Сидеров за Красимир Стефанов: Аз никога не съм одобрявал напускането на групи

Аз никога не съм одобрявал напускането на групи, ренегатството и предателството за която и група да се отнася. Смятам, че когато си влязъл с една бюлетина, трябва да останеш с нея до края на мандата си. Това каза пред журналисти в парламента председателят на „Атака” Волен Сидеров във връзка с това, че Красимир Стефанов напусна ПГ на ГЕРБ. Аз никога не съм одобрявал напускането на групи, ренегатството и предателството за която и група да се отнася. Смятам, че когато си влязъл с една бюлетина, трябва да останеш с нея до края на мандата си. Това каза пред журналисти в парламента председателят на „Атака” Волен Сидеров във връзка с това, че Красимир Стефанов напусна ПГ на ГЕРБ.

Изтокът вкара рекордни 163 точки на Запада в Мача на звездите

Общо 318 точки бяха реализирани в 63-тото издание на мача между двете конференции

    


МВР масово пенсионира възрастни полицаи

Точно 50 полицаи от областната дирекция в Пловдив, които имат необходимия стаж в МВР, ще бъдат пенсионирани през февруари. Сред тях нямало началници на районни управления или други отговорни служители на ключови постове. Вероятно през лятото ще има още една вълна на пенсиониране.

Косово чества 6 години независимост

Прищина/КРОСС/ На тази дата преди 6 години автономната сръбска провинция Косово обяви своята независимост. На 17 февруари 2008 г. парламентът на Косово, като част от временните институции за самоуправление на провинцията, прие декларация за независимост на областта от Сърбия. Премиерът Хашим Тачи прочете Декларацията на независимостта, а точно в 15.51 чса председателят на парламента Якоб Красничи обяви Косово за независима държава. Актът не промени напрежението между Прищина и Белград и е противоречив и в част от света. До момента 107 държави са признали младата република, а България беше една от първите, които го направиха. Страните от Европейския съюз, които не признават държавата, са Румъния, Испания, Словакия, Кипър и Гърция. В края на 2008 г. Сърбия поиска от Международния съд в Хага да се произнесе, дали едностранно обявената независимост не противоречи на международното право, но съдът не установява такова нарушение. Държавата има около 2 милиона жители, като около 90% от тях са мюсюлмани и около 7% християни. Сръбското население е около 100 хил. души.

Сидеров за Красимир Стефанов: Всяко ренегатство е осъдително

Аз никога не съм одобрявал напускането на групи, ренегатството и предателството за която и група да се отнася. Смятам, че когато си влязъл с една бюлетина, трябва да останеш с нея до края на мандата си. Това каза пред журналисти в парламента председателят на „Атака” Волен Сидеров във връзка с това, че Красимир Стефанов напусна ПГ на ГЕРБ. Аз никога не съм одобрявал напускането на групи, ренегатството и предателството за която и група да се отнася. Смятам, че когато си влязъл с една бюлетина, трябва да останеш с нея до края на мандата си. Това каза пред журналисти в парламента председателят на „Атака” Волен Сидеров във връзка с това, че Красимир Стефанов напусна ПГ на ГЕРБ.

Бившият диктатор от Банкя бе публично унижен

С кои точно личности и експерти ГЕРБ предлага да управлява България отново и да прави бюджет?, пита Николай Бареков в свой коментар.

Марков чака още напуснали от ГЕРБ, мисли даже за група

Изненадал се обаче от решението на Красимир Стефанов да стане независим

    


Чуждите банки ще изпълняват по-строги капиталови изисквания в САЩ

Федералният резерв се очаква да изиска от чуждите финансови институции да държат точно толкова капитал, колкото държат и местните банки

    


Всички ние сме потенциални персонажи в роман...

/КРОСС/ Жорж Сименон, белгийският писател: Всички ние сме потенциални персонажи в роман. Разликата е, че персонажите в романите наистина живеят животите си в пълна степен.

Португалия дава паспорти на потомци на изгонените евреи

В края на XV век Португалия приема изгонените от Испания евреи, но по-късно португалската инквизиция избива много от тях, а други изгонва

Цветанов е цирей на челото на ГЕРБ, според социолога Кольо Колев

Националната конференция на ГЕРБ била пудра за обществото

НС гласува разделянето на единната сметка в НАП

Законопроектът за изменение и допълнение на ДОПК е изготвен заради решението от 4 февруари 2014 г. на Конституционния съд, с което единното платежно бе отменено

Ако станем 10, правим нова група в НС, обяви отцепил се гербер

Натиск има само от ГЕРБ, те са свикнали така да се работи

Манолова: Драма няма - и Атака и ГЕРБ са в парламента

Няма как да приемам нещо, което не сме видели. Това заяви пред журналисти депутатът от БСП Мая Манолова, на въпрос ще приемете ли декларацията на ПП „Атака", осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов.

През март излиза албум с фотоси на легендарните „АББА”

/КРОСС/ Албум с фотоси на легендарната поп група „АББА" ще излезе през март. Произведението, публикувано от „Bokforlaget Max Strom", ще съдържа 600 снимки, покриващи цялата съвместна кариера на един от най-популярните музикални състави на ХХ век. Творбата ще бъде на англоезичния книжен пазар от 10 март. Книгата е изготвена с пълното съдействие на членовете на „АББА" - Агнета Фелтскуг, Ани-Фрид Люнгста, Бени Андершон и Бьорн Улвеус. Те са автори на предговора, като са допринесли и със собствени фотографии, някои от които са от последните месеци. Над 100 от снимките в луксозния албум никога не са публикувани досега. Има и коментар на шведските музиканти за повечето изображения. Албумът ще съдържа снимки от самото формиране на „АББА" до невероятния възход към върха на музикалния бизнес. Почитателите на групата ще се насладят на алтернативни обложки на албуми, фотоси на състава зад сцената, снимки от турнета и участия на най-големите музикални арени, както и лични фотографии. „АББА" е шведска поп група, съществувала от 1972 до 1982 г. Името на състава е абревиатура от имената на членовете на състава. „АББА" е една от групите с най-голям комерсиален успех в историята на музиката. От техни албуми са продадени над 400 милиона копия в цял свят, като цифрата продължава да расте.  

Данни на потребители са откраднати след хакерска атака срещу Kickstarter


Популярната платформа за набиране на финансиране Kickstarter е станала жертва на хакерска атака. Тя е била проведена в средата на миналата седмица, съобщава самата компания.

Компанията всъщност е получила сигнал от властите, че хакери са получили достъп до данните на някои потребители. Тя споделя, че са взети данни за потребителски имена, пароли, имейл адреси, списъци  с имейли, телефонни номера и криптирани пароли.

"Самите пароли не са разкрити, но е възможно за хакер с...

Почина историкът проф. Петър Тодоров

Видният български историк и историограф проф. дин Петър Тодоров, роден на 28 юли 1934 г. в с. Житница, почина на 15 февруари 2014 г. Това съобщиха от пресцентъра на община Добрич.
Проф. Тодоров работи от 1964 до 2011 г. във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", а от 2000 г. е почетен гражданин на Добрич. Видният български историк и историограф проф. дин Петър Тодоров, роден на 28 юли 1934 г. в с. Житница, почина на 15 февруари 2014 г. Това съобщиха от пресцентъра на община Добрич. Проф. Тодоров работи от 1964 до 2011 г. във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", а от 2000 г. е почетен гражданин на Добрич.

Тайната между "Мъжът, жената и гладът"

Излиза последната част от трилогията на Диана Чавиано

    


Българска парламентарна делегация на официално посещение в Хърватия

/КРОСС/ Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Михаил Миков, пристига на официално двудневно посещение в Хърватия. Визитата е по покана на председателя на Държавния сабор Йосип Леко. В състава на парламентарната делегация са включени депутати и членовете на групата за приятелство с хърватския парламент Захари Георгиев и Диана Йорданова. В програмата на посещението са предвидени разговори на най-високо равнище. Визитата започва с посещение на Хърватския сабор, където председателят на парламента Михаил Миков ще бъде приет от своя хърватски домакин Йосип Леко. По-късно парламентарната ни делегация ще посети в Загреб българския православен "Св. Юрай" ("Св. Георги"). Председателят на Народното събрание Михаил Миков ще бъде приет от президента на Хърватия Иво Йосипович. След това българските парламентаристи ще разговарят с първия вицепремиер и министър на външните работи и европейските въпроси г-жа Весна Пусич. В програмата на делегацията е включена среща с българската общност в Хърватия. На 18-и февруари председателят на парламента и народните представители ще посетят главното пристанище на Хърватия - град Риека. Те ще разговарят с председателя на областната управа на Приморско-Горанска област Ерик Фабиянич, с кмета на Риека Войко Оберснел и с директора на Пристанищното управление на града Владо Мезак. Българско-хърватските отношения са безпроблемни и без открити въпроси по дипломатически оценки

160 000 тома книги и периодични издания притежава библиотеката на Медицински университет - Варна

Библиотеката на Медицински университет - Варна притежава общо около 160000 тома книги и периодични издания, набавени чрез абонамент, като дарения и по обмен. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Варна зам. директорът на библиотеката Румяна Радева.

Парламентът пак търси кворум


Парламентът е в 30-минутна почивка за събиране на кворума. Председателстващият заседанието зам.-председател Алиосман Имамов обяви 30 минутна почивка, след като поименна проверка установи в залата 110 депутати.

Броенето беше поискано от Георги Андонов от ГЕРБ веднага след като депутатите започнаха второто четене на новия Изборен кодекс. Причината - групата на ГЕРБ напусна залата, а малко преди това излязоха и депутатите от "Атака".

Демонстрацията на съпартийците на Волен...

Соломон Бали: Луковмарш няма място в демократичното общество

/КРОСС/ Не ме шокира решението на общината за Луковмарш. Това, което се случи тази година беше, че за първи път имаше доказателство за работеща държава и институции, от гледна точка на това, че и прокуратурата и МВР и Столична община, работейки заедно, стигнаха до едно положително решение за цялото ни общество. Това заяви в интервю за БНР Соломон Бали от еврейската организация "Бней Брит", коментирайки забраната на Столична община да се проведе шествието. Това събитие и явлението, което символизира, няма място в демократичното общество. Така да се каже до този момент освен гласовете от дясно, липсваше политическата реакция от дясно. Този път тя дойде и аз я отчитам като изключително позитивна, добави той. Не съм съгласен, че антикомунизмът е равносилен на пронацизъм и огромна част от демократично мислещите хора, които не харесват комунистическата идеология нямат никакъв проблем да бъдат антинацисти. Смятам, че е прекрасно, че те застават до хората с ляво мислене, които също са антинацисти. Мисля, че това, което се случи тази година, този тип обществени сили събраха своя потенциал, за да спрат един опасен за демокрацията акт, каза още Бали. Според него заповедта на столичния кмет за забрана за провеждането на шествието е правилно решение: Това изискваше кураж от страна на кмета на София и мисля, че г-жа Фандъкова прояви достойно поведение

Почина историкът проф. дин Петър Тодоров

Видният български историк и историограф проф. дин Петър Тодоров, роден на 28 юли 1934 г. в с. Житница, почина на 15 февруари 2014 г. Това съобщиха от пресцентъра на община Добрич.
Проф. Тодоров работи от 1964 до 2011 г. във Великотърновския университет Видният български историк и историограф проф. дин Петър Тодоров, роден на 28 юли 1934 г. в с. Житница, почина на 15 февруари 2014 г. Това съобщиха от пресцентъра на община Добрич. Проф. Тодоров работи от 1964 до 2011 г. във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий", а от 2000 г. е почетен гражданин на Добрич.

Бившият данъчен шеф напуска ГЕРБ и става независим депутат

Бившият шеф на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов е поредният, който напусна парламентарната група на ГЕРБ и стана независим депутат. Той обясни решението си с това, че "иска да гласува по съвест", но отрече да има проблеми с ръководството на групата. Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева отдаде напускането му на "задкулисието", а официално колегите му демонстрираха голяма изненада. Неофициално в ГЕРБ коментираха, че Стефанов бил подложен на "натиск" от службите заради евентуални нарушения, свързани с управлението му на НАП. Бившият данъчен №1 е подал заявление в деловодството на парламента, съобщи зам.-председателят на НС Мая Манолова в началото на извънредното пленарно заседание в понеделник. Искам да гласувам по съвест "Като съм независим, може би нещо от мен ще зависи" – коментира Стефанов пред Нова телевизия. Той добави, че иска да гласува по съвест. Така например заяви, че би подкрепил отпадането на забраната за пушене на обществени места. По този въпрос парламентарната група на ГЕРБ беше против. Стефанов твърди, че ако не успее да постигне нищо като независим депутат, следващата му стъпка е да излезе от Народното събрание. Той изрично подчерта, че няма да се включи в друга политическа група. Освен това отрече да има проблеми с ръководството на ГЕРБ, макар в неделя да не присъства на партийната конференция. Бившият шеф на данъчните бе най-известен с това, че изчисти името на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов във връзка със съмненията за апартаментите и имотите му. Затова и обявяването му като кандидат-депутат на ГЕРБ (втори в Хасково след Делян Добрев) на изборите през май м.г. бе изтълкувано като "отплата" за "услугата". Разрояването на ПГ на ГЕРБ Само преди три дни парламента напусна бившият зам.-финансов министър Владислав Горанов http://www.mediapool.bg/vladislav-goranov-ot-gerb-iznenadvashto-napuska-ns-news216838.html . След пет години в политиката, неразривно свързани с ГЕРБ, той обяви, че я напуска, за да "запази експертния си профил". Според някои неофициални обяснения, Горанов, считан за близък до депутата от ДПС Делян Пеевски, е предприел тази стъпка, тъй като е присъствал на част от срещите http://www.mediapool.bg/delyan-peevski-tsvetanov-me-natisna-v-polunosht-news216787.html на Пеевски с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който в петък заяви, че е приел мотивите на Горанов и той ще си остане експерт на партията, все още не е коментирал напускането на Красимир Стефанов. Стефанов е третият депутат, напуснал ПГ на ГЕРБ и останал в НС като независим. Същия ход предприеха по-рано Георги Марков и Светлин Танчев, които се ползваха със спорна репутация и се появиха "обосновани предположения", е имало с какво да бъдат "убедени" от управляващите да се откажат от ГЕРБ. И двамата обясниха напускането си с несъгласие с водената политика. Все още обаче не са минали явно на страната на управляващите. Задкулисието управлява След новината за напускането на Стефанов, отцепникът Георги Марков обяви, че оттеглилите се смятат да правят своя група. За целта трябват минимум десет депутати, а Марков вярва, че това не проблем, тъй като очаква още хора да излязат от групата на ГЕРБ. Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева каза, че е изненадана от решението на Красимир Стефанов. Тя си обясни случващото се със "задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес". Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов заяви, че напускането на Стефанов е "изненада донякъде". На въпрос какви могат да са мотивите на Стефанов, Цветанов отговори: "Мога да имам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен". Според него няма напрежение в групата. Същото увери и депутатът Димитър Главчев. "Достойното е, когато някой не е доволен и е избран с пропорционална листа, да напусне парламента", коментира Главчев, давайки за пример постъпката на Владислав Горанов. По времето, когато Стефанов ръководеше НАП, в медиите почти всеки ден се съобщаваше за "инициативи" на данъчните, които "подгонваха" едри и дребни бизнесмени, облитаха с хеликоптери богати имоти или се говореше как Германия ще ни предаде списъка на българите, които са укрили доходи в Швейцария. Особен ефект от тези показни акции нямаше. По същото време проверка не откри никакви нарушения при придобиването на шест апартамента от Цветан Цветанов, нито уличи в нещо нередно шефката на правната комисия в предишния парламент Искри Фидосова, в чиято сметка се появи крупната сума от 150 хил. лв. от фирмата за чистота "Титан". Нямаше и нищо осъдително и в доходите от консултантска дейност на депутата Лъчезар Иванов. "Очаквам да излязат и още хора. Не съм разговарял с никой от тях. Надявам се тези хора, които напуснат ГЕРБ, да се присъединят към нас, да бъдат независими депутати и ако се съберат повече от 10 души, може да се направи група, ако всички имаме еднакви интереси и демократично мислене. В някои случаи ще подкрепим управлението, в други случаи, за които нещата не са така, както ние си мислим, няма да го подкрепяме”, коментира Георги Марков, който първи дезертира от ГЕРБ. А лидерът на новородилата се партия "България без цензура" Николай Бареков побърза да обяви, че е знаел за готвеното напускане на Стефанов. Той самият му бил казал за намерението си още преди две седмици. Пред "Блиц" Бареков не отхвърли възможността Стефанов да се присъедини към партията му. "Нека да го оставим да си почине. Красимир Стефанов като идеология е част от нашата партия. Истината е, че той беше смазан от Цветанов, докато бе шеф на НАП. Нека се възстанови чисто човешки и с него ще говорим. Преди два-три дни се чух с него и му дадох кураж да действа. Познавам го много преди да го има ГЕРБ. Въпреки желанието на Борисов неговите хора да не се срещат с мен, и след ГЕРБ, и след Борисов има хора, с които ще останат мои приятели и съмишленици”, заяви новият политик. "Смятам, че специално напускането на Красимир Стефанов е като реакция на това, което се случи вчера – оставането на Цветанов, козметичните промени, които бяха направени в ръководството на ГЕРБ. Аз не съм съгласен, че двамата нови заместници в лицето на може би двамата най-работещи кметове - на София и на Бургас, ще могат да изместят Цветанов от практическото ръководство на ГЕРБ. Така че ще продължи неговата политика в партията, и кадрова, и управленческа” , коментира пред БНР бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който е част от БАСТА – партия, учредена от бивши политици от ГЕРБ.   *Очаквайте подробности

Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов напусна парламентарната група на ГЕРБ

Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов напусна парламентарната група на ГЕРБ и остава независим депутат.   Той е подал заявление в деловодството на парламента, съобщи председателстващият заседанието Мая Манолова в началото на днешното извънредно заседание на Народното събрание.   Според зам.-председателят на групата на ГЕРБ Цецка Цачева напускането на Красимир Стефанов е изненада.   Цачева обясни, че отдава напускането "на задкулисието по начина, по който се управлява държавата днес".   Тя обясни, че никой от групата не е знаел за решението на Стефанов.   Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов заяви, че напускането е изненада донякъде.   Според него няма напрежение в групата. На въпрос какви могат да са мотивите на Стефанов, Цветанов отговори: "Мога да имам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен".   Димитър Главчев от ГЕРБ каза от своя страна, че в групата няма напрежение. Според него има разлика в това, което е направил Владислав Горанов, който миналата седмица напусна групата и Народното събрание, и останалите напуснали групата на ГЕРБ.   "Достойното е, когато някой не е доволен и е избран с пропорционална листа, да напусне парламента", коментира Главчев.   В петък друг депутат от ГЕРБ – Владислав Стоянов обяви, че напуска парламента.   Очаквайте подробности.

Заради липса на кворум парламентът пак не стигна до Изборния кодекс

Извънредното пленарно заседание в понеделник, което основно бе предназначено за обсъждане и приемане на текстове от Изборния кодекс на второ четене, бе прекъснато преждевременно заради липсата на кворум.   Депутатите на "Атака" поискаха да бъде приета декларация, която осъжда изказването в петък на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов. От ГЕРБ използваха процедурата да поискат поименно гласуване и да излязат от залата, точно когато трябваше да започне четене на текстове от изборния закон.   Очаквайте подробности

След депутатските оставки идва големият трус в ГЕРБ

Излизането на Красимир Стефанов от ПГ на ГЕРБ е свързана вероятно с разочарование от оставането на Цветанов в челото на ръководството на ГЕРБ и с липсата на промяна в партията след конгреса - това е прочитът на социолога Кольо Колев пред BNews за напускането на Красимир Стефанов.

Командирът на баретите Георги Гайков: България е цел на някои терористични организации

С командира на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) ГЕОРГИ ГАЙКОВ: 

Знайте, че баретите не убиват, а спасяват 


- Разпознават ви, г-н Гайков, като командоса, който 39 часа командваше спасителите при заложническата криза в Сливен. През март 2011 г. млад мъж нахлу в клон на "Инвестбанк", простреля охранител и плени няколко С командира на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) ГЕОРГИ ГАЙКОВ: Знайте, че баретите не убиват, а спасяват - Разпознават ви, г-н Гайков, като командоса, който 39 часа командваше спасителите при заложническата криза в Сливен. През март 2011 г. млад мъж нахлу в клон на "Инвестбанк", простреля охранител и плени няколко

Американски концерн купува два захарни завода у нас

Американският концерн ASR Group иска да купи две от българските захарни рафинерии, собственост на "Литекс комерс", научи "Преса".

Доларът навлиза в новата седмица с надежда за възстановяване

Йената записа повишение благодарение на обратната корелация между представянето на акциите и валутата

    


Възнагражденията на шефовете на Газпром скочили с 67% за година

Най-големите руски държавни компании и банки са щедри към мениджърите си

    


Манолова: Няма драма - „Атака" е тук, ГЕРБ е тук

/КРОСС/ Няма как да приемам нещо, което не сме видели, заяви пред журналисти депутатът от БСП Мая Манолова, на въпрос ще приемете ли декларацията на ПП „Атака", осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов. На въпрос, дали има право да се приеме извънредна точка, Манолова посочи: Много е спорно, дали има право извънредна точка да бъде гласувана. Няма драма - „Атака" е тук, ГЕРБ е тук". Междувременно парламентът излезе в кратка почивка заради липса на кворум. Заместник-председателят на парламента Алиосман Имамов обяви, че в пленарна зала присъстват 110 народни представители. Той обяви 30-минутна почивка.   

Куку се хвърли от стълбището в старчески дом

52-годишен мъж от дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Твърдица се е метнал от площадка на втория етаж.

Стефанов изненада ГЕРБ

/КРОСС/ "Никой от колегите ми не е знаел, както и аз. Тъй като следващият ви въпрос ще бъде на какво го отдавам - на задкулисието. На начина, по който се управлява държавата днес, благодаря." Така Цецка Цачева, зам.-председател на групата на ГЕРБ, коментира напускането на Красимир Стефанов, който днес стана независим депутат. Попитайте него за мотивите му. Аз не мога да ви ги кажа, каза пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и побърза да обясни, че няма напрежение в партията. „Мога да имам някакви предположения, но не мога да бъда сигурен", обясни той. Той каза, че решението донякъде го е изненадало.  

Манолова за декларацията на "Атака": Няма как да приемам нещо, което не сме видели

Няма как да приемам нещо, което не сме видели, заяви пред журналисти депутатът от БСП Мая Манолова, на въпрос ще приемете ли декларацията на ПП „Атака”, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов.
На въпрос, дали има право да се приеме извънредна точка, Манолова посочи: Много е спорно, дали има право извънредна точка да бъде гласувана. Няма как да приемам нещо, което не сме видели, заяви пред журналисти депутатът от БСП Мая Манолова, на въпрос ще приемете ли декларацията на ПП „Атака”, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов. На въпрос, дали има право да се приеме извънредна точка, Манолова посочи: Много е спорно, дали има право извънредна точка да бъде гласувана.

Ако десет души напуснат ГЕРБ, може да направим нова група в НС, казва "отцепникът" Марков

Очакваме и още хора да излязат. Не съм разговарял с тях, но се надявам тези, които напуснат ГЕРБ, да се присъединят към нас, да бъдат независими депутати и ако се съберат повече от 10 души, може да...

Работа за бездомните ще търсят от Столична община

Два кризисни центъра в София осигуряват подслон на хората в нужда през студените месеци. Вторият отвори врати тази зима. Как обаче се отрази необичайно топлата зима на тяхната посещаемост?Минка Владим...

Инцидентът с Шумахер не е по вина на странични фактори

Разследването на обстоятелствата около падането на Михаел Шумахер при спускането със ски във френския курорт Мерибел е прекратено и не са констатирани никакви нарушения. Това съобщи прокурорът Патр...

Руската балерина

Телефонът отново звънеше. Първо бяха Хералд и Глоуб, сега бе ред на по-дребните риби: ТАВ и Финикс, както и многобройни местни телевизионни канали и радиостанции. И всичко това се случваше заради онов...

В София протестираха срещу цените за изкупуване на земи за Северната тангента

Пореден протест в страната, този път на собственици на земи Около 50-60 души се събраха пред сградата на Агенция „Пътна инфраструктура”, за да изразят недоволството си от ниските ц...

САЩ: Уганда да не криминализира хомосексуалността

Президентът на САЩ Барак Обама изрази в неделя загриженост във връзка с очакваното обнародване на нов спорен закон, който е насочен срещу хомосексуалността в Уганда, като предупреди, че дипломатиче...

Мартенски базар отвори врати в Русе

Традиционният мартенски базар заработи от днес в Русе. Това съобщиха от общинската управа в крайдунавския град. Мартениците се продават в общо 32 павилиона, от които осем сачисто нови, тъй като целта...

Главчев: Няма никакво напрежение в ГЕРБ

Няма никакво напрежение. Питайте самия Красимир Стефанов. Това са индивидуални решения. Това заяви пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев във връзка с напусналия ГЕРБ бивш шеф на НАП.

Обаче има разлика между това, което направи Влади Горанов, и всички останали. 

„Достойното е, когато някой не е дов Няма никакво напрежение. Питайте самия Красимир Стефанов. Това са индивидуални решения. Това заяви пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев във връзка с напусналия ГЕРБ бивш шеф на НАП. Обаче има разлика между това, което направи Влади Горанов, и всички останали. „Достойното е, когато някой не е дов

Главчев: Има разлика между това, което направи Горанов, и другите напуснали

Няма никакво напрежение. Питайте самия Красимир Стефанов. Това са индивидуални решения. Това заяви пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев във връзка с напусналия ГЕРБ бивш шеф на НАП.

Обаче има разлика между това, което направи Влади Горанов, и всички останали. 

„Достойното е, когато някой не е дов Няма никакво напрежение. Питайте самия Красимир Стефанов. Това са индивидуални решения. Това заяви пред журналисти в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев във връзка с напусналия ГЕРБ бивш шеф на НАП. Обаче има разлика между това, което направи Влади Горанов, и всички останали. „Достойното е, когато някой не е дов

ГЕРБ и „Атака" бойкотираха гласуването на Изборния кодекс

Депутатите от „Атака" и ГЕРБ напуснаха пленарната зала. Така гласуването на текстовете по новия Изборен кодекс отново е под въпрос, заради невъзможността БСП и ДПС да излъчат необходимия кворум. "Атака" напусна пленарната зала, след като поиска депутатите да излязат с декларация, осъждаща поведението на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов в петък.

Цветанов сюрпризиран от напускането на Стефанов

Попитайте него за мотивите му, аз не мога да ви ги кажа, заяви пред журналисти в парламента заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод днешната новина за Красимир Стефанов, който напусна ПГ на ГЕРБ.

Моуриньо пак подхвана Манчестър Сити

"Отложените им мачове ще ги облагодетелстват", заяви португалецът

    


Пиронкова се завърна сред първите 50 в световната ранглиста

/КРОСС/ Българската тенисистка Цветана Пиронкова се завърна сред най-добрите 50 в световната ранглиста на WTA. Пловдивчанката събра 1190 точки и заема 48-то място. Пиронкова скочи с четири позиции спрямо миналата седмица. Тя продължи възхода си в ранглистата, след като заради слабите си резултати през миналия сезон започна годината извън първите сто. Пиронкова не успя да преодолее квалификациите в Дубай. Там българката загуби във втория кръг от 19-ата в света Южени Бошар. Следващото предизвикателство пред пловдивчанката ще е Индиън Уелс в началото на март. Начело остава американката Серена Уилямс. На второто място се изкачи шампионката от Australian Open На Ли, следвана от Агниешка Радванска. Виктория Азаренка се смъкна от втората на четвъртата позиция, а след нея е Мария Шарапова.  

Манолова за декларацията на "Атака": Няма как да приемам нещо, което не сме видели

Няма как да приемам нещо, което не сме видели, заяви пред журналисти депутатът от БСП Мая Манолова, на въпрос ще приемете ли декларацията на ПП „Атака”, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов.
На въпрос, дали има право да се приеме извънредна точка, Манолова посочи: Много е спорно, дали има право извънредна точка да бъде гласувана. Няма как да приемам нещо, което не сме видели, заяви пред журналисти депутатът от БСП Мая Манолова, на въпрос ще приемете ли декларацията на ПП „Атака”, осъждаща изказването на Хюсеин Хафъзов. На въпрос, дали има право да се приеме извънредна точка, Манолова посочи: Много е спорно, дали има право извънредна точка да бъде гласувана.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване