Земетресение с магнитуд 4.3 е регистрирано в Обединеното кралство

Земетресение с магнитуд 4.3 беше регистрирано в Обединеното кралство. Това съобщи за Агенция „Фокус” Румяна Главчева, експерт-сеизмолог, дописен член на БАНИ, бивш ръководител на секция „Сеизмология” в Геофизичен институт (дн. НИГГГ-БАН).
На територията на Обединеното кралство, състоящо се от четирите страни Англия, Шотландия, Уелс и Северна Земетресение с магнитуд 4.3 беше регистрирано в Обединеното кралство. Това съобщи за Агенция „Фокус” Румяна Главчева, експерт-сеизмолог, дописен член на БАНИ, бивш ръководител на секция „Сеизмология” в Геофизичен институт (дн. НИГГГ-БАН). На територията на Обединеното кралство, състоящо се от четирите страни Англия, Шотландия, Уелс и Северна

Тимошенко пред освобождаване

Върховната Рада прие закон, който позволява

Кристалина Георгиева иска отново голямо българско хоро в центъра на Брюксел

Министърът на културата д-р Петър Стоянович прие днес българския еврокомисар Кристалина Георгиева, предаде БГНЕС. По време на срещата, провела се в Министерство на културата, еврокомисар Кристалина ...

Освобождават Юлия Тимошенко

Украинската Върховна Рада прие закон-изменение и допълнение в Наказателния и наказателно-процесуалния кодекс, който ще позволи освобождаването от затвора на бившия украински премиер Юлия Тимошенко, предаде Униан.

За приемането на закона са гласували 310 депутати.

















Украинската Върховна Рада прие закон-изменение и допълнение в Наказателния и наказателно-процесуалния кодекс, който ще позволи освобождаването от затвора на бившия украински премиер Юлия Тимошенко, предаде Униан. За приемането на закона са гласували 310 депутати.

Украинският парламент прие закон, позволяващ освобождаването от затвора на Тимошенко

Украинската Върховна Рада прие закон-изменение и допълнение в Наказателния и наказателно-процесуалния кодекс, който ще позволи освобождаването от затвора на бившия украински премиер Юлия Тимошенко, предаде Униан.

За приемането на закона са гласували 310 депутати.

















Украинската Върховна Рада прие закон-изменение и допълнение в Наказателния и наказателно-процесуалния кодекс, който ще позволи освобождаването от затвора на бившия украински премиер Юлия Тимошенко, предаде Униан. За приемането на закона са гласували 310 депутати.

Съвременната компютърна зала в ОУ „Стоян Михайловски” - Варна носи името на Джон Атанасов

В изпълнение на Национална програма на Министерство на образованието и науката „Информационни и комуникационни технологии в училище", приета с Решение № 203 на Министерския съвет от 29.03.2013 г., ОУ „Стоян Михайловски” спечели финансиране за съвременно технологично оборудване, базирано на терминални решения с централизирано управление.

За юбилея на "Левски" награждават и играч с 10 мача

Паметният знак за вековния юбилей на “Левски” явно ще бъде раздаван на стотици. Ще бъдат почетени и големи, и малки имена в “синята” история. Връчването започва днес - на почивката на мача срещу “Славия” на “Аспарухов”.
В списъка за старта на награждаванията влиза дори Стефан Василев. Нищо лично срещу човека, но той има само 10 мача за “Левски” - Паметният знак за вековния юбилей на “Левски” явно ще бъде раздаван на стотици. Ще бъдат почетени и големи, и малки имена в “синята” история. Връчването започва днес - на почивката на мача срещу “Славия” на “Аспарухов”. В списъка за старта на награждаванията влиза дори Стефан Василев. Нищо лично срещу човека, но той има само 10 мача за “Левски” -

Такева иска 20 заплати при пенсиониране на учителите

"Както получават военните, летците, МВР, и няма да има проблем"

    


RBS планира нови масирани съкращения

В момента се определя бъдещето на инвестиционните звена на банката в САЩ и Азия

    


Пентагонът използва електрически ток вместо кофеин за войниците

Американското министерство на отбраната е започнало да тества прилагането на слаб електрически ток в мозъците на войниците, като заместител на кафето и енергийните напитки, съобщава Business Insider. 
Електричеството, което се насочва към определени области на мозъка показва сериозен потенциал. В тях са участвали няколко десетки войници Американското министерство на отбраната е започнало да тества прилагането на слаб електрически ток в мозъците на войниците, като заместител на кафето и енергийните напитки, съобщава Business Insider. Електричеството, което се насочва към определени области на мозъка показва сериозен потенциал. В тях са участвали няколко десетки войници

Обама посрещна Далай Лама

/КРОСС/ Американският президент Барак Обама провежда среща с Далай Лама."Президентът е в момента се среща с Далай Лама - уважаван от международната общност религиозен и културен лидер", се посочва в съобщение на американския Съвет за национална сигурност, публикувано в Twitter.Въпросната среща между американския президент Барак Обама и тибетския духовен водач предизвика силно негодувание от страна на Китай. Правителството на страната веднага заклейми разговорите между двамата като „грубо вмешателство във вътрешната политика", което „сериозно ще навреди на двустранните отношения между Пекин и Вашингтон". „Тибетският въпрос е строго национален и няма друга държава, която да претендира за правото да го разрешава", заяви говорител на китайското външно министерство.Причината за незабавната реакция е фактът, че до 2002-а година Далай Лама оглавяваше тибетското правителство в изгнание, което не признава властта на Китайската народна република върху Тибетския автономен регион.От Белия дом отговориха на обвиненията с довода, че „Далай Лама е международно признат религиозен и културен водач" и отбелязаха, че Обама вече се е срещал с него на два пъти - през февруари 2010 и юли 2011 г.

Янукович изгуби правомощия, уволнен е вътрешният министър


Почти веднага след подписването на споразумението за прекратяване на кризата в Украйна парламентът в Киев гласува за връщането в сила на Конституцията от 2004г., в която президентът има значително по-малко правомощия. 

Вътрешният министър Виталий Захарченко е отстранен от поста заради насилието срещу протестиращите през последните седмици.

Решено е да бъдат освободени стотиците задържани и съдени участници в антиправителствени акции, наричани от протестиращите "заложниците...

Арестуваха 200 на дело за протест срещу Путин

200 демонстранти бяха арестувани вчера пред районен съд в Москва, който призна за виновни 8 души, протестирали срещу президента Владимир Путин, предаде АФП.
Присъдата ще е ясна в понеделник.
Делото е известно като “Болотное” и е заради протеста от 6 май 2012 година, когато Путин встъпваше в третия си президентски мандат. 200 демонстранти бяха арестувани вчера пред районен съд в Москва, който призна за виновни 8 души, протестирали срещу президента Владимир Путин, предаде АФП. Присъдата ще е ясна в понеделник. Делото е известно като “Болотное” и е заради протеста от 6 май 2012 година, когато Путин встъпваше в третия си президентски мандат.

Спецслужбите, МВР и външно министерство са с щабове за реакция по повод кризата в Украйна


В министерствата на вътрешните и на външните работи, както и в специалните служби, са създадени щабове за своевременна реакция на компетентните органи. Това е една от мерките, приети след като по разпореждане на министър-председателя Пламен Орешарски днес се е проведе съвещание на спецслужбите във връзка с кризата в Украйна.

До вчера Орешарски беше на официално посещение в Азербайджан.

На съвещанието са присъствали вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин...

Четирима наши на финала на "Дан Колов“ и "Никола Петров“

Четирима наши борци стигнаха финалите в първия ден на турнирите по свободна и класическа борба „Дан Колов" и „Никола Петров" в столичната зала „Универсиада".

Над 90% от произведения в страната тютюн е изкупен

До момента е изкупен над 90% от произведения в страната тютюн. Това показват данни на Министерство на земеделието и храните (МЗХ). Експертите от...

Le Point: Делфини охраняват акваторията на Сочи

/КРОСС/ За периода на провеждане на Олимпийските игри за охраната на сочинските заливи се използват полярни делфини (Delphinapterus leucas), пише Мари дьо Дуе в статия, публикувана във френския вестник Le Point, и цитирана от inopressa.ru.Както се оказало, задачата на полярните делфини се състояла в сигнализиране при поява на подводни плувци или други неизвестни подводни обекти, които могат да представляват опасност, както и сигнализиране на всякакви отклонения от нормите. Според автора на статията „за полярните делфини се грижат и ги хранят хора с военно-морски униформи".Не се уточнява броят на животните, нито подробности около тяхната подготовка. По думите на професор Ерик Баратей от университета Lyon-III, използването на делфини за военни цели не е нещо ново. „От 60-те години насам руснаците и американците често използват морски млекопитаещи, главно делфини, за охраняване на пристанища или разминиране, - посочва ученият. - Благодарение на системата за ехолокация от слуха на делфините нищо не може да убегне - нито през деня, нито през нощта, в прозрачна или мътна вода". „Те са любопитни, бързи, лесно се поддават на обучение, притежават прекрасна памет. Делфините могат да бъдат наречени „коз" в охраната на подводното пространство", - цитира изданието биолога Вили Дабен от изследователския център PELAGIS в Ла Рошел.inopressa.ru

Гръцката "Златна зора" е на път официално да бъде обявена за неонацистка организация

Гръцката крайнодясна партия "Златна зора" представлява военна организация, разполагаща с оръжеен арсенал и ясно изразена принадлежност към идеите на Хитлер и неонацизма. Такова е заключението на местните разследващи органи, внесено в парламента.

Йовчев събра службите, за да обсъдят ситуацията в Украйна

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев е провел работна среща с главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефовете на ДАНС, Националната разузнавателна служба (НРС) и Служба "Военна информация" в МО Драгомир Димитров и Веселин Иванов във връзка с кризисната ситуация в Украйна, съобщи в петък правителственият пресцентър. Съвещанието е свикано по разпореждане на министър-председателя Пламен Орешарски. На не го са били обсъдени евентуалните рискове и заплахи, произтичащи за България, като е решено да се наблюдава и анализира внимателно развитието на събитията в Киев. От правителствения пресцентър допълват, че в МВР и МВнР, както и в спецслужбите вече са сформирани щабове за своевременна реакция на компетентните органи. Припомнят и препоръките си към българските журналисти, които вече са в Украйна или възнамеряват да пътуват натам. "Съветваме българските журналисти да носят със себе си своите задгранични паспорти и журналистически си карти, които да предоставят на правоохранителните органи при проверка. МВнР настоятелно препоръчва на представителите на български медии да информират посолството преди или след тяхното пристигане в Киев, както и да оставят свои координати за връзка. В случай на необходимост от съдействие или при инцидент, българите в Украйна следва да се свържат с посолството", се казва още в съобщението.

Деца бежанци изработват мартеници

Седмица преди настъпването на типично българския празник Баба Марта, децата бежанци от лагера във Военна рампа, направиха своите първи мартеници. И докато усукваха бели и червени конци, децата от Сирия слушаха разкази за символиката на мартениците и всички пролетни празници и обичаи в България, предаде БНТ.

Виж тук новите електронни издания ... Седмица преди настъпването на типично българския празник Баба Марта, децата бежанци от лагера във Военна рампа, направиха своите първи мартеници. И докато усукваха бели и червени конци, децата от Сирия слушаха разкази за символиката на мартениците и всички пролетни празници и обичаи в България, предаде БНТ. Виж тук новите електронни издания ...

Бежанци правят мартеници

Седмица преди настъпването на типично българския празник Баба Марта, децата бежанци от лагера във Военна рампа, направиха своите първи мартеници. И докато усукваха бели и червени конци, децата от Сирия слушаха разкази за символиката на мартениците и всички пролетни празници и обичаи в България, предаде БНТ.

Виж тук новите електронни издания ... Седмица преди настъпването на типично българския празник Баба Марта, децата бежанци от лагера във Военна рампа, направиха своите първи мартеници. И докато усукваха бели и червени конци, децата от Сирия слушаха разкази за символиката на мартениците и всички пролетни празници и обичаи в България, предаде БНТ. Виж тук новите електронни издания ...

Западни медии: Сотникова не заслужава титлата

Авторитетни западни медии отвориха фронт с обвинения за машинации при фигуристките в Сочи. Титлата спечели рускинята Аделина Сотникова, втора е шампионката от Ванкувър Ю-на Ким (Република Корея), трета остана Каролина Костнер (Италия). 

Според USA Today преди волната програма, когато лидер и фаворит за златото бе Ким, са били сменени двама от съ Авторитетни западни медии отвориха фронт с обвинения за машинации при фигуристките в Сочи. Титлата спечели рускинята Аделина Сотникова, втора е шампионката от Ванкувър Ю-на Ким (Република Корея), трета остана Каролина Костнер (Италия). Според USA Today преди волната програма, когато лидер и фаворит за златото бе Ким, са били сменени двама от съ

Криминална полиция обискира автокъща на общинар

Обискът е в автокъща на "Симеоновско шосе" срещу Студентския град

Криминална полиция обискира офиси на "Симеоновско шосе"

Обискът е в автокъща на "Симеоновско шосе" срещу Студентския град

Силвио обещава безплатни зъби за възрастните

Три месеца преди изборите за европейски парламент Силвио Берлускони пусна в действие обещания, с които да привлече по-възрастните избиратели, пише в. “Стампа”.
Бившият премиер, който бе осъден за секс с непълнолетна и злоупотреба с влияние, смята, че хората над 60-годишна възраст трябва да получат безплатни зъбни импланти. Три месеца преди изборите за европейски парламент Силвио Берлускони пусна в действие обещания, с които да привлече по-възрастните избиратели, пише в. “Стампа”. Бившият премиер, който бе осъден за секс с непълнолетна и злоупотреба с влияние, смята, че хората над 60-годишна възраст трябва да получат безплатни зъбни импланти.

"FT": Европа да престане да се крие под завивките!

"Сигналите, които идват, не са много окуражаващи"

    


Американец вади шоколад с мотокар, губи работата си

Работник в щата Айова загуби работата си, след като използва мотокар, за да се добере до парче шоколад, блокиран в автомат за храни, съобщи Би Би Си. Робърт Макевик (27 г.) пуснал долар в машината, но сладкишът заседнал. Пуснал втора монета, но шоколадът не помръднал. Удрял и разклащал автомата, но без успех. Работник в щата Айова загуби работата си, след като използва мотокар, за да се добере до парче шоколад, блокиран в автомат за храни, съобщи Би Би Си. Робърт Макевик (27 г.) пуснал долар в машината, но сладкишът заседнал. Пуснал втора монета, но шоколадът не помръднал. Удрял и разклащал автомата, но без успех.

Кало: АБВ е по-близо до членовете на БСП, отколкото ръководството на столетницата

/КРОСС/ Една от основните цели на АБВ е да търси надпартийно национално съгласие по отношение на това кои са важните за България приоритети. Социално значими политики, които трябва да се изработят с перспектива за развитие в дългосрочен план. Това посочи пред Канал 3, Емил Кало - член на инициативната група на АБВ.За АБВ основна цел е преодоляване на демографската криза в България, подчерта Кало. По думите му развитието на икономиката, социалния, образователен и здравен сектор са сред останалите приоритетни области, които се нуждаят от ясен и дългосрочен план за развитие.АБВ е отворена за диалог към всички политически формации с изключение на извънсистемните, които изповядват прекалено крайна политика. АБВ има за свой основен опонент ГЕРБ, посочи Кало. Според него най-близка до визията на гражданското движение за развитие на България е БСП. Левицата обаче от години не изпълнява основното си задължение - прокарване на истинска социална политика. В тази връзка Кало заяви, че според него АБВ стои по - близо до членовете на социалистическата партия от колкото собственото й ръководство.Емил Кало коментира и промените в Изборния кодекс. Според него те са недостатъчни и не отговарят на очакванията на хората за промяна. За пример той даде процентното ограничение за преференциален вот на евроизборите, което на практика обезмисля обещанията да се положат усилията да се въведе основа за мажоритарен принцип в гласуването.

Планова подмяна на електромерите в Западна България за периода 24-28 февруари

София /КРОСС/ Уведомяваме ви, че в изпълнение на Общите условия на ЧЕЗ Разпределение България и в съответствие с изискванията на действащото законодателство в страната, компанията извършва планова подмяна на електромерите на своите клиенти в Западна България. Молим клиентите на ЧЕЗ, които живеят на посочените долу адреси, да осигурят представител на домакинството, който да присъства на подмяната. Подмяната на електромерите ще се извърши както следва: София-градЗа периода 24-26.02.2014 г. /08.00-16.00 ч/ - с. Панчарево - Елин Пелин: 10, 10А, 11, 13, 15, 16, 17, 18, 19, 2, 20, 21, 22, 26, 6, 7, 8, 9; Самоковско ШосеЗа периода 25-26.02.2014 г. /08.00-16.00 ч/ - с. Панчарево - Васил Левски /9 Септември/: 12, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 24А, 25, 26, 27, 28, 29, 31, 33, 35, 35А, 37, 39; Димитър Пенев /ст. младенов/: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Елин Пелин /ленин/: 22, 24; Ленището /малчика/: 1, 10, 12, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9; Руджери /в. коларов/: 1, 10, 12, 14, 16, 18, 2, 20, 22, 3, 4, 5, 6, 8, 11, бл. къща; Самоковско шосе: 42, 50, бл. павилион за закуски, павилион за цигари и алкохолЗа периода 25-27.02.2014 г. /09.00-16.00 ч/ - Захарна Фабрика - бл. 60За периода 26-27.02.2014 г. /08.00-16.00 ч/ - с. Панчарево - Александър Стамболийски: 10, 10А, 11, 13, 15, 17, 19, 8; Беликата: 1, 10, 12, 13, 15, 17, 17-А, 19, 2, 3, 4, 45, 5, 6, 7, 8, 9За периода 27-28.02.2014 г. /08.00-16.00 ч/ - район Панчарево - ул. Ловджийска чешма, Риляник/георги Димитров/, бл. Лавка, бл

Победа за Канада в мъжкия кърлинг

След титлата при жените Кадана взе и златните медали в мъжкия кърлинг. В петък канадците, които са шампиони и от предишните две олимпиади, победиха убедително с 9:3 отбора на Великобритания. Отборът на Великобритания, съставен изцяло от шотландци, се отказа два енда преди края. Швеция спечели бронзовите медали след победа с 6:4 срещу Китай.

ЕТА започна да се разоръжава

Баската сепаратистка групировка ЕТА е започнала да унищожава оръжия и боеприпаси, съобщава испанския вестник El Mundo, позовавайки се на група експерти, които контролират процеса. По думите им е &...

Нови доказателства за връзка между ГЕРБ и контрабандата

София /КРОСС/ Темата за контрабандата у нас отново стана актуална, след като осъденият по делото "Килърите" Васил Костов-Кеца заговори за мащабите на явлението и замеси в него и бившия премиер Бойко Борисов. Според Григор Здравков от легия "Антимафия" в думите на Кеца няма нищо кой знае колко изненадващо, тъй като за това отдавна се говори. Той огласи за първи път в ефира на TV7 информация за канали за внос на кокаин от Сингапур, които са били разследвани от ГДБОП, но до арести не се е стигнало. Дрогата е пристигала в Сингапур от Южна Америка, където е била поставяна в кашони с климатици. Така с кораби и камиони товарът е бил доставян в Европа, а на границата камионите били лично посрещани от високопоставен служител на МВР, известен като "Глупака с папките". Здравков не му каза името, но уточни, че е близък с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. По отношение на хероиновите канали, главно действащо лице бил т.нар. "Арабски доктор", който живее в Турция. Той отговарял за малките пратки от по 10-15 кг. Големите пратки от по над 100 кг се контролирал от познатия като Таки наркобарон. Печалбата на килограм била 7-8 хил. евро.Един от малцината оцелели в този бизнес се казвал Владимир Христов. Неговото име не е известно, тъй като бил много добър. Той се занимавал с логистиката на вноса на кокаин от Боливия в Европа през Африка

Обискират автокъща на Орлин Алексиев, участник в рали "Дакар" и общинар от ГЕРБ

В момента полицията обискира автокъща на фирмата А2 на "Симеоновско шосе" срещу Студентския град, видя репортер на "Труд". В нея се продават изключително луксозни автомобили втора ръка. Разследващите преглеждат документация и разпитват служители. 
А2 се наричат фирми на Орлин Иванов Алексиев. Фирмите са "А2-Орлин Алексиев" ЕТ и "А2- Автомобили" АД В момента полицията обискира автокъща на фирмата А2 на "Симеоновско шосе" срещу Студентския град, видя репортер на "Труд". В нея се продават изключително луксозни автомобили втора ръка. Разследващите преглеждат документация и разпитват служители.  А2 се наричат фирми на Орлин Иванов Алексиев. Фирмите са "А2-Орлин Алексиев" ЕТ и "А2- Автомобили" АД

Осоленото пеленаче Ивелина ще бъде настанено в социален дом

Тримесечната Ивелина, която бе приета в крайно тежко състояние и с опасност за живота в детска клиника в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД (Университетска) ще бъде настанена в социална институция, ако лекарите се преборят за живота й, съобщи Дарик. 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Тримесечната Ивелина, която бе приета в крайно тежко състояние и с опасност за живота в детска клиника в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД (Университетска) ще бъде настанена в социална институция, ако лекарите се преборят за живота й, съобщи Дарик.  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Малинов за Украйна: Европейските посредници изиграха положителна роля

София /КРОСС/ За никакъв триумф не може да се говори след толкова много убити. Това заяви пред TV7 бившият ни външен министър Соломон Паси. Ситуацията в Украйна е голяма трагедия за развитието на демокрацията, подчерта той.Паси подчерта, че най-трудното при преговорите са отстъпките. Радвам се, че това споразумението бе прието в рамките на украинския парламент. Що се отнася до българската позиция по конфликта, Паси заяви, че това, което са заявили от външно министерство, е било абсолютно адекватно. Нямаме основания за претенции, подчерта той и добави, че със сигурност ще се намерят политически сили и лидери, които ще имат своя интерпретация по темата. От своя страна председателят на Национално дружество „Русофили" Николай Малинов заяви, че европейските посредници са успели да изиграят своята положителна роля. Задължителен е форматът: Европа-Русия и двете страни в Украйна да седнат и да се разберат в детайли, защото нещата се крият в детайлите. Рускоеизчните и украиноезичните са два различни анклава. Вариантите са два - или да има една обединена Украйна, или да се разделят. И двата сценария зависят от поведението на украинските държавници. Имаме един елемент, който постоянно разрушава тази матрица. Той е непредсказуем. Радикализацията тази седмица е била продиктувана и от факта, че в Сочи се провеждат олимпийски игри, а по време на игрите Русия не можела да бъде достатъчно крайна

Малинов за Украйна: Европейските посредници изиграха положителна роля

София /КРОСС/ За никакъв триумф не може да се говори след толкова много убити. Това заяви пред TV7 бившият ни външен министър Соломон Паси. Ситуацията в Украйна е голяма трагедия за развитието на демокрацията, подчерта той.Паси подчерта, че най-трудното при преговорите са отстъпките. Радвам се, че това споразумението бе прието в рамките на украинския парламент. Що се отнася до българската позиция по конфликта, Паси заяви, че това, което са заявили от външно министерство, е било абсолютно адекватно. Нямаме основания за претенции, подчерта той и добави, че със сигурност ще се намерят политически сили и лидери, които ще имат своя интерпретация по темата. От своя страна председателят на Национално дружество „Русофили" Николай Малинов заяви, че европейските посредници са успели да изиграят своята положителна роля. Задължителен е форматът: Европа-Русия и двете страни в Украйна да седнат и да се разберат в детайли, защото нещата се крият в детайлите. Рускоеизчните и украиноезичните са два различни анклава. Вариантите са два - или да има една обединена Украйна, или да се разделят. И двата сценария зависят от поведението на украинските държавници. Имаме един елемент, който постоянно разрушава тази матрица. Той е непредсказуем. Радикализацията тази седмица е била продиктувана и от факта, че в Сочи се провеждат олимпийски игри, а по време на игрите Русия не можела да бъде достатъчно крайна

270 хил. бедни българи ще получат 30 лева еднократна помощ през април

Окончателните параметри на мярката ще бъдат уточнени на заседанието на съвета за тристранно сътрудничество в понеделник

    


Подписката в подкрепа на референдума по изборните въпроси във Варна продължава

По настояване на граждани подписката за референдум по изборните въпроси, която ПП ГЕРБ-Варна подкрепи, ще продължи до 24 февруари включително. Освен в партийните клубове на територията на цялата област, подписи се събират и в откритите пунктове на възлови места във всички райони на град Варна.

Плевнелиев разкритикува ЕС за липса на последователна политика към Русия

Президентът Росен Плевнелиев критикува Европейския съюз за липсата на ясна и последователна политика към Русия и точна реакция по отношение на кризата в Украйна. Той припомни, че икономическият натиск, чрез който Москва шантажира Киев, е бил прилаган под различни форми спрямо България, Полша, Румъния и други страни от бившия социалистически блок, когато те поеха пътя към ЕС и НАТО. "Нека си даваме сметка, че ако ЕК беше излязла с нейната конкретност, откритост и твърдост, когато се спираха камионите на украинските производители към Москва, когато се умножаваха по три митата на украинските стоки за Русия, тогава можеше да има резултат. Нека никога не забравяме, че подобни неща са се случвали и на демократични правителства в други държави, днес вече членки на ЕС. Нека никога не забравяме, че в далечната 1989 и 1990 година, в първите дни на демокрацията за България, Русия увеличи тройно митата за български стоки. Може би по този начин, наказвайки едно демократично решение на българския народ. Ние трябва да познаваме историята добре, да не я забравяме, да не забравяме как ни "спряха кранчето" през 2008 година, да не забравяме какво се случва днес на Украйна, защото то може би нямаше да се случи, ако не беше забравено какво се е случвало на Полша и България преди 10,15 или 20 години. Европейският съюз е длъжен да послуша новите държави членки – Полша, България или Румъния", заяви държавният глава в интервю за интернет проекта politiКat.net. Той коментира още, че няма никакъв друг подход, който да проработи с Русия,"освен честният, открит, с позоваване ясно на проблемите, посочване на отговорностите и търсене на активна и ясна позиция". "По отношение на подхода към Русия, трябва да е ясно, че ЕС осъзнава ролята на Русия - съответно за укрепване на демократичното развитие на държавите членки на ЕС и нейната периферия или обратното. Възможно ли е, допустимо ли е 1/3 от територията на Грузия днес да бъде окупирана, включително и с изграждането на стена? Възможно ли е, допустимо ли е да се обръщаме и срещу правилата на Световната търговска организация, само и само от гледна точка на политически интереси?Допустимо ли е ЕС винаги да бъде разделен, да имаме различните гледни точки и позиции и да не можем да кажем ясно и категорично, че е крайно недопустимо да се окупират територии или не се спазват правилата на Световната търговска организация", каза Плевнелиев. Той отбеляза, че ЕС е допуснал грешка с Украйна, която е част от бюрократичния му подход- Русия е излязла с ясно решение на тежката, критична ситуация на икономиката в Украйна, а ЕС е казал "тука ще дойде МВФ и той ще ви помогне". Според него ЕС трябва да посочи решение на проблемите на Украйна - да финансира и подкрепи важни реформи. "Надявам се, че Украйна много дълго ще стои като обица на ухото на много хора във висшето ръководство на ЕС, както и на държавните членки. Това, което се случва в Украйна, е много важно. Грешките трябва да бъдат ясно посочени и тежките и отговорни решения, да бъдат взети", каза Плевнелиев пред politiКat.neт. В петък Плевнелиев се срещна и с украинския посланик у нас Микола Балтажи. В разговора той е заявил, че кризата показва "недвусмислено, че единственото устойчиво дългосрочно решение за Украйна е като единна и независима европейска държава". "Украинското гражданско общество ясно заяви своя цивилизационен избор и управляващите трябва да го чуят...Предложението за подписване на Споразумението за асоцииране е в сила, вратата на ЕС е отворена за Украйна", коментира държавният глава, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Жули Гайе няма да присъства на връчването Сезар

Актрисата се състезава за отличието с тъщата на Саркози

    


Симона и Миро изпяха прекрасно "Губя контрол"

Снощи в „Шоуто на Слави" финалистките в избора на сценична партньорка на г-н Андреев се представиха с песни в дует с популярни български изпълнители.


Прекрасната Симона пя заедно с Миро от „Каризма" песента „Губя контрол".


Вижте и чуйте изпълнението ѝ .
Снощи в „Шоуто на Слави" финалистките в избора на сценична партньорка на Снощи в „Шоуто на Слави" финалистките в избора на сценична партньорка на г-н Андреев се представиха с песни в дует с популярни български изпълнители. Прекрасната Симона пя заедно с Миро от „Каризма" песента „Губя контрол". Вижте и чуйте изпълнението ѝ . Снощи в „Шоуто на Слави" финалистките в избора на сценична партньорка на

В дом настаняват бебето, търкано със сол

Тримесечната Ивелина, която бе приета в крайно тежко състояние и с опасност за живота в детска клиника в МБАЛ Тримесечната Ивелина, която бе приета в крайно тежко състояние и с опасност за живота в детска клиника в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД (Университетска) ще бъде настанена в социална институция, ако лекарите се преборят за живота й, съобщи Дарик.  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Първи установен случай за свещеник педофил в Хърватия

Католическата църква в Хърватия е стигнала до заключение за вина на един от свещениците й в педофилия

Обискират автокъща на участник в рали "Дакар" и общинар от ГЕРБ

Криминална полиция обискира офиси в София, в района на комплекс, намиращ се на булевард "Симеоновско шосе".

10 души са били освободени от длъжност в ДФ "Земеделие"

В ДФ „Земеделие” са извършрни промени, свързани с необходимостта от преструктуриране в началото на новия програмен период на Общата селскостопанска...

Върнаха делото на Цветанов за незаконните СРС-та

Съдът е открил процесуални нарушения и неясноти в обвиненията

    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване