Спасихме 237 млн. евро в риск, отчете Златанова

През 2014 ще се усети ефектът от мерките на кабинета, обяви Бобева

    


Татяна Дончева напуска БСП

Татяна Дончева напуска редиците на БСП, информира бТВ. Тя заявлението си за отказ от членство още в началото на седмицата. Заедно с нея си тръгват още няколко души. Днес заседава националният съвет на БСП. "Без лидери не може и протестът трябва да е узрял за това.

Катето - дъщерята на Чочо Попйорданов, си иска татко си от Дядо Коледа

Катето Попйорданова вчера се срещна за първи път с Дядо Коледа и неговата щедра торба с подаръци. В детската ясла направили списъци. На момиченцето му се паднала кукла. Специална. Мигала, била облечена като принцеса, имала диадема, обици и златни къдрици. Дори обувки на токчета... Катето Попйорданова вчера се срещна за първи път с Дядо Коледа и неговата щедра торба с подаръци. В детската ясла направили списъци. На момиченцето му се паднала кукла. Специална. Мигала, била облечена като принцеса, имала диадема, обици и златни къдрици. Дори обувки на токчета... "Ама аз си искам книжка и татко", казала Катето.

Борете се за бъдещето!

На фона на протестите, на фона на политическата криза и на всичко,, случващо се в страната никой не се сеща за младите българчета в училищата, които всеки ден търпят смазващата ръка на училищната система - система, работеща против учителите, учениците и ръководството. Система, която няма никаква основа, или поне никаква здрава основа.
На фона на протестите, на фона на политическата криза и на всичко,, случващо се в страната никой не се сеща за младите българчета в училищата, които всеки ден търпят смазващата ръка на училищната система - система, работеща против учителите, учениците и ръководството. Система, която няма никаква основа, или поне никаква здрава основа.

Хелзинки се сдоби с първия банкомат за биткойни в Европа

Ние най-категорично искаме да участваме в нещо, което би могло да разклати традиционните устои на обществото, заявиха от компанията, поставила устройството

    


212 тошевци получиха хранителни пакети от "Благотворителна Коледа"

212 нуждаещи се от Генерал Тошево получиха хранителни пакети, закупени със средства от инициативата „Благотворителна Коледа”, съобщиха от общината. Кампанията бе организирана със съвместните усилия на община Генерал Тошево и Църковното настоятелство при храм „Св. Вмчк Димитър”. Тазгодишното издание събра средства и продукти, с които бяха зарадвани социално слаби и самотноживеещи хора на територията на общината. Те бяха дарени с хранителни пакети с мандарини, фурми, колбас, русенско варено, пастет, олио, захар, брашно, лаваш, яйца, леща, боб, ор...

6-килограмово бебе проплака в Тутракан

Новороденото е рекордьор за местната болница

    


Ограничават движението на тирове в участъка Пловдив – Свиленград

Агенция „Пътна инфраструктура” въвежда временна организация и безопасност на движението по определени участъци от Републиканската пътна мрежа по празниците.

В област Хасково е определен първокласен път І-8, в участъка Пловдив – Свиленград, с която се ограничава движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 тона, включително ремаркета и полуремаркета на 21 декември за времето от 16:00 часа до 20:00 часа, на 1 януари догодина от 12:00 часа до 20:00 часа и 5 януари от 12:00 часа до 20:00 часа. Забраната за движение не се отнася за МПС, превозващи опасни товари, бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.

Определените паркинги са: “Ханче Клокотница”, “Трансгруп”, “Кямил парк” и “Шаллале”, “Голямата Гергана”, “Иляз парк”, “Руски паркинг” и “Генералово”.

Хасково Новини

Иранец се самозапали в Атина

Чужденец, за който се предполага, че е иранец, се самозапали днес в центъра на гръцката столица, предаде ИТАР-ТАСС.

Протестите, които не доведоха доникъде

/КРОСС/ Протестите срещу властта белязаха българската 2013-та, но не донесоха жадуваната смяна на системата. Правителството така и не се вслушва в това, което казват хората, констатира германският политолог Даниел Кадик. Равносметката на българските граждани от очакваното с големи надежди членство на страната им в Европейския съюз за съжаление е много печална. Доказателствата могат да се намерят в почти всичко, случило се в България през последните седем години, казва политологът Даниел Кадик, ръководител на софийското бюро на германската либерална фондация "Фридрих Науман". "Виждам промените от 2007-ма насам, но те не са към добро. Погледнете например свободата на медиите: в годините на европейското си членство България се срина с 50 места надолу и сега заема незавидната 87-ма позиция в света. Подобни констатации могат да се направят по отношение на сигурността на собствеността и на характеристиките на бизнес климата, където не само няма напредък, а напротив - наблюдава се влошаване. Същото може да се каже и за притока на чужди инвестиции, и за независимостта и ефективността на съдебната система. Българите вече разглеждат Европейския съюз не като шанс за развитие на страната си, а като място за спасение", смята германският политолог. Може да стане и по-лошо Според Даниел Кадик 2013-та е започнала многообещаващо

Даниел Асенов е боксьор №1 на България

Даниел Асенов е боксьор номер 1 на България за 2013 година. 16-годишният състезател, роден в Ямбол, е европейски шампион за юноши в категория до 50 кг. Той бе награден от президента на федерацията по бокс Красимир Инински, съобщиха от общита Тунджа. За номер 1 при жените бе определена 18-годишната Венелина Поптолева, световна шампионка в категория до 48 кг. Най-добър треньор е Борислав Бояджиев - селекционер на националния ни тим за младежи и юноши.  

Правителството даде мандат за проучвания за "Южен поток" край Варна

South Stream Transport ще изготви проучване за археологически ценности в горски терен в землището на Варна

    


British Airways първа в Европа разреши ползване на телефони на борда

Облекчаването на ограниченията ще донесе около 30 минути повече време за работа с устройствата

    


Правят данъчна ревизия на Борисов

Данъчна ревизия е започнала на бившия министър-председател и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Това обяви самият той в „Годината" на Дарик. „Имаше данъчна проверка за 5-годишен период. Тя показа, че всичко е изрядно. Затова сега ми възложиха данъчна ревизия от 2003 г., когато бях главен секретар на МВР", добави Борисов. Той обясни, че сега се налагало да си спомня за разходи отпреди десет години. „Сега събирам бележки за командировъчни, броят ми тухлите дори", каза още Борисов.  ...

Обама: законът за здравеопазването е най-големия провал за 2013

Барак Обама Снимка: EPA/БГНЕС

Най-голямата грешка за 2013 година е законът за здравеопазването. Tова заяви днес американският президент Барак Обама на последната за годината пресконференция на  управляващите демократи.

При равносметката си Обама изрази съжаление, че новата здравна реформа, станала известна като “Обамакеър”, не е заработила успешно през първите 6 седмици от създаването си, което е предизвикало проблеми при бъдещето ú разпространение. Една от най-очакваните последици на закона е, че от началото на 2014 г. всеки американец ще трябва да има здравна застраховка

Малко преди пресконференцията се появи нова грешка с онлайн системата за подновяване на здравните застраховки (healthcare.gov) и тя престана да работи.  Късно снощи  бе направена поредната промяна в “Обамакеър” – хората с прекратени здравни застраховки няма да бъдат наказвани, ако не успеят да ги подновят през следващата година. 

Американският президент започна пресконференцията с новината, че икономическата ситуация в САЩ се подобрява и тази динамика ще продължи и през 2014 година. Темповете на икономически растеж са най-високите за последните две години, безработицата е на петгодишния минимум, а ситуацията с бюджетния дефицит се е подобрила, отбеляза Обама. Освен това, САЩ произвеждат повече петрол на своя територия, отколкото купуват от други страни. Друго важен момент, според доклада на Обама, е, че стойността на медицинските застраховки, въпреки проблемите в реформите в здравеопазването, расте с рекордна скорост, отбеляза той. 

По отношение на достигнатите в Женева споразумения между „шесторката” и Иран, Обама подчерта, че „се е появила възможност да се отстранят предизвикателствата в областта на сигурността, с които САЩ се сблъскват в продължение на десетилетия, и да се направи така, че Техеран да не развива своята ядрена програма”. 

Обама отказа да отговаря на въпроси за възможността за помилване за беглеца и бивш сътрудник на спецслужбите Едуард Сноудън, срещу когото са повдигнати обвинения за шпионаж. Според него, Сноудън е нанесъл ненужна вреда на американското разузнаване. 

Относно провеждането на Олимпийските игри в Сочи през 2014 президентът Обама сподели: “Ние не правим разлики на база на сексуалната ориентация”. Барак Обама се присъедини към бойкота на Олимпиадата  заради приетия в Русия закон за забрана на пропагандата на хомосексуализма. За първи път от 2000 г. САЩ няма да бъдат представени от президента, вицепрезидента, бивш президент или първата дама.

Президентът демократ приключва петата си година на поста на държавен глава с най-ниския рейтинг на одобрение за периода, в който заема тази служба. 

Статията "Обама: законът за здравеопазването е най-големия провал за 2013" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Дядо Коледа и Снежанка акостираха с катер във Варна

Добрият старец зарадва децата на военнослужещите

    


Георгиева: Изборите през май - за и против евроинтеграцията

/КРОСС/Заради увеличаването на бедността в цяла Европа имаше протести през тази година и мнението навсякъде беше, че политиците не се справят и не са успели да намерят пътя на обединението за решаване на проблемите. Така българският еврокомисар Кристалина Георгиева коментира протестите у нас, които белязаха отиващата си 2013-та. В предаването „Годината" на Дарик тя изрази очакване, че 2014-та ще е година на политическото отрезвяване, на по-сериозна работа към това да се чуят гласовете на хората, да се разбере защо има толкова напрежение в Европа. "Ние знаем, че предстоящите европейски избори е много вероятно да не бъдат избори, в които се бори лявото и дясното, а в които да се борят тези, които са за повече интеграция в Европа, срещу тези, които са против повече интеграция, даже за дезинтеграция на ЕС и това са много сериозни теми", каза Георгиева. Като човек оптимист тя се надява, че има разбиране за това в колко критичен момент се намираме, не само защото излизаме от тежка криза, а защото светът се е променил. Еврокомисарят сподели впечатлението, че през последните години светът е станал по-динамичен, по-конкурентен, има много места по света, с които трябва да се съобразяваме по нов начин, а и "майката природа стана по-капризна". "В свят, който е по-динамичен и с повече рискове, печелят тези, които са по-обединени и с повече чувство за национална посока и консенсус", категорична е тя

Ислямският Лас Вегас

Бивш саудитски министър по въпросите на поклонничеството казва, че ежегодният Хадж е като 20 американски супербоула на един стадион, при което всичките два милиона зрители участват в играта. Затова Мека била в непрекъсната подготовка за това мащабно религиозно събитие - пред самия Хадж, по време на поклонничеството и веднага след него. 

Бивш саудитски министър по въпросите на поклонничеството казва, че ежегодният Хадж е като 20 американски супербоула на един стадион, при което всичките два милиона зрители участват в играта. Затова Мека била в непрекъсната подготовка за това мащабно религиозно събитие - пред самия Хадж, по време на поклонничеството и веднага след него.

"Левски" набра 76 хил. лева със "Синята Коледа"

Футболният "Левски" набра около 76 хиляди лева с кампанията си "Синята Коледа", които ще отидат за учредената наскоро фондация "Фонд 100 години Левски".

Първата кауза, за която ще се изразходят набраните средства е изграждане на терен за детско-юношеската школа на клуб.

Сините събраха около 36 хил. лева от търга на коледното си парти, на което бяха пуснати за наддаване капитанската лента на Станислав Ангелов от мача с ЦСКА за Купата на България в четвъртък и множество...

Татяна Дончева: Нужен е рестарт на системата и той минава през нова лява и дясна партии


Трябва да има съгласие и в ляво, и в дясно, и в център, че рестарът на политическата система е необходим и да се работи за нова Конституция. Новата политическа система е жалонирана от нова дясна и нова лява формация. Това заяви пред БНТ бившият депутат и вече бивш член на БСП Татяна Дончева.

Още през юли Дончева анонсира, че "до есента в лявото политическо пространство ще бъде създаден нов политически субект", а на сегашното ръководство на БСП предрече съдбата на Иван Костов. През...

Пиян шофьор отне живота на 55-годишен мъж

Пиян мъж предизвика катастрофа близо до село Златари, при която загина 55-годишният му спътник, съобщиха от полицията в Ямбол. Инцидентът е станал снощи около 22.20 часа. 28- годишният шофьор от Нова Загора загубил контрол над управлението автомобила „БМВ 520 и се преобърнал извън пътното платно. При инцидента на място е загинал пътуващият на предната дясна седалка 55-годишен мъж. Шофьорът е транспортиран в областната болница в Ямбол с диагноза комоцио и контузни рани по тялото, без опасност за живота. Пробата на водача за ...

Ходорковски ще се срещне със семейството си

/КРОСС/ Бившият петролен магнат и критик на Кремъл Михаил Ходорковски, който беше помилван от президента Владимир Путин след десет години в затвора, ще се срещне в Берлин с членове на семейството си. Освобождаването му предизвика моменталните реакции на световни лидери. Президентът на Съединените щати го възприе като положителна стъпка, заяви един от ключовите външнополитически съветници на Обама Бен Родс в специално интервю за ИТАР-ТАСС. Франция първа приветства помилването ма Михаил Ходорковски чрез съобщение на външното министерство на страната, в което окачестви амниситята като много добра новина. Министреството отбелязва със задоволство и прекратяването на съдебното преследване срещу 30-те активисти от "Грийнпийс". Френският президент Франсоа Оланд заяви преди дни, че няма да посети откриването на Олимпийските игри в Сочи заради нарушаване на правата на човека в Русия. Германия даде входна виза на Ходорковски при кацането му в Берлин вчера. Той пристигнал с частен самолет на консултанската фирма в областта на енергетиката "Бетерман" и е бил посрещнат от бившия министър на външните работи Ханс-дитрих Геншер, който е съдействал и за самолета. Геншер и Ходорковски са участвали заедно - 3 дни преди да бъде арестуван преди 10 години - на форум за правата на човека в берлинския хотел Адлон и са разговаряли. Германските гранични власти са били известени и днес той е получил входна виза на летището в Берлин

Две коли пламнаха за денонощие, едната изгоря напълно

Две коли са горели през изминалото денонощие. Пострадали хора няма, нанесени са само сериозни материални щети, съобщиха от варненската полиция. Единият автомобил, който е бил с газова уредба, е пламнал около 8:10 часа в петък в Девня. Огънят е унищожил колата. Причината за инцидента се изяснява. Другият автомобил – Лада Нива, се е запалил по време на движение. Неприятната случка се е разиграла около 20:10 снощи по пътя с. Кривина – Девня. Причината за инцидента е късо съединение.Огнеборците през последните 24 часа са гасили пожар в апартамент н...

Татяна Дончева напусна БСП

Тя е подала заявление за напускане преди 2 седмици

    


Златанова: Спасени са 237 млн. евро от рисковите пари по оперативните програми

Страната ни ще загуби 35 млн. евро, по голямата част от които са по ОП "Околна среда"

    


22 катастрофи са станали във Варна и областта през изминалото денонощие

22 пътни произшествия са станали във Варна и областта през изминалото денонощие. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна дежурният от КАТ – Варна. При всички инциденти са нанесени само материални щети и няма пострадали граждани. Сравнително спокойно е към този час движението по варненските улици.

Всеки втори има изменения на щитовидната жлеза

При всеки втори прегледан са установени различни видове изменения на функцията на щитовидната жлеза, сочат резултати от Кампанията за ранна диагностика на рак на щитовидната жлеза, която се проведе в София от 1 до 20 декември. 2591 жени и 387 мъже се възползваха от възможността за безплатна диагностика на щитовидната жлеза.

Какво ни казва докладът за прозрачността на Google?

Точно 3846 правителствени искания за премахване на политическо съдържание от сървърите си са получили Google. Това показват данните от публикувания ...

Жана e новият X Factor на България

Новият X Factor на България се казва Жана Бергендорф. След безапелационнoто си представяне във финалната вечер, тя зае първо място и остави след себе си Наско - на второ, и Ана-Мария - на трето място. Финалът на втория сезон на музикалното шоу беше изключително оспорван. Жана започна с А Little Party Never Killed Nobody, последвано от "настръхващ" дует с Любо на Purple Rain. Наско пък заложи на песента, която беше изпълнил при прослушванията за X Factor - Molly на Tyga. Не по-малко въздействащ беше дуетът му с Мария Илиева в изпълнен...

Новата здравна стратегия цели повече финансов контрол на средствата за здраве

Правителството одобри проекта на Национална здравна стратегия 2014-2020

    


DMX празнува рожден ден в България

На 19 декември точно в 14:00 хип хоп легендата DMX кацна на VIP терминала на летище София. Заради дългия полет, звездата не успя да празнува рождения си ден на 18 декември, но организаторите на концерта в София 359HipHop.com успяха да го изненадат със специално тайно парти в клуб Cubo. По време на пресконференцията вчера, DMX и мениджмънта му обявиха новата дата за София, а именно - 3 януари 2014 година. След всички проблеми - здравословни, правосъдни и т.н. DMX вече е в Европа и стартира своето турне. Всеки, закупил билет за някоя от предишните дати ще може да посети концерта на 3 януари със същия билет. DMX успя да даде първото си интервю в България в “Шоуто на Слави” по bTV. Предаването с негово участие беше излъчено на 20 декември от 22:30. Ето и повече информа...

Мексико позволи частни компании да добиват петрол и газ в страната

Мексиканският президент Енрике Пеня Нието подписа закон, който ще позволи частни компании да добиват петрол и газ на територията на страната, предаде БНР. Така се слага край на над 70-годишния държавен монопол в тази област. Досега в този сектор имаше право да работи само държавната компания "Петролеос Мехиканос" с намерение да се опазят ресурсите на страната от експлоатация от чужди компании. Президентът каза, че новите закони за енергетиката и други реформи са засили доверието към Мексико и затова рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" е повишила с една степен оценката си за Мексико на три пъти Бе плюс.

Roots Rock iT Reggae

На 27 декември oт 21:30 ч. Roots Rocket завихря екстремно снежно парти в горещ реге ритъм - ChristMassive Edition. Второто изданието на Roots Rock iT Reggae отдава респект на българската сноуборд сцена. Гореща точка е премиерата на видеото към песента 'Rise Up' с участието на Sen I, Digital Soul и Charoday. Парчето е официалeн саундтрак на българския сноуборд филм 'Rise Up', продуциран от Never Know Productions. Премиерата на филма за България беше в началото на ноември 2013, а на партито ще бъде представено и DVD изданието му. Студа ще разчупят с взривоопасна смес от live reggae Sen I alongside Kin Dread и b2b сета на Digital Soul и Charoday, които ще ни отведат в дълбоката рага-джунгла на безкомпромисната бас музика. Преди старта на лайфа в пудрата ще ни хвърли прожекцията на друг р...

Кое е най-доброто време за секс

Най-доброто време за секс се смята вечер или рано сутрин. "Няма никакви основания да се говори за стимулиране на умствените и интелектуалните способности с помощта на секса. Още Дарвин е забелязал, че всички животни заспиват след интимност. Основното въздействие на секса е отпускането и успокояването", твърди руският д-р на медицинските науки Михаил Корякин пред специализирания портал sex-news.ru. По думите му сексуалните контакти свалят стреса и подобряват настроението. Доказано е, че кратка сутрешна "гимнастика", съчетана с изблик на тестостерон и освобождаването на хормона на удоволствието (ендорфин) служат като естествен допинг и позволяват денят да започне с настроение.

Симона Халеп е Спортист на годината в Румъния

Признанието за Симона Халеп е резултат от анкетата на най-големия спортен вестник в страната "Газета Спортурилор", съобщи редакторът от изданието Луминита Паул. Победителката от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София е на върха на класацията с равни точки заедно с европейската шампионка на шпага Ана-Мария Брънза. Симона спечели първите си шест титли от турнири на Женската тенис асоциация - в Нюрнберг, Хертогенбош, Будапеща, Ню Хейвън, Москва и София, и завърши на рекордното за нея 11-то място в световната ранглиста. Напълно заслужено звездата от Констанца беше определена от WTA за най-прогресираща тенисистка за сезона, информира БГНЕС. Интересен факт за Халеп е, че тя има огромна гръдна обиколка - сутиен 34DD. Заради това румънката се подложи на операция за...

Закъснение на 14 влака в Северна България заради авария

От 06:00 часа е спряно напрежението в контактната мрежа в участъка между гарите Курило и Своге поради счупване на пантографа на пътнически влак № 20101 от София за Мездра в гара Реброво, предаде БГНЕС. По тази причина всички влакове, които преминават в участъка между гарите Илиянци и Своге, се движат със закъснение. До този момент общо 14 влака, които се движат и в двете посоки в този участък, пътуват със закъснение между 60 и 80 минути, съобщиха от БДЖ. Поради кражба на кабели от контактната мрежа движението на влаковете в участъка между гарите Казичене и Столник е прекъснато. Всички влакове, които по график се движат в този участък, са пренасочени по обиколен маршрут през гара Илиянци. Това обстоятелство утежнява ситуацията със закъсненията на влаковете поради допълнителното н...

Пунктовете по границата с Гърция ще отворят всички възможни трасета

От днес, след 17:30 часа, шестте пункта по българо-гръцката граница започват да работят при специален пропусквателен режим. Заради очаквания голям трафик преди празниците всичките трасета, по които могат да минават автомобили, камиони, микробуси и автобуси, ще бъдат отворени. „Направили сме анализ кога и как трафикът ще бъде засилен, и ще подсигурим допълнителен брой служители. Специалната организация на движението ще включва това, че ще работят максимален брой трасета. И шестте гранични пункта по границата с Гърция работят на нормален режим. Поради очакването засилване на трафика трасетата ще бъдат увеличени със служители, които да ги обслужват”, обясни комисар Бойко Божков - директор на Регионална дирекция „Гранична полиция” &ndas...

Юношите ни на Балканското по хокей в зала с победи

Юношеският национален отбор на България по хокей на трева започна с две убедителни победи участието си на Балканското първенство в зала, което се провежда в спортния комплекс на к.к. "Камчия". Родните състезатели победиха първо връстниците си от Македония с 6-2, а след това разгромиха и отбора на Сърбия с 13-1. Това ги поставя еднолично на върха в класирането след първия състезателен ден. Днес пред момчетата на Стефан Чавдаров предстои тежък сблъсък срещу сериозния отбор на Румъния, които направиха зрелищно 5-5 с фаворитите от Турция. "Радостен съм от победите и най-вече - спортно-технически. Има още какво да се желае, но като за първи мачове съм доволен от представянето на момчетата. В следващите два дни ни предстоят още по-сериозни мачове, но определено мога да...

Борисов: Правят ми данъчна ревизия

Започнала е данъчна ревизия на бившия министър-председател и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Самият той сподели това от ефира на „Годината" по Дарик радио, предаде Стандарт нюз. „Имаше данъчна проверка за 5-годишен период. Тя показа, че всичко е изрядно. Затова сега ми възложиха данъчна ревизия от 2003 г., когато бях главен секретар на МВР. Свършва ми данъчната проверка, започна ми данъчната ревизия. На мен, на всички мои близки, на всеки, който ми е казал „добър ден“ през годините", добави Борисов. „Сега събирам командировъчни, броят ми тухлите дори", каза още Борисов, като разказа, че сега му се налага да си спомня за разходи отпреди десет години. По темата за подслушването той посочи, че никога срещу хора от ДПС ...

Мъртвопиян шофира без книжка

Мъртвопиян без книжка е заловен снощи в Караджово, съобщават от полицията. 30-годишен от Болярци е подкарал БМВ с 3.74 промила. Шофьорът е без свидетеслтво за правоуправление, показва проверка направена около 22.30 часа. Същия ден около 3.30 часа на Асеновградско шосе е заловен още един пиян шофьор. 33-годишен от Асеновград се шофирал с 2.54 промила алкохол в кръвта. Срещу двамата мъже са образувани бързи полицейски производства....

Шопов: Успокоението е фалшиво, невидимите кризи в ЕС остават

/КРОСС/ Голяма част от европейските елити се отдадоха на едно фалшиво успокоение. Решението Европейската централнална банка (ЕЦБ) да може да интервенира неограничено на финансовите пазари сякаш беше магическата формула, която всички очакваха, за да могат да си отдъхнат, но не бих казал, че започнаха да се разрешават част от невидимите кризи в ЕС. Това каза за предаването „Събота 150" на БНР политологът Владимир Шопов по повод отиващата си 2013 година. Той посочи като такива невидими кризи икономическото разделение между Северна и Южна Европа, имиграционната политика, бежанската политика, политиката за отбрана на ЕС и др. Относно справянето с финансовата криза той каза: "В голяма степен ЕС вече прави това, което може да направи. Финансовата нестабилност, която се дължеше на неизвестността, на липсата на гаранции, че ще се помага на държавите, които изпаднат в затруднение, там ми се струва, че необходимото беше направено. За същинско - икономическия елемент може да бъде направено много малко на европейско ниво, по простата причина че ЕС няма средства, с които да го направи. На ниво ЕС ми се струва, че, като цяло, максимумът е направен." Политологът не бе категоричен, че България печели от следващия дългосрочен бюджет на ЕС, защото начинът, по който усвояваме европейските средства е неефективен. Евродепутатът Андрей Ковачев оцени годината като „бурна" в икономически план заради дебата за парите на ЕС до 2020 г

Днес идва астрономическата зима

Астрономическата зима (зимното слънцестоене) настъпва днес в 19:11 ч. българско време. В северното полукълбо зимното слънцестоене съвпада с най-краткия ден на годината - светлата част ще продължи едва 9 часа и 2 минути. От утре денят започва бавно да расте...
































Астрономическата зима (зимното слънцестоене) настъпва днес в 19:11 ч. българско време. В северното полукълбо зимното слънцестоене съвпада с най-краткия ден на годината - светлата част ще продължи едва 9 часа и 2 минути. От утре денят започва бавно да расте...

Пиян шофьор размаза колата си и уби спътника си

21-годишен мъж от кубратското село Беловец загина на място в тежка катастрофа, съобщиха от МВР-Разград.

Пътно-транспортното произшествие станало около 02.55 часа на 21 декември в самото село. Лек автомобил „Алфа Ромео 21-годишен мъж от кубратското село Беловец загина на място в тежка катастрофа, съобщиха от МВР-Разград. Пътно-транспортното произшествие станало около 02.55 часа на 21 декември в самото село. Лек автомобил „Алфа Ромео", управляван от И.М. на 25 години от Беловец, при движение с несъобразена скорост излиза от пътя и се удря последователно

Помага ли бойкот на олимпиадата в Сочи?

Новината дойде напълно изненадващо. Руският президент Владимир Путин освободи своя дългогодишен критик и враг Михаил Ходорковски и вчера той излезе от затвора. Ден преди това президентът заяви пред 1300 журналисти, че бившият собственик на петролната компания “Юкос” е подал молба за помилване и той ще я подпише.
Новината за предстоящото помилване Новината дойде напълно изненадващо. Руският президент Владимир Путин освободи своя дългогодишен критик и враг Михаил Ходорковски и вчера той излезе от затвора. Ден преди това президентът заяви пред 1300 журналисти, че бившият собственик на петролната компания “Юкос” е подал молба за помилване и той ще я подпише. Новината за предстоящото помилване

Протестиращият и протестите са „Политик“ и „Събитие“ на 2013 г.

Протест, Снимка: Сергей Антонов

Протестиращият човек е избран за”Политик на годината” в годишната класация на “Дарик”, а като най-важно събитие за 2013 г. са определени протестите.

Анкетата се провежда за 18-и път сред читателите и слушателите на Дарик, както и сред най-влиятелните медии у нас.

Сред останалите претендетни за “Политик на годината” бяха Ирина Бокова, генерален директор на ЮНЕСКО, еврокомисарят Кристалина Георгиева, премиерът Пламен Орешарски и президентът Росен Плевнелиев.

Според правилата на анкетата, в нея не могат да участват личности, които вече три пъти са били „ Политик на годината“. Това са Георги Първанов, Иван Костов и Бойко Борисов.

Събитията, които са събрали най-много гласове, бяха: покушението над Ахмед Доган; предсрочните избори; изборът на Неофит за Партиарх на Българската православна църква; войната в Сирия и бежанската криза, съобщават още от Дарик.

 

Статията "Протестиращият и протестите са „Политик“ и „Събитие“ на 2013 г." бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бербатов сменя "Фулъм" през зимния трансферен прозорец

Димитър Бербатов най-вероятно ще смени клуба си през зимния трансферен прозорец, съобщи Фокус. От Фулъм са наясно с желанието му да напусне и отложиха преговорите за нов договор с българския ас. При това положение Бербо ще може да преговаря свободно за преминаване в друг клуб още от 1 януари. 


В същото положение са и още няколко играчи в Димитър Бербатов най-вероятно ще смени клуба си през зимния трансферен прозорец, съобщи Фокус. От Фулъм са наясно с желанието му да напусне и отложиха преговорите за нов договор с българския ас. При това положение Бербо ще може да преговаря свободно за преминаване в друг клуб още от 1 януари. В същото положение са и още няколко играчи в

Бербатов напуска "Фулъм" през зимния трансферен прозорец

Димитър Бербатов най-вероятно ще смени клуба си през зимния трансферен прозорец, съобщи Фокус. От Фулъм са наясно с желанието му да напусне и отложиха преговорите за нов договор с българския ас. При това положение Бербо ще може да преговаря свободно за преминаване в друг клуб още от 1 януари. 


В същото положение са и още няколко играчи в Димитър Бербатов най-вероятно ще смени клуба си през зимния трансферен прозорец, съобщи Фокус. От Фулъм са наясно с желанието му да напусне и отложиха преговорите за нов договор с българския ас. При това положение Бербо ще може да преговаря свободно за преминаване в друг клуб още от 1 януари. В същото положение са и още няколко играчи в

Президентът все още няма доверие в кабинета

Росен Плевнелиев. Снимка: Сергей Антонов

Правителството не си е върнало доверието на президента, заяви пред „Дарик“ държавният глава Росен Плевнелиев.

„Това правителство може да е изгубило моето доверие, но то е избрано на база на демократични процедури и механизми. а аз съм се заклел в Конституцията и ще отстоявам демократичното развитие и устоите на нашата държава до последно. От тази гледна точка съм честен да кажа, че не се доверявам, но спазвам конституцията, работя и подкрепям всеки смислен проект“, каза Плевнелиев.

OFFNews припомня, че държавният глава оттегли доверието си в кабинета в средата на юни след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Във връзка с протестите, които бяха избрани от „Дарик“ за събитие на годината, а протестиращият – за човек на годината, Плевнелиев заяви, че с действията си се е опитал да покаже, че уважава всяка форма на протест. Той посочи, че никога не е делял гражданите на „протестиращи“ и „контрапротестиращи“.

“2013-a година е годината на гражданина, който от поданик стана гражданин. Огромната разлика е, че гражданинът има позиция, посочва проблемите, участва във взимането на решения и в контрола над тяхното осъществяване. Всеки българин искам да мине в този процес на голяма промяна. Това, че не политиците, а гражданите посочиха проблемите, дава силна легитимност”, каза Плевнелиев.

Той изрази надежда, че след като 2013-а е била година на “повдигнатите въпроси”, 2014-а ще бъде годината на “отговорните и правилни решения”. 

Във връзка с атаките по свой адрес, Плевнелиев заяви, че очаква те да продължат. Той намекна, че срещу него се води целенасочена кампания, която е започнала след реакцията му по избора на Пеевски за шеф на ДАНС.

„Аз бях първият и твърдя единственият български политик, който на 14 юни след шока и шоковата вълна, която заля всички в България, че един медиен магнат може да бъде поставен за председател на ДАНС, излязох и казах категорично мнението си”, коментира Росен Плевнелиев.

По думите му в основата на атаките срещу него стои медийната група на Пеевски.

По въпроса с бежанската вълна държавният глава заяви, че България не е била подготвена за такъв приток на имигранти.

„Натискът по нашите граници в август и септември е десет пъти над средностатистическото и очакваното. Също така обаче е вярно, че правителството е длъжно да действа бързо, адекватно и да се адаптира към бързо променящата се среда“, каза Плевнелиев и изрази задоволство, че на Консултативния съвет по национална сигурност, който бе свикан по темата, всички политици и управници са постигнали консенсус.

Статията "Президентът все още няма доверие в кабинета" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване