Селена Гомес отмени турнето си

Оказа се, че Гомес е била диагностицирана с автоимунното заболяване преди две години.

С мъгла изпращаме старата година

По Черноморието ще е облачно, без валежи

Волейнационалите обърнаха Турция

Волейболистите ни изпратиха старата година с успех - победа над Турция в последна контрола преди световните квалификации.

Светлозар Лазаров: Засилваме мерките за сигурност

Атентатите във Волгоград не са причина за специални мерки у нас, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ.

Лазаров припомни, че след терористичния акт на летище Сарафово у нас се прилагат по-строги мерки за сигурност, свързани с потенциалната опасност от международен тероризъм. Главният секретар на МВР обясни още, че във връзка Атентатите във Волгоград не са причина за специални мерки у нас, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ. Лазаров припомни, че след терористичния акт на летище Сарафово у нас се прилагат по-строги мерки за сигурност, свързани с потенциалната опасност от международен тероризъм. Главният секретар на МВР обясни още, че във връзка

След Волгоград: МВР засилва мерките за сигурност

Атентатите във Волгоград не са причина за специални мерки у нас, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ.

Лазаров припомни, че след терористичния акт на летище Сарафово у нас се прилагат по-строги мерки за сигурност, свързани с потенциалната опасност от международен тероризъм. Главният секретар на МВР обясни още, че във връзка Атентатите във Волгоград не са причина за специални мерки у нас, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пред БНТ. Лазаров припомни, че след терористичния акт на летище Сарафово у нас се прилагат по-строги мерки за сигурност, свързани с потенциалната опасност от международен тероризъм. Главният секретар на МВР обясни още, че във връзка

50 души арестувани във Волгоград

Във Волгоград се провежда антитерористична операция с участието на над 4000 сътрудници на министерството на вътрешните работи, съобщи РИА „Новости”.

Не пийте студени напитки - водят до затлъстяване и диабет

Притъпяват вкусовите усещания, което води до преяждане

    


Младеж е в кома след сбиване в столична дискотека на Коледа


Млад мъж е в кома след сбиване между две компании в столична дискотека навръх Коледа, съобщи Би Ти Ви. Дечо Златанов е в тежко състояние с черепно-мозъчна травма. Близки на пострадалия твърдят, че в случая са замесени синовете на бизнесмена от столичния ъндърграунд Киро Японеца.

Спречкването между двете компании, разположение на съседни маси станало около 2 часа през нощта. Охраната на клуба започнала да извежда участниците в мелето един по един навън.

Приятелите на Дечо...

Във Франция присадиха изкуствено сърце

Органът може да функционира пет години и е бил успешно тестван върху животни

Повече от 5 тона експлозиви, открити и унищожени в Мали

Войници от Чад и Франция откриха и унищожиха повече от 5 тона експлозиви и гранати в северната част на Мали, съобщи мисията на ООН в тази страна.

Грък издъхна на Централна автогара в София

Грък, пътувал за чужбина, е починал на Централна автогара в София. Мъжът е получил криза. Медицинският екип на гарата е подал сигнал до спешния телефон 112 в 12:30.

Изводи от инцидента с Шумахер: носете каска и бъдете разумни по време на ски


Инцидентът със седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер даде възможност на лекарите да призоват скиорите да обръщат по-голямо внимание на безопасността си. Специалистите от болницата в Гренобъл, които се грижат за германеца, напомниха колко важно е използването на каска.

"Каската му е помогнала, без нея нямаше да е тук в момента", каза проф. Жан-Франсоа Пайе, цитиран от Би Би Си.

Добрата екипировка е ключова, освен каска е добре да се носят протектори за...

Волейнационалите надиграха Турция

/КРОСС/ Мъжкият ни национален отбор по волейбол победи Турция с 3:0 гейма в контролна среща в столичната зала "Христо Ботев". В трите части момчетата на Камило Плачи се наложиха с 25:23, 25:15 и 25:20 за час и половина игра и завършиха с победа поредицата от четири проверки преди старта на Световната квалификация (3-5 януари 2014). Отличен мач за българите направиха Тодор Скримов и Цветан Соколов, които въпреки че имат контузии и болки, бяха главни действащи лица в мача.Селекционерът заложи на: Георги Братоев, Тодор Скримов, Тодор Алексиев, Николай Николов, Теодор Тодоров, Цветан Соколов, Теодор Салпаров.   Снимки: Булфото, всички права запазени

Камерън обеща помощ на Русия

/КРОСС/ Британският министър-председател Дейвид Камерън изрази своите съболезнования във връзка с бомбените атентати във Волгоград и заяви, че е готов да помогне на руския президент Владимир Путин в борбата срещу тероризма. Това става ясно от негова публикация в социалната мрежа Twitter."Аз съм шокиран от новината за терористичните атаки във Волгоград. Вече изпратих официално съобщение до Владимир Путин, в което посочвам, че Великобритания е готова да предостави всякаква помощ на Русия ", - се казва в изявление.По предварителни данни над 30 са загинали, а десетки са пострадали при двете бомбени нападения в руския град.

Джерард подсилва "Ливърпул" на 1 януари

Стивън Джерард може да е "новото попълнение" на "Ливърпул" на 1 януари. Капитанът поднови тренировки и се очаква да излезе в домакинския двубой срещу "Хъл". Джерард не е играл от победата с 4:1 над "Уест Хем" в началото на декември, когато получи разтежение.

Не е оптимистично положението на Джо Алън, който се контузи при загубата с 1:2 от "Челси Стивън Джерард може да е "новото попълнение" на "Ливърпул" на 1 януари. Капитанът поднови тренировки и се очаква да излезе в домакинския двубой срещу "Хъл". Джерард не е играл от победата с 4:1 над "Уест Хем" в началото на декември, когато получи разтежение. Не е оптимистично положението на Джо Алън, който се контузи при загубата с 1:2 от "Челси

Мизерна Нова година за бежанците в хасковските лагери, няма пари за храна и лекарства

Мизерни новогодишни празници се задават в двата бежански лагера в Харманли и Пъстрогор. В Харманли поне на всички обитатели е осигурен покрив и няма да посрещнат Нова година в палатки. Само две семейства засега не желаят да се приберат в ремонтираните общи помещения на старата казарма. “Упорстват, но когато паднат температурите под нулата, ... Мизерни новогодишни празници се задават в двата бежански лагера в Харманли и Пъстрогор. В Харманли поне на всички обитатели е осигурен покрив и няма да посрещнат Нова година в палатки. Само две семейства засега не желаят да се приберат в ремонтираните общи помещения на старата казарма. “Упорстват, но когато паднат температурите под нулата, ...

Децата – с все по-ниска физическа култура

Свидетели сме на най-заседналото поколение на децата в нашата история

    


Синовете на Киро Японеца спрягани в диско-меле

Млад мъж е в кома след сбиване между две компании, за побойници са спрягани имената на синовете на небеизвестния Киро Японеца.

В името на природата

Те водят морски битки, катерят се като Спайдърмен по сградите, обличат странни костюми и понякога заради това отиват в ареста.И всички тези акции и жертви са, за да обърнат внимание на проблем, който според тях застрашава околната среда.Екологичните протести отдавна не са само живи вериги пред булдозерите, затваряне на пътища или ... Те водят морски битки, катерят се като Спайдърмен по сградите, обличат странни костюми и понякога заради това отиват в ареста.И всички тези акции и жертви са, за да обърнат внимание на проблем, който според тях застрашава околната среда.Екологичните протести отдавна не са само живи вериги пред булдозерите, затваряне на пътища или ...

Олигарси и демокрация

Протестите срещу елитите заслужават пълна подкрепа, а политиците от Запада изтъкват "ценностите", но става дума единствено за природния газ

Турция загубила над 100 млрд. заради корупционния скандал

/КРОСС/ Корупционният скандал, разтърсил Турция, е нанесъл на страната икономически щети в размер на 100 млрд. долара. Това съобщи вицепремиерът Бюлент Арънч."Говорим за щети за над на 100 млрд. долара", каза той по време на пресконференция днес. На фона на дестабилизираната политическа ситуация 10 турски министри положиха клетва. Премиерът Реджеп Тайип Ердоган по-рано обяви състава на новия кабинет след консултации с президента Абдуллах Гюл и някои министри.Сътресенията в турското правителство настъпиха след корупционен скандал, в който се оказаха замесени синовете на вече бившите министри на икономиката, вътрешните работи, околната среда и градоустройството. Ердоган прие оставките на тримата министри и уволни още седем членове на кабинета си.    

Йордан Опиц изографиса параклиса в Казичене

Иконописецът Йордан Опиц, който е с петгодишна присъда за убийство на крадец, изографиса затворническия параклис в Казичене.

"Монд": Малко вероятен е поток от български имигранти

С вдигането на трудовите ограничения излезе наяве ново разделение в ЕС

    


Посрещаме новата година със звездопад

Падащи звезди ще валят от небето още в първите дни на новата 2014-та.

6500 бежанци посрещат Нова година в България

/КРОСС/ 6500 бежанци, потърсили закрила от българската държава, ще посрещнат Нова година в лагери и центрове у нас. Колкото и бедствено да изглежда положението във Военна рампа например, там също се стягат за празника. 317 от обитателите са деца, много от тях дори са родени в България.Домът на Джина Сейф е една от палатките във физкултурния салон. Мястото е украсено с лампички и коледна елха, подарена от приятели. В други помещения обаче обстановката не е толкова приветлива.Ден преди нова година в бежанския лагер един мъж пее за любов, докато една жена мете. „Разказва се за един беден човек който бил влюбен в някакво момиче, но понеже е беден, тя го зарязала и се оженила за богат мъж", казва той. Семейството споделя, че ще посрещне Нова година с радост и надежда следващата да е по-добра и да се оправи положението в целия свят, най-вече в Сирия. Подготвили са малки подаръци, играчки, звездички и свещи, а на трапезата ще сложат сарми, картофи и риба.Не всички са обзети от празнично настроение. „Нямаме желание за празник и децата ни са болни. Няма как да празнуваме при положение, че нашите роднини страдат в Сирия", казва Джина. Семействата готвят в коридора на обща печка. Мъжката част също се стяга за празника - едни се бръснат, макар и без сапун, други перат.Единственият представител на българската държава е полк. Пепи Джуренов, комендант на лагера и любимец на сирийците. „В момента са задоволени от обувки и имаме нужда само от храна

6500 бежанци посрещат Нова година у нас

Колкото и бедствено да е положението в бежанските лагери

Секс игри за празника

Как да направите нощта незабравима?

    


EVN дава възможност за самоотчет на електромерите

/КРОСС/ EVN България предоставя възможност на всеки битов и малък стопански клиент по желание да отчете своя електромер и да предостави данните в удобен за него офис, съобщиха от електроразпределителното дружество. Самоотчитането няма задължителен характер, извършва се по желание и е само допълнителна възможност за клиентите. То не отменя осъществяването на регулярен месечен отчет от страна на дружеството.Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да попълнят показанията на електромерите си към 31 декември 2013 г. в декларация, която се подава в удобен за клиента EVN Офис (декларацията се предоставя и попълва на място).При попълването ú е необходимо да бъдат посочени ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер. Тези номера фигурират във всяка една фактура за консумирана електроенергия. За по-голямо удобство клиентите следва да записват и телефон за обратна връзка с цел установяване на контакт с клиента в случай на грешно подадени данни.При предоставяне на данните от самоотчета дружеството ще вземе предвид показанията и ще фактурира консумираната електроенергия до 31 декември 2013 г. включително по старите цени, а след тази дата - по новите тарифи, определени от ДКЕВР, съобщиха още от компанията.Според потвърденото днес решение на енергийния регулатор от 1 януари 2014 г. клиентите на EVN ще плащат 0,18392 лв./kWh дневната енергия и 0,10411 лв./kWh нощната енергия. Досега дневната енергия струваше 0,18563 лв./kWh, а нощната 0,11572 лв

Украйна ще спести 3 млрд. долара през 2014 г. от по-eвтиния руски газ

Цената на природния газ за Киев ще бъде преразглеждана на всяко тримесечие, посочи украинският вицепремиер Юрий Бойко

    


МОСВ спря 5 нови строежа върху морски дюни

/КРОСС/ Екоминистерството е спряло 5 нови строежа върху морски дюни само за последните няколко месеца. Дни преди празниците, Конституционният съд отмени спорни поправки в Закона за Черноморието, които заобикаляха забраната за строителство върху дюни.Точно преди година, в последния ден на 2012 г., гръмна скандалът със строителството на ваканционен комплекс върху 29 декара край Несебър, част от него върху дюни. В хода на разследването стана ясно, че липсва кадастър за тези природни забележителности и държавата ги е „пропуснала", когато е продала терена на частник. Година по-късно все още няма решение на съда по казуса със спрения строеж.По друг започнат строеж на брега на морето, край Иракли, развитие има, но в полза на инвеститора, който до сега спечели 3 от общо петте заведени от него дела. Строителните книжа на вилното селище се оказват атакувани неправилно от екоинспекцията в Бургас, като нищожни. Вместо това трябвало да се търси законно ли са издадени, но срокът за това изтекъл.Година след „Дюнигейт" спорът между еколози, министерства и учени има или няма дюни се оказва безпочвен. Встрани от багерите, пясъците отново са обрасли с растителност. Възстановилите се дюни са част от общо 620 хектара по Южното Черноморие, от които 2/3 са в защитени зони и вече са описани в карта. От екоинспекцията в Бургас са категорични, че сега стриктно следят да няма строежи върху тях

Арънч: Политическата криза струва 100 млрд долара на турската икономика

Политическата криза в Турция е струвала на икономиката 100 милиарда долара, заяви вицепремиерът Бюлент Арънч на фона на съживяването на финансовите пазари след резкия спад в последните дни.

Членовете на ВСС се уредиха с очила за 33 бона

Държавата е платила очилата на членовете на Висшия съдебен съвет. През 2012 г. всеки един от тях е получил по 300 лв. Оказва се обаче, че повечето от съдебните кадровици нямат проблеми със зрението.

Ниско самоуважение = кофти любовен живот

Когато човек смята, че е достоен за любов, партньорът му го цени повече

    


Как се става перфектна гейша

Kоледата се превърна в тъжен празник за моята приятелка Роси. Оказа се, че във фейсбук вече не е в списъка с френдове на известната гейша, сексоложка и мениджърка по оргазмите Наталия Кобилкина. С това един цял прекрасен свят, изпълнен с фойерверки-оргазми и внезапно излезли наяве скрити сантиметри, хлопна кепенците си пред Роси и обрече нея Kоледата се превърна в тъжен празник за моята приятелка Роси. Оказа се, че във фейсбук вече не е в списъка с френдове на известната гейша, сексоложка и мениджърка по оргазмите Наталия Кобилкина. С това един цял прекрасен свят, изпълнен с фойерверки-оргазми и внезапно излезли наяве скрити сантиметри, хлопна кепенците си пред Роси и обрече нея

Принц Уилям ще изучава проблемите на селското стопанство

/КРОСС/ Принц Уилям ще премине курс по съвременните проблеми на селското стопанство в университета в Кеймбридж, съобщиха в понеделник от пресслужбата на Кенсингтънския дворец."Програмата, която се състои от семинари, лекции и срещи, се основава на опита на най-добрите преподаватели в университета. Курсът ще започне в началото на януари и ще продължи до средата на март. Целта на обучението е херцогът да разбере с какви проблеми се сблъскват агробизнесът и селските общини", каза пред журналисти представител на пресслужбата. Знанията, които Уилям ще натрупа в Кеймбридж, ще му потрябват, когато баща му стане крал, а самият той - принц на Уелс и собственик на огромна площ обработваема земя.

Млад мъж в кома след бой в дискотека, един бияч арестуван

Млад мъж е в кома след сбиване между две компании в столична дискотека. Той е в тежко състояние с черепно-мозъчна травма. Близки на пострадалия твърдят, че в случая са замесени синовете на бизнесмен от столичния ъндърграунд, информира Би Ти Ви.

Навръх Коледа Дечо Златанов и приятелите му отиват да празнуват в известно нощно заведение. В разгара Млад мъж е в кома след сбиване между две компании в столична дискотека. Той е в тежко състояние с черепно-мозъчна травма. Близки на пострадалия твърдят, че в случая са замесени синовете на бизнесмен от столичния ъндърграунд, информира Би Ти Ви. Навръх Коледа Дечо Златанов и приятелите му отиват да празнуват в известно нощно заведение. В разгара

Млад мъж в кома след побой в софийска дискотека

Млад мъж е в кома след сбиване между две компании в столична дискотека. Той е в тежко състояние с черепно-мозъчна травма. Близки на пострадалия твърдят, че в случая са замесени синовете на бизнесмен от столичния ъндърграунд, информира Би Ти Ви.

Навръх Коледа Дечо Златанов и приятелите му отиват да празнуват в известно нощно заведение. В разгара Млад мъж е в кома след сбиване между две компании в столична дискотека. Той е в тежко състояние с черепно-мозъчна травма. Близки на пострадалия твърдят, че в случая са замесени синовете на бизнесмен от столичния ъндърграунд, информира Би Ти Ви. Навръх Коледа Дечо Златанов и приятелите му отиват да празнуват в известно нощно заведение. В разгара

100 лева глоба за лидера на ДСБ – Благоевград заради Дядо Мраз

Лидерът на ДСБ - Благоевград Калоян Ханджийски бе глобен 100 лева за маскирания като Дядо Мраз паметник на Димитър Благоев в центъра на областния град. Глобата му наложи благоевградският районен съдия Владимир Ковачев след двучасов съдебен процес.

Над 80 задържани при антитерористична операция във Волгоград /видео/

/КРОСС/ Над 80 души са задържани по време на първия ден от операцията „Вихър-антитерор", започнала след двата терористични акта в руския град Волгоград, съобщи РИА "Новости".Операцията ще се провежда до второ нареждане, а полицейски служители и военни ще дежурят през цялото денонощие, на 12- часови смени.По-рано бе съобщено, че във Волгоград се провеждат проверки в ресторанти, кафенета и търговски обекти. Проверени са над 1 500 обекта и повече от 1 000 граждани, 87 души са били отведени в РПУ за оказана съпротива на служителите на правоприлагащите органи, непредставяне на документи, притежание на оръжие и други административни нарушения. video:http://www.youtube.com/watch?v=EXJPHN72680

Над 80 задържани при операция във Волгоград /видео/

/КРОСС/ Над 80 души са задържани по време на първия ден от операцията „Вихър-антитерор", започнала след двата терористични акта в руския град Волгоград, съобщи РИА "Новости".Операцията ще се провежда до второ нареждане, а полицейски служители и военни ще дежурят през цялото денонощие, на 12- часови смени.По-рано бе съобщено, че във Волгоград се провеждат проверки в ресторанти, кафенета и търговски обекти. Проверени са над 1 500 обекта и повече от 1 000 граждани, 87 души са били отведени в РПУ за оказана съпротива на служителите на правоприлагащите органи, непредставяне на документи, притежание на оръжие и други административни нарушения. video:http://www.youtube.com/watch?v=EXJPHN72680

Над 80 задържани при операция във Волгоград

/КРОСС/ Над 80 души са задържани по време на първия ден от операцията „Вихър-антитерор", започнала след двата терористични акта в руския град Волгоград, съобщи РИА "Новости".Операцията ще се провежда до второ нареждане, а полицейски служители и военни ще дежурят през цялото денонощие, на 12- часови смени.По-рано бе съобщено, че във Волгоград се провеждат проверки в ресторанти, кафенета и търговски обекти. Проверени са над 1 500 обекта и повече от 1 000 граждани, 87 души са били отведени в РПУ за оказана съпротива на служителите на правоприлагащите органи, непредставяне на документи, притежание на оръжие и други административни нарушения.

Армията разпродава боеприпасите си

Боеприпасите в складовете на Българската армия ще бъдат изтеглени до края на следващата година, а след това вече помещенията ще бъдат обявени за продажба, съобщи пресслужбата на Министерството на отбраната. Това беше решено след споразумение между Министерството на отбраната и фирмите, съконтрагенти на „Снабдяване и търговия – МО” ЕООД.

Съдът в Благоевград постанови 100 лева глоба за преобразения на Дядо Мраз паметник на Благоев


Общинският лидер на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски ще трябва да плати 100 лева глоба за това, че е поставил шапката и чувала до боядисания като Дядо Мраз паметник на Димитър Благоев в града, съобщи Би Ти Ви.

Ханджийски и двама негови приятели бяха задържани заради видеозапис от охранителни камери, който показва как те пристигат с автомобил, слизат от него с чувала и се отправят към паметника на Димитър Благоев.

Двамата от арестуваните бяха освободени, след като дадоха...

Григор Димитров с впечатляващ старт на сезона

Григор Димитров започна новия сезон по впечатляващ начин. Най-добрият български тенисист победи първата ракета на Холандия Робин Хаасе с 6:2, 6:3 в първия кръг на турнира в Бризбейн. Именно на този турнир миналата година нашенецът стигна до първия си финал на АТП, където отстъпи на Анди Мъри.

Лудогорец проучва крило от Холандия

Българският шампион вече е направил първите сондажи за евентуалното привличане на футболиста на Камбуур Джоуди Лукоки.

Синовете на Киро Японеца замесени в побой пред столично заведение

София /КРОСС/ Млад мъж е в кома след сбиване между две компании. Той е в тежко състояние с черепно-мозъчна травма. Близки на пострадалия твърдят, че в случая са замесени синовете на бизнесмен от столичния ъндърграунд.Навръх Коледа Дечо Златанов и приятелите му отиват да празнуват в известно нощно заведение. В разгара на вечерта се спречкват с компания, която седи на съседната маса. Около 2 ч през нощта започват кавгите и боя.„Другата компания беше толкова агресивна, че започна да се бие и с други хора в заведението", разказва Адриан Петров. Охраната на клуба започва да извежда участниците в мелето един по един навън.Приятелите на Дечо видели, че го няма. После го намерили проснат на един метър от входа на заведението.„Докторът ни каза, че травмите на мозъка са необратими, има мъртви части и не се знае как във времето ще се трансформират. Може да стане така, че да е вече парализиран", разказва Клара Попова.Приятелите на пребития Дечо твърдят, че в скандала са замесени децата на известния бизнесмен от ъндърграунда Киро Японеца. От полицията им казали, че биячите са криминално проявени.Побойникът вече е арестуван и обвинен. bTV научи, че той е с постоянна мярка за неотклонение. От МВР отказаха подробности за инцидента. Близките на пребитият Дечо Златанов се надяват на чудо и настояват за бързо разследване и справедливо възмездие.    

Баварците: Който мами, вън от Германия!

"Който мами, вън от Германия!” Това е записано в заключителния документ на конференцията на баварския Християнсоциален съюз (ХСС), която ще се проведе от 7 до 9 януари в партийната школа във Вилбад Кройт.Централна тема на форума е очакваната вълна от имиграция по бедност от България и Румъния, след като от 1 януари догодина Германия ... "Който мами, вън от Германия!” Това е записано в заключителния документ на конференцията на баварския Християнсоциален съюз (ХСС), която ще се проведе от 7 до 9 януари в партийната школа във Вилбад Кройт.Централна тема на форума е очакваната вълна от имиграция по бедност от България и Румъния, след като от 1 януари догодина Германия ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване