице от домакинство. Под този праг са били 1 558.8 хил. лица, или 21.2% от населението на страната, показват данните на Националния статистически институт от изследване за индикаторите за бедност.

Goldman Sachs: Фед ще свие стимулите с 10 млрд. долара през март

Едно свиване на стимулите сега ще бъде доста необичайно от историческа гледна точка, посочиха от американската банка

    


БДЖ за втори път остава без европейско финансиране

За последните 7 години държавата дължи на железниците 700 млн. лв.

Ново ръководство на младежката структура на ВМРО Враца

Младежката структура на ВМРО – Враца вече е с ново ръководство. Младите воеводи проведоха своето отчетно – изборно събрание, на което присъстваха всичките членове и кандидат – членове на организацията. Старото ръководство подаде оставка, тъй като председателят Станислав Стаменов, заминава на работа в София и ще помага на тамошната младежка организация. При избора на ново ръководство, с пълно единодушие беше гласувано предложението структурата да се поеме от Момчил Янков, който от дълги години е в редиците на ВМРО. Новият водач на младежите изло...

Черно море уби „канарчетата“

Черно море победи Ботев Пд в последните минути на мача между двата състава. „Моряците“ се наложиха с минималното 1:0 в последния мач от 23-я кръг на А група. Срещата, която се проведе на стадион „Тича“ не блестеше не блестеше с особени футболни достойнства, като се залагаше предимно на битката и единоборствата, а единственото попадение падна в 92-ата минута и бе дело на Живко Атанасов. Представянето на двата тима до сега през сезона бе на двата полюса. Ботев започна гръмко. Възпитаниците на Станимир Стоилов се отчетоха с отлични изяви не само у...

Разбиха офиса на ДСБ

Офисът на ДСБ в Русе осъмна с разбита витрина, съобщиха от областната дирекция на полицията. Вандалската проява е извършена за времето от 14.30 часа на 13 декември до 00.30 часа на 14 декември на ул. “Княжеска”. Чрез използване на твърд предмет е било счупено външното стъкло от стъклопакет на алуминиева дограма на офиса. Нанесената щета е на стойност около 200 лв. По случая е образувано досъдебно производство. Преди 2 г. партийният офис в Русе също бе разбит. Тогава след полунощ от СОТ-а, който охранява офиса на ул. „Княжеска", се граждани се о...

Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Желязков заради аферата с бюлетините

Бившият главен секретар на Министерския съвет ще отговаря за престъпление по служба

    


Любомир Костов е млад спортен талант на годината в анкетата на „Еврофутбол”

/КРОСС/ 16-годишният Любомир Костов бе избран за „Млад спортен талант на годината" според анкетата, организирана от „Еврофутбол". Състезателят по голф получи специална статуетка на официалната церемония „Спортист на годината", която се проведе на 16.12.2013 г. в Централния военен клуб в столицата. За поредна година „Еврофутбол" е генерален спонсор на престижното допитване до българските спортни журналисти. „За мен е голяма чест от името на „Еврофутбол" да наградя Младият спортен талант на годината. Пожелавам на Любо да бъде следващият, българският Тайгър Уудс и дано един ден го видим сред десетката за Спортист на годината на България" - заяви Елица Иванова - ръководител „Връзки с обществеността" на „Еврофутбол". „Изключително съм щастлив да бъда тук сред елитните спортисти на България. Благодаря на „Еврофутбол" - те бяха зад мен през цялата година!" - каза развълнувано Любо. За пет дни анкетата събра 1000 вота, като Любо получи 21% от тях. На втора позиция е Веско Мънков - 20-годишният културист от Велико Търново, който получи 13% от гласовете. На трето място се класира Виолета Генчева с 12%, която едва на 18 години има множество титли и медали в джудото, самбото и сумото. Любомир Костов е един от 24-та Спортни таланти на българския букмейкър от едноименната програма. Ето и неговите постижения за 2013 г

НСИ: 46,5% от домакинствата у нас се ограничават в отоплението

Една трета от домакинствата изпитват затруднения при плащането навреме на разходи, свързани с жилището, а 46.5% от домакинствата се ограничават при отоплението на жилището си. Това съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 


Успоредно с това само 4.1% от Една трета от домакинствата изпитват затруднения при плащането навреме на разходи, свързани с жилището, а 46.5% от домакинствата се ограничават при отоплението на жилището си. Това съобщиха от Националния статистически институт (НСИ). Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Успоредно с това само 4.1% от

Тютюнопроизводители протестираха срещу ниската изкупна цена на реколтата

Тютюнопроизводители от община Каолиново излязоха на протест срещу ниската изкупна цена на реколтата. В знак на недоволство хората подпалиха бали тютюн в центъра на село Тодор Иикономово. В момента фирмите изкупуват продукцията им на цени между 2,80 и 3,50 лв./кг, което е с лев по-малко от миналогодишната изкупна цена.„Обещаха ни миналогодишни цени, а идват сега тук с някакви цени, които не ни удовлетворяват”, каза Зия Рушанов, който отглежда тютюн от 10 години. По думите му, с предлаганата им сега цена няма как да покрият направените разходи.„З...

Близо 8% от капитала на Петрол бяха прехвърлени на БФБ

Индексите на борсата отчетоха понижения в началото на седмицата

    


Селата от община Кюстендил ще кандидатстват за финансиране и от ОП "Развитие на селските райони"

Селата от община Кюстендил ще могат да кандидатстват за финансиране през новия програмен период и по ОП "Развитие на селските райони", заяви пред кметовете и кметските наместници зам. председателят на НС и депутат от БСП Мая Манолова."С министър Греков се договорихме за финансиране на частната икономическа дейност по селата, къщи за гости, дърводелски цехове и др. дейности, които могат да извършват предприемчивите хора по селата. Те ще бъдат включени в поименния списък в програмата за развитие на селските райони. Ясно е, че селата ще могат да...

ПОМАК даде на прокурор проф. Николай Овчаров

Новата партия ПОМАК на Ефрем Моллов даде на прокурор археолога Николай Овчаров заради негово изказване за произхода на помаците. Днес той е бил разпитван в следствието в Кърджали.

Двама ихтиманци в арестa, след като ранили с нож приятели по чашка

Полицейските служители уточнили, че след алкохолна почерпка

Четирима загинали в пожар в мина в Украйна

Четирима миньори са загинали при пожар във въгледобивна в източната част от Украйна.

Министерството на отбраната обяви 6 акцента през 2014 г.

Шест са акцентите, на които ще наблегне Министерството на отбраната през 2014 година, съобщи Фокус. 

Първият акцент е стратегически преглед на структурите на въоръжените сили, за което ще бъде създадена работна група под ръководството на ген. Симеон Симеонов и зам.-министър Иван Иванов. Те ще изготвят план на реализация с продължителност между Шест са акцентите, на които ще наблегне Министерството на отбраната през 2014 година, съобщи Фокус. Първият акцент е стратегически преглед на структурите на въоръжените сили, за което ще бъде създадена работна група под ръководството на ген. Симеон Симеонов и зам.-министър Иван Иванов. Те ще изготвят план на реализация с продължителност между

Вече се крадат ножици и машинки

Неизвестни обраха студио за красота, разположено на партера в блок 600 в комплекс „Меден рудник”. В помещението проникнали след изкъртване на ключалката на входната врата от пластмасова дограма. Откраднати са четири ножици за подстригване, пет машинки за подстригване, три преси за коса, два сешоара, стерео уредба, цифров декодер за телевизия, кафе машина, конвекторна печка, завеси и две фризьорски пелерини. ...

Съдът отложи делото за екстрадицията на Евелин Банев-Брендо

Софийският градски съд отново отложи делото за екстрадицията на сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо. Искането за екстрадиция идва от Румъния, където Брендо е искан за трафик на наркотици.Така Банев ще посрещне Коледните празници в родината си, тъй като магистратите решиха да решават за екстрадицията на 21 януари догодина. Причината за отлагането е, че изисканите от съседката ни документи са получени на румънски език и не са преведени. Брендо отново се оплака от болки в кръста, затруднявайки се да седне на подсъдимата скамейка. В начало...

Денят в снимки

Бик напада фермер, американски мажоретки и семейство бели лъвове

    


Шенгенски стандарт: бой и наобратно

Скрита камера показва болезнената реалност по българо-турската граница

Турция и ЕС подписаха споразумението за реадмисия

Европейският съюз и Турция подписаха в Анкара споразумение за реадмисия. То ще позволи на държавите от съюза, включително България, да връщат в Турция нелегални имигранти. Това положение обаче няма да важи за вече намиращи се на територията на съюза имигранти и няма да влезе в сила веднага, а едва след три години. Турското правителство парафира споразумението през 2012 година, но замрази официалното подписване заради искане ЕС да поеме ангажимент за разширяване на свободното движение на негова територия на гражданите с турска националност. Спор...

Само един земеделец с данъчна декларация в НАП

Само един земеделски производител във Варна е подал данъчна декларация, съобщават от НАП в морската столица. Физическите лица, които са регистрирани като тютюнопроизводители и земеделски производители, но не са регистрирани по ЗДДС, имат право да изберат реда за облагане на доходите от дейността си.

ФК „Танг Ра“ открива първата школа по футзал в София

Футболен клуб „Танг Ра“ със съдействието на Столична община ще открие първата детско-юношеска школа по футзал в София. На 18 декември 2013 г. (сряда) от 11:00 часа в зала "Официална" на Столична община на ул. "Московска" 33 ще се проведе брифинг за медиите, на който ще присъстват старши треньорът на тима Методи Здравков и президента Виктор Кирков, както и кметът на район „Кремиковци“ Ивайло Панев. ФК „Танг Ра“ беше създаден през лятото на тази година като продължение на проекта „Отбор на надеждата“ с помощта на проектно финансиране от Дирекция ...

Виелици спряха трафика в САЩ и Канада

Снежни бури парализираха Средния запад и източното крайбрежие на САЩ, както и източната част на Канада.

Пет дни обучават по проекта „Нова възможност за моето бъдеще”

Пет дни от днес 32-ма педагози и служители в бюрата по труда в региона ще бъдат обучавани по проекта „Нова възможност за моето бъдеще”. Инициативата е финансирана по ОП”Развитие на човешките ресурси” с 5 862 200 лв., проектът е на Министерството на образованието, а негови партньори са: работодателски организации, профсъюзи, държавни институции, свързани с пазара на труда. Целта на проекта е да създаде и изпробва Система за идентифициарне и признаване на неформално и самостоятелно придобити знания, умения и компетености. Предвижда се...

Отложиха делото за „царските имоти”

Това дело продължава вече няколко години, като държавата се позовава

Нов скандал с конско месо във Франция

/КРОСС/ Френската полиция е арестувала 21 човека по подозрения, че конско месо, използвано за изследване на лекарства, е попаднало в хранителните магазини, съобщава „Франс прес". Арестите са извършени в няколко града в Южна Франция след получена информация, че стотици коне, включително някои собственост на фармацевтичния гигант "Санофи", са били продадени на кланици след фалшифициране на ветеринарните им документи, съобщи източник на полицията. Над 100 полицаи участвали в операциите в няколко офиса на "Санофи" и в редица кланици, включително в град Херона в Северна Испания. Сред арестуваните има най-малко трима ветеринарни специалисти и няколко търговци на месо. Един от тях, който бил задържан в югозападния френски град Нарбон, е заподозрян, че е лидер на мрежата за незаконна търговия, съобщиха полицейски източници. "Санофи" заяви в комюнике, че сътрудничи на разследването на "възможна измама" и че е продала около 200 коня в последните три години, главно на ветеринарни колежи, на отделни хора или на конни центрове. Полицейски източник съобщи, че конете на "Санофи" били използвани или за осигуряване на кръв за ваксини, или за изследване на разработвани лекарства. По-рано тази година конско месо беше открито в милиони готови ястия, на чийто етикет пишеше, че са приготвени с говеждо месо

Обучаваме либийски военни само ако ни е изгодно, категоричен Ангел Найденов

Военният министър даде отчет за дейността на повереното му министерство

Три училища с благотворителни концерти за лечението на Дамян

Три русенски училища организират благотворителни концерти в навечерието на Коледа. Те ще се проведат в „Канев Център” като събраните средства ще бъдат предоставени за лечението на 9-годишния Дамян. Първият концерт ще бъде на 16 декември и се организира от учениците на Основно училище „Любен Каравелов”. На 18 декември ще бъде мероприятието на възпитаниците на Училището по европейски езици. На 20-ти декември е концерта на съучениците на Дамян от ОУ „Иван Вазов”. Началният час и на трите благотворителни представления е от 18 часа....

212 участници твориха за изложба в музея в Смолян

Инициативите на РИМ „Стою Шишков“, посветени на коледните и новогодишни празници завършиха с изложба под наслов „Български народни празници – наша памет и традиция“ . В музейната  работилница за сурвачки и картички и в ателието за изработване на коледни и новогодишни хлябове твориха 212 малки и големи участници. Те обстойно се запознаха с традициите по празниците.Освен това с помощта на музейните специалисти вложиха творческо умение в изработването на украса на коледни хлябове, традиционна родопска сурвачка и коледна картичка, съобщиха с гордост от музея. Нипекс ЕООД – Смолян и ПК „Родопа“ – Смолян осигуриха тестото за работа в Ателието за първите три дни, за което музейната колегия спе...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване