Търсят закопано оръжие за поръчкови убийства

Военни с металотърсачи преравят земята в старозагорското село Калояновец, след като там бе разкрит нелегален склад за оръжия, използвани за поръчкови убийства в Европа.  Закопаването на незаконни пушкала е патент на нелегалните оръжейници в Казанлъшко и разследващите предполагат, че има запаси на контрабандистите, скрити под земята. Военни с металотърсачи преравят земята в старозагорското село Калояновец, след като там бе разкрит нелегален склад за оръжия, използвани за поръчкови убийства в Европа. Закопаването на незаконни пушкала е патент на нелегалните оръжейници в Казанлъшко и разследващите предполагат, че има запаси на контрабандистите, скрити под земята.

Сантра хвали новата песен на Моисей Стойчев (видео)

Официалната премиера на новата песен на Моисей Стойчев, Павел и Декстър Официалната премиера на новата песен на Моисей Стойчев, Павел и Декстър "Последна вечер" беше преди дни. Часове преди това обаче певицата Сантра я публикува в социалната мрежа. Заедно с линка тя написа: "Мееега добрата песен! Нечовеци сте!"

Кои са победителите от конкурса за българска коледна песен „Коледна изповед"?

Завърши Първото издание на Конкурса за изпълнение на българска коледна песен „Коледна изповед" 2013, организиран от читалище „Братство 1869" гр. Кюстендил. В него взеха участие над 50 ученици от различни училища от област Кюстендил, които се състезаваха като индивидуални изпълнители и формации в 4 възрастови групи. Жури в състав: Светлин Кирилов - Председател и членове - Лили Александрова, Адела Харалампиева и Слава Соколова класира участниците в различните възрастови групи и категории, ка...

От 2 януари 2014 г се приемат заявления за намалена акцизна ставка върху газьола

Приемът на заявления за държавна помощ „намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първичното селскостопанско производство чрез използване на система от ваучери" започва от 2 януари 2014 г. и ще продължи до 3 февруари 2014 г., информират от областна дирекция "Земеделие" Кюстендил.Ваучерите са за определено количество гориво, което ще се определя индивидуално на база заявените площи за обработване и животни за отглеждане. От схемата могат да се възползват всички земеделски производители, регистрирани по Наредба 3 без значение от разм...

Орешарски: През 2014 година ще излезем от политическата нестабилност

Понижената перспектива по рейтинга ни от S&P всъщност се базира на растежа в периода 2010-2012 година, коментира премиерът

    


Днес е най-късият ден от годината

Днес настъпва астрономическата зима. Това ще се случи точно в 19.11 часа българско време. Днес е и най-късият ден от годината. Светлата част ще трае едва 9 часа и 2 минути.От утре денят започва бавно да расте.

Йовчев: България има късмет с премиера Орешарски

Цветлин Йовчев   Снимка: Сергей Антонов

„България има късмет с такъв министър-председател – изключително компетентен, балансиран човек, човек, който в момента съм се уверил в това, че той има моралните качества и задръжки във всяка една област. От тази гледна точка съм абсолютно убеден, че в такава кризисна ситуация имаме късмет с министър-председателя.“

Това заяви в ефира на „Дарик“ вътрешният министър Цветлин Йовчев по адрес на премиера Пламен Орешарски.

Вътрешният министър определи първите месеци от мандата си като „изключително тежък период“. По думите му двете най-сериозни предизвикателства са били протестите и бежанският поток.

Йовчев изтъкна, че чрез протестите обществото ясно е показало, че страната има много проблеми. Той заяви, че подкрепя правото на гражданите да изразяват позицията си чрез демонстрации, но подчерта, че протестите не трябва да пречат на останалите граждани.

Йовчев коментира, че протестите са променили спонтанния си характер, защото е имало подмяна на тезите.

„Протестът претърпя промяна. Мога да кажа, че първоначално протестът бе доста масов и определено бе спонтанен, и той се различаваше по това, че там виждахме хора, коиото бяха мирно протестиращи. Те се разграничаваха от всякакви форми на насилие и подпомагаха полицията да идентифицира провокатори. По-нататък, като че ли, стана някаква подмяна“, каза Цветлин Йовчев.

По думите му в момента протестът е организиран, но това „не е лошо“. Вътрешният министър за пореден път отказа да отговори на въпроса кой според него е организатор на протестите.

Бежанският поток

Йовчев даде положителна оценка за работата на МВР по справянето с бежанските потоци. Той обяви, че до момента на границата са задържани 11 500 нелегални имигранти. Според данните на МВР процентът, на незаловените бежанци, е малко под 1%.

Вътрешният министър обясни още, че от всички 11 500 имигранти в страната право на бежански статут имат близо 6000 души.

„Всички оценки на нашите европейски партньори са добри. В момента дори сме под нивата на миналата година, което е мнго сериозен успех“, посочи Йовчев.

Той коментира държавата е постигнала успех и на европейско ниво, защото е успяла да защити нуждите си, породени от засиления натиск по границата.

В коментар по зачестилите инциденти с имигранти Йовчев заяви, че българите по принцип не са ксенофобски настроени, но напрежението в обществото се използва, за да се провокира агресия.

„Българите не са ксенофобско общество като цяло, но към момента поради редица обстоятелства, включително и страха, и опасението от тези хора, които идват, че могат да представляват заплаха, но и в резултат на политически процеси, има много натрупана агресия в обществото, нетърпимост и омраза. Това са предпоставки, тази нагласа може да бъде насочена в тази посока. Трябва да се разкаже другата история за тези бежански потоци“, каза Йовчев.

Йовчев не знае дали оттеглянето на Пеевски е минус за ДАНС

„Аз не го познавам. Не мога да ви кажа, виждал съм го веднъж или два пъти. Не мога да кажа, че го познавам в такава степен, че да преценя неговите качества. Реакцията, която беше, беше формирана на основата на очаквания какво би правил Делян Пеевски в ДАНС. Не мога да преценя до каква степен са реални твърденията, основани на информация, която по един или друг начин е разпространявана или интерпретирана“.

Това бе отговорът Йовчев по въпроса: „Съжалявате ли, че не работите с Делян Пеевски като шеф на ДАНС?“

Статията "Йовчев: България има късмет с премиера Орешарски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Марк Уолбърг: Ди Каприо ме ненавиждаше

Момчето, което от уличен хулиган се превърна в звезда, позира за корица

    


Китай обвини Япония във военна експанзия

Ходът ще увеличи регионалното напрежение

Преглед на печата, събота, 21 декември

СЕГА: Преразходът на болниците е скочил двойно за три месеца Почти половината от преразхода на болниците, който е около 140 млн. лв., е натрупан...

Светият синод ще разгледа документите от избора на Варненски митрополит

На свое заседание днес от 10:00 ч. Светият синод ще разгледа документите от състоялия се във Варна на 15 декември епархийски избор за нов Варненски и Великопреславски митрополит. На него бяха избрани двамата кандидати - Знеполският епископ Йоан и Мелнишкият епископ Серафим.

“Фулъм” не бърза с договор за Бербатов

Димитър Бербатов, изглежда, ще може да се договори с друг клуб още на 1 януари за свободен трансфер през лятото.


Опцията става все по-актуална, след като мениджърът на “Фулъм” Рене Мюленщайн отложи преговорите за удължаването на контракта. Холандецът обяви, че такива разговори засега не са приоритет, въпреки че в тима има няколко основни играч Димитър Бербатов, изглежда, ще може да се договори с друг клуб още на 1 януари за свободен трансфер през лятото. Опцията става все по-актуална, след като мениджърът на “Фулъм” Рене Мюленщайн отложи преговорите за удължаването на контракта. Холандецът обяви, че такива разговори засега не са приоритет, въпреки че в тима има няколко основни играч

Данъчните погнаха Иво Прокопиев

Данъчните погнаха бизнесмена Иво Прокопиев, семейството и фирмите му. Инспектори са започнали 11 ревизии в началото на тази седмица. Служителите на Националната агенция за приходите проверяват финансовото състояние на Прокопиев по искане на прокуратурата заради сигнали за данъчни нарушения и престъпления, пише "Преса". Ревизиите ще обхванат 5 + 1 години назад, както е по закон. Проверяват се цялата "Икономедиа" АД ( издател на "Капитал". "Капитал Daily" и "Дневник"), фондация „Капитал", съпругата Галя Прокопиева, Иво Прокопиев и няколко фирми о...

Зам.-главният прокурор потвърди, че Чакъра е взривен

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов потвърди, че междинните резултати от ексхумацията на трупа на Тодор Димов-Чакъра показват, че осколките са проникнали в тялото отзад. Това изключва версията за самовзривяване, категоричен бе Сарафов.

126 журналисти са загинали в цял свят през тази година

През тази година 126 журналисти и различни служители в медиите са загубили живота си. Това се казва в доклад на Международния институт за сигурността на медиите (INSI), предаде БГНЕС. И през 2013 година Сирия остава най-опасното място в света за журналистите, се казва още в документа на INSI. В него се уточнява, че 105 журналисти са загубили живота си през 2013 година. През този период рязко се е увеличил и броя на отвлечени и изчезнали журналисти. В Сирия през последните 12 месеца са убити 19 представители на медиите. Най-малко 18 местни и чуждестранни журналисти се водят за изчезнали в тази близкоизточна държава. В доклада на INSI не се уточнява, кой е отговорен за убийствата и отвличанията в Сирия - правителствените сили или т. нар. бунтовници. След Сирия най-опасното място ...

Камерън заплаши да блокира новите членки на ЕС

Дейвид Камерън заплаши да попречи на кандидатките за членство в ЕС, освен ако не се въведе по-стриктен имиграционен контрол, пише британският вестник Daily Mirror. Шокиращата заплаха на британския премиер дойде след напрегната среща на върха в Брюксел между лидерите на страните членки. Камерън твърди, че някои имигранти злоупотребяват с правото си да работят във всяка страна от ЕС, за да получават социални помощи и облаги. Той заяви, че „мащабната миграция” на източноевропейци е бедствие и че трябва да бъде спряна, преди да бъдат допуснати нови членки. Турция, Македония, Сърбия, Албания и Босна и Херцеговина се надяват на членство в ЕС, но Камерън каза, че „това няма да се случи, освен ако всички се съгласят” на условията му. Той добави: &bd...

Слънчево, със слаб вятър

Сутринта на много места в Дунавската равнина и в отделни райони на Южна България ще има мъгла. Над останалата част от страната ще преобладава ясно и слънчево време. Още сутринта ще задуха слаб запад-северозападен вятър, в Северна България до умерен и мъглите ще се разсеят. Температурите слабо ще се повишат - сутрешните ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните - предимно между 6 и 11 градуса, за Добрич около 8 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца. Над планините времето ще се за...

Времето днес - слънчево и топло

Съботата ще бъде слънчева. Още сутринта ще задуха слаб запад-северозападен вятър, в Северна България до умерен и мъглите навсякъде ще се разсеят. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 6° и 11°, в София - 6°-7°. 

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца... Съботата ще бъде слънчева. Още сутринта ще задуха слаб запад-северозападен вятър, в Северна България до умерен и мъглите навсякъде ще се разсеят. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 6° и 11°, в София - 6°-7°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца...

Слънчево и топло време днес

Съботата ще бъде слънчева. Още сутринта ще задуха слаб запад-северозападен вятър, в Северна България до умерен и мъглите навсякъде ще се разсеят. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 6° и 11°, в София - 6°-7°. 

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца... Съботата ще бъде слънчева. Още сутринта ще задуха слаб запад-северозападен вятър, в Северна България до умерен и мъглите навсякъде ще се разсеят. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са предимно между 6° и 11°, в София - 6°-7°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца...

Камерън заплаши с вето върху разширяването на ЕС

Дейвид Камерън заплаши да попречи на кандидатките за членство в ЕС, ако не се въведе по-стриктен имиграционен контрол.

Откриват ледената пързалка

Ледената пързалка започва да работи от днес  в центъра на Пловдив. Откриването е в 10.00 часа на площад "Централен" срещу Военния клуб. Това място ще събира малки и големи, които могат да се забавляват като карат кънки, колкото време поискат. Съоръжението ще работи до 22.00 часа  всеки ден  до началото на месец март, уточниха за Дарик радио от фирмата, стопанисваща пързалката. Цената за ползване  е 5 лева с включен наем за кънките, които могат да се ползват неограничено време в рамките на един ден. Тези, които имат собствени кънки ще заплащат 4...

ЕС потвърди, че започва преговори със Сърбия за присъединяване на 21 януари

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой потвърди официално решението на лидерите на ЕС да започнат преговори за присъединяване със Сърбия. "Потвърждавам, че преговорите със Сърбия ще започнат на 21 януари", каза Ван Ромпой след двудневна среща на върха на ЕС.

Каква е цената на руските милиарди за Украйна?

Украинският президент получи от Кремъл общо към 20 милиарда долара: Русия ще изкупи украински евробондове за 15 милиарда и още малко над 5-6 милиарда ще осигури на Украйна 30-процентният отбив в цената на руския газ.

На какви отстъпки е склонила тя срещу безпрецедентния заем? Властите мълчат. По молба на президента Янукович руският лидер Владимир Путин отмени традиционната пресконференция след подобни срещи. Формално Русия прави подарък, без да получи нищо в замяна - нито гаранции, че Украйна ще влезе в Митническия съюз (по израза на Путин “въпросът дори не бе обсъждан”), нито официално и публично спиране на украинската евроинтеграция, нито гаранции, че украинската газотранспортна система ще мине под руски контрол.

Медиите разпространиха полуофициална информация, че Русия се “презастрахова” срещу вероломството на украинската власт. В новите газови споразумения се посочвало, че цената на руското гориво ще се одобрява всяко тримесечие. Така че реши ли Украйна пак да изиграе Русия, ще може отново да вдигнем цената на газа. А и 15-те си милиарда Киев няма да получи наведнъж - до края на годината Москва ще прати само 3 милиарда. Другото - после.

Какво се ангажира да прави “после” самата Украйна? Казва ли ти някой. Протестиращите на Майдана са убедени, че Янукович е склонил най-сетне да поведе страната си към Митническия съюз. Щял да я вкара там не от раз, а постепенно. Тоест Киев ще сключва с Москва необходимите споразумения поетапно, по едно-две всяка година. И малко по малко, без да плаши никого, властта ще изпълни своя план да включи Украйна в “единното евразийско пространство”. Което не било огласявано по молба на Янукович, та да не засили тази вест дейността на Майдана.

Въпросната версия е доста популярна в Киев, но има и други.

Бившият говорител на “Нафтогаз Украйна” Валентин Землянски потвърждава, че с тримесечното преразглеждане на цените “Русия се е застраховала срещу неадекватни действия на украинското ръководство”. Той обръща внимание, че “бяха отблъснати опитите на “Газпром” да натрапи с допълнително споразумение фиксирани обеми на консумирания газ”. “А в договора няма механизъм за плащане на недовзетите количества. Нито в новото споразумение”, изтъква експертът, добавяйки: “Няма и никакви посредници, нищо че разправя страхотии опозицията у нас”. И обобщава: За момента новите газови договорености между офиса на Янукович и Кремъл изглеждат симпатично, но “от време на време естествено ще изплува по някой гаф”.

А има и данни, че все пак е определен задължителен обем на купувания газ - 33 милиарда кубика годишно.

Според Тарас Березовец, президент на Berta Communications, при посещението си в Москва Янукович е склонил да продаде на Русия няколко “стратегически предприятия”. Може би и газотранспортната система на Украйна, за да може Москва да се откаже от твърде скъпоструващото изграждане на “Южен поток”. При това експертът не изключва в новото украинско правителство (Киев очаква все пак промени в кабинета) да влязат “руски агенти на влияние”.

Според Виктор Небоженко, политолог и икономист, заемите и евтиният газ ще бъдат платени от Украйна с отказ от Енергийната харта на Евросъюза. Така ще може да се преговаря за продажба на газотранспортната система.

Експерти предполагат също, че Киев може да се е простил с независимата си външна политика. Казват, че Янукович най-вероятно е приел условие, изискващо Украйна винаги да съгласува с Кремъл геополитическите си движения. Пожелае ли Киев отново асоциирано членство в ЕС, на преговорната маса ще трябва да седнат едновременно и Путин, и Янукович, и ...

Швейцария иска да се превърне в цифровия сейф на света

Франс прес

Хранилищата на данни в Алпите. Илюстрация: фирмен блог

Електронен шпионаж, скандал, свързан с Агенцията за национална сигурност… докато американските технологични компании са обвинявани в сътрудничество с тайните служби, в Швейцария компаниите за съхранение на данни преживяват истински наплив на клиенти и имат амбицията да се превърнат в цифров сейф на света.

Това ще стане възможно благодарение на старите бункери на швейцарската армия, построени под Алпите по времето на Студената война, от които властите се отказват малко по-малко.

Като например бункерът, разположен близо до Атингхаузен, в сърцето на Швейцария. Истинско убежище на Джеймс Бонд. Неговият адрес е таен код за джи пи ес. Бункер с площ 15 000 квадратни метра, който вече е в ръцете на швейцарската компания Делталис, която ръководи там от 2011 г. център за съхранение на информационни данни, който за момента се помещава само на 600 квадратни метра.

“Когато влязох там за първи път, ме обхвана такова вълнение”, казва един от ръководителите на компанията Делталис Анди Рейнхард.

Разположен на 200 метра във вътрешността на гранитна планина и на 1000 метра под върха й, защитаван от 4-тонни стоманени врати, типични за противоядрени убежища, този бункер е бивш генерален щаб на швейцарската армия.

Само 12 души работят в този огромен лабиринт от коридори и по стените човек може да намери стари военни карти от Студената война. В бункера има и огромни басейни, в които се събират подземни води. За да се влезе в него, процедурата е дълга. Първо, човек оставя личната си карта, следва идентификация чрез венозен сензор, която е много по-надеждна от проверката на пръстовите отпечатъци, накрая се преминава през специална кабинка. След това човек се озовава пред противоядрена врата, която гледа към дълъг коридор, чиито вълнообразни стени от бетон напомнят стените на пещера. В края на коридора, в който човек се чувства сякаш се е озовал във футуристичен свят, надзираван от камерите, има безупречно чист коридор, врата, бяла стая, в която се намира компютърната техника, която работи непрекъснато.

Тези машини съхраняват и актуализират постоянно цифровите данни на всяко физическо или юридическо лице, което иска да запази копие от данните и информациите си в случай на компютърен или електрически срив, земетресение или терористично нападение. Данните трябва да бъдат защитени от външни щети и от всякакъв риск от външно проникване.

В ерата на компютърния шпионаж 55-те центъра за данни в Швейцария, независимо дали се намират в някоя равнина или в някоя планина, извличат полза от имиджа на Швейцария на сигурна и стабилна страна.

Разкритията за американската система за кибернетично следене, които от юни насам прави Едуард Сноудън, бившият консултант на АНС, показаха, че интернет гигантите като Фейсбук, Гугъл, Скайп и Яху са предавали данни за потребителите си на американските разузнавателни служби.

“Мога да кажа две неща по въпроса. В качеството ми на европейски гражданин намирам за невъобразимо това, което правят американците. Второ, всичко това е от полза за нас, защото то утрои нашия бизнес за много кратко време”, казва Кристоф Ошвалд, един от ръководителите на Маунт 10, която предлага също центрове за съхранение на данни под Алпите, наречени Форт Нокс и съхраняващи дори данните на швейцарския парламент.

“След скандала с АНС, всичко това е фантастично. Няма нужда да обяснявам на клиентите защо трябва да плащат”, допълва Ошвалд.

В Швейцария, където личните данни са ценно благо, според федералните власти, нещастието на едните прави щастието на другите.

Същата констатация ...

Празничният българин

ГОЛЯМА част от българите живеят само за празниците – щом мине Коледа, почват да пресмятат колко почивни дни ще им дадат за Трети март. А след Трети март заживяват с мисълта за Гергьовден. 
Традицията повелява българските празници да бъдат чествани в домашна обстановка. Домакинът става рано и даже се изкъпва, дори да не е събота. След това си ГОЛЯМА част от българите живеят само за празниците – щом мине Коледа, почват да пресмятат колко почивни дни ще им дадат за Трети март. А след Трети март заживяват с мисълта за Гергьовден. Традицията повелява българските празници да бъдат чествани в домашна обстановка. Домакинът става рано и даже се изкъпва, дори да не е събота. След това си

Бавария разстила червен килим пред квалифицираните си емигранти

Франс прес

Баварската кралица на бирата
27-годишната германка Франциска Сиртл вдига наздравица, след като е избрана за първата Баварска кралица на бирата в Мюнхен. Снимка: ЕПА/БТА

Богатата германска провинция Бавария, която има крещяща нужда от квалифицирана работна ръка, се опитва да привлече обратно германците, установили се в чужбина, чрез програма, доста театрално назована “Завръщане в Бавария”.

“Бавария иска да върне най-квалифицираните си кадри и разстила пред тях червен килим”, обобщава интернет-сайтът на инициативата, създадена миналата година и финансирана от регионалното министерство на икономиката, което не дава информация какъв бюджет е отделило за програмата.

От офисите си в Мюнхен тримата служители, движещи програмата, организират дискусии и конференции в страните с висока концентрация на преселили се германци - Швейцария, Австрия, САЩ и Австралия. За отбелязване е, че в 34-те страни от ОССЕ живеят общо над 3 милиона германци.

Целта на тези “баварски вечеринки” в Осло, Торонто или Сидни е да се възхваляват пред инженери и компютърни специалисти - рядка стока на германския трудов пазар - преимуществата на провинцията с най-ниска безработица в страната (3,5 процента през ноември) и да се мотивират “кандидатите за завръщане”. На срещите винаги има брецели, наденички и бира.

“Предоставяме също персонални консултации, а също помощ при търсенето на работа и адаптирането в Бавария”, казва Керстин Дюбнер-Ге, която ръководи програмата. Предлаганите услуги включват още свързване с потенциални работодатели, както и съдействие при избора на училище, при административните формалности или за намиране на работа на съпруга или съпругата на кандидата. Един-двама “завръщащи се” седмично

“На седмица имаме средно един или двама кандидати, които подписват договор за работа”, уточнява със задоволство г-жа Дюбнер-Ге, обработила “неколкостотин досиета”.

Един от тези кандидати е Грегор Лихтфус, имунолог, прекарал шест години в Мелбърн. Сега той е сключил договор с баварско предприятие. Лихтфус е ползвал услугите на “Завръщане в Бавария” главно за да получи “информация и съвети за условията за кандидатстване, да добие представа за актуалните възнаграждения, за всичко, до което нямаш достъп, когато не си на място”.

Само за германските малки и средни предприятия недостигът на квалифицирана работна ръка, много осезаем в Бавария и в съседен Баден-Вюртенберг, струва над 30 милиарда евро годишно, както показа наскоро изследване на консултантската компания “Ърнст енд Янг”.

Многобройни са инициативите, чиято задача, в по-голяма или по-малка степен, е да облекчат това положение, като се опитват да интегрират младежите, които не се справят добре в училище, улесняват майките да се върнат на трудовия пазар или се обръщат към запаса от испански или италиански младежи, на които липсват перспективи в родината. Изборът на друг живот

Случаят на Лихтфус не е такъв. “Нищо не ме привличаше специално в Бавария. Най-важното за мен беше да отида там, където ми се представя интересна възможност”, разказва той, подчертавайки, че не би се поколебал да напусне отново страната, ако намери по-добри условия другаде.

Мотивацията за завръщане си има граници: напускайки Германия някои хора избират съвсем друг живот. Такъв е примерът със семейство Кафка, които от две години са се установили в Мелбърн заедно с трите си деца.

“Сега нашето семейство живее тук”, казва бащата Андреас, специалист по компютърна сигурност, хвалейки процъфтяващата образователна система, спокойния ритъм на живота, плажовете на Южния пасифик и вкусните агнешки котлети на скара.

“За да ни накарат да тръгнем, ще е нужно супергениално предложение със солидна заплата, поемане на всички разходи по преместването, на разходите за частно училище, ...

Днес да почерпят

Проф. Анелия Мингова, юрист, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", бивш член на Висшия съдебен съвет, депутат в 39-ото и 40-ото НС от ПГ на НДСВ.

Благой Георгиев, футболист, става на 32 г.

Бойко Кръстанов, актьор, 26 г.

Никола Абаджиев, председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, 71 г. Проф. Анелия Мингова, юрист, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски", бивш член на Висшия съдебен съвет, депутат в 39-ото и 40-ото НС от ПГ на НДСВ. Благой Георгиев, футболист, става на 32 г. Бойко Кръстанов, актьор, 26 г. Никола Абаджиев, председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, 71 г.

Информационна война се разгаря в Украйна сред масовите протести

Асошиейтед прес

Събореният паметник на Ленин в Киев. Снимка: бигмир

От началото на масовите протести срещу правителството в Украйна преди около месец властите и опозицията водят информационна война. И двете страни имат интерес да се демонизират взаимно, а опозицията се стреми също да поддържа протестния дух.

Причините за противоречивите изявления се коренят и в постсъветската култура “говори каквото искаш”, в която много политици се стремят да упражняват правото си на свободно слово, което беше забранено в СССР, но рядко им е била търсена отговорност за това.

Ето един поглед към някои от най-необичайните изказвания и действия по време на противопоставянето, предизвикано от решението на президента Виктор Янукович миналия месец да замрази връзките със Запада и вместо това да се обърне към Москва, както и от прилагането на силови мерки срещу протестиращите по време на полицейската операция на 30 ноември.

ГЕЙ БРАКОВЕ

През последните месеци промосковските лобисти изпъстриха Киев с афиши, които предупреждават украинците за предполагаемите ужаси, с които ще се сблъскат, ако страната им се обвърже по-тясно с Европейския съюз, включително загуба на работни места, ръст на цените и гей бракове. В събота министър-председателят Микола Азаров заяви на проправителствен митинг, че безвизовият режим с ЕС ще настъпи само след като Украйна легализира гей браковете. “Готово ли е обществото ни за това?”, попита Азаров. Десетките хиляди присъстващи отговориха с отекващо “не”. Скоро след това посланикът на ЕС заяви, че блокът от 28 страни се обявява против дискриминацията на хомосексуалистите, не в подкрепа на еднополовите бракове.

ФАЛШИВ СТУДЕНТСКИ ЛИДЕР

Миналата седмица Янукович посети кръгла маса, на която представители на правителството, опозицията, духовенството и гражданското общество обсъждаха решения на политическата криза. Но студентският лидер на преговорите, който твърдеше, че представлява хилядите студенти, които лагеруват от седмици на мразовития Площад на независимостта в Киев, или Майдана, всъщност беше член на младежкото крило на партията на Янукович. Притиснат от журналисти да обясни, Дмитро Левин заяви, че “На Майдана се случва студентска анархия”.

КАНДИДАТИ КЛОНИНГИ

Жителите на Киев, които се канеха да пуснат гласовете си за опозиционния кандидат Юри Левченко на частичните парламентарни избори в неделя, бяха посрещнати от изненада: в списъка имаше трима кандидати с една и съща фамилия. Издигането на така наречените “кандидати клонинги” в списъците за гласуване е стратегия, широко използвана от специалистите по връзки с обществеността в постсъветските страни. Тя има за цел да обърка гласоподавателите и да ги подтикне да гласуват за неправилния кандидат. “Просто се опитват да измамят гласоподавателите”, заяви пред АП Левченко, член на опозиционната националистическа партия “Свобода”. В крайна сметка Левченко загуби от кандидата на правителството.

ПОДДЪРЖАЙТЕ НАДЕЖДИ У ЗАПАДА

Дори и след като правителството обяви, че замразява преговорите за подписване на търговско и политическо споразумение с ЕС, Янукович и неговата администрация продължиха да настояват, че прекъсването е само временно и продължиха да дават обещания да го подпишат много скоро. Същевременно Киев правеше опити за преговори с Москва, като подчертаваше значението на силните връзки с гигантския си съсед на изток. Само няколко часа след като върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън се срещна с Янукович в Киев, за да получи уверения за мирно решение на кризата, той изпрати хиляди полицаи от силите за борба с безредиците, за да се опита да разчисти със сила протестите на площада. В Брюксел търпението се изчерпваше. Комисарят по разширяването Щефан ...

Български ром е най-големият производител на дини в Европа

Български ром от добричкото село Пчелино е най-големият производител на дини у нас, а и в Европа. 32-годишният Евгени Янков има свои бостани върху 1400 дка, а е запалил по този бизнес и съпруга на сестра си, който обработва още 700 дка. Така Евгени реално отглежда дини върху умопомрачителните 2100 декара. За сравнение в Европа за голям бостанджия Български ром от добричкото село Пчелино е най-големият производител на дини у нас, а и в Европа. 32-годишният Евгени Янков има свои бостани върху 1400 дка, а е запалил по този бизнес и съпруга на сестра си, който обработва още 700 дка. Така Евгени реално отглежда дини върху умопомрачителните 2100 декара. За сравнение в Европа за голям бостанджия

Имигрантите са неизбежни и добре дошли за икономиката

Ограниченията за получаване на британски социални помощи от имигрантите са класически случай на мерки, които са прекалено ограничени и прекалено закъснели, смята влиятелният британски вестник “Телеграф”. Премиерът Камерън е прав да твърди, че обществото е притеснено от възможността мигрантите да идват в страната, за да се възползват от нашите обществени услуги и система за социални помощи. Прав е и да ограничава това, което те биха могли да получат, категоричен е вестникът.

Но мнозина гласоподаватели имат лоши спомени за неизпълнени обещания, напомня “Телеграф”. Политически ограниченията очевидно са замислени с цел да спечели отново подкрепата на хора, които сега поддържат Британската партия за независимост, и да се смекчи гнева на онези консерватори, които призовават за открит конфликт с ЕС. Практически обаче мнозина се съмняват в способността на правителството ефикасно да контролира положението, пише вестникът. “В крайна сметка, отворената граница си е отворена граница”, обобщава “Телеграф”.

Страховете от имиграцията са неоснователни, твърди от своя страна вестник “Индипендънт”. Дебатите в британското общество придобиват все по-ксенофобска окраска, но реалността е, че чуждестранните работници са полезни за Великобритания, а проучванията не са категорични, не е ясно дали те ще пристигнат като “приливна вълна, или като малко поточе”. “Предположението, че има риск Великобритания да бъде залята от имигранти, особено от такива, които разчитат на социални помощи, просто не е вярно”, заявява категорично вестникът.

Културната интеграция, достъпът до нископлатена работа и напрежението за социалната сфера наистина може да са проблем, признава влиятелното издание. Дискусия по това може да има. “Но капитулацията на премиера пред слабоинформираното групово мислене, която придава достоверност на тезата, че имиграцията струва скъпо на Великобритания, докато всъщност вярно е тъкмо обратното, не е основата, от която да започнем” този дебат, добавя изданието. Великобритания печели от работата, която имигрантите извършват и данъците, които плащат. “Ако има вълна, която може да залее Великобритания, то това е вълна от страх и глупост”.

На ползата от имигрантите набляга и “Хералд Скотланд”, който призовава да се разсъждава какво всъщност цели кампанията срещу имиграцията. Имигрантите в момента произвеждат 2 на сто от британския БВП и решават проблема със застаряващото население. Решенията на демографския проблем са две - или британците да започнат да имат големи семейства, или да се приемат имигранти. А шотландското население застарява по-бързо от английското, подчертава вестникът.

Пристигането на полски имигранти донесе много ползи за Шотландия, без да се появява каквото и да е расово напрежение, подчертава изданието. “Имигрантите неизменно са обвинявани, че носят престъпност. Но според Лондонското училище по икономика в районите с високо равнище на имиграция във Великобритания е имало спад на престъпността и насилието. Имигрантите от ЕС освен това използват здравната система по-малко, отколкото самите британци - макар че за това не се пише в британската преса, добавя “Хералд Скотланд”.

“Лицемерието усложнява проблема с моралното възмущение от мигрантите от ЕС”, подчертава изданието. Точно консервативни премиери като Маргарет Тачър са подтикнали ЕС да продължи с разширяването през 80-те и 90-те години.

През 2014 година обаче ще има още нападки срещу мигрантите преди европейските избори през юни. Както либерали, така и консерватори са уплашени от Британската партия на независимостта. Свободното движение е едно от условията за британското членство, което премиерът Камерън е обещал да “предоговори”. Ако не успее, предполага се, че ще призове Великобритания да напусне ЕС на референдум за членството на страната в ЕС през 2017 година, прогнозира “Хералд Скотланд”.

БТА

Новакът в групата на "горещите"

Kia Cee'd GT е нахаканият нов служител в офиса, който тепърва ще се доказва

    


Новакът в групата на "горещите"

Kia Cee'd GT е нахаканият нов служител в офиса, който тепърва ще се доказва

    


Обещано: Догодина излизаме от политическата нестабилност

"Има по-сериозни въпроси за задаване от "Кой?", смята Орешарски

    


Астрономическата зима настъпва тази вечер


Астрономическата зима (слънцестоене) настъпва тази вечер в 19:11 ч. българско време. В северното полукълбо зимното слънцестоене съвпада с най-краткия ден на годината и съответно най-дългата нощ.

Въпреки настъпването на зимата синоптиците не прогнозират снеговалежи. Сутрешните температури днес ще са между минус 5° и 0°, в София - минус 4°, максималните - предимно между 6° и 11°, в София около 6°-7°.

Над Черноморието през деня ще бъде слънчево. Ще духа слаб...

Голямата игра на газопроводите

Франс прес

Страни, в чиито недра има колосални находища от природен газ, многонационални компании, които се конкурират за износа на тази манна и бунтовници, заели позиции по пътищата на транзита: от Централна Азия до Индия геополитиката на тръбопроводите се активизира с приближаването на изтеглянето на западните сили от Афганистан.

Това е един от най-амбициозните проекти в света - да се свържат газовите находища в Централна Азия с подконтиненталната част на Индия.

След изтеглянето на съветските части от Афганистан в края на 80-те години на миналия век американската компания Unocle и аржентинската Bridas си счупиха зъбите, опитвайки се да построят тези магистрални трасета в римейк на “голямата игра”, известната битка от 19-ти мек между Русия и Великобритания за контрола върху този стратегически район.

Пламъкът на очаквания газопровод обаче никога не е загасвал истински. И днес, година преди силите на НАТО да се изтеглят от Афганистан, зад кулисите се развихрят все повече игри за строителството на TAPI (съкращение от Turkmenistan-Afghanistan-Pakistan-India) - газопровод с дължина 1700 километра, свързващ газовите находища в Туркменистан с Индия, минавайки през Афганистан и Пакистан.

Пакистан и Индия отчаяно търсят енергия, за да гарантират икономическия си растеж, а Афганистан, който няма ресурси, би могъл да спечели стотици милиони долари от правото на транзит през територията му.

“Афганистан е мост между Централна Азия и подконтиненталната част на Индия и този проект е първият пример, доказващ тази негова позиция”, със задоволство отбелязва Абдул Джалил Джумриани, генерален директор на афганистанския петролен регулатор.

Трите заинтересовани страни вече подписаха договори за доставки на газ с туркменистанските власти. “Топката вече е в полето на Туркменистан”, който през идните месеци трябва да представи на трите страни партньорки списък с компаниите, с които той ще бъде готов да изгражда тръбопровода, подчерта Джумриани.

Кой обаче ще се съгласи да инвестира най-малко 7,6 милиарда долара за газопровода, който преминава през нестабилните Афганистан и Пакистан?

Американските гиганти Chevron и ExxonMobil, малайзийската Petronas и британската British Gas вече заявиха интереса към строителството на този газопровод в замяна на дългосрочни такси за транспортиране, съобщиха информирани източници.

Тези групи обаче биха могли да осребрят участието си и да поискат от Туркменистан нещо повече от дялови участие в разработването на находищата и производството на газ.

Остава да се разбере какво Туркменистан ще приеме да даде на тези чуждестранни компании и какви ще бъдат гаранциите, които ще поискат подкрепящите ги страни особено САЩ. А те са по-благосклонно настроени към TAPI, тъй като са враждебно настроени към втория проект за регионален газопровод - IP (Iran-Pakistan), чиято цел е да свърже Иран и Пакистан.

Иран-Пакистан - американската вода в газа?

Иран отбеляза по-рано тази година края на изграждането на своя участък от IP - проект на стойност 7,5 милиарда долара, който трябва да свърже газовото находище Южен Парс с Южен Пакистан.

Действие, към което Вашингтон не скри отрицателното си отношения. Държавният департамент подчерта, че “има други дългосрочни решение, за да се отговори на енергийните потребности на Пакистан” и че Исламабад има по-скоро “интерес да избягва каквито и да било дейности, подлежащи на санкции”.

“TAPI и IP са съвместими, защото енергийните ни нужди са по-големи от обема на двата проекти, взети заедно”, коментира високопоставен служител от пакистанското министерство на петрола. Единствената пречка е, че Пакистан, който няма пари, все още не е започнал строителството на своя участък от газопровода с ...

Посрещаме астрономическата зима с топло време

Максимални температури между 6 и 11 градуса днес

    


Къде са добрите?

Възходът на джихадистите и задълбочаващата се верска вражда поставят Запада, който подкрепя сирийските бунтовници, в трудно положение

Как да постъпиш, когато “партията”, която си подкрепял, загуби влияние? Това е въпросът, който си задават западните поддръжници на Сирийската национална коалиция (СНК) - организацията, която претендира, че представлява основната политическа опозиция и нейното въоръжено крило, съставено от нездраво свързани бунтовнически групировки, познато като Свободната сирийска армия. В самата Сирия тези относително умерени групировки губят позиции пред други фракции, особено пред джихадистите. В резултат на това американското и европейските правителства са в затруднение.

Докато джихадистите стават все по-силни, някои западни държавници започват тихичко да препоръчват повторно сближаване със сирийския президент Башар Асад. Други пък мислят, че единственият останал ход е да се работи съвместно с преданите ислямисти, които не приемат екстремистите, но въпреки това отказват да бъдат част от коалицията, която досега Западът подкрепя. С наближаването на преговорите, които трябва да започнат на 22 януари в Женева, западните правителства още се чудят кои военни фракции да подкрепят. “Не съм сигурен докъде сме стигнали”, казва западен дипломат, ангажиран с подготовката на конференцията.

Непосредствената причина за тази бъркотия е ръстът на подчинените на Ал Каида структури в Сирия. Ислямската държава в Ирак и Леванта (ИДИЛ), най-безскрупулната от всички групировки, разви дейността си в северната и източната част на Сирия, друг клон на Ал Каида - “Джебхат ан Нусра” - също процъфтява.

Това предизвика тревога в западните столици и сред сирийците, които мърморят, че екстремистите могат да се окажат дори по-лоши от режима, използващ изтребители, варелни бомби и химически оръжия срещу цивилни. С Русия и Иран твърдо зад гърба си, Асад остана непоклатим.

Така само една несвързана с Ал Каида опозиционна групировка остана с действителна мощ - новата коалиция от седем силни ислямистки групировки, наречени “Ислямски фронт”. Сред тях са Ахрар аш Шам, голяма салафитска дружина, “Армията на исляма”, която обединява групировки, действащи около столицата Дамаск. Фронтът се разграничи от военното крило на Сирийската национална коалиция, оглавявано от дезертиралия бригаден генерал Салим Идрис. Той се разграничи и от ИДИЛ.

Западните политически лидери обаче не са сигурни как да се отнасят с “Ислямския фронт”. Членовете на СНК го обявиха за твърде консервативен и недемократичен, но въпреки това се опитаха да изградят връзки с него. Американските дипломати поддържат контакти с него, но Западът като цяло внимава да не се сближават прекалено, понеже бойците му са отговорни за брутални нападения по религиозни причини срещу цивилни алауити в сирийския крайбрежен район - дом на религиозната общност на Асад.

Западът показа притеснението си на 11 септември, когато американски и британски високопоставени служители обявиха спирането на доставките на несмъртоносно оборудване за сирийските бунтовници в Северна Сирия, след като “Ислямският фронт” превзе няколко бунтовнически бази и складове за оръжия край турската граница, принадлежащи на СНК. Два дена преди това Разан Зейтунех, адвокатка със светски възгледи, станала известна покрай мирните протести срещу режима преди две години, бе отвлечена от кантората си, вероятно от групировка от фронта.

Сега западните правителства изглеждат по-загрижени от джихадистката заплаха, отколкото от свалянето на Асад и режима му. Оттук и идеята, лансирана от ветерани на американската дипломация като Райън Крокър, че да се разговаря с Асад не е най-лошият възможен ход, още повече, че Западът вече си партнира с него по премахването на неговия химически арсенал.

Не е ясно кой в ...

Забравените от войните в бивша Югославия

Франс прес

Мирослава Никич бе на седем години, когато избяга със семейството си от ужаса на войната през 90-те години в Хърватия в бежански център край Белград. Двайсет години по-късно Мирослава още живее там, далеч от родната си страна, която обърна страницата и се присъедини към ЕС.

“Семейството ми избяга от Хърватия през 1991 г., загубихме всичко”, разказва Мирослава. “Оттогава съм тук, където следвах, където се омъжих и родих трите си деца.” “Домът” й се състои от две стаи, по 12 квадратни метра всяка, в състоящ се от бараки лагер, известен с името Кърняча, на няколко километра от центъра на Белград. Отначало тя живеела в едно помещение, след което се сдобила с още една след отпътуването на бежанци.

Над двайсет години от избухването на конфликтите, съпътствали разпадането на бивша Югославия - в Хърватия 1991-95 , в Босна 1992-95 и в Косово 1998-99 , Сърбия е приютила най-голям брой от бежанците в региона. Тя е обвинена, че е главният виновник за етническите прочиствания, които имаха за цел да увеличат територията й, но много сърби трябваше да избягат от бившите югославски републики, където бяха малцинство.

От общо над 86 000 души със статут на бежанци в страните от бивша Югославия, Сърбия е дала подслон на над 66 000 по данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците. Без да се смятат 200 000 сърби, избягали от Косово и които имат статут на разселени лица, защото Сърбия не признава обявената през 2008 г. независимост от Прищина.

Въпреки че имат сръбско гражданство и правото да работят, те трудно могат да си намерят работа в страна, чиято икономика е опустошена, и където безработицата достига 24 прроцента. Без работа, те не могат да напуснат лагера, защото няма с какво да плащат наем. В разгара на кризата в бивша Югославия Сърбия прие 566 275 бежанци. В същия момент в бивша Югославия имаше 3,7 милиона бежанци и разселени лица. Бежанците бяха разпръснати между 14 центъра из Сърбия.

Четири бивши югославски републики предвиждат с помощта на Върховния комисариат на ООН за бежанците да затворят своите лагери до 2017 г. “Сърбия, Хърватия, Босна и Черна гора решиха да намерят решения … има воля тази глава да бъде затворена по достоен начин … защото тези, които остават, за жалост са най-уязвими”, отбеляза Винсънт Кочетел, директор на Бюрото на Върховния комисариат за Европа. Решенията според него са или завръщане на бежанците в родната им страна, или трайно настаняване в държавата, която ги е приела.

Някои не предвиждат да се върнат в страната си. “За мене не е възможно да се върна в Хърватия, членовете на семейството ми, които останаха там, бяха убити. Всичко, което искам, е да си намеря работа в Сърбия и да остана тук”, настоява Мирослава. “Хората не може да бъдат принуждавани да се връщат, някои от тях са силно травматизирани, има хора, които нямат нищо, за да се върнат”, уточни Кочетел.

Милутин Живкович, на 54 години, който е избягал от Сува река в Косово през 1999 г. с жена си и петте си деца, вече няма никаква надежда да се върне. “Имотите ни бяха изгорени, унищожени, вече нямаме никого, не можем да се върнем в Косово”, каза той с остър тон. Повечето от тези бежанци имат чувството, че са “невидими”, каза Винсент Кочетел.

В центъра на Кърняча старите бараки, в които живеят бежанците, са издигнати върху ...

Доган събрал елита на ДПС в сараите си, но без реч

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган традиционно събрал министри, депутати и висши партийци на коледно парти в т.нар. Боянски сараи в четвъртък вечерта, пише "Труд" по информация от присъствали на тържеството.

Преглед на печата - 21 декември

"Стандарт": Реформаторите с коалиция Реформаторският блок прерасна в коалиция, след като пет партии подписаха споразумението за формирането й. Парафи под документа сложиха Меглена Кунева за ДБГ, Радан Кънев за ДСБ, Корман Исмаилов за "Свобода и достойнство", Божидар Лукарски за СДС и Николай Ненчев за БЗНС.

Светият синод гледа документацията за избор на Варненски митрополит

На свое заседание от 10:00 ч. днес Светият Синод ще разгледа документацията по проведения на 15 декември Епархийски избор, на който бяха излъчени двамата кандидати за Варненски и Великопреславски митрополит - Знеполският епископ Йоан и Мелнишкият - Серафим. Предвижда се утре да се проведе финалният избор, при който един от двамата духовници да бъде избран за наследник на покойния Дядо Кирил. Ако Епархийският избор обаче бъде касиран по време на заседанието, митрополит утре няма да бъде избран, подчертават от Светия Синод. Каноничният избор веч...

Тероризмът никога няма да триумфира, отсече Камерън

"Локърби е най-кървавият атентат, извършван във Великобритания"

    


Орешарски свиква министрите преди Коледа

Министрите от кабинета "Орешарски" се събират днес за последното си заседание за тази година преди Коледните празници. Дневният ред е дълъг както винаги и съдържа 29 точки.

АЕЦ „Белене" и евроизборите сред темите на пленума на БСП

БСП ще проведе заседание на Националния съвет на партията. Очаква се редица теми да бъдат засегнати на пленума - темата за АЕЦ „Белене", договорите с "Уестингхаус" и за газопровода „Южен поток". Освен това националният съвет ще обсъди стъпките, които да предприеме преди евроизборите през май. Очаква се да бъдат раздадени конкретни задачи за подготовка преди вота, както и да бъде обсъдена дата за Конгреса на БСП.  ...

АЕЦ "Козлодуй" работи нормално

Няма проблеми с пети блок на АЕЦ "Козлодуй" след вчерашното аварийно спиране на реактора. От централата обясниха, че е имало проблем с охлаждането на един от генераторите, но той не е в ядрената част на блока. Проблемът е локализиран и е оправен, като няма опасност от изтичане на радиация. Повредата няма да попречи на нормалното подаване на ток към мрежата през празниците т.е. няма опасност някои домакинства в страната да останат без ток, уверяват от АЕЦ "Козлодуй" пред Нова телевизия. За случая е уведомена Агенцията за ядрено регулиране. 6-ти блок работи със 100% от мощността си.

Жестоките затвори на Русия

В руските наказателни лагери не се зачитат никакви права. Робски труд, тежки побоища, заплахи за живота - всичко това е преживял бившият мениджър на концерна "Юкос" В. Переверзин, който прекара седем години в затвора. "В наказателния лагер често се питаш дали си в лагер или в лудница. Понякога там се организират фестивали на певчески хорове. Представете си го само! Убийци, изнасилвачи, истински опасни престъпници, които премерват силите си в... хорово пеене. Отпред са се настанили надзирателите с пагони на раменете, които слушат изпълнението и дават оценки. Съвършено шантава работа!" Така звучи част от описанието на Владимир Переверзин за делника в руските затворнически лагери. Самият той е прекарал седем години в четири различни лагера. От февруари 2012 бив...

300 хил. коли се махат от София по празниците

До края на тази седмица се очаква поне 300 хил. автомобила да излязат от София, предаде Нова телевизия. Засиленият трафик логично се обяснява с предстоящите коледни и новогодишни празници. Засега трафикът все още не е натоварен, но още от вчера големи колони автомобили "украсиха" изходите на София. Експерти изчисляват, че при най-интензивните моменти от трафика ще се стигне до следната ситуация - по 500 автомобила в минута ще напускат София. 

Бербатов е все по-близо до трансфер

"Фулъм" не демонстрира усилия за подновяване договора на бившия ни национал. По всичко личи, че Димитър Бербатов ще може да преговаря за трансфер или през следващия месец, или през лятото. Опцията става все по-актуална, след като мениджърът на "Фулъм", Рене Мюленстийн, отложи преговорите за удължаването на контракта. Холандецът обяви, че такива разговори засега не са приоритет, въпреки че в тима има няколко основни играчи, чиито договори изтичат през юни 2014г. Освен на Бербатов, изтичат договорите и на Йоргос Карагунис, Филип Сендерос, Стив Сидуел, Алекс Качаниклич, Аарън Хюз, Деймиън Дъф - все титуляри, които през януари могат да водят разговори с други клубове за свободен трансфер. "Важни са следващите 3-4 седмици на терена - отхвърли темата Мюленстийн....

Vodafone поема контрола над Kabel Deutschland

Британците ще наложат смени и в мениджърския екип на компанията

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване