Върнаха делото за незаконно подслушване срещу Цветанов

Съдът е открил процесуални нарушения и неясноти в обвиненията

    


Българи в чужбина към президента: Организирайте лидерите на ЕС за бойкот на Сочи


Протестната група на българите в чужбина ДАНСwithme Global настояха президента Росен Плевнелиев да бойкотира Зимните олимпийски игри в Сочи.  Часове по-рано от екипа на държавния глава съобщиха, че той все пак ще присъства на церемонията по закриването на игрите в неделя. 

В писмо от ДАНСwithme Global казват, че се присъединяват към призивите на други организации - Протестна мрежа и Ранобудните преподаватели, по темата. Подчертават, че оценяват обявената от президента позиция по...

Тарашат автокъща на общинар от ГЕРБ

Полиция е нахлула в автокъщата на активист на ГЕРБ срещу хотелски комплекс "Макси" в столицата. Акцията тече в обекта на шефа на комисията по бюджет и финанси в СОС Орлин Алексиев, който е участник в ралито "Дакар". Цивилни полицаи надничаха дори под капака на скъпите му возила.

Канада постигна разгром срещу Великобритания и взе трета поред титла в кърлинга


Канадците спечелиха за трети пореден път олимпийската титла по кърлинг при мъжете. В Сочи скипът Брад Джейкъпс и съотборниците му спечелиха убедително с 9:3 срещу Великобритания.

Британците не успяха да се противопоставят срещу големия фаворит. Канада практически показа какъв ще е изходът още след третия енд, след който водеше с 5:1.

В основата на този успех бяха добрата стратегия и силното представяне на шампионите, както и грешките на съперника.

Отборът на...

Освободиха 10 души във фонд „Земеделие”

Във връзка с политически изказвания за масова „чистка” в Държавен фонд „Земеделие” от институцията информираха, че днес са били освободени 10 души. Това е под 1% от всички служители на фонда, които са около 2000 в цялата страна. Промените са свързани с необходимостта от преструктуриране в началото на новия програмен период на Общата селскостопанска политика (ОСП) 2014-2020.

Откриха неврони, потискащи страха

Специалистите смятат, че изследването им ще позволят един ден да се опознае по-добре неврологичната основа на увреждания, причинени от посттравматичен стрес

Матео Ренци съобщи, че е в състояние да състави новото правителство на Италия

Националният секретар на Демократическата партия (ДП) Матео Ренци свали "резервите", които ритуално изрази в началото на седмицата, когато президентът Джорджо Наполитано му възложи мандат да състави ново правителство на Италия. Той докладва на държавния глава, че в резултат на четиридневните консултации с политическите сили е в състояние да състави многопартиен коалиционен кабинет, който разполага с нужните мнозинства за получаване на вот на доверие в двете камари на парламента. Двамата обсъдиха проектолистата на бъдещите министри, съобщи БТА от Рим в петък. Девет политически формации, обединени в шест парламентарни групи, изразиха готовност да подкрепят кандидата за премиер Ренци в Камарата на депутатите. В Сената той ще може да разчита на същата партийна конфигурация, но сведена до пет парламентарни групи, тъй като някои от партиите нямат представители в горната камара. Това е същата коалиция, която подкрепяше и предходния премиер Енрико Лета, който преди една седмица бе принуден да подаде оставка след ултимативна резолюция на ръководството на ДП, на което той е член. Аномалия за развитата италианска демокрация бе безпрецедентният извънпарламентарен характер на предизвиканата криза. Правителството бе свалено с гласовете на ръководството на една партия, без да е получило вот на недоверие от парламента. Държавният глава не пожела да се възползва от конституционния си прерогатив и да върне оставката на кабинета за гласуване в парламента, а започна незабавни консултации за излъчването на нов кандидат за премиер, който фактически бе предопределен в лицето на лидера на ДП. Увереността на Ренци получи пълно потвърждение от проведените вече официални консултации. Той е новият премиер начело на същата коалиция, в която след ДП по брой на депутати и сенатори се нарежда партията "Нов десен център" (НДЦ) с лидер Анджелино Алфано, който края на миналата година напусна "Народ на свободата" на Силвио Берлускони. Другите два значими партньора в коалицията са листата "Граждански избор" на бившия служебен премиер Марио Монти и отцепилата се от нея партия "Народняци за Италия" на министъра на отбраната в досегашния кабинет Марио Мауро. В коалицията влиза също формацията "Демократически център - Права и свобода", който е под егидата на ДП, както и сборни парламентарни групи, представляващи езикови и етнически малцинства в някои автономни области на Северна Италия. Очакванията са в края на седмицата новоизлъченият кабинет да положи клетва пред президента с намерението в понеделник да поиска вот на доверие в парламента.

Вижте и чуйте Симона и Миро в "Шоуто на Слави" (видео)

Снощи в „Шоуто на Слави Снощи в „Шоуто на Слави" финалистките в избора на сценична партньорка на г-н Андреев се представиха с песни в дует с популярни български изпълнители. Прекрасната Симона пя заедно с Миро от „Каризма" песента „Губя контрол". Вижте и чуйте изпълнението ѝ . Снощи в „Шоуто на Слави" финалистките в избора на сценична партньорка на

Присъди за безредиците на Блатния площад в Москва

Подсъдимите са осем. През декември четирима други обвиняеми получиха амнистия

Кръстовището при Семинарията готово в края на юли

Кръстовището на две нива при Семинарията ще бъде завършено до края на юли. Това увери кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изпълнението на строителството на съоръжението. На обекта е изп...

Тарашат автокъща, собственост на авер на Борисов /обновена/

София /КРОСС/ В момента текат обиски на столичната известна автокъща А2, научи от свои източници afera.bg. Автокъщата е известна, че вкарва у нас изключително скъпи и луксозни автомобили. Като собственик на автокъщата е известен Орлин Алексиев, който бе общински от ГЕРБ и минава за близък до Бойко Борисов. Непотвърдена информация сочи, че общинският съветник от ГЕРБ е под прицела на криминалистите във връзка с разбития международен канал за трафик на хероин за 273 млн. евро. Според БНТ повод за акцията е участието на Алексиев в ралито "Париж - Дакар" и фактът, че наркотикът е пренесен с кораб, който е превозвал и автомобилите от ралито. По-рано днес на пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров разкри, че е разбит канал за наркотици, който е използвал ралито - чист кокаин бил крит в автомобилни гуми. Според Лазаров в трафика на ръководни позиции участвали българи.Пред "24 часа" Алексиев каза, че няма нищо общо с намерените наркотици. Колата, с която той е участвал в ралито, в момента пътува към България.    

Къде ще спят звездите на Мондиал 2014

Вижте къде ще бъдат настанени Меси, Ван Перси и Уейн Рууни

    


Тарашат автокъща, собственост на авер на Борисов /обновена/

София /КРОСС/ В момента текат обиски на столичната известна автокъща А2, научи от свои източници afera.bg. Автокъщата е известна, че вкарва у нас изключително скъпи и луксозни автомобили. Като собственик на автокъщата е известен Орлин Алексиев, който бе общински от ГЕРБ и минава за близък до Бойко Борисов. Непотвърдена информация сочи, че общинският съветник от ГЕРБ е под прицела на криминалистите във връзка с разбития международен канал за трафик на хероин за 273 млн. евро. Алексиев е председател на постоянната комисия по финанси и бюджет и член на постоянната комисия по стопанска политика и общинска собственост. Той е бил участник и в рали "Париж-Дакар". Очаквайте подробности.

Тарашат автокъща, собственост на авер на Борисов

София /КРОСС/ В момента текат обиски на столичната известна автокъща А2, научи от свои източници afera.bg. Автокъщата е известна, че вкарва у нас изключително скъпи и луксозни автомобили. Като собственик на автокъщата е известен Орлин Алексиев, който бе общински от ГЕРБ и минава за близък до Бойко Борисов. Очаквайте подробности.

Бизнесът ще настоява за преразглеждане на пенсионната възраст и осигурителния таван

Преразглеждане на възрастта за пенсиониране, премахването на осигурителния таван и освобождаване на Националния осигурителен институт (НОИ) от ангажимента да се грижи за социалните плащания. За това ще настоява Българската стопанска камара (БСК) при преразглеждането на стратегията за финансова стабилизация на държавното обществено осигуряване (ДОО) и усъвършенстване на трудовото законодателство. "Много неща бяха постигнати, но проблемите стоят, защото част от тях не зависят само от осигурителната система, а от общата демографска политика в страната ни", обясни изпълнителният председател на камарата Божидар Данев. Бизнесът и синдикатите се срещнаха при посредничеството на социалния министър Хасан Адемов, за да ревизират споразумението за стратегията, подписано през 2012 г. В момента социалните партньори обмислят вариант да сключат ново или да актуализират старото споразумение. Според Божидар Данев това се налага, тъй като документът е подписан в минал период и от тогава са настъпили промени в социално-икономическия климат на страната. Данев съобщи, че споровете са били тежки, тъй като отношенията между бизнеса и синдикатите, особено с Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), напоследък са обтегнати. В началото на месеца стопанската камара и Българската търговско-промишлена палата (БТПП) депозираха в Министерския съвет предложения за промени в Кодекса на труда, които според тях ще облекчат част от административната тежест върху бизнеса. Сред идеите беше 15-годишните да имат право да започват легално работа, да се премахне 40-дневния платен отпуск, на който жените имат право, след като са били две години по майчинство и др. КНСБ обяви двата почти идентични проекта за "скандални" и заплаши да стане от масата за преговори. Най-голямата "ябълка на раздора" между бизнеса и синдикатите се оказа идеята за криминализирането не само на укриването, но и на неплащането на осигурителни вноски като цяло. Данев посочи, че това е "деликатен проблем", както и че "навлизането на подобна материя в Наказателния кодекс е твърде опасно и няма прецеденти в нито една европейска държава", и подчерта, че за това настояват само от КНСБ. Другата голяма синдикална организация – Конфедерацията на труда "Подкрепа", напусна тристранния диалог с бизнеса и държавата в началото на ноември, когато обяви, че подготвя протести в цялата страна. Божидар Данев уточни, че въпреки крайно противоположните позиции през годините се е случвало да се стигне до компромис в диалога между синдикатите и бизнеса. По думите му, на срещата Хасан Адемов и социалното министерство са предложили "една разумна схема", при която да се стъпи върху старото споразумение, като се види кои точки от него са изпълнени и кои – не. Въпреки това изпълнителният председател на стопанската камара отбеляза, че компромисите трябва да бъдат разумни, за да не бъдем "винаги на последно място във всички класации на ЕС". Все пак обаче бизнесът и синдикатите са се обединили около мнението, че "пенсионната ни система е болна". "Много от елементите на пенсионната система не работят успешно, като се започне от огромния обем болнични листове, които достигнаха 13 млн. лв. през миналата година и се стигне до двойното нарастване на пенсиите за инвалидност", обясни той и повтори, че осигурителната система трябва да бъде освободена от ангажимента по социалните плащания.

Съдът върна делото за мобилното подслушване на МВР

Софийският градски съд върна на прокуратурата делото за мобилното подслушване на МВР, по което обвиняем е зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Все още не са оповестени мотиви за решението. По неофициална информация става дума за сериозни процесуални нарушения и неясноти в обвинителния акт. Това е втори сериозен провал на прокуратурата по ключово дело за последния месец. В края на януари съдът върна за ново разследване и делото за печатницата в Костинброд. За неупражнен контрол върху подслушването на съд бяха изправени и тримата бивши директори на службата за подслушванията в МВР (СДОТО) - Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов. Според обвинителния акт те не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация в ръководената от тях служба, не са създали и регламент за използването на специализирана мобилна техника. Не са осъществили и контрол за правомерното прилагане на СРС. Цветанов е обвинен, че в качеството си на вътрешен министър съзнателно е допуснал тримата да извършат престъпление – да не изпълнят задълженията си по защита на класифицираната информация и разпоредбите на Закона за специалните разузнавателни средства. Според държавното обвинение, действията на Цветанов са причинили тежки последици като създаване на условия за нарушаване на конституционните права на български граждани и тежко уронване на престижа на МВР. В края на септември Сотир Цацаров обяви, че 875 телефонни номера са присъствали в тефтерите на служителите от СДОТО, управлявали колите за мобилно подслушване. За тяхното следене е нямало издадено съдебно разрешение. Повечето от телефоните са били на бизнесмени, а имената им все още не са обявени.

Съдът върна на прокуратурата делото за мобилното подслушване на МВР

Софийският градски съд върна на прокуратурата делото за мобилното подслушване на МВР, по което обвиняем е зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Все още не са оповестени мотиви за решението. По неофициална информация става дума за сериозни процесуални нарушения и неясноти в обвинителния акт. Това е втори сериозен провал на прокуратурата по ключово дело за последния месец. В края на януари съдът върна за ново разследване и делото за печатницата в Костинброд. За неупражнен контрол върху подслушването на съд бяха изправени и тримата бивши директори на службата за подслушванията в МВР (СДОТО) - Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов. Според обвинителния акт те не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация в ръководената от тях служба, не са създали и регламент за използването на специализирана мобилна техника. Не са осъществили и контрол за правомерното прилагане на СРС. Цветанов е обвинен, че в качеството си на вътрешен министър съзнателно е допуснал тримата да извършат престъпление – да не изпълнят задълженията си по защита на класифицираната информация и разпоредбите на Закона за специалните разузнавателни средства. Според държавното обвинение, действията на Цветанов са причинили тежки последици като създаване на условия за нарушаване на конституционните права на български граждани и тежко уронване на престижа на МВР. В края на септември Сотир Цацаров обяви, че 875 телефонни номера са присъствали в тефтерите на служителите от СДОТО, управлявали колите за мобилно подслушване. За тяхното следене е нямало издадено съдебно разрешение. Повечето от телефоните са били на бизнесмени, а имената им все още не са обявени.

Повече линии ще бъдат обслужвани с новите 30 тролей, които очаква Варна

Повече линии ще могат да бъдат обслужвани с включването на новите 30 тролейбуса в мрежата на градски транспорт. За възможността информира кметът Иван Портних чрез профила си в социалната мрежа фейсбук. Според аналогична схема, която е получил градоначалникът днес, с малко промени по настоящата ще могат да се обслужват и линии Аспарухово – Почивка, както и Владиславово – Почивка.

Криминална полиция обискира офиси на Симеоновско шосе

Полицията обискира офиси в София, в района на комплекс, намиращ се на булевард "Симеоновско шосе".

Гръцката полиция сгафи: Похищението на бебето е станало извън консулството ни в Солун

/КРОСС/ Гръцката полиция днес пусна нов бюлетин, в който уточнява, че похищението на бебето е станало извън района на генералното консулство на България в Солун, а не в него, както съобщи официално вчера. Това пише вестник "Български новини". Обратът настъпи, след като бе изпратено официално писмо от Посолството на България в Атина към Дирекцията по сигурността в Атика. В писмото българските дипломати поискаха обяснение, тъй като Генералният консул на България в Солун Вълчев категорично опроверга изнесената информация. В рамките на деня бе изпратен обратен факс до българските дипломати и съответно бе публикуван нов пресбюлетин на официалната страница на гръцката полиция, с което на практика гърците опровергават бюлетина си от вчера относно мястото на похищението на новороденото.    

Украйна спечели първия си златен медал от Сочи

Женският отбор по биатлон на Украйна спечели щафетното бягане на 4 по 6 километра, а с това и първия златен медал за страната си от игрите в Сочи. Вита Семеренко, Юлия Джима, Валя Семеренко и Елена Пидгрушная спечелиха и първия златен медал за Украйна от зимни олимпиади след победата на фигуристката Оксана Баюл през 1994 година в Лилехамър. Победата им е символична и поради факта, че дойде по-малко от два часа след подписването на споразумението, което трябва да сложи край на кръвопролитията и политическата криза в Украйна. Втори и трети се класираха биатлонистките на Русия и Норвегия с изоставане от 26.4 и 37.2 сек. след победителките.

Имаме нов Изборен кодекс

Депутатите приеха окончателно новия Изборен кодекс. Той ще влезе в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник". Промените предвиждат...

Кръстовището при Семинарията готово в края на юли

София /КРОСС/ Кръстовището на две нива при Семинарията ще бъде завършено до края на юли. Това увери кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изпълнението на строителството на съоръжението.На обекта е изпълнено строителството на водопровода, канализацията и са положени ел. кабелите, съобщиха от пресцентъра на Столична община.Изградена е част от конструкцията - фундаментите и подпорните стени. Строителните екипи работят по издигането на стълбовете на надлеза. В момента се изгражда и пешеходният подлез при бул. „Никола Вапцаров".

Реформаторите са различни от досегашните коалиции!

Мислете за Реформаторския блок като за Европейския съюз, зове Кунева

    


Италиански състезател по бобслей също е с положителна допинг проба


Италианският състезател по бобслей Вилиам Фрулани е дал положителна проба и няма да участва в неделната надпревара при четворките. 

Фрулани е вторият спортист с положителна проба, като по-рано днес стана ясно, че германската биатлонистка Еви Захенбахер-Щеле също се е провалила на тест за допинг.

34-годишният бивш лекоатлет е бил хванат със забранения препарат диметилпентиламин, който може да бъде открит и в капките за нос. Той е напуснал олимпийското село.
...

Лекари сочат как да борим рака, който дебне

Проблемът рак в световен мащаб е много голям, а в последните години статистиката показва тревожна и забързана програма на рака, заяви по БТВ д-р Виргиния Георгиева.

Три организации си поделиха награда от 30 хил. лв. за най-добър бизнесплан на НПО

Три неправителствени организации си разделиха наградния фонд от 30 000 лева в конкурса за най-добър бизнес план на НПО, организиран от Фондация Български център за нестопанско право (БЦНП), Фондация Програмен и аналитичен център за европейско право (ПАЦЕП) и Фондация УниКредит с подкрепата на Фондация "Америка за България“ в рамките на проекта "Ефективни подходи към устойчивостта на НПО“. В тазгодишното издание на конкурса с бизнес планове кандидатстваха 20 неправителствени организации. От тях бяха номинирани 8 финалиста. Голямата награда – чек за 12 000 лева, получи Сдружение "Трансформатори“, София, за идеята ВЕЛОВРЪЗ - удобни и интересни решения за велопаркиране в частни имоти и обществени пространства. Наградата бе връчена от главния изпълнителен директор на Уникредит Булбанк. Втора награда – чек за 9 000 лева, получи идеята за целогодишна оранжерия за производство на екологично чисти зеленчуци, която да ангажира хора в неравностойно положение, представена от Сдружение "Закрила, Обич и Вяра“, Търговище. Чекът връчи Елена Маринова от Мусала Софт АД. Чек за 9 000 лева предаде изпълнителният директор на Фондация "Америка за България“ Десислава Тальокова на Сдружение "Прегърни ме“, София, с проекта за артателиета с участието на доказани и популярни творци на изкуството, в които наред с деца и младежи от институции срещу заплащане да бъдат включени и деца на платежоспособни родители. Конкурсът за най-добър бизнес план се провежда за трети път. Целта му е да стимулира неправителствените организации да развиват свързана с мисията си стопанска дейност, чрез която да осигуряват средства  за постигане на основните си задачи. Следващото издание на конкурса ще стартира през лятото на 2014 година и ще премине през няколко етапа. На първия етап организациите участват в две обучения, където получават знания и насоки как да извършват стопанска дейност в подкрепа на мисията си и кое е важно за успеха на бизнес идеята. Втората част от програмата е разработване на бизнес планове от участниците в обучението в рамките на три месеца. Третата част е конкурсът за най-добър бизнес план, в който независимо жури определя тримата победители.

Върховната Рада прие закона за амнистията

/КРОСС/ Върховната Рада на Украйна прие закона за амнистията, съобщи УНИАН. За решението гласуваха 372 депутати. Става въпрос за недопускане на преследване и наказване на хората за събитията, случили се по време на мирно събрание. По-рано, Парламентът реши да върне Конституцията от 2004 г., която до голяма степен ограничава правомощията на президента.

25 BG богаташи заработиха 44 милиона

От началото на годината до 20 февруари са подадени общо 67 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2013 г. Това е с 30% повече от същия период на миналата година. Софиянец, бургазлия и добричлия са в Топ 3 на заможните данъкоплатци със заработени 44 млн. лв.

Дават по 30 лв. на най-бедните

София /КРОСС/ 270 000 души ще получат еднократни помощи от по 30 лв. Това решиха единодушно социалните партньори в Комисията по доходите към Националния съвет за тристранно сътрудничество.30 лв. ще получат всички хора, които в момента получават енергийни помощи, както и 20 хил. лица, на които доходът им е бил с 10 лв. над допустимото за подпомагане през зимния сезон.Общата сума, необходима за подпомагане на крайно нуждаещите се, е близо 8,4 млн. лв. Парите са осигурени от преструктуриране на централния бюджет. Еднократната помощ ще бъде изплатена в регионалните бюра на Агенцията по социално подпомагане.

БСП: Напускането на Румен Йончев денонсира споразумението със ЗНС

"По повод обявената информация за напускането на народния представител Румен Йончев от ПГ на Коалиция за България подчертаваме, че ЗНС, чийто председател е г-н Йончев, има само сключено двустранно споразумение за съвместно участие на парламентарни избори 2013", пише в позиция на групата на Коалиция за България, която беше разпространена от пресцентъра на БСП.

Чистка във фонд "Земеделие"

Според депутатите на ГЕРБ уволненията във фонд "Земеделие" са масови, оттам отричат

Парламентът прие окончателно Изборния кодекс

Прагът при гласуване за общински съветници ще е 7%, при евровота прагът за преференцията ще е 5%

Испания може да забрани на фирми да правят дарения на партии


Испанското правителство предложи да бъде забранено на политическите партии да получават дарения от фирми, съобщи "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Подготвяният законопроект ще задължи партиите да оповестяват получените дарения и банкови заеми на своите уебсайтове, каза вицепремиерът Сорая Саенс де Сантамария днес. На финансовите институции ще бъде забранено също така да опрощават заеми на партии.

Законопроектът трябва да бъде одобрен от парламента. Испанският Национален...

Службите очертаха заплахите от Украйна за България

Ситуацията в Украйна и евентуалните рискове и заплахи, произтичащи за България бяха обсъдени днес на работна среща между зам.-министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, председателя на ДАНС Владимир Писанчев и директорите на Националната разузнавателна служба и на Служба „Военна Ситуацията в Украйна и евентуалните рискове и заплахи, произтичащи за България бяха обсъдени днес на работна среща между зам.-министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, председателя на ДАНС Владимир Писанчев и директорите на Националната разузнавателна служба и на Служба „Военна

Янка Такева: При пенсиониране учителите да получават обезщетение от 20 брутни заплати

Синдикатът на българските учители е предложил при пенсиониране учителите да получават обезщетение от 20 брутни заплати. Това обяви във Варна председателят на синдиката Янка Такева: Така както получават военните, така както получават в МВР, така както получават летците, така както се получава в Здравноосигурителната каса, така както получават държавните служители, и няма да има абсолютно никакъв проблем.

Пускат 20 000 марки за юбилея на "Левски"

Пощенска марка “100 години ФК “Левски” (1914-2014)” е отпечатана в  20 000 броя. Художник на проекта е Людмил Веселинов, а е изобразен тима от 1933 г. 

На церемонията в музея на съобщенията присъстваха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, шефът на парламентарната комисия за младежкта и спорта Христо Пощенска марка “100 години ФК “Левски” (1914-2014)” е отпечатана в 20 000 броя. Художник на проекта е Людмил Веселинов, а е изобразен тима от 1933 г. На церемонията в музея на съобщенията присъстваха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, шефът на парламентарната комисия за младежкта и спорта Христо

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Сирийски деца изработиха мартеници (видео)


Сирийски децата от бежанския център в столичния квартал "Военна рампа" днес се учиха да изработват мартеници, съобщи БГНЕС.

Мартениците ще бъдат изпратени до клиенти, приятели и партньори на членовете на Българската асоциация на ПР агенциите, които са инициаторите на акцията, с призив да дарят средства по сметка на Българския дарителски форум.

Дарените средства ще се използват за дейности, свързани с обучението и интеграцията на децата бежанци.

"Предвиждаме да...

Сирийски деца изработиха мартеници (видео)


Сирийски децата от бежанския център в столичния квартал "Военна рампа" днес се учиха да изработват мартеници, съобщи БГНЕС.

Мартениците ще бъдат изпратени до клиенти, приятели и партньори на членовете на Българската асоциация на ПР агенциите, които са инициаторите на акцията, с призив да дарят средства по сметка на Българския дарителски форум.

Дарените средства ще се използват за дейности, свързани с обучението и интеграцията на децата бежанци.

"Предвиждаме да...

В Италия прогнозират развод сред бегълците от "Тренто"

Напусналите “Тренто” и преминали в турския “Халбанк” четирима волейболисти и треньорът Радостин Стойчев ще се върнат в Италия, но ще има “развод” между българите и останалите. Такива предположения се лансират в медии на Ботуша. 

Слуховете пращат в “Тренто” кубинеца Османи Хуанторена и бразилския разпределител Рафаел де Оливейра, но не се говори Напусналите “Тренто” и преминали в турския “Халбанк” четирима волейболисти и треньорът Радостин Стойчев ще се върнат в Италия, но ще има “развод” между българите и останалите. Такива предположения се лансират в медии на Ботуша. Слуховете пращат в “Тренто” кубинеца Османи Хуанторена и бразилския разпределител Рафаел де Оливейра, но не се говори

Обама се срещна с Далай лама в Белия дом

Американският президент Барак Обама се срещна с Далай лама в Белия дом, съобщи Съветът за национална сигурност. Срещата предизвика гнева на Китай, предаде БГНЕС. "Президентът разговаря в момен...

СГС върна делото срещу Цветанов за незаконно подслушване

Софийски градски съд върна на прокуратурата т.нар дело за незаконно подслушване срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и трима бивши директори на СДОТО, предаде БГНЕС. Информацията беше раз...

Напускането на Румен Йончев денонсирало споразумението на БСП със ЗНС

„По повод обявената информация за напускането на народния представител Румен Йончев от парламентарната група на на Коалиция за България подчертаваме, че ЗНС, чийто председател е г-н Йончев, има само сключено двустранно споразумение за съвместно участие на парламентарни избори 2013", се казва в позиция на групата на Коалиция за България, разпростран „По повод обявената информация за напускането на народния представител Румен Йончев от парламентарната група на на Коалиция за България подчертаваме, че ЗНС, чийто председател е г-н Йончев, има само сключено двустранно споразумение за съвместно участие на парламентарни избори 2013", се казва в позиция на групата на Коалиция за България, разпростран

Службите обсъдиха рисковете и заплахите от Украйна за България

Ситуацията в Украйна и евентуалните рискове и заплахи, произтичащи за България бяха обсъдени днес на работна среща между зам.-министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, председателя на ДАНС Владимир Писанчев и директорите на Националната разузнавателна служба и на Служба „Военна Ситуацията в Украйна и евентуалните рискове и заплахи, произтичащи за България бяха обсъдени днес на работна среща между зам.-министър-председателя и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, председателя на ДАНС Владимир Писанчев и директорите на Националната разузнавателна служба и на Служба „Военна

Аштън: Прилагането на споразумението ще определи бъдещето на Украйна


Бъдещето на Украйна ще бъде много трудно и зависи от това колко добре ще се приложи споразумението от петък за разрешаване на кризата, заяви върховният представител на Европейския съюз за външната политика Катрин Аштън, цитирана от "Ройтерс".

"Прилагането ще бъде ключово и много трудно", каза Аштън пред репортери в Лондон. Тя отбеляза, че е разговаряла с руския външен министър Сергей Лавров и двамата са се съгласили, че насилието в Украйна трябва да спре.

По-рано...

"Табак Маркет" има законосъобразни договори с концесионери на варненските спирки

По повод писмото на варненския предприемач Младен Енчев, поместено в Mediapool на 20 февруари, в редакцията се получи отговор от компанията "Табак Маркет", собственик на веригата павилиони и щандове за вестници и цигари Lafka. Отговорът гласи: "В отговор на писмото на г-н Младен Енчев Табак Маркет АД заявява, че компанията има договорни отношенията с част от концесионерите на спирките в град Варна и те са напълно законосъобразни. Табак Маркет АД не може да коментира периода, в който са извършени процедури за избор на концесионерски договори, тъй като тогава не е упражнявала търговска дейност". Отговорът е адресиран към следния пасаж в писмото на Младен Енчев, посветено на смачкването на дребния бизнес в последните години и по-специално на разпространението на печатни издания: "От няколко месеца точките, предмет на концесията, се обслужват от верига Lafka. Законите са прекрачени тотално. Всеобхватно са нарушени правилата в издателската, разпространителската, ефирната, интернет средата, в цялото медийно присъствие. Цялото обществено мнение се обработва с всички законни и не толкова средства. Една фирма - "Табак маркет" - обслужва четирите пакета от концесията във Варна. Нищо, че по концесионен договор преотдаването не би било възможно. Целият чл. 3 от концесионните договори е нарушен. Нарушен е и предметът на концесията, който е за рекламна дейност и търговия с печатни издания. Там се продават цигари, алкохол, пакетирани стоки, сладолед, бира, безалкохолни напитки и какво ли не".

Гръцката полиция сгафила. Похищението на бебето е станало извън консулството ни в Солун

Гръцката полиция пусна нов бюлетин днес, в който уточнява че похищението на бебето е станало извън района на генералното консулство на България в Солун, а не в него, както съобщи официално вчера. Това пише вестник "Български новини".

Обратът настъпи, след като бе изпратено официално писмо от Посолството на България в Атина към Дирекцията ... Гръцката полиция пусна нов бюлетин днес, в който уточнява че похищението на бебето е станало извън района на генералното консулство на България в Солун, а не в него, както съобщи официално вчера. Това пише вестник "Български новини". Обратът настъпи, след като бе изпратено официално писмо от Посолството на България в Атина към Дирекцията ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване