Стрелба срещу резиденцията на посланика на ФРГ в Атина

Неизвестни лица откриха огън рано тази сутрин срещу резиденцията на германския посланик в Атина, намираща се в столичното предградие Халандри, нанесени са материални щети, съобщи полицейски източник.

Осемгодишно патагонче в "Реал" и "Барса"

Осемгодишно чудо отива в “Реал” (Мадрид) и “Барселона” през януари. Клаудио Габриел Нансуфил ще тренира седмица на “бялата” база и още толкова в каталунската школа. Грандовете ще наддават пред мама и дядо за детето с потенциал на гений, което си няма татко.
Двата колоса харесаха аржентинчето от клип в “Ютюб”. Първото видео се появи през август 201 Осемгодишно чудо отива в “Реал” (Мадрид) и “Барселона” през януари. Клаудио Габриел Нансуфил ще тренира седмица на “бялата” база и още толкова в каталунската школа. Грандовете ще наддават пред мама и дядо за детето с потенциал на гений, което си няма татко. Двата колоса харесаха аржентинчето от клип в “Ютюб”. Първото видео се появи през август 201

30 декември в историята

1699 г. — С указ на император Петър I в Русия е въведено летоброенето от Рождество Христово. 1703 г. — При земетресение в Токио загиват около 37 000 души. 1853 г. — САЩ купуват от Мексико южната част на Аризона и Ню Мексико. 1877 г.

И Сорос залага на възстановяването на испанския строителен сектор?

Носят се слухове, че милиардерът е купил 3% от строителната компания FCC

    


Нов атентат във Волгоград, този път е взривен тролейбус

В неделя атентатор се самовзриви на железопътната гара във Волгоград; загинаха 16 души

Нов атентат във Волгоград, този е взривен тролейбус

В неделя атентатор се самовзриви на железопътната гара във Волгоград; загинаха 16 души

Нов атентат във Волгоград, този път в тролейбус

В неделя атентатор се самовзриви на железопътната гара във Волгоград; загинаха 16 души

Бизнес климатът и лихвената статистика приковават вниманието през седмицата

От НСИ очакваме и информация за цените на производител в промишлеността

    


Преглед на печата от 30 декември


Държавно управление

Труд

Нов контрол в болниците и електронна здравна карта
Екшън планът с реформи е от голямо значение, защото без него НЗОК няма как да разчита на 94-те млн. лв. от излишъка си

Спецекип погва продажните магистрати
Звеното трява да докаже ефективността на модела

Политика

24 часа

БСП още няма план кога и как да се вдига данъкът за богатите
Бареков обвини левицата в кражба на идеи

162 000...

Втори терористичен акт във Волгоград погуби още 15 души (обновена)

Втори терористичен акт в руския град Волгоград отне живота на 15 души и рани още 23, предаде ИТАР-ТАСС. Атаката е била извършена срещу тролейбус, от който след взрива е останала само металната рамка, а в съседните къщи са попаднали стъкла. Взривът е бил с много голяма мощност. Възможно е бомбата да е била заложена във вътрешната част на превозното средство. Експлозията е настъпила на улица Качинцев в район Дзержински. От едната страна на улицата има пазар. Линейки и екипи на бърза помощ оказват помощ на пострадалите и ги извозват до болниците в града. Ранените са получили изгаряния и тежки наранявания. Според данни на ИТАР-ТАСС, в болници са били приети 23 души, като сред тях има и бебе на една годинка. Експлозията е избухнала в район, в който работят 450 души. Очевидци съо...

Житие на света мъченица Анисия

Св. Анисия била родом от гр. Солун. Тя била надарена с всички земни блага. Родителите й били добри, благочестиви и твърде богати, проявявали големи грижи за нейното възпитание, и тя от детство обикнала Бога повече от всичко на света. С радост изучавала Неговия закон, усърдно се стараела да изпълнява Неговата воля. Нейният ум и красота били необикновени; тя бързо напредвала във всички науки и родителите й на могли да се нарадват на дъщеря си.  Но още от ранна младост Анисия преживяла голяма скръб: тя се лишила от добрите си родители. След смъртта им тя останала едничка наследница на грамадното имение. Паднало й се насметно количество всякакви богатства: имоти, пари, златни и сребърни съдове, многоцветни облекла, украсени със злато и бисери. Но това богатство не радвало Анисия, а я...

Актуална пътна обстановка в цялата страна

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура "(АПИ). Температурите са в интервала от - 8 С° до + 5 С°. Времето над страната е предимно облачно. Вятър духа в района на Банкя. Дъжд вали в Самоков. Пътните настилки са сухи, на места мокри, частично заснежени и заледени, почистени и обработени. Намалена видимост поради мъгла: - до 50 м в област Кюстендил и в района на Обзор, Слънчев бряг, Ришки проход, Оряхово, Скравена, Омуртаг, Антоново, Хасково, Тополовград, път I-6 (област Сливен) и Хитрино. - до 100 м в областите Видин, Разград и Русе и в районите на Г. Тошево, Менгишево, Никола Козлево, Каолиново, Миланово, Веселиново, Р. Димитриево, Гривица, Българене, Оряховица, Люляк, Любеново, Гурково, Тро...

ДКЕВР решава дали ще има по-евтин ток от Нова година

На закрито заседание днес, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще решава дали да намали цената на тока от 1-ви януари, предаде БГНЕС. Ако намалението на тока бъде прието, от сряда нощната тарифа ще поевтинее с 10%, а дневната – с 1%. Електроразпределителните дружества са против предлаганото понижение. По техни сметки поевтиняването на нощната тарифа ще ги принуди да работят на загуба. На заседанието в петък председателят на ДКЕВР Боян Боев съобщи, че през първите три месеца на 2014 година ще се анализират възможностите за намаляване на цената на природния газ. Боев съобщи, в началото на следващата година предстоят изчерпателни одити в трите електроразпределителни дружества. "Дали сме си срок от 4 месеца за извършване на одитите, ако се налага този...

Бобева: Чиновници да плащат за щети на държавата

Персонална административна отговорност ще носи всеки чиновник, заради когото е заведено дело срещу държавата. Идеята е на вицепремиера Даниела Бобева, която председателства Съвета за административна реформа към МС. Предложението ще залегне в стратегия, която кабинетът ще трябва да одобри скоро. Все още не е ясно какви точно ще се санкциите. Вероятно ще бъдат глоби, които ще се достатъчно солени, за да спрат чиновническото безхаберие. Бобева е обезпокоена, че има много граждани, които съдят държавата както у нас, така и в Съда в Страсбург заради грешки на бюрократи. За 2012 тези дела са над 6000, припомня "Преса". По-голямата част от тях са заради бавно правосъдие и дискриминация.  

Снежни топки

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви

Добринка Петкова ни Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви Добринка Петкова ни

Пореден взрив във Волгоград, 10 загинали

Взрив в тролей само ден след вчерашния атентат на жп гарата

Как по-бързо да се сдобиете с бебе

Все повече двойки имат репродуктивни проблеми, а тенденцията в световен план е те да се увеличават. Трудно е да се изясни точно какви са причините. Според лекарите става въпрос за съвкупност от редица фактори - замърсена околна среда, нездравословен начин на живот, прекарани заболявания, генетична обремененост. Все повече двойки имат репродуктивни проблеми, а тенденцията в световен план е те да се увеличават. Трудно е да се изясни точно какви са причините. Според лекарите става въпрос за съвкупност от редица фактори - замърсена околна среда, нездравословен начин на живот, прекарани заболявания, генетична обремененост.

Видео: Новините в 100 секунди


 Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

ДКЕВР определя окончателната цена на тока

Поредното намаляване на цените на тока за тази година се очаква да бъде решено на закрито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране днес, последния работен ден за годината.

Според предварителните планове на енергийния регулатор, от догодина токът за бита трябва да поевтинее с 1% за дневната тарифа и 10% за нощната.

Реално намалението на сметките на потребителите обаче ще бъде минимално – между 1-2%, смятат експерти от бранша. За малките фирми също ще има намаление с 1,5 на сто на тока през деня и десет на сто през нощта.

Това е трето намаление на цената на електричеството през тази година, като предишните две бяха взети през март и през август. И трите решения се вземат при различни председатели на енергийния регулатор.

Експерти от бранша предупредиха, че с политиката по намаляването на цените на тока се дебалансира системата, което ще се върне като бумеранг към потребителите с шоково увеличение в средата на следващата година./КРОСС/

 

 

Прогноза за времето - 30 декември

Преди обяд ще е предимно слънчево, но по поречието на Дунав мъглата ще се задържи почти през целия ден. Минимални температури от минус 4° до 1°. Около обяд от запад ще се появи висока облачност, която до края на денонощието ще обхване цялата страна.

Даниел Смилов: Очертани бяха червени линии, които никоя власт не трябва да прекрачва


"Дневник" направи отново анкета сред политолози, социолози, икономисти и наблюдатели за тенденциите, скандалите, изненадите, уроците на 2013 г. Всички мнения може да намирате и в специалната тема "Годината". Прогнозите им за 2014 четете след Нова година. Днес публикуваме оценката на политолога Даниел Смилов. 

Какво не Ви изненада през 2013 г.?

- Задълбочаващата се криза на партийната система. Основните политически партии – ГЕРБ, БСП и ДПС – продължиха да губят доверие и...

Волгоград: "Втори ден .... гинем"

Втори атентат в града, жертвите са 15: "Картината е ужасяваща"

    


Нов взрив във Волгоград, този път в тролейбус

Десет души загинаха при експлозия в тролейбус във Волгоград.

Данните от САЩ и Китай ще ангажират пазарното внимание през седмицата

Търговията до голяма степен ще остане вяла на фона на посрещането на новата година

    


Извънредно: Нов атентат във Волгоград! Поне 10 убити в тролейбус

Волгоград/КРОСС/ Преди минути руски медии съобщиха, че в тролейбус във Волгоград е избухнал силен взрив. По предварително данни са убити 10 души, а още толкова са ранени. На мястото на взрива работят спасители. Според местното следствие, най-вероятно се касае за нов атентат. Очевидци споделят за огромно количество представители на полицията и “Бърза помощ”. Очаквайте подробности!    

Най-горещите световни пазари на имоти през 2013

Компанията Knight Frank класира най-бързо растящите пазари на имоти

    


Неврохирург: Ако Шумахер беше без каска, щеше да умре

Легендарният пилот от "Формула 1" удари лошо главата си, след като падна при спускане със ски

Състоянието на Шумахер е критично, той е в кома

Легендарният пилот от "Формула 1" удари лошо главата си, след като падна при спускане със ски

Състоянието на Шумахер - критично

Легендарният пилот от "Формула 1" удари лошо главата си, след като падна при спускане със ски

Спенс за Криско: Идолът на малките е плява

Рапърът оплю младия си колега в "Кисело диско"

    


Модни тоалети, расли в саксия

Дами в кошнички, нагиздени като букет. Мода от живи цветя, от треви, листа, лиани и клони - е, това могат да сътворят само в Колумбия. Цветното шоу се повтори за седма година и е посветено на защитата на природата.Но екологията остава на заден план пред майсторлъка на дизайнерите, които показаха в Кали богати рокли и корсети, плътно ... Дами в кошнички, нагиздени като букет. Мода от живи цветя, от треви, листа, лиани и клони - е, това могат да сътворят само в Колумбия. Цветното шоу се повтори за седма година и е посветено на защитата на природата.Но екологията остава на заден план пред майсторлъка на дизайнерите, които показаха в Кали богати рокли и корсети, плътно ...

Мъгла по пътищата и проходите – затруднен трафик

Иначе пътищата в страната са проходими при зимни условия

    


Шумахер е в критично състояние, паднал на глава, докато карал ски

Седемкратният световен шампион във Формула-1 Михаел Шумахер изпадна в кома, след като падна на главата си докато карал ски със сина си в курорта Мерибел. Той е ударил главата си в скрит под снега камък. Травмата е тежка, въпреки че е носел каска. По първоначални данни Шумахер има мозъчен кръвоизлив и се намира в критично състояние. Той бе транспортиран с хеликоптер в Муте, а след това в Гренобъл. Седемкратният световен шампион във Формула-1 е претърпял неврохирургична операция. Немските медии съобщават, че в момента на хоспитализирането му той вече е бил в безсъзнание. В момента до него се намира семейството му. Очаквайте подробности.

Синът на Ивайло Захариев играе със сърничка

Деветмесечният Филип седи на двора, а до него е сърничка, която идва да го помирише. Такава снимка пусна във фейсбук актьорът. Тя е направена в ранчото на негов приятел, където Ивайло и семейството му гостуват. Актьорът скоро ще се завърне на малкия екран - четвъртият сезон на Деветмесечният Филип седи на двора, а до него е сърничка, която идва да го помирише. Такава снимка пусна във фейсбук актьорът. Тя е направена в ранчото на негов приятел, където Ивайло и семейството му гостуват. Актьорът скоро ще се завърне на малкия екран - четвъртият сезон на "Под прикритие" тръгва на 19 януари по БНТ

Фондацията, която получи 157 000 евро от Ангел Бончев, връща парите

Фондацията “Утре за всеки”, която получи 157 000 евро дарение от бившия президент на футболния клуб “Литекс” Ангел Бончев през 2008 годна в замяна на свободата си и тази на своята съпруга Камелия, по настояване на неговите похитители, ще върне сумата. След няколко дела и обжалвания Върховният касационен съд реши, че фондацията, която се бори срещу рака на гърдата, трябва да върне парите. Мотивът на магистратите е, че средствата са дадени под натиск, а не по собствено желание на бившия футболен шеф. “Утре за всеки” е осъдена да плати и над 15 000 лева държавни такси по делото, както и над 6000 лева адвокатско възнаграждение. Преди съпругата си Камелия, която по ирония почина точно от рак на гърдата, самият Бончев също стана жертва на отвличане.

Банковата сметка на “Утре за всеки” беше посочена от похитителите на Камелия за превод на откупа, след като неправителствената организация рекламираше дейността си по борба с рака на гърдата по телевизията. По нелепа случайност от рак на гърдата се разболя самата Камелия Бончева, спасена с парите за “Утре за всеки”. По-късно тя почина.

От фондацията не отричаха, че Бончев е дарил парите. След като Камелия бе пусната на свобода от “Наглите”, от “Утре за всеки” заявиха, че биха върнали парите само при “форсмажорни обстоятелства” – от земетресение до промяна в законодателството.

Фондацията обаче оспорваше, че е направил това под натиск. Ключов момент за решаване на делото бе, че всички съдебни инстанции приеха, че дарението е направено на 29 юли 2008 г., а не на следващия ден, часове след освобождаването на Камелия.

От “Утре за всеки” опонираха, че парите са пристигнали при тях едва на 1 август, т.е. след като Камелия вече е била на свобода. В хода на делото обаче бе доказано, че преводът е нареден от Бончев на 29 юли в 17,26 часа, но банката работи до 17,30 ч и затова парите не са преведени в същия ден. Най-важни се оказаха свидетелствата на треньора на младежкия национален отбор по футбол Михаил Мадански, който заяви пред съда, че Бончев е бил много изплашен и го помолил за помощ.

“Брат, ако можеш, помагай, защото на мен ми отрязаха пръстите, но нея може да убият, трябва бързо да намерим пари”, заявил Бончев на Мадански.

Така фондация “Утре за всеки” трябва да върне 157 000 евро на Ангел Бончев. Никой от неправителствената организация не беше открит за коментар./КРОСС/

 

 

 

Топливо АД с 8,7% поскъпване на акциите след покупка в Казахстан

Придобити са 50% от Рама Петролеум Казахстан, като то търгува с втечнен газ пропан-бутан

    


Трима загинали при ПТП-та

18 са ранените през изминалото денонощие

    


Пътищата - частично заледени

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

БДЖ пуска още вагони за потока от пътници до Йордановден

Това се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на хората

    


Златото отново се търгува над 1 200 долара за троуйнция

Жълтият метал изгуби ролята си на сигурно убежище срещу системен риск през 2013 г., коментират експертите от Societe Generale

    


Най-горещите пазари на имоти през 2013 г.

Глобалната консултантска компания Knight Frank за поредна година определя най-бързо растящите пазари на имоти в света

    


И днес няма да има сняг

Днес преди обяд ще е предимно слънчево. Около обяд от запад ще се появи висока облачност, която до края на денонощието ще обхване цялата страна. Максимални температури в повечето райони ще са от 7° до 12°, а в районите с мъгла, по-ниски – от 2° до 5°. В София минималната ще е -2°, амаксимална 9-10 °. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи „Фокус”. През по-голямата част от деня ще е почти тихо, но след обяд в Североизточна България ще се появи до умерен вятър от север-севроизток.  Над Черноморието времето ще е с разкъсана облачност, временно и значителна. В северните райони ще се появи до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 7° до 1...

Втори терористичен акт във Волгоград погуби още десет души

Втори терористичен акт в руския град Волгоград отне живота на десет души и рани още толкова, предаде ИТАР-ТАСС. Атаката е била извършена срещу тролейбус, от който след взрива е останала само металната рамка. Взривът е бил с много голяма мощност. Експлозията е настъпила на улица Качинцев в район Дзержински. От едната страна на улицата има пазар. Линейки и екипи на бърза помощ оказват помощ на пострадалите и ги извозват до болниците в града. След като заявиха, че взривът е терористично нападение, руските следователи откриха наказателно разследване, поясни говорителят на разследващия комитет Владимир Маркин. Междувременно, руските власти отвориха гореща линия за обаждания във връзка с терористичната атака срещу тролейбуса. Броят на загиналите при вчерашния атентат достигна 17 души, а най...

Васко Василев посреща Нова година в самолета на път за Дубай

Как са празнували Коледа и какви подаръци са намерили под елхата си ще разкажат Ернестина Шинова и Андрей Слабаков в Как са празнували Коледа и какви подаръци са намерили под елхата си ще разкажат Ернестина Шинова и Андрей Слабаков в "Преди обед", предаването на Десислава Стоянова и Александър Кадиев днес. В студиото ще бъде и Росица Кирилова. Тя ще каже за концертите си и какви нови песни ще направи през следващата година. Оксана Хорват-Станчева ще каже

Петролът се завърна над границата от 100 долара за барел

Поскъпването e стимулирано от все по-добрите икономически новини от САЩ

    


Безплатен вход за НИМ в последния работен ден от годината

Посетителите ще могат да разгледат златните съкровища на България

    


Представянето на България на футболната сцена през изминалата година

Безспорно през изминалата година почитателите на българския футбол имаха поводи и за радост, и за разочарование. Все пак обаче един, на пръв поглед, доста скромен отбор, особено за европейските разбирания, направи фурор на Стария континент, а през пролетта ще има шанса поне да се опита да постигне и нещо повече. Българският шампион “Лудогорец” постигна много в груповата фаза на Лига Европа. Още по-хубавото е, че тези момчета представят и България във втория най-авторитетен европейски футболен турнир. Те ще подновят европейския си поход още на 20-ти февруари, когато гостуват на “Лацио”. Европейската приказка за скромния тим от Разград започна преди малко повече от три месеца, когато на 19-ти септември, насред Айндховен (Ейндховен), момчетата на Стой...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване