Влошен бизнесклимат през декември

През декември 2013 г. общият показател на бизнес климата бележи намаление спрямо равнището си от предходния месец с 3.4 пункта. Това сочи проучване на Националния статистически институт (НСИ).

Новият правосъден министър на Турция наложи забрани на висшите магистрати

Нови прояви на авторитаризъм в Турция. Новозначеният министър на правосъдието забрани на съдии и прокурори да дават изявления пред медиите без негово разрешение. Според Бекир Боздаг магистратите не трябва да разпространяват информация за текущи разследвания, защото това щяло да попречи на безпристрастното им провеждане.

Стартира разследване на инцидента с Шумахер от френска страна

Френските власти започнаха разследване на тежкия инцидент със седемкратният световен шампион от Формула 1. Прокуратурата в Албервил е наредила да бъде извършено следствие, което да разкрие причините за инцидента. Разследването е възложено на високопланинската жандармерия, която традиционно се занимава с тежките случаи във Френските Алпи и при нужда извършва спасителните акции, съвместно с местната планинска спасителна служба. До момента се спряга информацията, че Шумахер е карал извън обозначените писти, но е паднал и ударил главата си в камък, вследствие на което бе приет в болница с черепно-мозъчна травма. Най-близо до случилото е бил синът на бившия пилот, а засега органите на реда изключват присъствието на трето лице. "Присъствие, участие или възможно действие на трето ...

Признаците, че сте жертвали твърде много за успеха

Дори бизнесът ви да се развива добре, може да се чувствате нещастни и неудовлетворени

    


Решено: Токът поевтинява - с 10% нощният, с 1% през деня

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши на закрито заседание за намалението на цените на тока от 1 януари.
Това става ясно от информация на електронния сайт на регулатора.
С около 1% се намалява цената за битови потребители за дневната тарифа, а с около 10% е намалението за нощната тарифа.
Пълния текст на решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши на закрито заседание за намалението на цените на тока от 1 януари. Това става ясно от информация на електронния сайт на регулатора. С около 1% се намалява цената за битови потребители за дневната тарифа, а с около 10% е намалението за нощната тарифа. Пълния текст на решението на

ДКЕВР намали цената на тока

София /КРОСС/ От 1 януари 2014 година цената на нощната електроенергия ще падне с близо 10%, а на дневната - с около процент. Това реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Промени в цените има за различните производители на ток, включително и за топлофикациите. Това е трето намаление на цената на електричеството през тази година, като предишните две бяха взети през март и през август. И трите решения се вземат при различни председатели на енергийния регулатор.

Ходорковски е получил швейцарска виза, с която може да пътува в страните от Шенген


Михаил Ходорковски, който беше помилван от руския президент Владимир Путин по-рано този месец, е получил швейцарска виза, за която кандидатства, предаде ИТАР-ТАСС.

Агенцията се позовава на съобщение на посолството на Швейцария в Берлин, където бившият руски олигарх отиде веднага след излизането си от затвора.

Визата е тримесечна и с нея Ходорковски може свободно да се придвижва из страните от Шенгенската зона.

Девет реформи, които няма да променят Хърватия

На последното си за годината заседание хърватското правителство одобри план с девет нови и дългосрочни реформи, чиято основна цел е намаляване на разходите и увеличаване на ефективността им. Представянето им идва броени дни, след като Европейската комисия препоръча започването на процедура по пр ...

ДКЕВР реши: Токът поевтинява - с 10% нощният, с 1% през деня

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши на закрито заседание за намалението на цените на тока от 1 януари.
Това става ясно от информация на електронния сайт на регулатора.
С около 1% се намалява цената за битови потребители за дневната тарифа, а с около 10% е намалението за нощната тарифа.
Пълния текст на решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши на закрито заседание за намалението на цените на тока от 1 януари. Това става ясно от информация на електронния сайт на регулатора. С около 1% се намалява цената за битови потребители за дневната тарифа, а с около 10% е намалението за нощната тарифа. Пълния текст на решението на

Бюджетният дефицит за ноември е 129 млн. лв.

От началото на годината салдото е на минус 572 млн. лв. при минус 105 млн. преди година

    


Странните претенции на режисьор към Робъртс

"Един режисьор поиска да премахна две бенки, защото, според него, лицето ми изглеждало мръсно", разказва актрисата

Орешарски: България осъжда проявите на всякакъв вид тероризъм

Министър-председателят Пламен Орешарски изпрати съболезнователен адрес до председателя на правителството на Русия Дмитрий Медведев по повод на терористичните актове, извършени на 29 и 30 декември във Волгоград, съобщи пресслужбата на кабинета.

Изкупната кампания за ориенталските тютюни започва веднага след празниците

Изкупната кампания за ориенталските тютюни започва веднага след празниците между 2 и 6 януари 2014 г. Това стана ясно от министъра на земеделието и...

Къде са те сега: Прешъс от "Иръпшън"

“Уан уей тикет, уан уей тикет, уан уей тикет ту дъ муун.” Годината е 1978 и дори в България се усещат няколко пръски от могъщата дисковълн, заляла света.

Те се наричат “Иръпшън” и са поканени за участие в новогодишна програма на Българската национална телевизия, а през лятото изнасят рецитал на “Златния Орфей”. Хитът им One Way Ticket. “Уан уей тикет, уан уей тикет, уан уей тикет ту дъ муун.” Годината е 1978 и дори в България се усещат няколко пръски от могъщата дисковълн, заляла света. Те се наричат “Иръпшън” и са поканени за участие в новогодишна програма на Българската национална телевизия, а през лятото изнасят рецитал на “Златния Орфей”. Хитът им One Way Ticket.

Ходорковски получи швейцарска виза

Шест дни след като подаде молба за швейзарска виза, бившият петролен магнат Михаил Ходорковски я получи.

Британците да се тревожат от крадящи банкери, не от ромите

Съветник на румънския премиер не очаква наплив от роми на Острова

    


Разследват инцидента с Шумахер

/КРОСС/ Френската полиция започна разследване на инцидента, при който пострада Михаел Шумахер. Прокуратурата на град Албервил нареди да бъдат установени обстоятелствата и причините, довели до тежкия инцидент, при който пострада седемкратният световен шампион във Френските Алпи. Следствието е възложено на подразделение на високопланинската жандармерия и ще продължи минимум няколко дни. До този момент е потвърден фактът, че Шумахер е получил травмата, карайки ски извън пистата на курорта Марбел, където е почивал със своето семейство. Според информацията германецът се е блъснал в камък, изгубил е равновесие и е паднал, удряйки главата си в друг камък. "Присъствие, участие или възможно действие на трето лице засега се изключва", посочват разследващите.

Бизнесмен дари 800 млн. долара преди да се самоубие

Мултимилионерът Робърт Уилсън на 87 г. скочи от 16-ия етаж на луксозната си жилищна сграда Сан Ремо в престижен квартал на Ню Йорк

Русия ще блокира без съдебно одобрение "екстремистки сайтове"


Регулаторът "Роскомнадзор" ще може от 1 февруари да блокира разпространяването на призиви за екстремизъм, масови безредици и противозаконни действия. 

Тогава влиза в сила подписаният в понеделник от президента Владимир Путин закон, позволяващ на агенцията да предприема тези действия без одобрението на съд, както беше досега.

Сега вече ще е достатъчно да има искане от Главната прокуратура. След получаването на такова искане "Роскомназор" е длъжен незабавно да изпрати до...

Областният управител назначи принудително кмет на село Богдановдол

След като Общинският съвет на Перник не назначи временно кмет на село Богдановдол, защото партиите се изпокараха кой да бъде новият кмет, областният управител на Перник Михаил Михайлов назначи бивш шеф на мините Петър Теофилов за кмет на селото, научи zaPernik.com.

Досегашният кмет на Богдановдол Кирил Кирилов расте политически и от кмет на село вече е зам.областен управител на Перник. Това наложи на негово място да се сложи временен кмет, до провеждането на...

Продължава

ЕК: Великобритания не може да удължи ограниченията за българи и румънци

/КРОСС/ Великобритания не може да удължи ограниченията за български и румънски работници на базата на прецедента с Испания от 2011-а година. Това обявиха от Европейската комисия по повод призива на консерваторите към премиера Дейвид Камерън.През 2011-а година, позовавайки се на изключителни икономически обстоятелства, Испания възстанови отменените две години по-рано рестрикции за румънски работници.От Еврокомисията обаче уточняват, че активираната от Испания тогава "предпазна клауза" е валидна само в рамките на 7-годишния преходен период за достъп на български и румънски граждани до трудовите пазари, и действието й не може да се разпростира след изтичането му в края на тази година, съобщи БНР.

Ходорковски получи швейцарска виза

Амнистираният бивш петролен магнат Михаил Ходорковски е получил шенгенска виза от посолството на Швейцария, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки швейцарското посолство в Берлин, където се намира Ходорковски след изненадващото му помилване от руския президент Владимир Путин.   Визата и тримесечна и ще позволи на Ходорковски да се движи свободно във всички държави от Шенгенското пространство   Още след освобождаването на бившия собственик на петролната компания "Юкос" от затвора се заговори, че той смята да се установи в Швейцария.

Пътниците от заседналия руски кораб ще бъдат евакуирани с китайски хеликоптер

Повечето пътници от руския кораб, който заседна в ледовете близо до Антарктика, трябва да бъдат евакуирани с китайски хеликоптер, съобщи руското външно министерство.

Хевиметълът е любимата музика на Емил Чолаков

Eмил Чолаков е по-известен като забавния синоптик на Би Ти Ви. Именно страстта му към метеорологията още от ранни години предопределя професията му занапред.
През 1998 година завършва физическия факултет на Софийския университет със специалност “Метеорология и геофизика”, след което става учител по физика. Eмил Чолаков е по-известен като забавния синоптик на Би Ти Ви. Именно страстта му към метеорологията още от ранни години предопределя професията му занапред. През 1998 година завършва физическия факултет на Софийския университет със специалност “Метеорология и геофизика”, след което става учител по физика.

Ремонтиран е пътят Батак - Доспат

С рехабилитацията на втората отсечка завърши ремонтът на целия път Батак - Доспат, който през последните години беше в лошо състояние

Ходорковски се сдоби с виза за Швейцария

/КРОСС/ Бившият главен изпълнителен директор на ЮКОС Михаил Ходорковски, който в момента е в Германия, получи шенгенска виза за Швейцария. Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на посолството на Швейцария в Берлин."Той получи виза за три месеца и сега може спокойно да се движи в рамките на страните от Шенгенското пространство", посочват от посолството.По-рано бе съобщено, че Ходорковски ще иска 3-месечна виза за влизане в Швейцария. Решението да се премести е взето след обсъждане със съпругата му Ина.

Черно море се раздели с вратар

Черно море и вратарят Емил Михайлов се разделиха по взаимно съгласие, научи Гонг. Стражът няма да носи екипа на "моряците" от Новата година и е свободен да си търси нов клуб, където да продължи кариерата си. След раздялата с Михайлов е ясно, че резерва на титулярният страж Георги Китанов от тук нататък ще бъде юношата Християн Христов, който на няколко пъти попада в групата на тима през този сезон.

Испанската полиция задържа хакери, източили над 60 млн. долара от банкови карти

Испанската полиция задържа осем души, заподозрени в съучастие в кражба на повече от 60 милиона долара от банки по света чрез хакерски атаки срещу фирми за банкови карти и банкомати, предаде Ройтерс.   Това е най-големият полицейски удар извън САЩ във връзка със серия глобални банкови кражби на милиони долари, извършени през февруари за около десет часа съгласувано в 24 страни.   След няколко обиска са арестувани шестима румънци и двама мароканци в околностите на Мадрид. Иззети са 25 000 евро в брой, около 1000 кредитни карти, компютри и бижута.   Испанската полиция съобщи, че глобалната хакерска група е била ръководена от един човек, който е арестуван в Германия и че акцията е извършена със съдействието на американска служба за сигурност, чието име не се посочва.

Велина Узунова щурее с Преслава

Красивата Велина Узунова се забавлява до дори с хитовете на Преслава.

Рен: ЕС е готов да предостави допълнителна помощ на Португалия

ЕС е готов да предложи допълнителна помощ на Португалия след изтичането на настоящата спасителна помощ през май, заяви еврокомисарят по икономическите и валутните въпроси Оли Рен, предаде БГНЕС. "Европа ще спази обещанието си" и ще продължи да помага на Португалия, но единствено при условие, че тя "продължи започнатите вече реформи", отбеляза Рен в уводна статия за бизнес изданието "Диарио Економико". "Абсолютният приоритет е успешно да завършим настоящата програма", допълни еврокомисарят и предупреди, че е "необходимо Португалия да запази бюджетната дисциплина и структурните реформи в идните години". Португалия живее по стриктните правила на спасителната програма за 78 милиарда евро, договорена през май 2011 г. с т. нар. Тройка &a...

Армията изтегля боеприпасите от складовете си

Боеприпасите в складовете на Българската армия ще бъдат изтеглени до края на следващата година, а след това вече помещенията ще бъдат обявени за продажба, съобщи пресслужбата на Министерството на отбраната, предаде Стандарт нюз. Това бе решено след споразумение между Министерството на отбраната и фирмите, съконтрагенти на "Снабдяване и търговия - МО" ЕООД. Боеприпасите ще бъдат извозени от военните формирования, в които се съхраняват, по изготвен график до края на 2014 г. „Снабдяване и търговия - МО" ЕООД се ангажира с изготвянето на допълнителни споразумения по сключените договори със съконтрагентите, а дирекция „Логистика" на Министерството на отбраната ще следи за изпълнението на графика в определените срокове. След приключването на дейн...

Трудностите пред гръцкото председателство на ЕС

Намиращата се в криза Гърция от януари поема ротационното шестмесечно председателство на Европейския съюз, с наближаващи важни избори за Европейски парламент, а страните-членки са разделени относно деликатните усилия за банков съюз. В допълнение към значителните икономически и политически проблеми на Гърция, тези въпроси може да се окажат голямо предизвикателство за гръцкото председателство, смятат анализатори. На изборите за ЕП през май, евроскептиците и крайнодесните се очаква да спечелят много, което може да навреди на политическия дневен ред в съюза през следващите пет години. Самата Гърция трябва да проведе местни избори на 18 и 25 май, процес, който вероятно ще доведе до надигане на политическите сили противопоставящи се на политиката на правителството и икономическото споразумение...

Дете почина, сгазено от пиян и дрогиран румънец. Oрганите му дават живот на петима

Блъснато от пиян и дрогиран румънец 8-годишно италианско момиче почина от получените травми.
Петима души в Италия получават шанс за живот, след като родителите на детето се съгласиха да дарят 5 от органите му, съобщава "Кориере дела сера".
Стела Манци е блъсната в Рим на 27 декември вечерта.
Водачът на автомобила нямал и книжка.
Въпреки Блъснато от пиян и дрогиран румънец 8-годишно италианско момиче почина от получените травми. Петима души в Италия получават шанс за живот, след като родителите на детето се съгласиха да дарят 5 от органите му, съобщава "Кориере дела сера". Стела Манци е блъсната в Рим на 27 декември вечерта. Водачът на автомобила нямал и книжка. Въпреки

Изкупуването на ориенталски тютюни тръгва на 2 януари

Изкупната кампания за ориенталските тютюни започва веднага след празниците между 2 и 6 януари 2014 г.. Това е заявил министърът на земеделието и храните Димитър Греков по време на среща в понеделник с тютюнопроизводители в село Абланица, община Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на ведомството.   Уверенията са във връзка с готвените преди празниците от тютюнопроизводителит протести заради забавената изкупна кампания на продукцията. След среща с агроминистъра обаче напрежението се уталожи.   По време на срещата, в която е участвал и заместник-председателят на Народното събрание Алиосман Имамов са били обсъдени и намеренията на ДПС за иницииране на законодателни промени, които да върнат минималните изкупни цени на тютюните. Срещу това се възпротивиха от ГЕРБ, които въведоха пазарните цени.   По-късно Греков е открил и нов туристически обект, реализиран по Програмата за развитие на селските райони в село Лещен, на инвестиционна стойност от 1 млн. лева.   Министърът уверил, че стартирането на новата програма за селските райони за 2014 - 2020 г. ще бъде съпроводено от необходимата за стопаните информация, като от Министерство на земеделието и храните и от регионалните структури ще подпомагат земеделските производители и жителите на селските райони с експертни съвети при подготовката на техните проекти.

Столипиново се стяга за преселение в Англия

След 14-и януари нямало да остане млад човек

Радан Кънев: 2013 беше най-смутната година след 1997

Видя се недоверието на хората към управлението

    


С празничен концерт софиянци ще посрещат Нова година

С много светлинни ефекти и празнична заря, за настроението на публиката ще се грижат дует "Ритон", Мария Илиева, Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл, новите идоли на най-младото поколение – Дивна, VenZy, Михаела Филева и др.

МВФ подкрепя "Абеномиката", но очаква структурни реформи през 2014 г.

Властите постигнаха целите си и показаха, че траекторията на икономиката е правилна, коментира Дейвид Липтън

    


Индексът на франкфуртската фондова борса се повиши с над 25% през годината


Индексът на франкфуртската фондова борса е нараснал с 25.5% до 9552.16 пункта през тази година, съобщи "Франс прес". Днес, в последната за 2013-та сесия, индексът DAX се е понижил с 0.39 на сто.

През 2013 година DAX преодоля за първи път в историята си символичния праг от 9000 пункта през есента и в петък постави нов рекорд. 

Eurostar най-сетне достигна 10 млн. пътници годишно

Възстановяването на британската икономика е допринесло за постигането на ключовата бройка, която първоначално бе заложена за 1998 г.

    


ЕK се противопостави на ограниченията за българи в UK

Брюксел. Ограниченията за за български и румънски работници не могат да бъдат удължени. Това обявиха от Европейската комисия, съпоставяйки прецедента с Испания от 2011-а година с призива на консерваторите към премиера Дейвид Камерън.

Дете почина, сгазено от пиян и дрогиран румънец. Даряват органите му на петима

Блъснато от пиян и дрогиран румънец 8-годишно италианско момиче почина от получените травми.
Петима души в Италия получават шанс за живот, след като родителите на детето се съгласиха да дарят 5 от органите му, съобщава Блъснато от пиян и дрогиран румънец 8-годишно италианско момиче почина от получените травми. Петима души в Италия получават шанс за живот, след като родителите на детето се съгласиха да дарят 5 от органите му, съобщава "Кориере дела сера". Стела Манци е блъсната в Рим на 27 декември вечерта. Водачът на автомобила нямал и книжка. Въпреки

Един от спортистите пред Националния стадион се премени в бяло и червено

София /КРОСС/ Фигурата на футболиста пред Националния стадион "Васил Левски" осъмна с нова премяна. Ден, преди да посрещнем Нова година, неизвестен "художник", вдъхновен от празниците, реши да придаде повече цвят на една от фигурите на спортисти от двете страни на стадиона и го боядиса в бяло и червено. Произведението му обаче не блести с точност и дали заради бързането, или от несръчност, цветовете просто са нахвърлени върху нея.

Още един испански вестник спря да излиза на хартия

В. "Гасета" ще продължи като електронно издание

    


Шофьор без книжка уби на място пешеходец

22-годишен младеж без книжка блъснал 52-годишен пешеходец и го убил на място в с. Русокастро, общ. Камено, Бургаско.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване