ЦСКА надъхва с клип феновете за утрешната среща с "Левски" (видео)

Пресслужбата на ЦСКА подготви клип, който показва много точно величието на клуба.

ВИЖ ГО ТУК.

Той е озоглавен „Incredible - Невероятно Пресслужбата на ЦСКА подготви клип, който показва много точно величието на клуба. ВИЖ ГО ТУК. Той е озоглавен „Incredible - Невероятно", защото върху тези свещени четири букви се стовари какво ли не. Като истински колос, и на Балканите и в Европа, ЦСКА устоя на всичко! Повече няма какво да добавим. Нека кадрите говорят! - пишат на официалния

Реформаторският блок отложи с ден подписването на коалиционно споразумение


Подписването на коалиционното споразумение между партиите от Реформаторския блок ще бъде в петък, 20 декември, съобщи пресцентърът на ДСБ. В понеделник гражданският съвет на блока реши споразумението да бъде подписано до четвъртък. Причините за отлагането не са обявени.

Пет от партиите - ДСБ, ДБГ, НПСД, СДС и БЗНС, се обединиха около основните точки на документа още в понеделник. От "Синьо единство" обявиха, че със споразумението се упражнява натиск върху партията да приеме условия,...

Разпитват в полицията Деси от снимката с полицая, съветват баща й

Десислава Николова, известна като момичето от снимката, прегърнало полицай по време на протестите пред парламента, беше извикана на разпит в полицията, съобщи бТВ.

Преди седмица бащата на 15-годишната ученичка беше привикан на разговор в полицията, днес и самата тя даде обяснения. Момичето се яви в СДВР след сигнал от Държавната агенцията за зак Десислава Николова, известна като момичето от снимката, прегърнало полицай по време на протестите пред парламента, беше извикана на разпит в полицията, съобщи бТВ. Преди седмица бащата на 15-годишната ученичка беше привикан на разговор в полицията, днес и самата тя даде обяснения. Момичето се яви в СДВР след сигнал от Държавната агенцията за зак

ЦСКА припомни скандалите и отнемането на лиценза и обяви: Въпреки ударите, нас ни има (видео)


ЦСКА избра интересен подход, за да предизвика привържениците си да подкрепят отбора в дербито срещу "Левски". Червените пуснаха видео, озаглавено IncREDible ("невероятно") с основно послание "Въпреки всичко, нас ни има".

В близо 12-минутния клип червените припомнят голяма част от всички трудности, през които клубът мина през последните пет години и половина. Още в началото са показани кадри от обявяването, че лицензът е отнет.

Показани са общо 19 сцени, съпоставящи това,...

Деси от снимката с полицая на разпит в полицията

Десислава Николова, известна като момичето от снимката, прегърнало полицай по време на протестите пред парламента, беше извикана на разпит в полицията, съобщи бТВ.

Преди седмица бащата на 15-годишната ученичка беше привикан на разговор в полицията, днес и самата тя даде обяснения. Момичето се яви в СДВР след сигнал от Държавната агенцията за зак Десислава Николова, известна като момичето от снимката, прегърнало полицай по време на протестите пред парламента, беше извикана на разпит в полицията, съобщи бТВ. Преди седмица бащата на 15-годишната ученичка беше привикан на разговор в полицията, днес и самата тя даде обяснения. Момичето се яви в СДВР след сигнал от Държавната агенцията за зак

Кунева: Никой не е напускал партията ни заради Бареков

С официално становище днес от "Движение България на гражданите" опровергаха новината, че девет ръководители на районни структури в София на ДБГ са напуснали партията, за да се присъедният към тази на Бареков - "България без цензура". От партията уточняват, че цитираните имена на председателите на „Овча купел", „Младост" и „Люлин" не са напуснали, а продължават да изпълняват задълженията си, а останалите са били отстранени от постовете си, заради противопоставяне на процесите в рамката на блока.  Ето и пълния текст на изявлението на партията: „Движение България на гражданите" няма да толерира свои членове, работещи против Реформаторския блок. Днес в медии бе изнесена информация, че девет ръководители...

Дамите в САЩ и Англия предпочитат iPhone 5C

Анализаторът Бенедикт Еванс публикува информация в личния си сайт, базирана на рекламната платформа на Facebook, за продажбите на новите смартфони на Apple. Според неговото проучване iPhone 5S се продава много по-добре от iPhone 5C, но бюджетния смартфон е по-популярен сред жените, отколкото сред мъжете. В САЩ 66% от жените предпочитат 5C, а във Великобритания броят им възлиза на 63%, като същевременно мъжете и жените харесват еднакво новия флагман на американската компания. Ако тези данни са верни, то те ще докажат, че бюджетното устройство на Apple се радва на доста интерес, тъй като продажбите му възлизат на два милиона, което не е никак зле.

Българи и румънци, добре сте дошли във Великобритания

Влиятелното списание "Икономист" ни покани да работим на Острова

    


Дадохме мандат на ЕК за преговори по “Южен поток”

България е дала мандат на Брюксел да преговаря от името на страната ни по проекта “Южен поток”. Писмото, с което се дава мандатът, е било внесено в Европейската комисия вчера от министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Великобритания ще пусне в обръщение пластмасови банкноти до 2016-а

Централната банка на Великобритания обеща да пусне в обръщение пластмасови банкноти до 2016 г. След 160 години традиция в използването на  хартиени банкноти новите няма да се повреждат дори след пране в перална машина, предаде BBC.
Централната банка на Великобритания обеща да пусне в обръщение пластмасови банкноти до 2016 г.


Централната банка на Великобритания обеща да пусне в обръщение пластмасови банкноти до 2016 г. След 160 години традиция в използването на хартиени банкноти новите няма да се повреждат дори след пране в перална машина, предаде BBC. Централната банка на Великобритания обеща да пусне в обръщение пластмасови банкноти до 2016 г.

Daily Mail: Стефан Велков тренира с Манчестър Юнайтед!

Защитникът Стефан Велков тренира с Манчестър Юнайтед на клубната база в Карингтън, съобщи Daily Mail. Велков, който навърши 17 години миналата седмица, се подготвя с младежкия отбор до 21 години на Юнайтед, и се надява да успее да си спечели договор с "червените дяволи". Авторитетното английско издание добавя, че Ман Юнайтед има конкуренция за подписа на Стефан Велков в лицето на Ювентус и Интер. Въпреки че е само на 17, Стефан Велков е играл в 19 от 23-те кръга в А група с екипа на Славия този сезон, и играе за младежкия национален тим. Daily ...

Мюфтийството се бори в съда за сградата на Историческия музей в Кърджали

Главното мюфтийство поиска сградата на Историческия музей в Кърджали на започналото в сряда заседание в местния Окръжен съд, предаде БНР. Делото е заведено от мюсюлманското изповедание, а ответник е държавата, представлявана от Областната администрация. Претенциите на мюсюлманите са на база нотариален акт от началото на миналия век за част от парцела, върху който е построена сградата на музея. Нивата от близо 18 декара е била продадена на мюсюлманската общност от местен жител. Според адвокатите на мюфтийството там е трябвало да бъде мюсюлманско духовно училище, а строежът на сградата е започнал с дарения от продажбите на животински кожи за Байряма. На съдебното заседание беше представен само нотариален акт за нива от 11 декара. От мюфтийството поискаха да бъдат разпитани очевидци на строителството, но проблемът е, че оттогава са минали 90 години и най-вероятно вече няма живи свидетели. Според областната управа мюсюлманското изповедание не е наследник на местната мюсюлманска общност, защото по онова време не е имало регистрирано юридическо лице. Спорните сграда и парцел са одържавени през 1950 година, а от началото на 70-те години в тях е настанен Историческият музей. Съдът назначи експертиза и насрочи следващото заседание на 25 февруари. Това е второто дело за музея в Кърджали. На предишното съдът определи претенциите на мюсюлманската общност като несъстоятелни.

iPhone 5C e по-предпочитан от дамите в САЩ и Англия

/КРОСС/ В личния си сайт анализаторът Бенедикт Еванс публикува информация, базирана на рекламната платформа на Facebook, за продажбите на новите смартфони на Apple. Според неговото проучване iPhone 5S се продава много по-добре от iPhone 5C, но бюджетния смартфон е по-популярен сред жените, отколкото сред мъжете. В САЩ 66% от жените предпочитат 5C, а във Великобритания броят им възлиза на 63%, като същевременно мъжете и жените харесват еднакво новия флагман на американската компания. Ако тези данни са верни, то те ще докажат, че бюджетното устройство на Apple се радва на доста интерес, тъй като продажбите му възлизат на два милиона, което не е никак зле.  

Милионери от еврофондове на протест за природата

Поредният политически протест, маскиран като гражданско недоволство в защита на българското Черноморие и на планините, организират милионерите от коалицията „За да остане природа в България”. Това предупредиха от НГК "Природата за хората и регионите". Въпросните политико-икономически НПО са взели от еврофондове над 80 млн. за 3 г., изчисляват оттам.

Цветанов е категоричен - остава в ГЕРБ „доживот”

През следващата година ГЕРБ ще защити националните приоритети, каза в село Жълт бряг зам.-председателят на партията Цветан Цветанов. По думите му приоритетите са европейското членство на страната и изпълняване на ангажимента, който има България към евроатлантическото членство. Той коментира още, че това, което правят днешните управляващи, е да дискредитират политическия си опонент, но не и да правят реални политики, които да достигат до хората, съобщи пресцентъра на партията в Сливен. Цветанов е открил в селото ремонтираната със средства на пар...

Управляващите затъват в конфликта си за имотите на вероизповеданията

Поредна неразбория и процедурни игри показват вече обтегнатите коалиционни отношения между БСП и ДПС. За предстоящото напрежение стана ясно още преди седмици, когато трима депутати от социалистическата партия поискаха да спрат претенциите на религиозните общности за възстановяване на собствеността върху имоти, културни паметници държавна или общинска собственост. В сряда същата тема изопна нервите на управляващите след като две комисии в парламента – по вероизповеданията и по култура и медиите съответно отхвърлиха и приеха проектопредложенията. Във водещата комисия по вероизповеданията ДПС и "Атака" - всяка със своите аргументи, гласуваха "против" предложената от БСП поправка. ГЕРБ бяха "въздържал се" и така със 7 гласа "за" на БСП, 5 "против" и 5 "въздържал се" комисията отхвърли на първо четене исканата промяна. В същото време на отделно заседание комисията по културата и медиите я прие на първо четене с 16 гласа "за" (ГЕРБ, БСП и "Атака") и 3 "против" от ДПС. Промените, внесени от зам.-председателя на БСП Димитър Дъбов, шефа на комисията вероизповеданията Пламен Славов и Татяна Буруджиева, предвиждат при възстановяването на собствеността на вероизповеданията върху одържавени, отчуждени, конфискувани или незаконно отнети имоти да се направят изключения за "музеи, техните филиали и отдели, галерии, камерни зали, археологически недвижими културни ценности и други паметници на културата - публична държавна и общинска собственост". Според зам.-председателя на "Атака" Павел Шопов предложеното изменение е мимикрия и целта е с нея да се прокарат и стопираните спорни промени, внесени през юли от Михаил Миков, с които пък се улеснява възстановяването на собствеността на религиозните общности за храмове, в които се осъществява религиозна дейност. Шопов също беше сред вносителите на този закон, но след обществените реакции срещу посещението на турския вицепремиер Бекир Боздаг оттегли подписа си. [div class='left_orange']Мюфтийството се бори в съда за сградата на Историческия музей в Кърджали Главното мюфтийство поиска сградата на Историческия музей в Кърджали на започналото в сряда заседание в местния Окръжен съд, предаде БНР. Делото е заведено от мюсюлманското изповедание, а ответник е държавата, представлявана от Областната администрация. Претенциите на мюсюлманите са на база нотариален акт от началото на миналия век за част от парцела, върху който е построена сградата на музея. Нивата от близо 18 декара е била продадена на мюсюлманската общност от местен жител. Според адвокатите на мюфтийството там е трябвало да бъде мюсюлманско духовно училище, а строежът на сградата е започнал с дарения от продажбите на животински кожи за Байряма. Още[class='left_orange' div]Според Шопов не става въпрос само за храмовете - културни паметници, но и за хиляди декари гори, земи и градски имоти, към които Главното мюфтийство има претенции. Той обяви, че ще гласува "против" поправката, за да не даде зелена светлина и промените, предложени от Миков, макар самият Шопов да признава, че подкрепя желанието на Българската православна църква да стане собственик на храмове като Боянската църква, църквите в Несебър и Арбанаси и т.н. В комисията по културата и медиите Станислав Станилов от "Атака" подкрепи поправката, която по думите му не е най-добрата, но е приемлива. Той посочи за пример, че ако Боянската църква се върне на БПЦ, то там може да започнат да се водят церемонии и да бъдат унищожени ценните стенописи. Зам.-директорът Националния археологически институт с музей проф. Бони Петрунова коментира, че ако промяната, лансирана от БСП, не бъде приета, България би нарушила европейска конвенция за опазване на културното наследство не само национално, но и европейско. Тя добави, че проучва джамии от 30 години и е убедена от професионалния си стаж, без политически пристрастия, че оцелялото културно наследство е благодарение на държавата. Зам.-председателят на комисията по вероизповеданията Хюсеин Хафъзов се закани, ако поправката на БСП бъде приета от парламента, да сезират Конституционния съд и се позова на "водещи юристи", че тя е атакуема. Той предупреди още, че има опасност да бъдат заведени дела срещу държавата в съда в Страсбург, тъй като промяната би спряла заведените дела, за които по думите му вече са платени стотици хиляди левове. Хафъзов разви същата теза и в комисията по културата и медиите, а Кирил Добрев от ГЕРБ подметна: "Или в Одрин". Хафъзов реагира изненадващо остро и обяви, че ще прати в Персия и Иран всеки, който "дръзне да го гони в Турция". Твърди се, че българите произлизат от Иран, допълни той. Никой няма право да ме гони от моята родина, каза още Хюсеин Хафъзов и посочи, че не се извинява за емоционалното си изказване. "А трябваше" – отвърнаха депутатите от ГЕРБ, на което Хафъзов реагира: "Веднага, когато се върна от Одрин". Това е обидно, заяви той. Татяна Буруджиева пък го призова: "Дръжте се прилично, проявете култура, намирате се в комисията по култура, дръжте се на нивото на първите 7 години". Той обаче я прекъсваше: "Намирам се в Одрин". Министерството на културата пък не представи становище по законопроекта, заради кратките срокове, в които то е изискано. На заседанията на двете комисии не присъстваха и представители на религиозните общности. До момента само Светият синод реагира срещу промяната на депутатите от БСП. Двете комисии решиха още да се създаде работна група за подготовка на нови поправки в закона за вероизповеданията, които да изгладят спорните въпроси и да се търси консенсус между партиите и вероизповеданията. Това обаче не спира обсъждането в пленарната зала на тази промяна, както и на поправките от юли. Председателят на комисията по вероизповедания Пламен Славов обаче не се ангажира кога биха се обсъждали промените от парламента.

Иван Генов: Имаме нужда от нов реактор на АЕЦ "Козлодуй"

Имаме нужда от нов реактор на АЕЦ "Козлодуй", имаме нужда и от „Белене”. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице” Иван Генов, изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй". Той заяви, че след рехабилитацията на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй", минимум още 20 години може да се разчита на работата им.

Европейските избори и ЕП стават все по-коментирана тема у нас

/КРОСС/ Днес се проведе пресконференция, организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България, за представянето на актуални резултати от специализирания медиен мониторинг „Европейският парламент в българските медии". Пресконференцията е продължение на започнатия в началото на 2013 г. първи по рода си проект за медиен мониторинг, който да проследява как и доколко българската преса и електронни издания отразяват дейността на Европейския парламент и на българските евродепутати. Експертите от Фондация „Медийна демокрация" - доц. Орлин Спасов и Николета Даскалова, представиха подробно статистиките за периода юли-декември 2013 г. През наблюдавания период се увеличава разнообразието от отразявани теми, свързани с дейността на ЕП и на евродепутатите. Новините са най-разнообразни през месец октомври, когато са регистрирани над 60 тематични акцента. Същевременно тенденцията за по-балансирано отразяване на лицата на ЕП, от една страна, и на европейските политики, от друга, се задълбочава. Темата за европейските избори през 2014 г. се развива с нарастваща значимост в българското новинарско пространство. Евроизборите присъстват като тематичен акцент още преди официалния старт на информационната кампания на ЕП през септември 2013 г., а впоследствие (през месеците ноември и декември) успяват да изместят всички останали теми от центъра на медийния интерес

Следовател работи по 1 дело за 8 години

Следовател разследва 8 години само едно дело. Тези данни бяха изнесени от новия шеф на Националната следствена служба Евгени Диков вчера минути след като ВСС гласува кандидатурата му за поста.

Известните мъже изместиха моделите от рекламите

Вижте какво рекламират мъже като Джордж Клуни, Мат Деймън и Джеф Бриджис

    


"Галъп": БСП с 22,8%, ГЕРБ - с 18 на сто

Дистанцията между БСП и ГЕРБ почти стига 5 на сто, показват данни от проучване на “Галъп” от началото на декември. При избори сега за БСП ще гласуват 1,4% повече българи, отколкото през ноември или 22,8%. В същото време ГЕРБ запазва подкрепата си отпреди месец - 18 на сто. Шансовете за депутати в следващия парламент на Реформаторския блок Дистанцията между БСП и ГЕРБ почти стига 5 на сто, показват данни от проучване на “Галъп” от началото на декември. При избори сега за БСП ще гласуват 1,4% повече българи, отколкото през ноември или 22,8%. В същото време ГЕРБ запазва подкрепата си отпреди месец - 18 на сто. Шансовете за депутати в следващия парламент на Реформаторския блок

Общини и фирми без заплати преди Коледа заради спрените европари

Общини и бизнес са ужасени как ще платят заплати преди Коледа, тъй като няма да получат окачваните средства по изпълнението на европейски проекти по всички оперативни програми, тъй като те са спрени от десетина дни. Това са оплакаха кметове пред Mediapool. Най-тежко е положението с плащанията на безработните, които са наети по програма за временна заетост, финансирана от оперативна програма "Човешки ресурси". Там плащанията възлизат на около 90 млн. лв., по неофициални данни. Парите по всички оперативни програми са спрени от две седмици. Причината е, че Европейската комисия е прекратила възстановяването на разходи от 15 ноември заради дефицита в европейския бюджет и ще започне възстановяване на средствата през януари догодина. Междувременно правителството одобри в сряда допълнителни средства към Националния фонд, но отказа да съобщи колко са отпуснатите средства, както и кои плащания първо ще бъдат покрити. "Важното е, че средства са осигурени. На публиката не е необходима информация колко и за кого ще отидат те", каза зам.-министърът на финансите Кирил Желев по телефона за Mediapool. Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова не беше открита за коментар. От кабинета й заявиха пред Mediapool, че няма да кажат какви средства са осигурени. Правителствени източници твърдят, че са осигурени пари за покриване на плащанията за хората, наети по програма "Човешки ресурси" за да не посрещнат коледните и новогодишните празници с празна трапеза. Най-вероятно плащанията по инфраструктурни проекти ще останат за следващата година и така фирмите, които са изпълнявали дейности по тях, също ще останат с празни джобове.

Пластмасови банконоти във Великобритания до 2016 г.

Централната банка на Великобритания обеща да пусне в обръщение пластмасови банкноти до 2016 г. След 160 години традиция в използването на  хартиени банкноти новите няма да се повреждат дори след пране в перална машина, предаде BBC.
Централната банка на Великобритания обеща да пусне в обръщение пластмасови банкноти до 2016 г.


Централната банка на Великобритания обеща да пусне в обръщение пластмасови банкноти до 2016 г. След 160 години традиция в използването на хартиени банкноти новите няма да се повреждат дори след пране в перална машина, предаде BBC. Централната банка на Великобритания обеща да пусне в обръщение пластмасови банкноти до 2016 г.

Федералният резерв затяга паричната си политика

Централната банка на САЩ свива с 10 млрд. долара програмата си за изкупуване на активи

    


НЗОК и лекарите подписаха новия рамков договор за догодина

От 1-и януари догодина пенсионерите ще плащат само един лев за посещение при личен лекар, а в рамките на 30 дни след изписване от болница, пациентите ще имат право на два задължителни прегледа и на безплатни изследвания, съобщиха от НЗОК. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Ваксините и ин витро процедурите От 1-и януари догодина пенсионерите ще плащат само един лев за посещение при личен лекар, а в рамките на 30 дни след изписване от болница, пациентите ще имат право на два задължителни прегледа и на безплатни изследвания, съобщиха от НЗОК. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева Ваксините и ин витро процедурите

Кой размахва имигрантски плашила

Последното решение на британския премиер Дейвид Камерън да въведе ограничителни мерки за незабавно получаване на социални помощи от румънски и български работници било мерило за обществените страхове от наплив на имигранти от бедните страни в ЕС.

Британските пенсионери пият все повече

Достигнат ли 65 годишна възраст жените започват да посягат по-често към чашката, сочи ново проучване, публикувано в британските медии.

Повече пари за дипломатите от МВнР

/КРОСС/ Правителството одобри допълнителни 4 млн. лв. по бюджета на Министерството на външните работи за 2013 г. С тези средства ще могат да се изплатят дължимите командировъчни средства при задграничен мандат до края на 2013 г. Кабинетът увеличи с 5 999 772 лв. и средствата за персонал в Министерството на правосъдието, като средствата са предназначени за заплати, възнаграждения и задължителни осигурителни вноски на служителите на главните дирекции „Охрана" и „Изпълнение на наказанията" и на Агенцията по вписванията до края на годината.    

ДАНС взе “Златен пирон” за най-лош закон

проф. Даниел Вълчев Снимка: Ивайло Анев

Тази вечер в Ректората на Софийския университет бяха връчени наградите за най-лоши примери в законодателството  ”Златен пирон”.

Избрахме точно зала 224 на Ректората, защото има преден и заден вход. Надявахме се да присъстват и политици, а и прозорците не са много високи, пошегува се доц. Кристиан Таков при обявяването на наградите.

Журито, определило наградите, е в състав:  адвокат Милена Плочева, Яна Заркова, студент по право и доц. Кристиан Таков. Призовете се връчват в рамките на проекта „Юридически барометър“, под ръководството на проф. Даниел Вълчев.

Номинациите за най-лоши примери в законодателството бяха разделени в 16 категории с филмови заглавия.

Законът за ДАНС (Фатално привличане), след който последва изборът на Делян Пеевски, получи наградата на публиката за най-лош закон. Сред публиката  присъстваше и бившият председател на Народното събрание проф. Огнян Герджиков. 

Сред претендентите  за приза бяха закони с по 7 и 8 поправки през годината, както и закон, създаден и приет за 48 часа от парламента.

Наградата за най-често допълван закон получи Кодексът за социално осигуряване: Догодина по същото време

Допълнението към  закона за енергетиката е най-бързо приетият закон: Бързи и яростни; в закона за здравето пък предвижда най-много подзаконови актове: Лабиринтът на Фавна.

Ивайло Анев и Александра Бонева

Статията "ДАНС взе “Златен пирон” за най-лош закон" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мартин Димитров при Реформаторите, не казал на Нейнски

Вместо “Синьо единство” на Надежда Нейнски Реформаторският блок привлече днес предшественика на партията - национален съюз “Единство”, в който са повечето  членове. Сред тях е и Мартин Димитров.
“Тази огромна енергия никой няма право да пропилее”, обясни той хода си. Според сключеното днес споразумение за сътрудничество между ДСБ и “Единство” н Вместо “Синьо единство” на Надежда Нейнски Реформаторският блок привлече днес предшественика на партията - национален съюз “Единство”, в който са повечето членове. Сред тях е и Мартин Димитров. “Тази огромна енергия никой няма право да пропилее”, обясни той хода си. Според сключеното днес споразумение за сътрудничество между ДСБ и “Единство” н

Мартин Димитров ви подведе, пишат от "Синьо единство" до ДСБ

Според тях Мартин Димитров представлява само личните си амбиции

Надзирателите заровиха томахавките

Служителите в затворите и Министерството на правосъдието навлизат в период на трайни мирни отношения, стана ясно, след като правосъдният министър и представители на Синдиката на служителите в затворите подписаха споразумение за сътрудничество.

Александрина Пендачанска стана почетен член на Софийската опера

Още една стъпка по пътя, извървян от Гена Димитрова, направи вчера Александрина Пендачанска - също като легендарната си предшественичка, от вчера тя е почетен член на Софийската опера. Подобна чест националният ни оперен театър оказва само на изключителни гласове. “Изобщо не съм си представяла подобно нещо! Още една стъпка по пътя, извървян от Гена Димитрова, направи вчера Александрина Пендачанска - също като легендарната си предшественичка, от вчера тя е почетен член на Софийската опера. Подобна чест националният ни оперен театър оказва само на изключителни гласове. “Изобщо не съм си представяла подобно нещо!

Сагата на българския капитан Светлозар Собаджиев продължава

Българинът вече почти три години лежи в затвора „Ла Хоя”. Утре, 19 декември, трябва да бъде гледано делото на Собаджиев, но няма гаранции, че няма да бъде отложено. К.д.п. Собаджиев бе задържан през март 2011 г., след като на кораба, който управлява бяха открити 158 кг.

Парламентарната комисия по вероизповедания отхвърли спорна поправка в Закона

Парламентарната комисия по вероизповедания отхвърли поправката в Закона за вероизповеданията, която предвижда съответните вероизповедания, регистрирани у нас, да не получат собствеността върху храмове, които са музеи или други паметници на културата. Със 7 гласа „за”, пет „против” и пет „въздържали се”, депутатите не приеха предложените промени, като най-яростно на тях се противопоставиха от „Атака”. Оттам бяха убедени, че приемането на подобна поправка по-лесно ще прокара в пленарна зала законопроекта, предложен от председателя на Народното съ...

Стефан Велков от "Славия" тренира с младежите на "Манчестър Юнайтед"

Младежкият национал Стефан Велков тренира с младежкия отбор на Младежкият национал Стефан Велков тренира с младежкия отбор на "Манчестър Юнайтед" на базата на клуба в Карингтън, съобщи "Дейли Мейл". Той се надявал да впечатли треньорите и да получи контракт. Освен "Юнайтед" интерес имало и от "Интер" и "Ювентус", пишат англичаните.

"Манчестър Юнайтед" покани Стефан Велков от "Славия"!

Стефан Велков, централен защитник на "Славия" и младежкия национален отбор, замина за Манчестър по покана на "Манчестър Юнайтед".

Шампионът на Англия иска да види наживо качествата на таланта, който навърши 17 години наскоро. Скаути на "червените дяволи" следят младока от месеци.

Велков разгледа базата на клуба и се запозна с мениджъра Дейвид Стефан Велков, централен защитник на "Славия" и младежкия национален отбор, замина за Манчестър по покана на "Манчестър Юнайтед". Шампионът на Англия иска да види наживо качествата на таланта, който навърши 17 години наскоро. Скаути на "червените дяволи" следят младока от месеци. Велков разгледа базата на клуба и се запозна с мениджъра Дейвид

Кличко към протестиращите: Продължавайте!

Виталий Кличко призова протестиращите в страната да продължат да протестират и да не предават мечтите си, предаде УНИАН. Припомняме ви, че Кличко е лидер на украинската опозиционна партия „Удар". Колкото се налага, толкова ще стоим на площада. Може седмица, може месец, може година, но не трябва да се напуска площад "Независимост" повече отколкото е необходимо, заяви Кличко. 

Меркел: Няма как да има реформи без промени

Няма как да приложим всички реформи без промени в договорите на ЕС.  Това каза вчера пред Бундестага германският канцлер Ангела Меркел в обръщение след встъпването си за трети път в длъжност. Германия е открита за това, макар че съзнавам колко трудно ще минат промени в някои членки, добави тя. Меркел заяви, че членките на ЕС трябва да полагат по-големи усилия при изпълнението на поети ангажименти за структурни реформи. Ако не го правят, това ще се отрази на разпределението на структурните фондове, заплаши тя. Меркел призова за по-единна Европа и припомни, че е нужно известно отстъпване на суверенитета. Канцлерът посочи, че регулацията на финансовите пазари е една от основните цели, които си е поставила за следващия си мандат. Меркел изброи всички успехи, постигнати в бо...

Хиляди италианци протестираха в Рим

Те настояват за оставката на премиера Енрико Лета

    


Увеличиха цените на повечето медицински услуги

/КРОСС/ След подписаните днес в Министерството на здравеопазването национални рамкови договори за медицински дейности и за дентални такива, стават ясни и новите цени на услугите. Ръстът им не е драстичен, но е забележим.  Увеличава се цената за диспансерно наблюдение на здравноосигурените лица с повече от една диагноза - от 9.00 лв. на 9.50 лв. Първичният преглед за консултация при специалист от 17.00 лв. става 18.00 лв., а вторичният преглед при специалист - от 9.00 лв. на 9.50 лв. Облекчена е процедурата по подготовка за явяване на ТЕЛК (НЕЛК) за освидетелстване или преосвидетелстване. Лекарите в лечебните заведения могат да прилагат медицински консултации и изследвания, извършени по друг повод. Така няма да се разкарват излишно пациентите и няма да се изразходват ненужно регулативни стандарти за изследвания. Промените в болничната медицинска помощ са свързани с повишаване на цените на някои клинични пътеки и процедури. Цените на четирите процедури за хемодиализа са увеличени с по 4.00 лв., като за хрониохемодиализата вместо 140 ще се заплащат 144 лв., за перитонеална диализа с апарат цената от 126 става 130 лева, цената за перитонеална диализа без апарат се увеличава от 89 на 93 лв., а за диализно лечение при остри състояния вместо 140 лв., НЗОК ще заплаща 144 лв. през 2014 г. Общото увеличение за 4-те процедури за хемодиализа е 2148219 лв. Процедурата за интензивно лечение от 357 лв. е увеличена на 426 лв. През 2014 са увеличени цените на 34 клинични пътеки

Ранобудните студенти подкрепиха протеста в защита на природата


Около 200 природозащитници се събраха пред паметника на "Патриарх Евтимий" в София. Те протестират срещу бездействието на държавата при застрояването на Иракли и срещу опитите за узаконяване на незаконните строежи в Национален парк "Пирин".

Организатор на шествието е коалиция "За да остане природа в България", но към протеста се присъединиха и част от "Ранобудните студенти". Така редом до знамето на "За да остане природа в България" се вее жълтото знаме с юмрука на ранобудните. ...

Лекарите и Здравната каса подписаха Националния рамков договор за 2014 година


Представители на Лекарския и Зъболекарския съюз, Здравната каса и Министерството на здравеопазването подписаха днес Националния рамков договор. 

Новостите за 2014 година са, че ще се заплаща повече за близо 30 клинични пътеки, между тях педиатрични и пътеки за раждане, както и хирургични. Друго нововъведение, за което се пребориха лекарите е, че 30 дни след изписването от болница пациентите ще имат право не само на два безплатни задължителни прегледа, а и на безплатни...

Подписаха Националния рамков договор за 2014 година


Представители на Лекарския и Зъболекарския съюз, Здравната каса и Министерството на здравеопазването подписаха днес Националния рамков договор. 

Новостите за 2014 година са, че ще се заплаща повече за близо 30 клинични пътеки, между тях педиатрични и пътеки за раждане, както и хирургични. Друго нововъведение, за което се пребориха лекарите е, че 30 дни след изписването от болница пациентите ще имат право не само на два безплатни задължителни прегледа, а и на безплатни...

Детето се страхува от Дядо Коледа? Няма страшно...

Реакцията е нормална, заяви австралийски психолог

    


Опитват да "пробият" съдии по "Килърите"

Хора, близки до основните обвиняеми в процеса "Килърите", се опитват да "пробият" поне един от тримата съдии, които гледат делото на втора инстанция във Варненския апелативен съд. Това научи Фрог нюз от източници във Велико Търново. Близка на единия от подсъдимите споделила, че са търсени за посредници Г.К., К.Б. и Б.Ж., които да помогнат с връзките си да се уреди среща с някой от магистратите.

„Ислямски фронт” отказа да преговаря с Вашингтон

Бунтовническата групировка обяви, че ще продължи да подкрепя "Ал Кайда"

Васил Василев: Няма реална заплаха от терористични атаки у нас

/КРОСС/ Полицаите трябва да бъдат инструктирани преди Коледа и празниците с цел да се противодействат кражби и заплахи, това заяви в "Лице в лице" Васил Василев, бивш директор на полицията. Много неща се промениха в националната сигурност, има известна доза радикализъм. Трябва да си направим извод дали има риск от терористични атаки. Рискът поражда заплаха, а ДАНС заяви, че няма реална заплаха. На ред има превенция и профилактика с цел спокойствие на населението по празниците. Но данни за терористична заплаха няма, коментира още той наболелите слухове, че страната ни е заплашена от терористични нападения. Практиката показва, че държави с развити системи за сигурност като САЩ, Великобритания, могат да станат обект на заплаха, ако органите за сигурността не работят както трябва. Ако има мотив, можем да кажем, че ще има и реална заплаха, но засега такъв у нас няма, успокои гражданите Велков. Той изказа и своето мнение относно бежанците в България, заявявайки, че българските граждани трябва да бъдат спокойни, но трябва да са и бдителни, за да се предотвратят кражби и всякакъв тип престъпност.  

Великобритания пуска пластмасови банкноти

Централната банка на Великобритания обеща да пусне в обръщение пластмасови банкноти до 2016 г., който няма да се повреждат дори след пране в перална машина, предаде BBC. Според банката полимерните банкноти са по-хигиенични и безопасни от традиционните хартиени банкноти, въведени в употреба във Великобритания преди повече от 100 години.

Властта в Киев: Русия спаси Украйна от фалит

“Благодарение на сключената сделка с Русия Украйна се спаси от банкрут и от социален крах”, заяви премиерът Микола Азаров на заседанието на правителството. Той допълни, че договорите, подписани в Москва във вторник вечер, са “исторически” спасителен план. В Кремъл украинският президент Виктор Янукович и руският Владимир Путин се договориха. “Благодарение на сключената сделка с Русия Украйна се спаси от банкрут и от социален крах”, заяви премиерът Микола Азаров на заседанието на правителството. Той допълни, че договорите, подписани в Москва във вторник вечер, са “исторически” спасителен план. В Кремъл украинският президент Виктор Янукович и руският Владимир Путин се договориха.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване