НЕК е сезирала прокуратурата за прихващане на сумите, които дължат ЕРП-тата

/КРОСС/НЕК е сезирала прокуратурата за прихващане на сумите, които дължат ЕРП-тата. Експерти поискаха създаването на енергиен борд. Асен Василев, министър на енергетиката по време на служебното правителство на Марин Райков, обясни, че е необходим такъв борд и припомни, че по време на правителството, в коет отой е участвал е имало тава форма на обмен на мнения. От гледна точка на мен като министър имаше огромна полза, защото това беше начин да се чуят мненията на всички заинтересовани страни по тежките проблеми, да се постави добра и точна диагноза, с участието на всички от системата плюс ЕК и Световната банка. Формата на Обществения съвет беше удачен вариант. В момента в електроенергетиката 65 процента от електричеството, което се произвежда и продава, става по регулирани цени. Докато ни е нямаме напълно свободен пазар ДКЕВР ще играе активна роля на пазара. Законово е обусловено комисията да бъде независима институция, дали се държи като такава - зависи от хората там, каза Асен Василев, цитиран от БНР.  Секторът не се тресе заради ЕРП-тата. Секторът се тресе заради едни недалновидни решения, направени през юни миналата година. Всички експерти занеха, че са заложени бомби, които ще гръмнат. Това беше например намаляването с 25 процента на прогнозата за добиване на зелено електричество. Това, че сменихме прогнозата, не означава, че се намали енергията. В системата липсват едни 350 милиона липсват в системата и трябва да ги вземе от някъде, коментира Василев

Три праскови на ден помагат срещу рак на гърдата?

Яденето три праскови на ден може да помогне на хората да победят рака на гърдата. Това сочи ново проучване, пише "Дейли Мейл". Изследване в САЩ, изпитано върху мишки, установи, че лечението с екстракт от праскова може да пребори разпространението на рака на гърдата.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Яденето три праскови на ден може да помогне на хората да победят рака на гърдата. Това сочи ново проучване, пише "Дейли Мейл". Изследване в САЩ, изпитано върху мишки, установи, че лечението с екстракт от праскова може да пребори разпространението на рака на гърдата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Най-мръсният въздух - в Пловдив и Варна

Най-чистият въздух у нас е на връх Рожен, а Варна и Пловдив са с най-много превишения на нормите за фини прахови частици във въздуха за година. Това коментира Валери Серафимов, началник на отдел "Мониторинг на въздуха" в Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) пред БТА.

Цените на лекарствата скачат заради административни такси

Цените на лекарствата у нас има опасност да се увеличат заради промени в административни такси. Причината е в нов проект за тарифата, която производителите на лекарства трябва плащат на Изпълнителната агенция по лекарствата. Промените предвиждат за някои медикаменти тази тарифа да скочи с 400%, категорични са производители на генерични лекарства.

След Украйна Великобритания може да преосмисли намаляването на бюджета за отбрана


Събитията в Украйна ясно посочват, че Великобритания не бива да намалява прекалено много въоръжените си сили, съобщи комисия от депутати пред "Ройтерс". Според тях съюзниците на страната се съмняват във възможностите на армията ѝ.

През последните няколко години Великобритания е намалила въоръжените си сили с около една шеста като част от политика за намаляване на държавния дълг. Размерът на спестяванията обаче породи спорове дали страната е в състояние да участва в мисии по света....

Съветници заподозряха, че арт събития ще превърнат бул. "Витоша" в кебапчийница


"Кебапчийница", "Състезания за най-кръгла палачинка", "Водни колелета" - така столични общински съветници от опозицията разчетоха предложените събития в културната програма за пешеходния бул. "Витоша" за 2014 г. На днешното заседание на общинския съвет неочаквано точката предизвика бурни дебати, като в крайна сметка беше приета от втория път само с гласовете на ГЕРБ. Вносител е главният архитект Петър Диков.

Идеята е Столичната община да даде разрешение на Съюза на артистите през...

Стивън Сегал: Путин постъпва правилно в Крим!

Стивън Сегал нарече политиката на Владимир Путин в Крим „правилна“, а действията на САЩ към Русия определи като „идиотски“.

Ходим на почивка във Франция, а по работа в Белгия

Българите са пътували с 1,4% по-често в чужбина през февруари в сравнение с година по-рано. Това стана ясно от данните на Националния статистически...

Тимошенко ще се кандидатира за президент на Украйна

Фаворит за изборите обаче е милиардерът Петро Порошенко

    


Димитър Борисов: В Италия съм. Нямам общо с инцидента, при който шофьор помете 7 коли и избяга

Бившият шеф на ЦСКА и съдружник в сметосъбираща фирма Димитър Борисов заяви пред „Дарик“, че няма нищо общо с инцидента, при който шофьор на джип „Ауди Q7“ помете седем коли около полунощ на ул. "Крум Попов" в София и избяга. По-рано днес News7 съобщи, че по непотвърдена информация човекът зад волана е бил именно бизнесменът. Бившият шеф на ЦСКА и съдружник в сметосъбираща фирма Димитър Борисов заяви пред „Дарик“, че няма нищо общо с инцидента, при който шофьор на джип „Ауди Q7“ помете седем коли около полунощ на ул. "Крум Попов" в София и избяга. По-рано днес News7 съобщи, че по непотвърдена информация човекът зад волана е бил именно бизнесменът.

Лековитите свойства на чая от магданоз

Чаят от магданоз винаги се е препоръчвал при нередовен менструален цикъл или за възстановяване след раждане, но билкари разкриха всички полезни свойства на зелената напитка.

NASA иска хората да изберат дизайна на следващия учебен скафандър


Американската космическа агенция NASA започна онлайн гласуване за избор на следващия скафандър. В гласуването може да се включи всеки желаещ, като посети официалния сайт на инициативата, разгледа предложенията и избере едно от тях, което да подкрепи.

Скафандрите се борят за вниманието на хората, но победителят няма да се използва за космически мисии. Вместо това той ще се използва за тренировки, тестове на различни условия и обучения. От NASA допълват, че подобен дизайн няма как да...

Депутати приеха промени в Закона за ВЕИ

Промени в Закона за енергията от възобновяеми източници, внесени от Министерски съвет, бяха приети от депутатите. Те са част от пакета облекчения за бизнеса, подготвяни под егидата на вицепремиера Даниела Бобева.

ЦИК създаде Обществен съвет от НПО

Крайният срок, в който български неправителствени организации, участвали като наблюдатели в избори, могат да подадат заявка за участие, е утре, 28 март 2014 г.

Тъмна Индия в сметоизвозването! Вижте как се чисти в Перник - ВИДЕО

Служител на пернишката фирма за чистота проговори пред перничани за нередностите, които се извършват в нея.

Работникът има сключен трудов договор с фирмата, но от месеци не е получавал нормалното си трудово възнаграждение. Няколко пъти служителите на фирмата организираха протести, заради неизплатените им възнаграждения. Вместо заплатите си те получаваха части от тях - от 50 до 100 лева. Шофьорите на фирмата за чистота получаваха по 230 лева.

"След като...

Продължава

Съдът издаде първата у нас оправдателна присъда за отглеждане на марихуана

Първата оправдателна присъда за отглеждане на марихуана в България е вече факт. Марин Калчев от Ловеч беше съден за притежаването и отглеждането на две растения марихуана, от които той е извличал екстракт, за да намали симптомите на болестта си – множествена склероза, предаде БНТ.   Пред телевизията Васил Харалампиев от сдружение “Рестарт”, защитаващо медицинското използване на марихуаната, коментира: “Радваме се, че съдът и медицинските работници застанаха зад фактите”. Според него именно това съдебно решение е основната стъпка към разрешаването на дилемата на много болни от същото заболяване на Марин. За тях решението е или да спазваш закона и да страдаш, или да станеш престъпник и да получиш някакво облекчение на симптомите, докато се надяваш специалистите да открият лек за заболяването.   Харалампиев смята, че медицинската експертиза по делото е била тази, която е счупила леда.   “Тези специалисти наистина намериха и куража в себе си от позицията, която е наистина може би ултимативната в българската медицина и неврология. Изключителна е експертизата, аз съм наистина разтърсен от нещата, които хората са си направили труда в крайна сметка да обобщят”, заяви той.

Три праскови дневно срещу рак на гърдата?

Яденето три праскови на ден може да помогне на хората да победят рака на гърдата. Това сочи ново проучване, пише Яденето три праскови на ден може да помогне на хората да победят рака на гърдата. Това сочи ново проучване, пише "Дейли Мейл". Изследване в САЩ, изпитано върху мишки, установи, че лечението с екстракт от праскова може да пребори разпространението на рака на гърдата. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Кредити за стартиращ бизнес в Българската банка за развитие

Новите продукти на Българската банка за развитие представиха пред бизнесмени в Пловдив министърът на финансите Петър Чобанов и главният изпълнителен директор на банката Димо Спасов, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Пиеса на Захари Карабашлиев дебютира в Ню Йорк

На тази сцена са дебютирали Ал Пачино и де Ниро

    


Апелативният съд остави в ареста кмета на Тетевен


Великотърновският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" за кмета на Тетевен Милен Милев, постановена от окръжния съд в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на съдебната палата във Велико Търново. Тричленният състав на съда определи наложената мярка за неотклонение "задържане под стража", като правилна и законосъобразна.

На заседанието Милев е бил представляван от двамата си адвокати, тъй като е заявил предварително, че не желае да присъства лично. Определение на въззивната...

Апелативнят съд остави в ареста кмета на Тетевен


Великотърновският апелативен съд потвърди мярката "задържане под стража" за кмета на Тетевен Милен Милев, постановена от Окръжния съд в Ловеч, съобщиха от пресцентъра на съдебната палата във Велико Търново. Тричленният състав на съда определи наложената мярка за неотклонение "задържане под стража", като правилна и законосъобразна.

На заседанието Милев е бил представляван от двамата си адвокати, тъй като е заявил предварително, че не желае да присъства лично. Определение на въззивната...

Военните търсят купувач на почивна база край Варна

Бивш военно-почивен дом в местността „Манастирски рид” край Варна ще бъде предложен за продажба. Базата, простираща се върху площ от близо 11 декара , е включена в списък с имоти с отпаднала необходимост, които Министерството на отбраната планира да изтъргува още тази година.

Мтел търси нови възможности за фиксирания си бизнес

Операторът иска да увеличи значително пазарния си дял на този пазар и не изключва придобиването на по-малък конкурент

    


EK улеснява достъпа до финансиране за бизнеса и институциите

Европейската комисия (ЕК) прие пакет от мерки, целящ улесняване на достъпа на бизнеса и институциите до дългосрочно финансиране и подпомагане на...

Новата Лига на нациите ще носи класиране на Евро 2020


УЕФА одобри стартирането на новия турнир за национални отбори Лига на нациите от 2018 г., като четири тима ще получат директно класиране за финалите на Евро 2020.

Въпреки че точният формат на надпреварата все още не е финализиран, четирите слота ще са за страни, които не са се класирали за континенталното първенство през традиционните квалификации.

"Двадесет отбора от квалификациите ще намерят място на Евро 2020, което ще се проведе в 13 града из цяла Европа", заяви...

Ердоган замесен в сексскандал

Нов изтекъл запис в публичното пространство разпали поредния скандал в Турция само дни преди предстоящите на 30 март местни избори в страната, пишат турските вестници. От записа може да се заключи, че премиерът Реджеп Тайип Ердоган е разпоредил видео със секссцени с участието на бившия лидер на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) Дениз Байкал да послужи на медиите.

RBS стартира "разпродажба" на хотелски активи в Ирландия

Приходът от стая на ирландските хотели се е увеличил с 11 на сто до 71 евро през миналата година

    


Димитър Борисов: В Италия съм. Нямам общо с инцидента, при който шофьор помете 6 коли

Бившият шеф на ЦСКА и съдружник в сметосъбираща фирма Димитър Борисов заяви пред „Дарик“, че няма нищо общо с инцидента, при който шофьор на джип „Ауди Q7“ помете шест коли около полунощ на ул. Бившият шеф на ЦСКА и съдружник в сметосъбираща фирма Димитър Борисов заяви пред „Дарик“, че няма нищо общо с инцидента, при който шофьор на джип „Ауди Q7“ помете шест коли около полунощ на ул. "Крум Попов" в София и избяга. По-рано днес News7 съобщи, че по непотвърдена информация човекът зад волана е бил именно бизнесменът.

22 млн. лева ще ни струва евровотът

След като одобрят разчетите, план-сметката ще бъде разписана

    


Технопаркът на Плевнелиев се раздвижи в търсене на пари

Към момента проектът разполага с бюджет от 100 млн. лева

Преминаването към лятно часово време не спестява енергия, твърди Аталай

Макар преди години да се е смятало, че преминаването към лятно часово време ще спестява значително количество енергия, данните показват, че това не е така. Цялата спестена енергия за осветление от пре...

Заловиха деца, които неправомерно точат гориво и се оказват серийни крадци

Действието се развило в сливенското село Бяла, а децата са хванати да точат 150 литра дизелово гориво от товарен автомобил "Камаз". По случая на 19 март е образувано досъдебно производство. ...

Чомаков: Любо Пенев ми дължи 80 000 лева

Красимир Чомаков е едно от откритията на треньора Димитър Пенев в ЦСКА. Талантът от Пловдив привлича вниманието на Стратега и е взет в "армейския" клуб през 1998 година. Отива да играе в Леч...

Районният съд пусна Харизанов, трябва обаче потвърждение от СГС

Софийският районен съд (СРС) пусна от ареста без каквото и да е мярка за неотклонение Георги Харизанов. Той се разследва за неизгодна сделка, ощетила "Напоителни системи", предаде БГНЕС. ...

Водач с 2.08 промила се опита да избяга на шуменски полицаи

От ОДМВР-Шумен съобщават, че след кратко преследване е задържан "непослушният" пиян шофьор на МПС. Около 2.20 ч. тази нощ служители от автопатрулен екип забелязали, че водач на лек автомоб...

Изборите за Европейски парламент ще струват 22 млн.лв.

Провеждането на изборите за Европейски парламент у нас ще струва около 22 млн.лв. Това заяви министърът на финансите Петър Чобанов, предаде БГНЕС. Цифрата е била уточнена по-рано днес в ЦИК, а точнат...

Украйна обеща реформи срещу 27 милиарда долара

Мисията на Международния валутен фонд (МВФ) съгласува с правителството на Украйна пакет от реформи, които биха позволили на преживяващата дълбока криза страна за получи от фонда 14-18 милиарда долара. Това пък ще й открие пътя към други кредитори и може да доведе общия обем на международната помощ за страната до 27 милиарда долара в продължение на 2 години, съобщи Ройтерс в четвъртък. МВФ ще одобри стендбай споразумението през април, ако украинските власти одобрят "силен и всеобхватен пакет от основни мерки за стабилизиране на икномиката и създаване на условия за устойчив растеж", съобщиха от МВФ. "След няколковесечни икономически и политически сътресения Украйна успя да постигне относителна стабилност, но я очакват сериозни трудности. Приетите през февруари и март мерки помогнаха за стабилизиране на финансовите пазари и осигуряване на спешните разходи на бюджета. Въпреки това засега прогнозата остава неутешителна, а икономиката отново се плъзна в рецесия", се казва в съобщението след края на киевската мисия на МВФ, която бе ръководена от българина Николай Георгиев. Посочва се, че конкретната сума на помощта от фонда ще бъде уточнена, след като се калкулират всички двустранни и международни помощни пакети. "Задачата на програмата от икономически реформи на властите в Украйна е възстановяване на макроикономическата стабилност и връщане към качествено държавно управление и устойчив икономически ръст при едновременна защита за най-уязвимите слоеве от населението", заявява по-нататък МВФ. Като ключови направления в реформите посочва парично-кредитната и бюджетната политика, финансовия сектор, енергетиката, държавното управление и бизнес климата. Националната банка на Украйна в близките 12 месеца ще трябва да се справи с инфлацията с цел ценова стабилност при запазване на гъвкав валутен курс. Украйна ще осигури приоритетните разходи на бюджета в близките месеци, а в средносрочна перспектива ще затегне фискалната политика, за да съкрати бюджетния дефицит до 2,5 процента от БВП през 2016 година. Фондът смята, че националната валута е надценена и неестественият обменен курс е довел дефицита по текущата сметка до над 9% от БВП, а липсата на конкурентоспособност е виновна за стагнирането на експорта и на икономиката. В началото на тази година валутните резерви на са паднали до критично ниско ниво. През 2013 г. бюджетният дефицит е възлизал на 4.5%, като отделно са натрупани значителни неразплатени разходи. Реформата в енергетиката включва привличане на инвестиции, повишаване на вътрешните цени за природния газ за крайните потребители до неговата себестойност, като едновременно с това се предвиждат субсидии за бедните, които да смекчат преходния период. С течение на времето програмата ще се фокусира върху подобряване прозрачността в сметките на "Нафтогаз" и преструктурирането на компанията с цел намаляване на разходите и повишаване на ефективността". Украинските власти са обещали на МВФ още да засегнат антимонополното законодателство, да опростят връщането на ДДС на износителите, да проведат реформа в държавната администрация, да водят борба с корупцията и да подобрят дейността на правораздавателните и данъчните органи. Временният премиер на страната Арсений Яценюк заяви в четвъртък, че без съгласуваните с МВФ строги мерки икономиката може да рухне с 10 процента в рамките на тази година и да фалира.

Пуснаха мъжката калинка на Борисов на свобода

Бившият шеф на Напоителни системи Георги Харизанов излиза на свобода, реши СРС.

България е с най-ниска цена на труда в ЕС - €3,7 на час

Но също така страната ни е с най-голямо увеличение

Най-ниската цена на труда в ЕС е в България

/България е страната, в която почасовата цена на труда през последните години е нараснала най-много. Въпреки това обаче у нас тя остава най-ниската в Европейския съюз. Според оповестени днес данни на Евростат, почасовата цена на труда в България, която освен заплатата включва и разходите на работодателите за социални и здравни осигуровки, през миналата година е била 3.

Велислава Дърева: Кафето с Борисов е тактически ход на ДПС

Напрежението около избора на Централната избирателна комисия, както и разпределението на местата между партиите предизвика нови разделителни линии сред политиците. Зададохме два въпроса на традиционния щаб на “24 часа”: 1. Как се стигна до кризата с ЦИК? 2. Пиенето на кафе между Лютви Местан и Бойко Борисов вещае ли заплаха за БСП? Напрежението около избора на Централната избирателна комисия, както и разпределението на местата между партиите предизвика нови разделителни линии сред политиците. Зададохме два въпроса на традиционния щаб на “24 часа”: 1. Как се стигна до кризата с ЦИК? 2. Пиенето на кафе между Лютви Местан и Бойко Борисов вещае ли заплаха за БСП?

Трудът в България е най-евтин, но поскъпва най-бързо в ЕС


България е с най-ниска цена на труда в ЕС (3.7 евро на час) през 2013 г., но е и най-голямо увеличение (+44.1%) между  2008 и 2013 г., се вижда от данните на "Евростат", цитирани от БТА. 

Най-скъп е трудът в Швеция (40.1 евро на час), показват статистическите данни.

Точно преди България е Румъния и по двата показателя - цена на труда и процент на нарастване. В страната средната цена на един час труд е 4.6 евро, а за шест години увеличението е с 32.8%. 

Средно в...

Вещицата и братя близнаци задържани при иманярски разкопки

Трима иманяри са задържани в Радомирско, съобщиха от полицията в Перник.
Групата е атакувана по време на нелегални разкопки на исторически обект в село Чуковец. При обиска от тях са иззети старинни монети, инструменти и автомобила на групата.
В спецоперацията са участвали служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност" при Трима иманяри са задържани в Радомирско, съобщиха от полицията в Перник. Групата е атакувана по време на нелегални разкопки на исторически обект в село Чуковец. При обиска от тях са иззети старинни монети, инструменти и автомобила на групата. В спецоперацията са участвали служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност" при

Петър Димков се зареждал от Космоса

Народният лечител Петър Димков заслужено е нареден сред стоте българи, повлияли най-много на нашата история. Кой е той, повдига безмълвно рамене днес новото поколение. В архивите на БТА пък е останала само една негова снимка, заведена на името ... Димитър Димков. А преди близо 30 години хората се редяха в дългите списъци и на среднощни опашки за Народният лечител Петър Димков заслужено е нареден сред стоте българи, повлияли най-много на нашата история. Кой е той, повдига безмълвно рамене днес новото поколение. В архивите на БТА пък е останала само една негова снимка, заведена на името ... Димитър Димков. А преди близо 30 години хората се редяха в дългите списъци и на среднощни опашки за

Заявленията и отчитането на европроектите стават изцяло електронни от 2016 г.

Кандидатстването и отчитането на европроекти по седемте оперативни програми ще става само по електронен път от 2016 г. Това предвиждат европейските регламенти, съобщи Моника Димитрова-Бийчър, ръководител на управляващия орган на програма "Административен капацитет".   Тя представи в четвъртък новата оперативна програма "Добро управление" на форум организиран от областния информационен център София-град и София-област за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС у нас.   Очакванията са мярката да засегне и провеждането на обществените поръчки по електронен път, но това ще стане само, ако страната ни има готовност, стана ясно от обясненията на Моника Бийчър.   Новата оперативна програма "Добро управление" обединява двете досегашни "Административен капацитет" и "Техническа помощ". Тя е основният източник за въвеждане на електронното управление у нас, обучения на администрацията и съдебната система, както и за изплащане на допълнителни възнаграждения на чиновниците, работещи с европейски средства.   Индикативният й бюджет е 285 млн. евро за периода 2014 - 2020 г., което е с 83 млн. евро спрямо изминалия програмен период. Средствата са разпределени в четири приоритетни оси – е-управление, обучения на администрацията, е-правосъдие и техническа помощ.   Половината от средствата са за е-управление   Над половината от средствата по програмата 145 млн. евро са предвидени за електронно управление (ос 1), съобщи Моника Бийчър.   С тях се предвижда да бъде изграден най-после единният системен интегратор за обмяната на данните между отделните ведомства и администрирането на процеса на е-управление. Все още няма решение на кабинета къде ще бъде единният системен интегратор, като най-вероятно той ще е под шапката на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, каза Моника Димитрова.   По тази ос ще бъде подпомогнато и електронното здравеопазване. Предвижда се още и да се дигитализира целият архив на управляващите органи на оперативните програми, за да няма после изчезнал този или онзи документ, а в последствие да се окаже, че е разместен по папките от множеството проверки.   За обучения и заплати на чиновниците по около 70 млн. евро   За обучения на администрацията и стратегическо планиране (ос 2) са предвидени около 78 млн. евро. Програмата за стажове в държавната администрация, която се радва на успех, ще продължи и през този програмен период. Предвижда се още мониторингът на изпълнението на проектите вече да не е само след като приключат проектите, а да се изпълнява през цялото време на изпълнението им. По този начин ще се минимализира риска от налагането на финансови корекции.   За правосъдната система (ос 3) са предвидени около 30 млн. лв. Средствата ще отидат за продължаване на мерките по въвеждането на е-правосъдие и за обученията на магистратите, които се провеждат от Националния институт по правосъдие. Ще продължи и налагането на медиацията, като извън съдебен способ за решаване на спорове.   По техническата помощ (ос 4) са планирани около 70 млн. евро. Средствата ще отидат за финансово подпомагане на работещите с европейските фондове, надграждането на ИСУН, през която ще става кандидатстването и отчитането по оперативните програми, 28-те информационни центрове, развитие на портала за еврофондовете. Новото е, че се предвижда да се създаде и общински ресурсно-координационен център по еврофондовете, който ще бъде към НСОРБ.   Другата промяна е, че програма "Добро управление" се връща отново под шапката на Министерството на финансите, така както беше по времето на тройната коалиция.

Ще строят язовир „Пловдивци“ и нов път към Калотина

Стратегията за развитие на ВиК до 2023 г. ще бъде приета следващата седмица в Министерския съвет.

БСП не иска да вади Плевнелиев от кашата с ЦИК, която сам забъркал

Червените все още мислят дали да подкрепят предложението на ГЕРБ

ВСС понижи съдия Тодорова, прати я в Районния съд

Това е второ наказание за нея за дисциплинарката по забавените дела

    


Защо русофобите мразят Путин?

/КРОСС/ За 12 години Путин увеличи бюджета на Русия 22 пъти. Увеличи военните разходи 30 пъти. Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света). Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти. Истина или не, съдете сами, пише rublogers.ru и припомня данни, които говорят сами по себе си за резултатите от управлението на Владимир Путин в опит да отговори на въпроса "Защо русофобите мразят Путин?" Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място), посочва още в анализа.  Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.Предотврати американското нападение срещу Сирия.Прекрати войната в Чечня.От януари 2000 г. до днес курсът на рублата е промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.През 1992 г

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване