Мирослав Найденов: Всички партии са в едно политическо блато

/КРОСС/ "БАСТА е алтернатива на статуквото, не само на ГЕРБ. Алтернатива на изборния закон. Статуквото си е направило един кръжец, в който много трудно се допуска някой." Това заяви в предаването „Дневен ред" по TV7 Емил Димитров. "Ние излязохме от ГЕРБ и заедно направихме проекта БАСТА. Ние 6 месеца обясняваме защо сме напуснали ГЕРБ. А колегите ни на 6-тия месец трябваше да обясняват защо са напуснали БАСТА. Те имат политическо членство от преди 10 ноември. Когато ние направихме БАСТА, на всички ни беше ясно, че трябва да доказваме, че ще направим нещо по-различно, защото нямаме финансирания, нямаме телевизии. Блатото не важи само за БАСТА, в това политическо блато в момента са всички партии и ще се види кои ще изплуват", заяви от своя страна Мирослав Найденов. "Политиката на всички ни е ясно, че е мръсен спорт, но чак да участваме в бардак ми идва малко в повече", заяви Димитров. "БАСТА не е патерица на ГЕРБ. Ако бяхме, то на конгреса, който се проведе, щяхме да вземем решение да не участваме на тези избори. Напротив, решихме да участваме самостоятелно. Днес го заявихме, за да не продължат спекулациите. Двамата ще влезем в листата, по всяка вероятност аз ще я водя, за са покажем, че ние двамата не сме патерица", отбеляза Найденов. "Имам принцип в живота и в лова - никога не коментирам с кого ловувам. Не се е родил този, който да ми държи сметка с кого ловувам и защо ловувам с него", заяви Димитров

No Comment, Играта, Pavell & Venci Venc' and X за ремикса на "ОKAY"

Подробности за новото, съвместно видео на момчетата, само и единствено пред камерата на Светския звяр.

ЦИК провела вече 4 заседания, работи в пълен състав

Комисията представи отчет за първите си решения

    


КЗК: "Булгаргаз" е злоупотребявал с господстващото си положение

Комисията за защита на конкуренцията предяви на „БУЛГАРГАЗ“ ЕАД твърдения за извършено нарушение, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение на пазара на обществена доставка на природен газ на територията на Република България, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне интересите на потребителите посредством налагане на нелоялни търговски условия по договорите за обществена доставка на природен газ за периода 02.

Полуразрушеният паметник като символ на страхливите управници


Решението за паметника пред Националния дворец на културата (НДК) вече не може да бъде отлагано, както ставаше години наред. Просто защото ремонтът на цялата градина около НДК е съвсем предстоящ. Така че столичните общинари нямат повече време за умуване и прехвърляне на проблема за следващото заседание, както направиха за пореден път днес като отложиха обявяването на архитектурен конкурс.

Преустройството на пространството, включващо и известния с цинични имена монумент, е идеален...

За първи път цигуларят Светлин Русев ще изпълни концерт от Паганини в София


Един от най-популярните български цигулари Светлин Русев ще се включи в Европейския музикален фестивал с концерт на 1 април, в който за първи път ще изпълни концерт по музика на Николо Паганини, съобщиха организаторите от "Кантус Фирмус".

Музикантът е включен в цикъла "Концертмайсторите" и ще излезе на сцената на зала "България" от 19:30 ч. заедно с Оркестъра на Калсик ФМ радио под диригентството на Григор Паликаров.

Светлин Русев е един от най-добрите европейски цигулари....

Кути мерки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Трудът в България - най-евтин, но и най-бързо поскъпващ в Европа

България е страната с най-ниска цена на труда в ЕС - 3,7 евро на час, през 2013 г. Въпреки това цената на труда у нас расте най-бързо - с 44,1% между 2008 и 2013 г., става ясно от данни на "Евростат".
Данните показват, че най-скъп е трудът в Швеция - 40,1 евро на час. След нея са Дания, Белгия, Люксембург и Франция. България е страната с най-ниска цена на труда в ЕС - 3,7 евро на час, през 2013 г. Въпреки това цената на труда у нас расте най-бързо - с 44,1% между 2008 и 2013 г., става ясно от данни на "Евростат". Данните показват, че най-скъп е трудът в Швеция - 40,1 евро на час. След нея са Дания, Белгия, Люксембург и Франция.

Елена прекрати участието си в "Денсинг старс"

Елена е със сериозна фрактура на хрущяла, който свързва ребрата с гръбначния й стълб и предизвиква възпалени нерви

ООН гласува "против" референдума в Крим

/КРОСС/ По време на Общото събрание на ООН днес бе приета резолюция в подкрепа на териториалната цялост на Украйна. „За" резолюцията, която се обявява против референдума в Крим, гласуваха 100 страни членки на ООН. 11 държави гласуваха „против", а 58 - „въздържал се", предаде ИТАР-ТАСС. Резолюцията призовава страните да не признават присъединяването на Крим към Русия въз основа на резултатите от референдума на 16 март. В проекторезолюцията се отбелязва, че референдумът е „нелегитимен и не може да служи като основание за изменение на статута на Автономна република Крим и град Севастопол". Документът призовава страните да се въздържат oт действия, които „подриват националното единство и териториалната цялост на Украйна". Според текста ситуацията трябва да се регулира с политически диалог. Преди гласуването постоянният представител на Русия към ООН Виталий Чуркин заяви, че представеният проект за резолюция за невалидността на референдума в Крим е конфликтен. Според него в документа се опитва да се хвърли съмнение върху значението на референдума, проведен в Крим, който е изиграл историческа роля. Същевременно дипломатът заяви, че въпреки всичко в проекта има няколко правилни позиции, като тази, приканваща страните да се въздържат от едностранни действия или подстрекателни такива, които биха могли да доведат до увеличаване на напрежението.    

Лекари забраниха на Елена да участва в "Денсинг старс"

Елена е със сериозна фрактура на хрущяла, който свързва ребрата с гръбначния й стълб и предизвиква възпалени нерви

България с най-евтин, но и най-бързо поскъпващ труд в Европа

България е страната с най-ниска цена на труда в ЕС - 3,7 евро на час, през 2013 г. Въпреки това цената на труда у нас расте най-бързо - с 44,1% между 2008 и 2013 г., става ясно от данни на България е страната с най-ниска цена на труда в ЕС - 3,7 евро на час, през 2013 г. Въпреки това цената на труда у нас расте най-бързо - с 44,1% между 2008 и 2013 г., става ясно от данни на "Евростат". Данните показват, че най-скъп е трудът в Швеция - 40,1 евро на час. След нея са Дания, Белгия, Люксембург и Франция.

На вота в Турция два чувала кюмюр бият каре рушвети

Обвиненията в корупция на най-високо равнище са най-голямото изпитание пред Ердоган за 11 години на власт. Скандалът изнерви чуждите инвеститори. Премиерът обяви аферата за съшита от политическите му противници. В рамките на скандала първо трима синове на ключови министри бяха обвинени, заедно с още 50-ина души, за участници в корупционни схеми. Обвиненията в корупция на най-високо равнище са най-голямото изпитание пред Ердоган за 11 години на власт. Скандалът изнерви чуждите инвеститори. Премиерът обяви аферата за съшита от политическите му противници. В рамките на скандала първо трима синове на ключови министри бяха обвинени, заедно с още 50-ина души, за участници в корупционни схеми.

Интересът към акциите на ЦСКА се оказа минимален

/КРОСС/ 10680 акции на ПФК ЦСКА АД за 32060 лева бяха продадени в петия ден от пускането на емисията на Българската фондова борса. Така общият брой закупените ценни книжа на "червения" клуб нарасна на 144 714 на стойност 434 142 лева. Това обаче е едва малко над 10 процента от необходимите продажби, за да бъде считана емисията за успешна. Ценните книжа ще бъдат на разположение на борсата до 4 април, като трябва да бъдат закупени минимум 1 409 210 акции. При по-малка бройка кампанията ще бъде обявена за неуспешна, а акционерите ще получат обратно парите си, предаде бТВ. Снимка: Булфото, всички права запазени

Болен спечели правото да се лекува с марихуана

Болен от множествена склероза мъж, който се лекува с марихуана, спечели първата битка срещу обвинителите си. Районният съд оневини 32-годишния Марин Калчев по обвинение, че в две саксии е отглеждал два стръка коноп. Съдът посочва, че мъжът е ползвал марихуаната с цел намаляване симптомите на болестта си. Решението може да бъде обжалвано пред Болен от множествена склероза мъж, който се лекува с марихуана, спечели първата битка срещу обвинителите си. Районният съд оневини 32-годишния Марин Калчев по обвинение, че в две саксии е отглеждал два стръка коноп. Съдът посочва, че мъжът е ползвал марихуаната с цел намаляване симптомите на болестта си. Решението може да бъде обжалвано пред

Регионалната дирекция по горите: Сечта на Паша дере e законна

Не са констатирани нарушения на Закона за горите при извършените проверки в местността Лимана край Паша дере. Това съобщиха от Регионалната дирекция по горите във Варна. Преди дни разтревожени граждани сигнализираха медиите и обществеността, че се извършва масова сеч в защитените от Натура 2000 местности Лимана и Батова.

Левски удари Локо Пловдив, Валери Божинов бележи

"Сините" взеха победата с 2:0 и отново са в битката за третото място

    


Путин обмисля възможността за амнистия на капитала

/КРОСС/ На среща между Путин и депутати председателят на Съвета на федерациите Валентина Матвиенко повдигна въпроса за възможно обявяване на амнистия на капитала. „Мисля, че днес е изключително важно на руския бизнес да бъдат подадени правилните сигнали. Може би трябва да се предприемат нестандартни мерки, като, например, амнистия на капитала, разбира се, с изключение на свързания с наркотици и тероризъм. Нека тези капитали се върнат от офшорките в руслото на руската юрисдикция", посочи Матвиенко. Президентът на Русия, обаче, не е напълно убеден в необходимостта от подобна мярка. Над обявяването на амнистия на капитала може да се помисли, но не трябва да се бърза. Идеята трябва да бъде добре обмислена, заяви той. Борбата с офшоркитеВ послание до Федералното събрание от 12 декември 2013 г. президентът на Русия поиска да се зачисляват в бюджета доходите от офшорки, контролирани от руски инвеститори.. Държавният глава посочи данни за 2012 г., според които през офшорки и близки им по юридически статут компании са реализирани стоки за $ 111 млрд., т.е. една пета от руския износ. При това половината от $ 50 млрд. руски инвестиции в други страни се е падала на офшорки.Колко пари минават през офшорките?Аналитичната група Tax Justice Network оценява през 2012 г. обема на средствата в офшорките по цял свят на сума в размер до $ 32 трлн. А от Русия, в частност, през последните 20 години - от 1990 до 2010 г., в офшорни юрисдикции са преминали $798 млрд

Емил Димитров: С Борисов се чувам на два месеца веднъж, БАСТА не е патерица

С Бойко Борисов сме тръгнали заедно от 2009г и по-рано. Не е морално като си вървял с този човек и сега да го плюеш. През цялото време аз съм му казвал всичко право в очите. Казват, че лошите вестоносци ги убиват, но аз оцелях.Така в "Дневен ред" по ТВ7 лидерът на БАСТА и бивш депутат Емил Димитров отговори на обвиненията на отцепници от БАСТА, че той и бившият земеделски министър Мирослав Найденов, както и самата партия са патерица на ГЕРБ.

Жена „отвори тезгях” за цигари без бандерол в болница

Полицията във Варна арестува нагла, предлагаща акцизен тютюн на болни

Започва ремонт на бул. „Никола Мушанов” в София

/КРОСС/ Започва ремонт на бул. „Никола Мушанов" от бул. „Възкресение" до ул. „Житница". Във връзка с ремонтните дейности по бул. „Никола Мушанов": От 07.00 часа на 28.03.2014 г. до 24.00 часа на 04.04.2014 г. се забранява влизането на пътни превозни средсва в дясната половина от пътното платно на бул. „Никола Мушанов" между бул. „Възкресение" и ул. „Добротич" и по бул. „Никола Мушанов" между ул. „Добротич" и ул. „Житница". Движението на автомобили ще се извършва двупосочно в лявата половина от пътното платно на бул. „Никола Мушанов" между бул. „Възкресение" и ул. „Добротич" и по бул. „Никола Мушанов" между ул. „Добротич" и ул. „Житница". От 07.00 часа на 05.04.2014 г. до 24.00 часа на 11.04.2014 г. се забранява влизането на ППС в лявата половина от пътното платно на бул. „Никола Мушанов" между бул. „Възкресение" и ул. „Добротич" и по бул. „Никола Мушанов" между ул. „Добротич" и ул. „Житница". Движението на автомобили ще се извършва двупосочно в дясната половина от пътното платно на бул. „Никола Мушанов" между бул. „Възкресение" и ул. „Добротич" и по бул. „Никола Мушанов" между ул

Тото джакпотът оцеля

В днешния 25-и тираж нямаше участници, които да познаят печелившите комбинации в игрите на БСT. В първо теглене на играта 6/49 джакпотът ще достигне 37 000 лева, а във второ теглене на същата игра оча...

Левскарският дух е жив, "сините" минаха като на парад през "Лаута"

Приказки, приказки, закани, а накрая Локомотив (Пловдив) пак напълни гащите срещу Левски на "Лаута". "Черно-белите" загубиха с 0:2 като през целия мач не приличаха на себе си. От д...

Има риск някои лекарства да бъдат изтеглени от българския пазар

Заради неизгодни условия пред фармацевтичните производители

Борим алкохола със смартфони

Приложение помага срещу зависимостта към спиртните напитки

    


Интернет доставчици могат да бъдат заставяни да блокират достъп до сайтове

Съдът на ЕС се произнесе по питане на Върховния съд на Австрия относно искане за блокиране на пиратски сайт

    


Колата ми е сред най-пострадалите от мелето в Лозенец

Колата ми беше втора след първата, най-силно ударена, в редицата от седем автомобила, паркирани до столичното заведение "Марая". Това разказа пред BNews журналистът Владислав Прелезов.

НС прие окончателно Закона за сметната палата

Парламентът прие окончателно Закона за сметната палата. Депутатите гласуваха окончателно промените в продължение на три пленарни заседания. Вчера не успяха да работят до 17 ч. заради липса на кворум, въпреки че бяха взели такова решение.

“Армията” разследва скандал

Изпълнителният директор Александър Тодоров обяви, че ще започне разследване на скандал в школата на ЦСКА. Иван Петков, бащата на юношата Владимир Петков, обвини треньора Иван Атанасов, че е набил сина му. Удрял го с юмруци по главата. “Учителката го освободи от училище, защото го болеше главата, ухото му кънтеше и само лежеше на чина. 

Шефът на Изпълнителният директор Александър Тодоров обяви, че ще започне разследване на скандал в школата на ЦСКА. Иван Петков, бащата на юношата Владимир Петков, обвини треньора Иван Атанасов, че е набил сина му. Удрял го с юмруци по главата. “Учителката го освободи от училище, защото го болеше главата, ухото му кънтеше и само лежеше на чина. Шефът на

Задържаха младежа, хвърлил чаша по главата на студентка

Полицията задържа младежа, хвърлил чаша по главата на 21-годишна студентка от разложкото село Бачево, съобщава Struma.com. Тя пострада тежко снощи в едно от благоевградските заведения.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Установен е 19-годишният, хвърлил чашата по девойкатаОще снощи майката на Полицията задържа младежа, хвърлил чаша по главата на 21-годишна студентка от разложкото село Бачево, съобщава Struma.com. Тя пострада тежко снощи в едно от благоевградските заведения. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Установен е 19-годишният, хвърлил чашата по девойкатаОще снощи майката на

Младежът, счупил главата на студентка в Благоевград, беше задържан

Полицията задържа младежа, хвърлил чаша по главата на 21-годишна студентка от разложкото село Бачево, съобщава Struma.com. Тя пострада тежко снощи в едно от благоевградските заведения.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Установен е 19-годишният, хвърлил чашата по девойкатаОще снощи майката на Полицията задържа младежа, хвърлил чаша по главата на 21-годишна студентка от разложкото село Бачево, съобщава Struma.com. Тя пострада тежко снощи в едно от благоевградските заведения. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Установен е 19-годишният, хвърлил чашата по девойкатаОще снощи майката на

Дончева: Трябва да се посветим на смяната на системата

/КРОСС/ "Движение 21" няма да се яви на изборите за Европейски парламент през месец май, защото партията има отскоро регистрация, няма разгърнати структури и е неразумно, когато не може да се направи добра подготовка, да се участва." Това заяви в предаването "Нещо повече" по БНР лидерът му Татяна Дончева. "Смятам, че това, на което трябва да посветим следващите 4-5 години, е да сменим системата. Това означава създаване на нови формации вляво и вдясно, които не са така купени. Ние имаме нужда от способните, работливите, умните и хора, които смятат, че животът трябва да бъде променен. Залагаме на по-млада генерация, които не са обвързани с цялата интрига и чийто живот тепърва предстои. Не можем да разчитаме на хора, които не искат да се борят и които не свързват живота си с България. Смятам, че има достатъчно българи за такова начинание. Въпросът е да си повярват, че има смисъл", категорична бе Дончева. "Просперитетът не може да дойде само от кражба на наличност. Смятам, че трябва да се обединят хората, които желаят промяна на статуквото. Те могат да бъдат и идеологически противници. Не може да има успех, ако недоволните си седят в къщи", каза още тя.  

Косово към Русия: Не оправдавайте с нас нахлуването си в Крим

Русия трябва да спре да използва случая с независимостта на Косово, за да оправдае нахлуването си в Крим, защото те са несравними.
Това заяви пред Ройтерс премиерът на най-младата европейска държава Хашим Тачи.
Руският президент Владимир Путин критикува западните сили за "лицемерието" им, като посочи, Русия трябва да спре да използва случая с независимостта на Косово, за да оправдае нахлуването си в Крим, защото те са несравними. Това заяви пред Ройтерс премиерът на най-младата европейска държава Хашим Тачи. Руският президент Владимир Путин критикува западните сили за "лицемерието" им, като посочи,

Строежът на първите бизнес лаборатории в "София тех парк" тръгва през май-юни

През май-юни тази година се очаква да започне строежът на първите сгради на "София тех парк", в които ще се помещават лаборатории за развойна дейност и иновативен бизнес, съобщи пред журналисти в четвъртък изпълнителният директор на компанията Елица Панайотова. По думите й изграждането на финансирания с евросредства проект на мястото на бившите казарми на 4-ти километър в София се очаква да приключи в края на 2015 или началото на 2016 г. Там ще има 11 лаборатории, които ще предоставят възможности за решаване на конкретни проблеми на бизнеса, за съвместна научна дейност и трансфер на технологии, и ще подпомогнат старта на нови иновативни предприятия. Ще бъдат създадени още инкубатор за стартиращи компании, посетителски център с пешеходен мост. парк с площадка за събития на открито и демонстрационни инсталации, велосипедни алеи. В ход са обществените поръчки за изграждането и проектирането на сградите, припомни Панайтова. Предстои издаването на строителни разрешения по шестте обществени поръчки за инженеринг. Безвъзмездната помощ по проекта за научно-технологичен парк по програма "Конкурентоспособност" е 42.5 млн.евро, а националното съфинансиране – 7.5 млн.евро. Очакванията са високотехнологичният парк да получи финансиране в същия размер от еврофондовете и през новия програмен период, по думите на Ели Милушева, главен директор "Европейски фондове за конкурентоспособност". През юли миналата година стана ясно, че световният лидер в производството на стени за катерене – българската "Уолтопия" (Walltopia), планира да вложи в парка 15 млн. лв. за изграждане на мол за отдих, спорт и забава в парка. Тогава Панайотова съобщи още, че разработчикът на видеоигри и софтуер "Хемимонд“ и варненският дизайнер на приложения "ЗМД Истърн Еуроп“ също имат намерение да влязат в парка. Сега тя каза, че вече има заявен интерес към технопарка от компания от информационно-комуникационния сектор и се водят разговори с още две компании от същия бранш.

Двама британци се заразиха с туберкулоза от котка

Двамата заразени с туберкулоза се възстановяват и рискът за по-нататъшно предаване на болестта от котки на хора е много нисък

"168 часа": Една година хора на Митьо Очите рекетирали Кишишев

Бившият капитан на националния отбор и настоящ треньор в бургаския Бившият капитан на националния отбор и настоящ треньор в бургаския "Черноморец" Радостин Кишишев е бил рекетиран почти година от мафиотския бос Митьо Очите. Това разкрива футболистът, докато разказва пред "168 часа" как търси усилено заведения и ресторанти в Бургас. Той има намерение да инвестира 5 милиона лева в този бизнес.

След „Туитър“ в Турция спряха и „Ютюб“

Това става, след като в сайта беше публикуван запис на разговор, в който министърът на външните работи говори за военна операция в Сирия

Какво ще струва на Русия и Украйна сегашната и нова криза


Присъединяването на Крим към Русия, независимо от недоволството на Западния свят, беше признато за свършен факт от много чуждестранни експерти и анализатори. В допълнение те признават, че и Русия, и Украйна са в състояние да се справят финансово с последствията.

Но ако конфликтът продължи да се развива, което плаши Запада и някои проруски югоизточни райони, това може да има катастрофални последствия за украинската икономика, а тази на Русия направо да изпадне в рецесия. Това показва...

Убийците на Женя остават в затвора до живот

Върховният касационен съд потвърди окончателно двете присъди на Петър Ангелов и Светла Тодорова

Косово към Русия: Не оправдавайте с нас нахлуването си в Крим

Русия трябва да спре да използва случая с независимостта на Косово, за да оправдае нахлуването си в Крим, защото те са несравними.
Това заяви пред Ройтерс премиерът на най-младата европейска държава Хашим Тачи.
Руският президент Владимир Путин критикува западните сили за Русия трябва да спре да използва случая с независимостта на Косово, за да оправдае нахлуването си в Крим, защото те са несравними. Това заяви пред Ройтерс премиерът на най-младата европейска държава Хашим Тачи. Руският президент Владимир Путин критикува западните сили за "лицемерието" им, като посочи,

"България без цензура" с двама общински съветника във Варна

Продължаваме да бъдем градивна и конструктивна опозиция в Общинския съвет във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на партия "България без цензура". Както досега, ще задаваме неудобните за кмета и за администрацията му въпроси.

Вижте убиеца на красавицата Хюлия

Качулка скрива лицето на един от най-издирваните в началото на тази година мъже у нас. Очите на Иван Тодоров, който бе обвинен за убийството на красивата студентка Хюлия Маджар, остават скрити дори след ареста му.Близки и приятели на жертвата обаче настояват 25-годишният варненец не само да лежи в затвора, но и да бъде публично разобличен.

Съдийската комисия и ЦСКА: Рефери помагат на Разград

Съдийската комисия и ЦСКА казаха в един глас - има съдийска помощ за “Лудогорец”.

Първи се хвърли “червеният” треньор Стойчо Младенов след загубата с 0:1. “Всички знаем, че са най-добрият отбор. Но не трябва да побеждават със съдийска помощ - каза наставникът. Лесно е да си ръководител и треньор в “Лудогорец”. Не дадоха дузпа срещу Апостол Попов Съдийската комисия и ЦСКА казаха в един глас - има съдийска помощ за “Лудогорец”. Първи се хвърли “червеният” треньор Стойчо Младенов след загубата с 0:1. “Всички знаем, че са най-добрият отбор. Но не трябва да побеждават със съдийска помощ - каза наставникът. Лесно е да си ръководител и треньор в “Лудогорец”. Не дадоха дузпа срещу Апостол Попов

"България Ер" запазва безплатното чекиране на багаж и избор на място

Авиокомпанията "България Ер" остава сред малкото превозвачи, които още не са променили своите условия за чекиране на багажа. Така клиентите й могат да пътуват с куфар до 23 кг в товарното отделение на самолета и ръчна чанта до 10 кг на борда, без да се налага да плащат такса за това, за разлика от условията на повечето авиокомпании, които промениха условията си за багаж. "България Ер" предоставя също така безплатна регистрация преди полет и възможност за резервиране на предпочитано място в самолета. Изборът на място може да стане при травъл агент или с обаждане в Центъра за обслужване на клиенти на телефон 02/ 40 20 400 за билети, закупени online. Компанията предлага на клиентите си възможностите на обновения си флот, представен от самолети "Ембраер” и "Еърбъс”.

Вигенин: Превръщаме историческите връзки между България и Израел в реални постижения

/КРОСС/ "Двустранните отношения между България и Държавата Израел през последните години значително се активизираха, подобриха и задълбочиха. Приятелството ни почива на дълбоки исторически връзки, които сега превръщаме в реални постижения за народите на двете страни." Това заяви министър Кристиан Вигенин на съвместна пресконференция днес със своя израелски колега Авигдор Либерман, който е на официално посещение в София. "Спасяването на българските евреи по време на Втората световна война е една от най-светлите страници не само в отношенията между двата народа, но и има своята роля за изграждането на нашата национална идентичност като българи и европейци", каза още министър Вигенин, като припомни, че през 2013 г. България и Израел съвместно отбелязаха 70-та годишнина от тези събития. От своя страна, израелският външен министър подчерта, че двете страни се радват на много добри политически отношения, както и активно сътрудничество в сферата на сигурността. „Голямото предизвикателство днес за двете правителства е да дадат тласък на нашите икономически връзки", допълни Авигдор Либерман. В рамките на днешните си разговори двамата министри обсъдиха следващи стъпки в развитието на двустранния диалог, включително възможността за провеждане на политически консултации между двете министерства на външните работи, както и предстоящото междуправителствено заседание през втората половина на годината

Виц: Защо жените живеят повече?

Защо жените живеят средно 8 години повече от мъжете?
Господ ги компенсира за изгубеното време за Защо жените живеят средно 8 години повече от мъжете? Господ ги компенсира за изгубеното време за

Стефка Костадинова: Горда съм, че премиерът цени спорта


Горда съм, че в лицето на министър-председателя (Пламен Орешарски) спортът се цени, заяви председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Тя е цитирана от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Изказването й дойде по време на среща с президента на Международната тенис федерация (ITF) Франческо Ричи Бити и президента на Европейската тенис асоциация Жак Дюпре.

Двамата са в България за провеждането на конгреса на Европейската тенис...

Анкара забранява и достъпа до Ютюб

Турското правителство е наредило да бъде блокиран достъпът до платформата за видеосподеляне Ютюб след разпространението на нови пиратски записи, уличаващи управлението, съобщи Франс прес.   Блокирането на Ютюб става седмица, след като подобна мярка бе приложена спрямо социалната мрежа Туитър.   Решението за Ютюб е било съобщено на интернет доставчиците и на турските GSM оператори, уточнява електронното издание на в."Хюриет".   Изданието посочва, че блокирането на достъпа до Ютюб е направено без съдебно решение, а като прилагане на административна мярка.   Решението идва, след като в Ю Тюб бе публикуван запис от разговор на четирима турски високопоставени представители, включително външният министър Ахмет Давутоглу и директорът на разузнавателната агенция Хакан Фидан, в който обсъждат възможна военна операция в Сирия.   В аудиозаписа глас, вероятно на Фидан, говори за изпращане "на четирима мъже (в Сирия), за да изстрелят осем ракети срещу изоставен терен" в Турция и така да се оправдае турски военен отговор.   Турция блокира достъпа до Туитър миналата седмица, след като премиерът Реджеп Тайип Ердоган заплаши "да изкорени" сайта, където изтекоха записи, разкриващи предполагаеми корупционни действия на политическия елит. Решението беше критикувано в Турция, а също от европейски държави и САЩ.   По-къснно съдът го отмени като незаконосъобразно.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване